ODTÜ iktisat ve İSTANBUL ÜNİ hukuk arasında kaldım

mervealt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
158
1
96
Diğer
puanım bunlara çok rahat yetiyor fakat ben hala hedefte sabit değilim:uhm: iş olanakları maddi sorun ikisinide istiyorum kafam karışıklaelaelaelaelae

ikisi farklı alanlar biraz da yeteneğin doğrultusunda karar vermeyi tercih et
ya da sevdiğin meslek ne olabilir
çünkü mesleğin demek hayatın demek
hayatını neyle uğraşarak geçirmek istersin
ve tabii küçük bi araştırma yapabilirsin iş olanakları ve maddi getirisi yönünde
ama bana göre ödtü en iyi etiketlerden biridir iş yaşamında

ikisi de iyi üniversiteler fakat odtü'lü olmak bir ayrıcalık bu da bir gerçek. okulu bıtırdıkten sonra bır marka gıbı odtu mezunuyum dıyebılıyor burdan mezun olanlar (kardesım odtu mezunu ve okul bıttıkten sonra butun kapılar ardına kadar acıldı ona)
bir kere kampüs hayatı çok güzel, yani üniversite okuduğunu anlıyorsun herşeyden önce, sınava kadar çok fazla efor sarfedip çalıştığın için odtüde hazırlık okurken bir sene dinlenme şansın olur.
aslında hayata dair beklentilerinle ilgili bu.
ben odtü mezunu bir kardeşe ve hukuk fakultesınde genc yasta prof. olmus bir kuzene sahıp olarak ıkısının de ayrı ayrı bır suru artı yonlerı oldugunu soyleyebılırım. yerimseniben

ben ODTÜ ıktisat mezunuyum,Allaha şükür mezun olduğum günün ertesi günü işe girdim, işsizlik problemim sıfır, mükemmel düzeyde ingilizce biliyorum, uzun süreler ders de verdim, şu anda iyi de kazanıyorum.. Ben memnunun en güzeli türkiyede Bilkent ve ODTÜ'den başka hiçbir yerde "kampus üniversitesi" nasıl birşeydir göremezsin, 20000 kişi okulda en az %70i içeride konaklıyor ,orası bir okul değil evin, yaşam biçimin haline geliyor..
gene dünyaya gelsem gene Tr'de doğsam gözüm kapalı oraya giderdim..
Ama sanırım senin okul tercihinden önce alan tercihi yapman gerekiyor..

NOT:diğer iktisatlardan farklı bir okuldur, 90lı yıllara kadar ODTÜ iktisat mezunlarına istatistik yandal viploması da verirdi, şimdi bu uygulama kalkmış olmakla beraber hala 6 adet istatistik dersi veren ve bunları labratuarda yapan yegane okuldur, sağlam bir matemati bilgisi, calculus 1-2 yi geçmende işe yarar, devlet sınavlarına hazırlanıyorsan pek işine yaramayabilir öğreneceklerin (çok fazla şeyi teorik olarak öğrenirsin, AB ve USA ekonomisini en ince dateyına kadar bilir ancak TR uygulamalarından bihaber kalabilirsin)
Önce ne istediğine karar ver, sorun olursa PM'im açık..
başarılar canım...

odtü mezunlarının iş problemi olmuyor.dolgun maaş alıyorlar.mesela odtü mezunu birisi alanı ne olursa olsn ingilizce öğretmenliğinde de iş bulabiliryor.
yakın arkdşm odtü mezunu.
kendisinin işi bilişime yönelik ama o büyük bir firma da insan kaynaklarında çalışmakta.çok çok iyi para kazanıyor.ve yetkisi çok büyük.
eşim i.ü 'den mezun. işi hukuk değil fakat hukuk hakkında ondan yardım alabilirim.
kafana takılan soru varsa istanbul ünvtesiyle ya da odtüyle ilgili yardım etmeye çalışırım sana.

istanbul üniversitesinin tümm bölümlerinden kısaca istanbul üniversitesinden uzak dur.. yasakkelime

kardeşim istanbul üni de, uzak durun her türlü...5 para etmez...imkanlar yok artı işveren artık sallammıyor bile...eskidenmiş ist üninin cazibesi...özel üniler bile geçti istanbul üniyi...

ben dumlupınar üniversitesinde okudum.

şimdi tekrar üni sınavına gir hangi okulu kazanmak istiyorsun diye sorsalar
ODTÜ derim :)
ben muhasebe okudum iş olanaklarım çok şükür var ama etikette önemli ODTÜ derim sositososito

ıstanbul üniv moleküler biyoloji istiyordum ben de ... ama burdaki yazıları görünce aklım karıştı ???:s

canım bence ilgi alanına dikkat ederek bunların arasından bir karar ver
söylediğin okul ve bölümler çok güzel
ikisini bitirince de işsiz kalmazın ki oraları bitirmiş arkadaşlarım var,hiçbir sıkıntı çekmediler
kolay gelsin..

bence insan sadece severek yaptigi iste basarili olabilir.basarida cogu zaman parayi ve rütbeyi beraberinde getirir.bu yüzden üniverseteye bagli tercih yapma fikrine katilmiyorum ben.hayatin insana ne verecegi hic belli olmaz.odtü den mezun olupta issiz gezen insanlarda var,üniverste okumadan basariyi ve cok parayi bulanda.bu durumda yatkin oldugun sevdigin bölümü tercih etmen senin icin daha iyi olur(nacizane fikrim)

Ben ilk senemde Anadolu ün. makina mühendisliğine girdim... Ama mezun oldum olalı hep içimde neden bir yıl bekleyip, sabredip de ODTU okumadım pişmanlığını hiç bırakamadım...
Ailemin etkisiyle okul yerine bölüm tercihi yaptım direk... Yani ilk yıl ODTU'ye gitsem biyoloji mezunu olacaktım... Şimdi muhtemelen öğretmendim...Ama şimdi Kamu kuruluşunda MAKıNA MÜHENDıSıYıM.
Ama ODTU mezunu olmamak içimde heeeeppp bir uhdedir. Hiç mesela keşke ıSTANBUL üniversitesi mezunu olsaydım geçmemiştir içimden:)
ODTU'lü olmak bambaşka olsa gerek...

ıstanbul üni mezunu olarak kesinlikle ODTÜ derim.

Tabii senin isteklerin ve yeteneklerin de çok önemli.

Hukuk tamamen ezbere dayanırken, iktisatta sayısal ağırlıklı mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…