Arkadaşlar çok sağolsun önüm aydınlandı :)
Taş çatlasa 1 sene kirada durucaz.Bir o da yapayım.Gümüşlük almıycam zaten.Kendi evim olduğunda alırım artık onları da.Diyorum ya annem moralimi bozuyor.Hevesimi kırmasa herşey daha güzel olcakta.
3.000 tl maaş iyi planalanıp kullanıldığı zaman düğüne kadar evinizi rahat bir şekilde döşeyip üstünede takı için para arttırabilirsiniz. önceliğiniz mutlaka en az borç ile evlenmek olsun mümkünse düğüne kadar bitirin bütün borçları. evliyken borç ödemek bekarken olduğundan zor geliyor insana. eşinle gezip dışarı çıkmak istediğinde aklınızda ödenecek taksitler olmasın.
kampanyalı ürünleri beyaz eşyada takip edin bilinmiş markaların çok uygun fiyatlı promosyonları var. mesela şu an vestel 3beyazı alana lcd tv hediye ediyor, böyle şeyleri takip edin. ama mobilyada iyi şeyler almaya özen gösterin bence. yatak odası, koltuk takımı hemen değişecek şeyler değil. heleki ev taksidine girdikten sonra uzun yıllar daha kullanacağınız bunları. spotçuları gezin ama onlarında kaliteli olanını almaya özen gösterin.
mesela istanbulda timaş spotçular çarşısı az bilinir ama iyi ürünleri vardır.
biz 3aylık evliyiz birçok şeyi ailemin desteği ile kalanları da kendimiz yaptık. herşeyi olması gerekenden daha güzel yaptık. en azından benim içimde hiçbirşey uhte kalmadı. ama annem yine moral bozacak şeyleri içinden cımbızla seçip gözüme soktu.
aslında annelere de hak veriyorum sonuçta onlarda bizim için en güzelini istiyorlar, belki de kendileri zamanında sıkıntı çektikleri ya da yaşayamadığı şeyler vardı bizde görmek istiyorlardır. burada iş sizlere düşüyor kızlar aradaki dengeyi iyi kurmanız lazım. annenizle aranızı bozmadan, onun fikirlerini de dinleyerek kendiniz için doğru olduğuna inandığınızı yapın. öncelik asla başkalarının değil sizin istekleriniz ve düşünceleriniz olsun.
3.000 tl maaş iyi planalanıp kullanıldığı zaman düğüne kadar evinizi rahat bir şekilde döşeyip üstünede takı için para arttırabilirsiniz. önceliğiniz mutlaka en az borç ile evlenmek olsun mümkünse düğüne kadar bitirin bütün borçları. evliyken borç ödemek bekarken olduğundan zor geliyor insana. eşinle gezip dışarı çıkmak istediğinde aklınızda ödenecek taksitler olmasın.
kampanyalı ürünleri beyaz eşyada takip edin bilinmiş markaların çok uygun fiyatlı promosyonları var. mesela şu an vestel 3beyazı alana lcd tv hediye ediyor, böyle şeyleri takip edin. ama mobilyada iyi şeyler almaya özen gösterin bence. yatak odası, koltuk takımı hemen değişecek şeyler değil. heleki ev taksidine girdikten sonra uzun yıllar daha kullanacağınız bunları. spotçuları gezin ama onlarında kaliteli olanını almaya özen gösterin.
mesela istanbulda timaş spotçular çarşısı az bilinir ama iyi ürünleri vardır.
biz 3aylık evliyiz birçok şeyi ailemin desteği ile kalanları da kendimiz yaptık. herşeyi olması gerekenden daha güzel yaptık. en azından benim içimde hiçbirşey uhte kalmadı. ama annem yine moral bozacak şeyleri içinden cımbızla seçip gözüme soktu.
aslında annelere de hak veriyorum sonuçta onlarda bizim için en güzelini istiyorlar, belki de kendileri zamanında sıkıntı çektikleri ya da yaşayamadığı şeyler vardı bizde görmek istiyorlardır. burada iş sizlere düşüyor kızlar aradaki dengeyi iyi kurmanız lazım. annenizle aranızı bozmadan, onun fikirlerini de dinleyerek kendiniz için doğru olduğuna inandığınızı yapın. öncelik asla başkalarının değil sizin istekleriniz ve düşünceleriniz olsun.
beyaz eşyada taksit daha avantajlı oluyor, peşinde 50 lira oynuyor. ama alışveriş merkezlerindeki değil dışarıdakilerden 3 de aynı yerden alırsan taksitli fiyat üzerinden 150-200 indirim yapıyorlar, ama mobilyalar için para biriktirip en son alın, en az %15 indirim yapıyorlar. perde, halı, ıvır zıvır içinde istanbuldaysan eminönüne gidersin 2,5 aylık maaşınızla bunları yaparsınız. Gerisiyle peşinat biriktirip 1+1 olsun bir ev alırsınız, düğünde takılanlarla takviye yaparsınız. Bence cesaretini kaybetme, ev aldığınız için 3-4 sene sıkışırsınız belki o kadar, en azından kira vermedim param bende kaldı dersin.
canım annen nasıl birini bekliyor anlamadım..
sanırım aylık geliri 4000-5000 den asagı olana vermicek seni? Turkiye de yasıyor dimi annen?
yada siz cok zenginsiniz heralde aylık geliriniz en az 10.000 falanki annen 3000 lirayı kucumsuyor... 600 lirayla ev gecindirip cocuk okutanlar var elbette her anne evladının iyiligini ister 600 lirayla gecinmesine izin versin demiyorum ama 3000 lira Turkiye sartlarında hiç azınsanacak bir rakam degil
bak benim 2 kuzenim 2 ay arayla evlendiler..
teyzemin kızı gayet normal orta halli senin anlattıgın durumda biriyle
amcamın kızıda karun kadar zengin bi adamla
teyzem herzaman kızının mutlulugunu on planda tuttu ve aday da para degil " karekter" aradı
amcam sa karekteri ikinci plana attı varsa yoksa parası olsundu derdi... kızı sevdiginden ayırdı.. sonra gonlune gore bi damat bulup verdi...
teyzemin kızı 4 yıldır evli ve hersey hala ilk gunku gibi hatta birbirlerine daha cok asık oluyolar.. bide ustune kazayla evlenir evlenmez cocukları oldu.. evleri kira daha bi evleri bile yok onceden kaynanasıyla bile yasadı
ikiside calısıyo ufaklıga teyzem bakıyo ama birgun bile hayattan sikayet ettigin duymadım.. eşi de kendisi de hep mutlular... kocam yanımda olsun bana hiç ibişey olmaz evelallah der eşi de aynı sekilde... baktıgında bile karısına içi titrer...
amcamın kızına gelince... .
cok iyi biryerde calısıyordu eşi daha dune kadar acayip paralar kazanıodu sirket iflas ettii buda işten cıkarıldı
2 tane dukkanları vardı hazıra dag dayanmaz o lukse de alısmıslar 6 ay icinde o dukkanları da yediler.. iflas etti
cocuk bunalıma girdi..kıza etmedigini bırakmadı, kuzenim hamile hamile gelip annesinin evine sıgındı... durumları hala muallak
ayrıca benim annemide babama cok zengin oldukları icin vermişler... dedemin fabrikalarını sayamazdın 90lı yıllarda, eski bir siyasetci aynı zamanda kendisi...
siyaseti bıraktıktan sonra bankaların coktugu o donemde herseyimizi kaybettik...
suan oturdgumuz bina ile 2 tane arsadan baska hiçbişey kalmamıstı ellerinde o kadar maldan mulkten ve cok sıkıntılar yasadık, sonra tekrar kendi cabalarıyla kalktı ailedeki herkes ayaga biraz olsun
Allah ne veriyorsa hayırlısını versin diye bosuna demiyorlar.. seni parası var iyi yasatır diye verir amaaa veren Allah almasını da bilir annen neden olaylara bu acıdan bakmıyor merak ettim hersey para, pırlanta, ev mal mulk vs. demek degil bunları anlatmalısın annene
canım benim anlatıyorum söylüyorum ben senin iyiliğini düşünüyorum diyor.Bundan öncesinde benim hayatımda olan kişi baya varlıklıydı.Karakter sıfır diye ben ayrıldım.Bu da orta halli ama harika biri.Ben bu sevgilimin sevmesini sahiplenmesini sevdim.Bir yerime birşey olsa onun 2 kat içi yanar.Annem tam manasıyla tanıyacak inşallah o zaman hak verecek bana.Zaman zaman inşallah.Bizim gelirimiz kötü sayılmaz ama devasa da değil.İnşallah zamanla düzelcek herşey öyle umut ediyorum.Bana kalsa zamanla alsak herşeyi daha uygun.Pat diye herşeyim olsun istemiyorum.Ama sevgilimle herşeyin üstesinden gelicez inaşallah.
Şaşırdım doğrusu eşimle benim toplam gelirimiz 1,640 tl ve ev almayı düşünüyoruz 340 tl kira veriyoruz anlamadım sizi 3000 tl gelirim olsa en güzel evi alırım çabucakta öderim ama tabiki sizin lüks merakınız varsa bilemem
Aylık toplam geliriniz 3.000 tl imiş.. Bu hiçte küçümsenecek bir rakam değil
Bizim aylık toplam gelirimiz 3.000 olsa ooohoooo diyorum...Herşeyimizi yapmıştık şimdiye kadar.
Şu anda iş bulamadığım için hiçbirşeye uzanamıyoruz nişan olayını biraz bekletiyoruz.Sonradan üst üste gelmesin diye yüzüklerimizi aldık şimdiden.
Onun geliri 1.200 tl napalım şimdi otuturup ağlayalım mı biz?
Canım herşeyin bi yolu vardır.Onunla mutlu olmak istiyorsan gelirine göre harcamalar yaparsın ve sizin gelirinizle ev kredisine bile girebileceğinize inanıyorum. Asgari maaşla ev ge.indiren insanlar var günümüzde. Her ay özel harcamalarınızdan kısıtlasanız dağ gibi para biriktirirsiniz.
Annenize gelince biraz maddiyata önem veriyor sanırım ama bunun da üstesinden geleceğinize inanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?