Of Ya Ben Ne Yapıcam..

beyaz eşyada taksit daha avantajlı oluyor, peşinde 50 lira oynuyor. ama alışveriş merkezlerindeki değil dışarıdakilerden 3 de aynı yerden alırsan taksitli fiyat üzerinden 150-200 indirim yapıyorlar, ama mobilyalar için para biriktirip en son alın, en az %15 indirim yapıyorlar. perde, halı, ıvır zıvır içinde istanbuldaysan eminönüne gidersin 2,5 aylık maaşınızla bunları yaparsınız. Gerisiyle peşinat biriktirip 1+1 olsun bir ev alırsınız, düğünde takılanlarla takviye yaparsınız. Bence cesaretini kaybetme, ev aldığınız için 3-4 sene sıkışırsınız belki o kadar, en azından kira vermedim param bende kaldı dersin.

3000 tl gelir hiçde az değil bence küçük bir ev tutun yada toki nin veya kiptaş ın evleri var onlara yazılın yavaş yavaş yani bu maaşla rahatlıkla ödersiniz kirayada çıkarsan öyle lüks değilde orta yollu eşyalar al mesela kampanyalı yatak odası,yemek odası,oturma grubu 3000 tlye 3 bir arada takımlar var tek tekde alsan 5000 tllik değilde 1000 1500 gibi olan takımlardan al beyaz eşya ise ankastre yerine normallerden al zaten evinide fazla doldurma içine girince zaten doluyor zevkli olabilirsin ama bu aşamalarda insan onumda olsun bunumda olsun diye evi dolduruyor bence içindeyken planlı bir şekilde al (ana eşyalarını al ama) haziran ayına kadar 9 ay var 12 tk bile yapmanıza gerek yok 3000 tl maaşla her ay bir oda takımını yaparsınız. Tabi bazı çeyizlerinizide anneler yapmıştır herhalde sıfırdan zor olur tabi.

Valla şimdiki aklım olsa benim kendi evim o kadar eşya almaz az alır içine girince planlı bir şekilde yapardım 4 tane odam var orasıda boş kalmasın onu alayım burasıda boş kalmasın bunu alayım derken ev doldu birde sonradan birşey beğeniyorsun alıyorsun şimdide hiçbirşeyimi atmaya kıyamıyorum daha yeniler

Arkadaşlar çok sağolsun önüm aydınlandı :)

Taş çatlasa 1 sene kirada durucaz.Bir o da yapayım.Gümüşlük almıycam zaten.Kendi evim olduğunda alırım artık onları da.Diyorum ya annem moralimi bozuyor.Hevesimi kırmasa herşey daha güzel olcakta.

zaten heves kırıldıgı için böyleyiz ya arada kalmaktan bende dün yine dedim görümce adayım aradı kasımda gelelim artık cılkı cıkmadan aranızda saygı varken uzatmayın dedı sende böle yıpranıosun dedı bende bılmıyorum anneme söylemeye calısırım dedım dün dedım kasımda gelsinler aralıkta söz yaparz d.günümde dur bakarız tamam dedı 2 ay var daha dedı o da kendi toparlar iştebu arada dedı:81:
ya amaa ufak bişey oldugunda dünyayı basıma yıkıo benimkide yaaaa sevgi karın doyurmuyo diooo
taksitleri öderken nasıl alıcak esya düğün vs.nasıl yapcak dio ya ilerde sen calısamazsan onun maası takside gidio nolursunuz o zaman dio gözün kör dio dioda dioooooooooo

YILMICAMMMMMMM SENDE YILMAZ BUHTECİM BİZ BİRBİRİMİZE DEESTEK VERELİM
sen kaç doğumlusun canm?

3.000 tl maaş iyi planalanıp kullanıldığı zaman düğüne kadar evinizi rahat bir şekilde döşeyip üstünede takı için para arttırabilirsiniz. önceliğiniz mutlaka en az borç ile evlenmek olsun mümkünse düğüne kadar bitirin bütün borçları. evliyken borç ödemek bekarken olduğundan zor geliyor insana. eşinle gezip dışarı çıkmak istediğinde aklınızda ödenecek taksitler olmasın.
kampanyalı ürünleri beyaz eşyada takip edin bilinmiş markaların çok uygun fiyatlı promosyonları var. mesela şu an vestel 3beyazı alana lcd tv hediye ediyor, böyle şeyleri takip edin. ama mobilyada iyi şeyler almaya özen gösterin bence. yatak odası, koltuk takımı hemen değişecek şeyler değil. heleki ev taksidine girdikten sonra uzun yıllar daha kullanacağınız bunları. spotçuları gezin ama onlarında kaliteli olanını almaya özen gösterin.
mesela istanbulda timaş spotçular çarşısı az bilinir ama iyi ürünleri vardır.

biz 3aylık evliyiz birçok şeyi ailemin desteği ile kalanları da kendimiz yaptık. herşeyi olması gerekenden daha güzel yaptık. en azından benim içimde hiçbirşey uhte kalmadı. ama annem yine moral bozacak şeyleri içinden cımbızla seçip gözüme soktu.
aslında annelere de hak veriyorum sonuçta onlarda bizim için en güzelini istiyorlar, belki de kendileri zamanında sıkıntı çektikleri ya da yaşayamadığı şeyler vardı bizde görmek istiyorlardır. burada iş sizlere düşüyor kızlar aradaki dengeyi iyi kurmanız lazım. annenizle aranızı bozmadan, onun fikirlerini de dinleyerek kendiniz için doğru olduğuna inandığınızı yapın. öncelik asla başkalarının değil sizin istekleriniz ve düşünceleriniz olsun.

Allah mesut etsin canım darısı isteyenlern hayrlısyla basına..
Evet bende annemle kötü olmak,kırılmak,kırmak istemıyorum o hep diyor birini buldun aramıza erkegi soktun seni böyle bilmezdim
ama nediyim arada dengeyi kurmak hep kadına düşüyor bakalım biz napıcazz pofffff...düşündükçe çıkamıyorum için içinden :26:

Haklısın canım teşekkürler.

cottonsugar benim annem başta memleketine takık zaten :) olalım canım birbirimize destek :) Ama benimki o kadar benim sözümle gayret gösterdi devlete girdi.Şimdi de annem senin istemenle bişey yapıyorsa ondan hayır gelmez diyor.Sana yalan atıyordur işçidir diyor yok diyorum memur diyorum.Annem hiç bişeyime inanmıyor :)

vafi canım bizde diğer ay peşin almayı düşünüyorduk.Kışın daha uygun oluyor diyolar beyaz eşya.Ben elektronik eşyalarımı tamamldım.Cüz'i miktarda onları ödüyorum.Ama dediğinide düşünücem canım.1 sene kirada oturacaz artık bakalım.

canım annen nasıl birini bekliyor anlamadım..

sanırım aylık geliri 4000-5000 den asagı olana vermicek seni? Turkiye de yasıyor dimi annen?

yada siz cok zenginsiniz heralde aylık geliriniz en az 10.000 falanki annen 3000 lirayı kucumsuyor... 600 lirayla ev gecindirip cocuk okutanlar var elbette her anne evladının iyiligini ister 600 lirayla gecinmesine izin versin demiyorum ama 3000 lira Turkiye sartlarında hiç azınsanacak bir rakam degil

bak benim 2 kuzenim 2 ay arayla evlendiler..

teyzemin kızı gayet normal orta halli senin anlattıgın durumda biriyle

amcamın kızıda karun kadar zengin bi adamla

teyzem herzaman kızının mutlulugunu on planda tuttu ve aday da para degil " karekter" aradı

amcam sa karekteri ikinci plana attı varsa yoksa parası olsundu derdi... kızı sevdiginden ayırdı.. sonra gonlune gore bi damat bulup verdi...

teyzemin kızı 4 yıldır evli ve hersey hala ilk gunku gibi hatta birbirlerine daha cok asık oluyolar.. bide ustune kazayla evlenir evlenmez cocukları oldu.. evleri kira daha bi evleri bile yok onceden kaynanasıyla bile yasadı

ikiside calısıyo ufaklıga teyzem bakıyo ama birgun bile hayattan sikayet ettigin duymadım.. eşi de kendisi de hep mutlular... kocam yanımda olsun bana hiç ibişey olmaz evelallah der eşi de aynı sekilde... baktıgında bile karısına içi titrer...

amcamın kızına gelince... .
cok iyi biryerde calısıyordu eşi daha dune kadar acayip paralar kazanıodu sirket iflas ettii buda işten cıkarıldı
2 tane dukkanları vardı hazıra dag dayanmaz o lukse de alısmıslar 6 ay icinde o dukkanları da yediler.. iflas etti

cocuk bunalıma girdi..kıza etmedigini bırakmadı, kuzenim hamile hamile gelip annesinin evine sıgındı... durumları hala muallak

ayrıca benim annemide babama cok zengin oldukları icin vermişler... dedemin fabrikalarını sayamazdın 90lı yıllarda, eski bir siyasetci aynı zamanda kendisi...

siyaseti bıraktıktan sonra bankaların coktugu o donemde herseyimizi kaybettik...
suan oturdgumuz bina ile 2 tane arsadan baska hiçbişey kalmamıstı ellerinde o kadar maldan mulkten ve cok sıkıntılar yasadık, sonra tekrar kendi cabalarıyla kalktı ailedeki herkes ayaga biraz olsun

Allah ne veriyorsa hayırlısını versin diye bosuna demiyorlar.. seni parası var iyi yasatır diye verir amaaa veren Allah almasını da bilir annen neden olaylara bu acıdan bakmıyor merak ettim hersey para, pırlanta, ev mal mulk vs. demek degil bunları anlatmalısın annene

canım benim anlatıyorum söylüyorum ben senin iyiliğini düşünüyorum diyor.Bundan öncesinde benim hayatımda olan kişi baya varlıklıydı.Karakter sıfır diye ben ayrıldım.Bu da orta halli ama harika biri.Ben bu sevgilimin sevmesini sahiplenmesini sevdim.Bir yerime birşey olsa onun 2 kat içi yanar.Annem tam manasıyla tanıyacak inşallah o zaman hak verecek bana.Zaman zaman inşallah.Bizim gelirimiz kötü sayılmaz ama devasa da değil.İnşallah zamanla düzelcek herşey öyle umut ediyorum.Bana kalsa zamanla alsak herşeyi daha uygun.Pat diye herşeyim olsun istemiyorum.Ama sevgilimle herşeyin üstesinden gelicez inaşallah.

işte oyle adam gibi adamlarla evlenmek lazım.. parayla degil.. dha onceki calıstıgım yerde de patronum cok zengin ve yakısıklı bi adamdı ama karısını aldatıyordu bi guzel kadın arkasını doner donmez.. kadının yasamadıgı luks yoktu rahatı pekbi yerindeydi ama eşinin yaptıklarını ogrendigi an rahatı bozulmustur heralde.. artık adam gibi adam bulmak gercek varlık gercek rahatlık oldu bu devirde ...

sen hiç umudunu yitirme vaz da gecme eger dogru bir insan bu karsımdaki diyorsan.. annenin inadı da kırılır anneler babalar hep boyle canım

sen kendine sevgine askına guveniosan gerisi bos zamanla herseyiniz ama herseyiniz olur :) onemli olan varlıktada yokluktada yanında olan elini hiçbir sartta bırakmayan birini bulmak, asıl zenginlik o

Şaşırdım doğrusu eşimle benim toplam gelirimiz 1,640 tl ve ev almayı düşünüyoruz 340 tl kira veriyoruz anlamadım sizi 3000 tl gelirim olsa en güzel evi alırım çabucakta öderim ama tabiki sizin lüks merakınız varsa bilemem

iki yıldır biz taksit ödüyoruz. ben bir yıl zaten sadece çeyizim için para harcadım. maaşımda 1000 tl zordu. mobilyayı çok uygun aldık. evet hevesleniyoruz herşeyin en mükemmeli olsun diye. ama kiracısın madem çok kaliteli gösterişli hiç bakma. ben bellonadan aldım. 4750 ye yemek odası yatak odası ve yatak+baza 1300e koltuk takımı aldım. sürekli kampanyaları takip edin. mesela koltuk takımım burda doğtaş kapatıyordu. kredi kartına vade farkını ekleyip taksit yaptırdık. teknosada ariston kampanyası var. 1200 e beyaz eşyamızı hallettik. Allah yardım ediyor.

aylık 3 bın lıra gelir gayet iyi bence tek maaşla evlenenler war..eger şuan borcnz falan yoksa ayda 500 er lirayla geçinin 2000 tl kenara atarsnz oda iyi bi birikm olur..içini ferah tut allah yuva kurana yardım edıor,kampanyaları takıp et çok işe yarar...

tabii bu nerede yaşadığına da bağlı
sizin yaşadığınız yer neresi
340 tl ne kadar ucuz

Aylık toplam geliriniz 3.000 tl imiş.. Bu hiçte küçümsenecek bir rakam değil
Bizim aylık toplam gelirimiz 3.000 olsa ooohoooo diyorum...Herşeyimizi yapmıştık şimdiye kadar.
Şu anda iş bulamadığım için hiçbirşeye uzanamıyoruz nişan olayını biraz bekletiyoruz.Sonradan üst üste gelmesin diye yüzüklerimizi aldık şimdiden.
Onun geliri 1.200 tl napalım şimdi otuturup ağlayalım mı biz?

Canım herşeyin bi yolu vardır.Onunla mutlu olmak istiyorsan gelirine göre harcamalar yaparsın ve sizin gelirinizle ev kredisine bile girebileceğinize inanıyorum. Asgari maaşla ev ge.indiren insanlar var günümüzde. Her ay özel harcamalarınızdan kısıtlasanız dağ gibi para biriktirirsiniz.
Annenize gelince biraz maddiyata önem veriyor sanırım ama bunun da üstesinden geleceğinize inanıyorum

Aylık toplam geliriniz 3.000 tl imiş.. Bu hiçte küçümsenecek bir rakam değil
Bizim aylık toplam gelirimiz 3.000 olsa ooohoooo diyorum...Herşeyimizi yapmıştık şimdiye kadar.
Şu anda iş bulamadığım için hiçbirşeye uzanamıyoruz nişan olayını biraz bekletiyoruz.Sonradan üst üste gelmesin diye yüzüklerimizi aldık şimdiden.
Onun geliri 1.200 tl napalım şimdi otuturup ağlayalım mı biz?

Canım herşeyin bi yolu vardır.Onunla mutlu olmak istiyorsan gelirine göre harcamalar yaparsın ve sizin gelirinizle ev kredisine bile girebileceğinize inanıyorum. Asgari maaşla ev ge.indiren insanlar var günümüzde. Her ay özel harcamalarınızdan kısıtlasanız dağ gibi para biriktirirsiniz.
Annenize gelince biraz maddiyata önem veriyor sanırım ama bunun da üstesinden geleceğinize inanıyorum

Annem çok önemsiyor maddiyatı canım.Yani o sana hiç bişey almaz deyip moralimi çok bozuyor.Memleketine takılıyor,şununa bununa takılıyor.Bir odayı sana döşerse yat kalk şükret diyor.Sevgilim de bende herşeyin en güzel olmasını istiyorum elimden geleni de yapıcam yeter ki sen zor anlarımda bana sözlerinle destek ol diyor.Ben de olabildiğince yumuşak yaklaşıyorum.Ama annemin bu davranışları beni çok üzüyor

Hatta geçen gün babama dedi ki kızın aralıkta sözlenecekmiş.Babam kimmiş diyince açın birini bulmuş dedi ciğerim yandı :2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…