ODTÜ'de 28 yıldır düzenlenen bahar şenliği iptal edildi

Dışarıdan katılımlar yasaklanmalı.

Odtü de okuyan bir genç zaten sevişmek istese , alkol almak istese fırsat yaratacak kapasiteye sahip ve hepsinin ''senlikler baslasın da sevişelim'' diye bekledğini hiç sanmıyorum. şenlik zamanı boynu mor gezmeyi dert etmeyen başka zaman da dert etmeyecektir..

Şenlikler olaylı geçebiliyor ama bunun büyük çoğunlugunu dışarıdan katılanlar gerçekleştiriyor. Zaten öğrencilere sıra dahi gelmiyor alana girmek için

dışarıdan katılımlar da yasak, cogu universitede de böyle.

benim düşünceme göre ise ogrenci kimligimiz diger uni.ler icin de gecerli olmalı : )
ve bu şenlik veya normal ogretim donemi vs. ayrımı yapılmaksızın tüm durumlar icin olmalı.

mesela bir universitede de bir keresinde bir konu hakkında hocayla gorusmem var, adamdan randevu almışım beni bekliyor, kapıya ismimi yanlış yazmıslar diye saatlerce bekleyip sonra da hocanın yanına gidince azar işitmiştim :/
yine bir baska universitede de bir ogrenci etkinligiyle ilgili gorevli oldugum halde yanımda o uni.den kişi yok diye girememiştim, oturum benim yüzümden gec baslamıstı. bunun gibi daha nice olaylar...

dışarıdan katılımlar da yasak, cogu universitede de böyle.

benim düşünceme göre ise ogrenci kimligimiz diger uni.ler icin de gecerli olmalı : )
ve bu şenlik veya normal ogretim donemi vs. ayrımı yapılmaksızın tüm durumlar icin olmalı.

mesela bir universitede de bir keresinde bir konu hakkında hocayla gorusmem var, adamdan randevu almışım beni bekliyor, kapıya ismimi yanlış yazmıslar diye saatlerce bekleyip sonra da hocanın yanına gidince azar işitmiştim :/
yine bir baska universitede de bir ogrenci etkinligiyle ilgili gorevli oldugum halde yanımda o uni.den kişi yok diye girememiştim, oturum benim yüzümden gec baslamıstı. bunun gibi daha nice olaylar...
Bizde ne yazık ki herkese açık oluyor.. Hala da öyle..
Sadece şenliklerde de değil her zaman herkes girebiliyor
Bu yüzden karmaşa da fazla oluyor.. Trafik zaten ayrı bir kaos yaratıyor saat gece 12de alandan ayrılsan 2 gibi anca üniversiteden ayrılman demek.. Bu yüzden benim için şenlikler hep söylendiğim zamanlar olarak kaldı:)

Bizde ne yazık ki herkese açık oluyor.. Hala da öyle..
Sadece şenliklerde de değil her zaman herkes girebiliyor
Bu yüzden karmaşa da fazla oluyor.. Trafik zaten ayrı bir kaos yaratıyor saat gece 12de alandan ayrılsan 2 gibi anca üniversiteden ayrılman demek.. Bu yüzden benim için şenlikler hep söylendiğim zamanlar olarak kaldı:)

sizinkini biliyorum, oraya da gelmişligim var, baya baya arabaya dolusup x yere gidelim muhabbeti yapan insanlar vardı, bu ne bicim sey yaw diye şaşıp kalmıştım.

şenlikler benim de söylendigim zamanlar olurdu ama yasak mı? yoo yoo. begenmiyorsam gitmem, katılmam bu kadar basit.

sizinkini biliyorum, oraya da gelmişligim var, baya baya arabaya dolusup x yere gidelim muhabbeti yapan insanlar vardı, bu ne bicim sey yaw diye şaşıp kalmıştım.

şenlikler benim de söylendigim zamanlar olurdu ama yasak mı? yoo yoo. begenmiyorsam gitmem, katılmam bu kadar basit.
Aynen öyle bu yüzden üniversite öğrencilerinden başka tüm memleket eğleniyordu... Sonra taşkınlık çıkınca da üniversiteliler şöyledir böyledir oluyor...
Yapılacak onca şey ve çözüm varken sanki hepsi denenmiş ve başarısız olmuş gibi ''yasaklayalım'' mantığını zaten hiç anlamıyorum. Gerçi ben bu ülkede hiçbir şeyi anlayamıyorum ama neyse:)

Yıllardır ugt topluluğunda birçok yakın arkadaşım vardır.
Neredeyse 6-8 ay hazırlıkları yaparlar.
Canla başla çalışıp, gece gündüz vize final dinlemeden, herkesi memnun etmeyi amaçlayan bir organizasyona imza atarlar.
Ama üni içindeki çatışmalar sebebiyle, son birkaç yıldır ugt ve rektörlük arasında sıkıntılar yaşandığını biliyorum.
Yeri geldi, sponsorlardan ücretleri alamadılar, açıkları bu topluluk ceplerinden ödedi.
Yeri geldi, üniversitenin adı lekelenmesin diye aylarca didindikleri işlerden son dakika vazgeçtiler.
Yeri geldi, rektörle inatlaştılar ve eğitimlerini engelleyecek cezaları göze aldılar.

Eğer üniversite, güvenliği sağlayamıyorsa, bu üniversitenin sorunudur, ugt nin değil.
Kaldı ki arkadaşlarım, beni çalışanlardan gösterip güvenlikten öyle zar zor geçirirken, ne güvenlik sorunu yaşanıyor, onu da anlayamadım.
Odtü şenlikleri hep öğrenci istekleri doğrultusunda şekillendiğinden, rektör beye ters geliyor.
Zaatı muhtereme kalsa, halk oyunları gösterileri, şiir okuma yarışmaları, spor gösterileri ile dolu 23 Nisan tadında geçecek bir 'şenlik' istiyor.

28 senedir olmuyormuymus peki hani son zamanlarda tozutan varsa neden boyle oluyor diye sorgulanır ona gore onlem alınırdı yasak yerine cozum sunulmalı zora gelince o yasak bu yasak

bence çok saçma bu olay siyasi değil...ama siz inanmıyorsunuz:) ne diyeyim..:)
yazınca da ben yasaklamış oluyorum şenliği:p keyfiniz bilir istediğinize inanın:)

Ünv ve dış ortamlardaki modernlerşme adı altındaki yozlaşmaya bende karşıyım kabul. Öğrencilerin birçogu küçük şehirlerden gelip burada sapıttıkları cok oluyor cok tanık oldum malesef özellikle tabıkı kızlar.
ankaraya sınır küçük bir şehrin ünv. okudum. yıne küçük sehırden pazen etek terlıkle gelen bır hatunu 1 ay sonra saclar kıpkırmızı kadarcık pantolon göbeküstü bluzlarla karsıladık. hanı kızların bıcougu ünv. de bekaretını kaybedıyo dıye tartıstıgımız konu varya kız kıç kadar memlekette kutuşuma küçükken dal battı deyıp okula başladıktan 1 sene sonra okulda flört etmedıgı okul kalmamıştı. hepımız şok.. evıne gderken eskı kıyafetlerını gyer dönerken molada üstünü değiştirirdi. bazı durumlarda konunun ünv. le alakası olmadıgınıda görmüş oldum.. neyse..
okulumuz belli bir siyasi görüşün elındeydı 2002 yılında ilkkez şenlik düzenlendi tamemen o grubun insiyatıfınde. sanatcı olarak mustafa yıldızdogan ve fatih kısaparmak gelmişti mesela :KK69: şenlik değilde brifing havasında gercekleşmişti. alkol vs yasaktı ha getıren olduysada ıcemez cunkı okul sıkı yonetım alanı gbıydı o zamanlar..
dısardan kımse alınmıyordu kı benım bıldıgım o zamanlar hacettepe odtu ankara unv vs dısardan gremıyorduk. en azından benım tesebbusleırm sonucsuz kalmıstı.
sonuc olarak yapacak ınsan heryerde yapar. ulu orta yapmayı tercıh etmez ama tabı alkolun getırdıgı rahatlıkla neler olur bısey dıyemem. ama dısardan mısafır gelmedıgı surece bence no problem. ha o okulda max. neler yaşanabıldıgını okuyanı bılir ona gore katılır yada katılmaz..
amma uzun yazdım ben bıle sıkıldım nasıl okuyacaksınız bılemedım :KK17:

Peki kızımızın flört etmediği kalmamış tamam pekide
Bu kızı bizler toplum yetiştirdi
Eğer toplum olarak sen bir kıza cinsel obje olarak bakarsan fikirlerinin yada yapacaklarının önemli olduğunu hissettirmez sen bedenini önplanda olduğunu düşündürürsen
Ben bu kızın yaptıklarını normal karşılarım
Sonuçta BEN VARIM VE BURDAYIM DİYOR!!!!

malesef ben cokta oyle dusunmuyorum. herkesın aıle yapısı farklıdır. kucuk bır ılcede oturuyor tamam şehre göre daha baskıcı bir ortamda yetişmiş. gördükleri sadece tv de. ama o dal battı yalanının altında öyle bır hıkaye cıktıkı amerikan filmlerinde görünmeyecek türden. kız memleketınce yeterınce ben burdayım demıs zaten..
malesef hersey kendınde bıtıyor. kendı sectıgın hayatı yasıyorusn. dogrusuyla yanlısıyla. sen ıstemezsen yada musade etmezsen bişeycık olmaz (zorakı durumlar harıc)
bende bır kız cocugu annesıyım. tamam cok bunaltmıcam onu ama serbestte bırakmam caktırmadan kontrol ederım. onun zamanında kımbılır ne olacak ortalık..
hanı bazı anne baba yada eşler dıyorya sana guvenım var ama cevreye guvenım yok dıye malesef bu boyle.

Peki daha orta okulda okula eteklerini yukarıya kaldırmalarını öğrettiğimiz kızlarımızın çoğunun iq sunun moda makyaj estetik yemek aşk meşk tarzı bilimum duygularda geliştiğinin farkındayız peki bunun sebebi ailemi yoksa toplumun bizlere belirlediği yerden mi?

tam anlayamadım ne demek istedıgını acabılir misin biraz ? yanlıs anlayıp yanlış bir cevap vermeyeyim..
"eteklerini katlayanların Iq ları ; moda makyaj estetik yemek aşk meşk konularındamı gelişiyor duyguları" bilmiyordum. o yaşlarda yemek hariç hepsıne basar kızların kafası..
bende ortaokul ve lisede katladım etegımı çünkü ; önceleri seneyede gyersın mantıgıyla alınan uzun etekler once normal boya gelsın dıye daha sonra ergenlıkle bırlıkte kısaltma! gereksınımı duydum sahsım adına ( diz kapagı hızası) lisede de aynı boyda devam ettı. aılem bılıyormuydu evet.

yazınca da ben yasaklamış oluyorum şenliği:p keyfiniz bilir istediğinize inanın:)

Pardon da dünden beri seni alıntılayan olmamış, sana bir şey diyen olmamış. Ne diye üstüne alınıp bunu yazdın şimdi buraya? Kim sana sen yasakladın dedi? Ne kadar toy bir mesaj.

Hem biz sana niye inanalım. Senin ya da sevgilinin nasıl bir titriniz var ki söylediklerinize inanacağız? Gözünle görmediğin şeyi burda öyle de oluyormuş böyle de oluyormuş (bak dikkatini çekiyorum rivayet) diye anlatınca biz de "ha iyi o zaman cathy söylediyse doğrudur, siyaset değildir. Odtünün muhalifliği ile bir alakası yoktur" mu diyeceğiz? Yoksa kendi gözümüzle gördüklerimize mi inanacagız???

Bak cicim, her sene bir çok üniversitenin bahar şenliklerini takip ederiz. Gitmek istediğimiz bir söyleşi ya da konser falan olursa gideriz. Odtüye mezun buluşması için muhakkak gideriz. Geçen yıl yakın doğu üniversitesinin şenliklerine bile gittik. Senin bahsettiğin gibi bir olaya ne 4 yıllık eğitim hayatımda ne sonrasında geçen 7 yılda rastlamadım. Kıbrıstaki şenlikler tüm dünyadan 15000'in üzerinde katılımla yapılmasına rağmen, çadırını kapıp gelenlere rağmen olaysız geçti. Sevişen mi? Hiç görmedim.

tam anlayamadım ne demek istedıgını acabılir misin biraz ? yanlıs anlayıp yanlış bir cevap vermeyeyim..
"eteklerini katlayanların Iq ları ; moda makyaj estetik yemek aşk meşk konularındamı gelişiyor duyguları" bilmiyordum. o yaşlarda yemek hariç hepsıne basar kızların kafası..
bende ortaokul ve lisede katladım etegımı çünkü ; önceleri seneyede gyersın mantıgıyla alınan uzun etekler once normal boya gelsın dıye daha sonra ergenlıkle bırlıkte kısaltma! gereksınımı duydum sahsım adına ( diz kapagı hızası) lisede de aynı boyda devam ettı. aılem bılıyormuydu evet.
bende öyle yapardım:KK48:ama bayğı bir kısaltanlar olunca kaş alan makyaj yapan yönetim müdehale ediyordu..hemde kibar bir şekilde değil..

ben takip ederim sizi aklı başında bir hanımsınız..sizce yasak yerine önlem alınamazmı..doğru olan önlem alınması değilmi?

ben takip ederim sizi aklı başında bir hanımsınız..sizce yasak yerine önlem alınamazmı..doğru olan önlem alınması değilmi?
aynen katılıyorum:) sonuna kadar
ama bana söylenen gerekçesini söyledim diye hemen bana tavır alındı halen anlayamadım anlatamadım şaka gibi:)

aynen katılıyorum:) sonuna kadar
ama bana söylenen gerekçesini söyledim diye hemen bana tavır alındı halen anlayamadım anlatamadım şaka gibi:)
belki yanlış anlaşılma olmuştur..olabiliyor genelde hararetli konularda insanlar gerildikleri için..

X