Of Ya Ben Ne Yapıcam..

Buhte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
247
0
46
İstanbul
Arkadaşlar aralıkta sözüm olacak.Seneye haziran gibi de düğün.Erkek arkadaşımın ve benim toplam 3.000 tl geliri var.Ev almak hayal zaten.Kiraya çıkacağımız için sadece bir odayı mı döşeyelim bir de yatak odası.Ama gönülde farklı eşyalarda istiyor.Beyaz eşyada ne yapıcaz bilmiyorum.Biz altından kalkamıycaz sanırım bu işin.Tecrübelerinizi lütfen paylaşın.Yoksa çok ümitsizim Bir de annem bak bak şunu da almadılar bunu da almadılar diye biliyorum ki başımın etini yiyecek.

Selam canım,
Gözünde büyütme bu kadar. Tamam evlilik zor çeyiz hazırlığı bilmemnesi zor ama büyütme.
3 bin lira fena gelir değil aslında.
Taksite girip ufak ufak ödersiniz. Çeyiz durumun nedir aldın mı önceden?
Bir de kiraya çıkmaktansa bence tokinin evlerini filan bir araştır 500 lira taksitle bile veriyorlar.
700-800 kira vereceğine kendi evniin taksitini ödersin diye düşünüyorum.

ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN.aileniz destek olmayacak mı? sadece ikiniz mi ev kuracaksınız?

3000 az bir para degil ki alternatif çözümler üretebilirsiniz taksit - kredi çekme vb gibi seneye kadar biriktirin biraz düğün sonrası altınlarınızı veya takılan paraları da borç için kullanabilirsiniz.Altından kalkılamaz bişey yok ki :/

oda olsun buda olsun diye eşyaya sakın para verme gelip geçici sonra pişman olursun ufak bir ev tut kirası az olan zaten evlenene kadar paranı biriktir çeyizin üstünede çok düşme gerekli olanları al gösteriş felan yapayım deme sakın boşver birikimlernizle düğünüzü yaparsınız en ekonomik şekilde yapın düğünde takılan takılarla ve birkimlerinizden kalanlarla ev peşinatı çıkar gerisini kredi çekersiniz 3,000 tl az bir para değil iyi değerlerlendirin

ayda 1000-1500 lira kenara atacaksınız şimdiden ya da sözü evlenmeyi geciktirip para biriktiriceksiniz...
Ya da büyükler yardım edicek..
Senin ailen yatakodasını erkek tarafı beyazeşyayı ikiniz de geri kalanları alacaksınız..
Başka yolu yokki bunun

O herşeyi kendi yapacak.Ben elektronik eşyaları tamamladım sayılır.Bir elektrik süpürgem kaldı.Mutfak eşyalarının taksidini ödüyorum şu an.O da diğer ayda beyaz eşya taksidine girecek.Gönlüm eşya istiyor lakin gözüm almıyor kıyamıyorum da bir de.Toki evlerini araştırdım lakin pek de tavsiye etmiyorlar.İstanbulda evlerin kirası bile çok pahalı.Anlıycanız arkadaşlar aldığımız mobilyaların taksidini ikimiz ödeyeceğiz.

Ailelerimiz destek olabilseydi belki bu kadar düşünmezdim de işte kendi çabalarımızla bir yuva kuracağız.Beyaz eşya için spotçuları diyorlar nasıldır bilgisi olan var mı arkadaşlar?

e tamam işte çeyiz de tamamlanmış.
Merak etme yuva kurana allah yardım eder. Yani tercih sizin tabii ama kiraya verilen paraya çok üzülüyorum ben.
Ne bileyim kendi evin olsun onu öde. Çalış didin boşa para ödüyorsun gibime geliyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Sıkma kendini oluruna varır herşey zaten.
Elbette olur herşey merak etme.

hala mobilya diyosun bi oturma grbu bide yatak odası yeter öncelik ev almak olsun ayda ikiniz birden 200 lira kenara para koysanız bi daha hazirana kadar oooo 40 milyar para eder bunun 20 si ile düğün yapsan kalanını ev için ayırsan iki göz oda ev tutsan az kira ödesen düğündeki takılarla peşinatı çıkarsan ev alınca eve geçersin kiraya vericeğin parayı ev taksitlerine yatırırsın valla bilemoyrum 3000 lira bi çoğumuzun göremediği para canım

Son düzenleme:
Ailelerimiz destek olabilseydi belki bu kadar düşünmezdim de işte kendi çabalarımızla bir yuva kuracağız.Beyaz eşya için spotçuları diyorlar nasıldır bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Spotları bilmem ama kampanyaları sürekli takip et.
Mesela bak bosch kampanya yaptı.
3'lü ankastre sei 699 liraya filan satıyor. Davlumbazı, fırını, ocağı.
Hatta geçen Tekzen'in broşüründe vardı 3'lü set 600 lira
bak yani gez heryeri.

Haklısın canım : duygucum evet bende istiyorum kendi evim olsun ama en güzeli birikim yapmak.Ne biliyim bir anda gözümde büyüdü herşey.

ya aynı durumdayız ama ben daha sözlenmedim aslında heran olabilir ama maddiyat için bekliyorum daha istemediler..
bizim ikimizin geliri 2100 yani bende napcak die kara kara düşünüyorum ailede yardm edmıyor malum..
ama bir eve girdi peşinat verdi az..ama bunun yannda takı makı yapamam diyor esyalrı bile düğünü nasıl yapıcam die söylüyor benmm annem sımddıden diyor o bisey almıcak görceksin ya tektasa bile laf eti pırlanta oalcak pırlanta olmazsa bisey takmasın dedı yaaaaaynı durumdayız ahhh su anneler ama ben yılmıyorum aglıyorum sızlıyorum ama vazda geçmiyorumm bende herseyin en güzelini isterim mutlu saglıklı olmak kaydıyla ama olamıyo gönül kondu yapamıyor nediyim
benim etini yiyor ama benim iyiliğim içinmiş yılmıcaz canım birbirimize destek olalım üstesinden geliriz.inş.

Gözünde büyütürsen üzerine özerine gelir herşey. Tahammülün kalmaz bir yerden sonra sıkılırsın.
Zorluk çekmeden feraha erilmiyor maalesef canım. Şuanki kazancınız çokta kötü değil bence.
Yeterki doğru yerlerden doğru zamanda alışveriş yapmayı bilin.
Mobilya için modoko, maskoya filan gidin pazarlık payı iyi oluyor.

Tamam mobilyalara ordan bakalım.Canım en azından senin ki ev taksidine girmiş haklı olarak yapamam diyor.Ah bu anneler tüm işleri karıştırıyor :) bana kalsa düğünde olan takılarla borçlarımızı ödeyelim diyorum.1 sene kirada oturduktan sonra ev alalım diyorum.O da kabul etti.Ümdimi yitirmemem lazım :) Maşallah bu beyaz eşyalarda amma pahalı.Ama beyaz eşyayı kışın alacaksın diyorlar daha uygun oluyormuş öyle duydum.

1 sene kadar zaman var nerdeyse, aldığınız parada az değil, çok uygun fiyata beyaz eşyalar,mobilyalar var 12 taksitle veriyorlar. Bişeyler yapmaya başlamışsınızda, bence çok güzel üstesinden gelirsiniz.

balım bal aynen benim annemde bu sana 2 çekyat alır tamam diyor :) hiç de bişey yapamaz diyor :) bende son gaz ısrara devam.Ne yapayım sevdim 2 eşya için ondan vazgeçecek değilim.O zaman sevginin bir ehemmiyeti kalmaz ki.

vafi inşallah canım :) bende elimden geldiği kadar annemden gizli destek olacam ona Allah sonumuzu hayır etsin.

biz sizden daha az kazanıyoruz toplamda ama evliliğimizn 8.ayında ev aldık
3bin kötü bi para değil bu kadar karamsar olmayın
oturma odabı falan yapmayın bence gereksiz ev alırsanız evinize göre yaparsınız
bi de eşyaları ortalama büyüklükte alın
bizim kiradaki evimiz büyüktü yatakodasını hazır yaptırmıştık dolap normalden büyüktü
ee aldığımız ev öbüründen küçük dolap biraz devasa kaldı
aynı şekilde 3lü koltukta bu eve biraz büyük ama yeni eşyalarımız da yaypacak bişey yok

3 bın cok ii bır para asgari ücretle gecınenlerı düşününce....
bende yenı evlı sayılırım ve sadece bır oda yaptık yanı karar ver ya oturma odası ya salon öle vitrinmiş faalan ne gereksız seyler onlar eskıdenmiş zaten hiç geregıde yok bence guzel rahat edebılecegın hemde şık bır tane oturmna takımı al masa sandalye bız bırde duvar unıtesı aldık yatak odası mutfak tmm işte ne gerek var başka seye bunlar bıle evde gözume cok görunuyoır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…