- 24 Mayıs 2019
- 1.194
- 486
- 25
Görümcemin maddi durumu iyi değil (yada iyi kazanıyorlarda harcamayı bilmiyor işte) ve daha önce bankalardan kara listeye girdileri için bankalar onlara kredi kartı vermiyor. Bunlarında tv de bir sorun vardı eşime dediler senin kredi kartınla alıp aydan aya sana ödeyelim gidip bizim tv nin aynısını aldılar. Ben bu kredi kartı meselesini iki gün sonra öğrendim eşimle kavga ettik. 40 bin tl az bi para değil sonuçta sonra dedim oda ablası nolucak sanki. zaten kavga meselesi bana söylememesi yoksa çok umursamam (aileden birine borç vermesini). Aradan bir ay geçmedi ben telfonumun üst modelini alacaktım onu satıyordum oda bir senelik yeni garantisi olan bir cihaz neyse dediler biz alalım aydan aya size öderiz. 30 küsüre de telefonu sattık. Eşime güzel bi ayakkabı almıştık bir numara küçük gelmişti kaldı öyle evde ben abime deidm al götür eşim yok yok ben giycem dedi giymedi sahibindene koyacaktım ben koyamadan götürdü enişteye 400 tl yemi ne sattı adam onu bile vermedi kaç binlik ayakkabı aldı. Bir sene sonra ben lafını yapınca görümcem verdi bu ayakkabın parasını. Eşime dedim bak bunlar ödemeyecek. Oda ablası benim gözümde kötü gözükmesin diye sürekli öderler öderler diyor. Neyse bunlar on gün gecikmeli ödediler bir ay taksini. Geçen ayda eksik ödemişler.
Akşam uyurken eşimin telefondaki sesli mesajları kulağına koyup dinlemesine kalktım ses az geliyordu eniştesi ödeyeceğim bişiyle bişiyler diyor. Sabah kalktım baktım mesajalrını silmiş. Görümcem eşimin peşinden ayrılmıyo yedi yirmidört arıyo böyle değişik bir ortam oluştu. Ben bu ay dogum yapıcam maddi olarak bizde sıkıntıya girdik. Baktım banka hesaplarına giremedim. Ben bunlardan bıktım. Hani yüz veriyoruz astarını istiyorlar. En sinir oldugum şey kendi paranın dilencisi olmak. birde geçen bu eniştenin abisi eşimi aradı dediki beş dk ugra deidmki borç isteyecek vermeyeceksin. Vermedi geldi eve. Diğer bir kardeşi var kahvaltıdayken eşimi aradı uzaktan birbrilerini tanıyorlar eşimden kredi kartı istemek için aramış reis sende kredi kartı vardır bilmem ne bi yardımcı ol diye arıyo. Hepsi black listte. Canları sıkılıp lükse kaçacakları zaman hepsi bizim kapımızda. Ben bu olaya karışsam hepsi bana taraf alıcak karı kısmı karışmaz sen zaten çalışmıyorsun sanane diyecekler karışmazsam içten içe deliriyorum.
Akşam uyurken eşimin telefondaki sesli mesajları kulağına koyup dinlemesine kalktım ses az geliyordu eniştesi ödeyeceğim bişiyle bişiyler diyor. Sabah kalktım baktım mesajalrını silmiş. Görümcem eşimin peşinden ayrılmıyo yedi yirmidört arıyo böyle değişik bir ortam oluştu. Ben bu ay dogum yapıcam maddi olarak bizde sıkıntıya girdik. Baktım banka hesaplarına giremedim. Ben bunlardan bıktım. Hani yüz veriyoruz astarını istiyorlar. En sinir oldugum şey kendi paranın dilencisi olmak. birde geçen bu eniştenin abisi eşimi aradı dediki beş dk ugra deidmki borç isteyecek vermeyeceksin. Vermedi geldi eve. Diğer bir kardeşi var kahvaltıdayken eşimi aradı uzaktan birbrilerini tanıyorlar eşimden kredi kartı istemek için aramış reis sende kredi kartı vardır bilmem ne bi yardımcı ol diye arıyo. Hepsi black listte. Canları sıkılıp lükse kaçacakları zaman hepsi bizim kapımızda. Ben bu olaya karışsam hepsi bana taraf alıcak karı kısmı karışmaz sen zaten çalışmıyorsun sanane diyecekler karışmazsam içten içe deliriyorum.