Yani hamam böceği olarak biliyorum sadece...Bu meretin adı her millete göre değişiyor Almanya,Avustralya vs..Uçanı düşman başına yalnız:))!!ama sendeki bocek farkli kara fatma galiba dimi oylemi yazmistin..bizdeki kahverengi avusturalya bocegi cok hizli yuruyup uruyorlardi en cok mutfakda oluyordu en buyukleri ucuyordu ayyy cok korkuyordum Allahtan ilaclamadan gelmislerdi de kurtulmustuk 12 dairenin hepsindede vardi
Çıkış yerlerine ilac sıkıyorum. Genelde bi daha cikmiyorlar. Ya baska yere kaciyorlar ya da yuvalarinda ölüyorlar. Ben pek korkmadigim icin uzerine ilaci sıkıyorum ve kacmalarina izin veriyorum. Zira ezerek öldürmeye calisirsan yumurtalarini etrafa sacip daha cok hamam bocegin olmasina neden olabilirsin. Ezmeden öldürmek gerekiyor. Ilacli bir sekilde yuvasina kacinca digerlerinin ölmesini sagliyor sanirim.Off bu nası bir canlıdır ya kafası olmadan yaşamak ne!!Bu arada benim nişanlım da çok huylanıyor:))Örümcekler yine bunlara göre çok daha narin yapılı bunlar hem normalden büyük hem hızlı!!Büyüklerin icabına nası bakıyorsun canım karşılaştığında ilaç fayda etmiyor,çok yaklaşmaya da cesaret edemiyorum açıkçası!
Anlıyorum canım umarım hiçbiri ile karşılaşmazsın..Şimdi de yumurta bıraktıklarını duyuyorum öldürülünce ne garipler yahu!!İlaç sıkınca kaçanlar yuvalarında mı ölüyor diyorsun,umarım öyledir ama bana daha bağışıklık kazanıyorlarmış gibime geliyor:))Çıkış yerlerine ilac sıkıyorum. Genelde bi daha cikmiyorlar. Ya baska yere kaciyorlar ya da yuvalarinda ölüyorlar. Ben pek korkmadigim icin uzerine ilaci sıkıyorum ve kacmalarina izin veriyorum. Zira ezerek öldürmeye calisirsan yumurtalarini etrafa sacip daha cok hamam bocegin olmasina neden olabilirsin. Ezmeden öldürmek gerekiyor. Ilacli bir sekilde yuvasina kacinca digerlerinin ölmesini sagliyor sanirim.
Benim bir de hamam böcegine alerjim var ama hicbir sey örümcek kadar rahatsiz etmiyor beni.
Böcek yemleri de o mantikla yapilmis diye biliyorum. O tabletler ise yaramiyormus gibi geliyor ama onlar yemden aldiklari ilaci yuvaya tasiyip bircogunun ölmesine neden oluyor. Hamam bocekleri bayagi dayanikli ama elbet ölüyorlar. Ben bir seferinde hic unutmuyorum. Etkili bir ilac sıktım ve olduu yerde ters döndü. Tabi hemen ölmedigi icin almadim. Hareket ederse diye huylandim ölmesini bekledim. Biraktim orada. Ertesi gun isten eve geldim oldugu yerden alip atacagim ama egilip baktigimda hala bir bacaginin seğirdiğini gordum. Birkac tanesi de oyle biraktigim yerden daha sonra kalkip gitmisti. Tam baş belasi bunlar. Siz ilaclama sirketi ile sadece hamam bocegini oldurmeye yonelik gorusun bence. Vardir onlarin da hakkindan gelen bir zehir.Anlıyorum canım umarım hiçbiri ile karşılaşmazsın..Şimdi de yumurta bıraktıklarını duyuyorum öldürülünce ne garipler yahu!!İlaç sıkınca kaçanlar yuvalarında mı ölüyor diyorsun,umarım öyledir ama bana daha bağışıklık kazanıyorlarmış gibime geliyor:))
Evet kesinlikle ilaçlama yapanlara ayrıca belirtmek gerekiyor hamam böceği olduğunu..Ya korktum bunlardan iyice kafasız dahi yaşıyorlarmış!!sizinki de 1 gün sonra hala hareket ediyormuş çok garipler cidden!!Ve çok iyi ölü taklidi yapıyorlarmış biraz önce gördüm,bunu en iyi yapan hayvanlardanmış!!Acaba sizin diğer öldü diye bıraktıklarınız da mı öyle numara yapıyordu!!?Böcek yemleri de o mantikla yapilmis diye biliyorum. O tabletler ise yaramiyormus gibi geliyor ama onlar yemden aldiklari ilaci yuvaya tasiyip bircogunun ölmesine neden oluyor. Hamam bocekleri bayagi dayanikli ama elbet ölüyorlar. Ben bir seferinde hic unutmuyorum. Etkili bir ilac sıktım ve olduu yerde ters döndü. Tabi hemen ölmedigi icin almadim. Hareket ederse diye huylandim ölmesini bekledim. Biraktim orada. Ertesi gun isten eve geldim oldugu yerden alip atacagim ama egilip baktigimda hala bir bacaginin seğirdiğini gordum. Birkac tanesi de oyle biraktigim yerden daha sonra kalkip gitmisti. Tam baş belasi bunlar. Siz ilaclama sirketi ile sadece hamam bocegini oldurmeye yonelik gorusun bence. Vardir onlarin da hakkindan gelen bir zehir.
Numaraci keratalar :) yapiyorlardir tabi. Ben örümcek konusunda ciddi takintiliyim. Onun disinda butun hayvanlari severim. Böcekleri de severim. Simdi senin ürpererek anlattigin seyler bana cok şirin yaramazliklar gibi geliyorEvet kesinlikle ilaçlama yapanlara ayrıca belirtmek gerekiyor hamam böceği olduğunu..Ya korktum bunlardan iyice kafasız dahi yaşıyorlarmış!!sizinki de 1 gün sonra hala hareket ediyormuş çok garipler cidden!!Ve çok iyi ölü taklidi yapıyorlarmış biraz önce gördüm,bunu en iyi yapan hayvanlardanmış!!Acaba sizin diğer öldü diye bıraktıklarınız da mı öyle numara yapıyordu!!?
Keşke bana da öyle gelse:)Ben de hayvanları çok severim böcekler dahil asla kötü muamele yapamam ama hamam böcekleri aklımı alıyorlar:))Numaraci keratalar :) yapiyorlardir tabi. Ben örümcek konusunda ciddi takintiliyim. Onun disinda butun hayvanlari severim. Böcekleri de severim. Simdi senin ürpererek anlattigin seyler bana cok şirin yaramazliklar gibi geliyor
aynen en buyuk olgunlari kacarken ucuyordu korkunctu insan ustune sicriycak die irkilioYani hamam böceği olarak biliyorum sadece...Bu meretin adı her millete göre değişiyor Almanya,Avustralya vs..Uçanı düşman başına yalnız:))!!
Teşekkür ederim ben de görünce tuhaf oluyorum umarım hiç karşılaşmayızAyy en nefret ettigim ve tiksindigim seydir bocek.Allah sabir versin gercekten. Eski evimizde gormustum ama oturamadim sigamadim evlere baska yere tasindik. Simdi evliyim bu evde hic gormedim ama bende takintiliyimdir gorsem duramam. Fobi gibi bisey bendeki direk agliyorum..
Teşekkür ederim ben de görünce tuhaf oluyorum umarım hiç karşılaşmayız
Ben gördüğüm yerde ya terliği yapıştırıyodum ya da peçeteyle imha ediyodum. Bende korku yok tiksinti var.Bence çok mantıklı bir fikir bu işi bir veterinerin yapması,ilaçlama şirketi araştırdığımda bu özellikle dikkat edicem..Ya beni anlayacağınızı düşünerek soruyorum,bu kocaman olanlarla karşılaşma anında ne yapmalıyız,ben ilaç sıktım adamlar tınlamadı bile resmen gargara yaptılar ve kaçıp gittiler..Siz karşılaştığınızda nası hallediyordunuz,evden nası uzaklaştırıyordunuz!?
Korkmamak ne güzel ya valla sizi tebrik ediyorum:))keşke ben de daha cesaretli olabilseydim bu konudaBen gördüğüm yerde ya terliği yapıştırıyodum ya da peçeteyle imha ediyodum. Bende korku yok tiksinti var.
Peçeteyle yakalayıp sıkıveriyorum :)) mideniz bulanmasın diye detay vermemiştim.Korkmamak ne güzel ya valla sizi tebrik ediyorum:))keşke ben de daha cesaretli olabilseydim bu konudaçok hızlı ve büyük değiller mi bana baya zor ölecekmiş gibi geliyor o nedenle yaklaşamıyorum pek?peçete onlar için yumuşak değil mi biraz?
Yok asıl ben yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim:))İnanın ben biraz korktuğum için karşılaşınca abuk sabuk şeyler düşünmekten geri kalamıyorum acaba yaklaşsam aniden üstüme atlar mı ya da ters bir şey yapar mı diye!!sanki karşımda böcek değil ejderha varmış gibi düşünüyorum elimde olmadanPeçeteyle yakalayıp sıkıveriyorum :)) mideniz bulanmasın diye detay vermemiştim.
Estağfirullah ne kusuru benim için uzun uzun yazmışsınız ki çok iyi olmuş teşekkür ederim gerçekten:)Bu ilaçlama işi herkeste farklı sonuçlar vermiş ve genelde ilk seferde olumsuz sonuç alınmış,böceğine göre değişiyor sanırım..Karbonat ve pudra şekerini ben de duydum biraz önce internetten çok doğal bir yöntem umuyorum etkili olur..Yalnız benim karşılaştıklarım kocamandı hiç öyle büyüklerle karşılaştınız mı?Tek tek alıntı yapamıycam ama soyle seyleym bnm evımde de cıkıyordu karanlıkta çıkıyorlardı ışığı actgn zaman kaçıyorlardı yaklaşık 2 sene mücadele ettim üç dört kere ilaçlattım Onun haricinde bir sürü kendim ilaç aldım Ama hiçbiri fayda etmedi en sonunda ilaçlaattığım firmaya söyledim Bu üçüncü kez ilaçlatmam ama Hala çıkıyorlar dedim ve binlerce daha sonra ilaçladılar o gün evde Durmadık Onun haricinde her köşeye çıkabileceklerı her yere jel yapıştırdılar ancak öyle kurtuldum Şimdi ben o evden taşındım başka bir evdeyim Burada da banyoda 6 ayda 3 kere gördüm ve diğer evdeki böceklerden çok daha büyük ve Çirkin Karbonat ve pudra şekerini karıştırıp banyo köşelerine koydum gördüğüm böcek salaklaşmıs yada sarhos gbı oluyordu Bir de ölmüş oluyor patlıyor karbonattan dolayı sanırım ben bunu internette okuyup yaptım çok uzun oldu kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?