ofis ortamı

Görrüm 2 gün sonra etle kemıklerı. Sadece 1 çıkar catısmasına bakar

Ben de bunu yaşadım. Kimse benimle muhattap olmuyordu. Kendi aralarında takılıyorlardı hep. Mesela kahve içmeye çıkıyorlardı, insan bir söyler çağırır değil mi? Hiç sanki yokmuşum gibiydiler. Ben işle ilgili tek tek konuşuyordum, ben tek konuşurken iyilerdi bana karşı ama o kadar. Aradan epey zaman geçti, bir gün ikisi beni aralarına aldılar ve kahve içmeye gittik bana "sen iyi birisin ne işin var burada" dediler! Başlarına gelen bir sürü mobbing'den söz ettiler. ben başta inanmadım. Hatta beni belki kıskanıyorlar cesaretimi kırmaya çalışıyorlar diye bile düşündüm sonra anladım ki gerçekten mobbing had safhada berbat bir yer. Zamanla arkadaşlığımız gelişti ama. Yani siz başlayalı daha 3 hafta olmuş, onlarınsa daha uzun bir geçmişleri var. Yavaş yavaş gelişir bazı şeyler diye düşünüyorum.

Üzgünüm ama ofis destek elemanıyla iletişimim ( çay kahve getirme işi verilmişse eğer) arayıp çay kahve istemek, evrakların fotokopisini çektirmek, belediyeye evrak bırakmaya yollamak kadar oluyor benim. Araya çıkarken ya da yemeğe giderken çağırırsam da molalar ve o zamanlarda konuşurum onun dışında benim de iletişimim olmaz. Ayrıca yaşları da sizden küçükmüş. Üniversiteden beri tanıştıkları uzun bir mazileri varmış. Kendinizi yanlarında dışlanmış gibi hissetmemelisiniz çünkü zaten bir arada olamazsınız hem yaş hem departman olarak.

Bunu ben de anlayamıyorum. Elin adamının işinde çalışıyorken ne çıkar çatışması? Kara mı ortağız ya hayırdır?
Yani… İş ortamında bu tip manyaklar yok mu? Tabi ki var kendi çıkarını her şeyin üstünde tutan tipler. Ama her iş arkadaşlığına da “hmmm bak onların arası nasıl da bozulacak göreceksin” falan yazmak komik. Bi de şey var “iş arkadaşından arkadaş olmaz”… Çoğu zaman ailemizden çok gördüğümüz, sosyal hayatımızın %80’ini oluşturan iş arkadaşlarımızdan arkadaş olmazsa kimden olacak acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…