odaları ayırdık ama..nereye kadar

bizim evımız cok büyük degıl zaten cocuk odası yatak odasının yanında ve anne hissiyatı ıh dese uyanıyorum cok şükür..ayrıca cocuk 6 aydan itibaren daha cabuk ögrenme olgusunu gelıstırıyor..yanı bu dönemde kazandıramadıgın alışkanlıgını diğer dönemelrde kazandırmak biraz zor..

bu dönem okadar abartılacak bişey değil bence,yani ağlasın.çocuğun ağlamasından
bukadar korkan başka bi millet varmıdır acaba.
geçer cnm.doktorlar 1 yaşına kadar gerekmez desede bence ne kadar erken okadar ii.
ben 5-6 aylık ayırdım ikizleri,büyük kız,2 yaşına kadar yattı.kasmadım kendimi yani,
nezaman olursa.
ve gayette güzel karşıladılar..hiç sorun yaşamadım..

canım tamam aglasın her agaldıgında bizde kucagımzıa almıyoruz zaten ama ben uykusuzluktan iki büklüm gelıyorum işe.
ve her cocugun oluşumu farklıdır..

ya arkadaşlar oda ayırmak için biraz erken değilmi. benim bebiş 7,5 aylık. bu aylarda oda ayırmayı hiç düşünmemiştim. sizden duyunca şaşırdım. ya sizin aklınız çeçukta kalmıyormu.

gamze yatak odamdaki beşiğe sığmadığı için ben ayormak zorunda kaldım oda takımı aldık mecburen dolabı falan hiçbişeyi yoktu...
ilk günler zaten hep kızımın odasındaydım uyurken bile yatağın yanında uyukluyodum..odası zaten yatak odamın bitişiğinde sağa sola dönse nasıl oluyosa hemen uyanıp yanına koşuyorum...
alıştı yatağına...ama gece çok sık uyanıyo saat başı bazen yarıom saatte bir...

bende ne yapacağımı bilmiyorum kızlar evim 2+1 oturma odasında oturuyoruz salonun kapısı yaz kış kapalı .misafir gelidğinde açıyorm.yatak odam büyük olduğu için bebek karyolası yanımızda duruyor.doktor banada ayırabilirsin dedi.tv yi oturma odasından alıp beşiği koyabilirim ama salona geçmem lazım bu sefer geçen kış yeni doğduğunda salonu açmadığımız halde 300 civarı geliyordu doğalgaz parası alt katım emlakçı ve ufoyla ısınıyorlar bize faydası yok yani mecbur yakıyoruz.bu kışı çıkarayım mı yoksa salona mı geçeyim?

benim oğlum 19 aylık ve benimle uyuyor emerek uyuyor ve gece arda bir sarılır bana ayırmayı düşünmedm çünkü çalışıyorum kokumu özlüyor 2 yaşında ayırmayı planlıyorum

selime sensöz teşekkür ederim canım
asiye bence ayır odasını artık büyüyünce dahada zorlanırsın bence çünkü hiç sonradan alışmış bir çocuk görmedim odasına yeğenim var 4 yaşında hep aynı odada yattılar şuan odasında yatmak istemiyo ki 2 senedir böyle anladıkça alışması daha zor olucaktır düşünüyorum şimdi ayırmış olsam odasını ne o alışıcak ne de ben artık herşeyin farkında
ama senin için maddi açıdan zorlıycaksa biraz düşün derim

kızlar çok duygusal bakmayın bende yanına gidince öpüp ohhh diyorum yanıma alıyım sarılıp yatalım ama olmuyo oda yerini bilsin rahatça yatıyo belki benimle daha güvende uyucak ama kendi güveni oluşsun artık hatta gece uyansa bile seslenip gidiyorum korkmasın diye
ilk gece yatırdığım zaman çıt demesinde uykumdan kalkıp saniyede varıyodum yanına bi kaç gün sonra baktımki kendi kendime kuruntu yapıyorum ben kustuğu için boğulmasından korkuyodum çok şükür gece hiç başımıza gelmedi daha önceleri yastıkla yatıyodu artık döndüğü için yastığıda kaldırdım tehlike arzedicek bişey bulundurmuyorum yanında

bende ne yapacağımı bilmiyorum kızlar evim 2+1 oturma odasında oturuyoruz salonun kapısı yaz kış kapalı .misafir gelidğinde açıyorm.yatak odam büyük olduğu için bebek karyolası yanımızda duruyor.doktor banada ayırabilirsin dedi.tv yi oturma odasından alıp beşiği koyabilirim ama salona geçmem lazım bu sefer geçen kış yeni doğduğunda salonu açmadığımız halde 300 civarı geliyordu doğalgaz parası alt katım emlakçı ve ufoyla ısınıyorlar bize faydası yok yani mecbur yakıyoruz.bu kışı çıkarayım mı yoksa salona mı geçeyim?

ah canım ya geçinmek hayat ne kadar zor dimi bende ayn dertten muzdaribim.evim 3+1 ama pek güneş almıyo dolayısıyla da soğuk oluyor. bide akına oda yaparsam daha çok yakma zorunda kalırız 400 den aşağı gelmmez. ben bu ayırma işini yazın düşünürüm artık bence sende öyle yap. bu ülkede bebğimize oda yaprken bile 8 kere düşünürüyoruz

oğlum 7.5 aylık 2 gunluktu hastaneden eve geldıgımızde apartmanımızda bebek hemsıresı var o ayrı yatr odasına koy dedı once butun herkez olurmu olmazmı derken ben odasında yatagında yatırdım.yanımızda da ayrı bır yatagı duruyordu ve hıc kullanmadım.bırkez olsun odama almadım yatması ıcın bugun dr dan geldım kontrole gıttık banada dedı ayır dıye ama ben zaten ayrı yatırıyorum dedım.guzel dedı..sımdı gece uyuması 10-11 buluyor bır ıkı sat sonra uyanıp emıyor gogsumde uyuyor ve bız plastes topunun ustunde zıplayarak uyyuyoruz bazende memede uyuyor gece en fazla 2 kez kalkıyor bazen rahatsız huzursuz oldugunda bu durum sıklasıyor ama alıstım artık ben odalarımız yanyana kapıları acık agladım mı gayet normal duyuyorum.kısım dogalgaz 250 odedım hep.subatta dogdu sımdı ıse tam kış yasıcaz d.gazz alıp basını gıdecek ama napalım bı sekılde halledecegız.yanı allah hepınıızın yardımcısı olsun emınım cok zordur ayırmak.çok sukur bızım o sorunumuz yok ılk gundenberıhep yatagımda yatıyor.3,5 aylıkken ızmıre aılemın yanına gıtmıstım tam 1 ay kaldım ve benımle bırlıkte yatmak zorunda kaldı ama evımıze donunce yıne yatagında hemen uyudu ve zaten sımdı baska yerlerde olunca yatagını arıyor yadırgıyr ıster ıstemezz..hepınıze kolay gelsınn..a.s.:Saruboceq:

ay başlığı okuyunca offf yine eşiyle kötü yolunu yatağını odasını ayıran biri dedim.ilahi geçer bugünlerde geçer.akşam akşam üzdün kız beni.hoşçakal canım.

benim evim sobalı onun için düşündüğümüz oda sobalı olan odaya uzak
yatak odası yakın olduğu için ısınıyor oyüzden en az 2 sene aynı odada kalacağız
aynı odada kalmanın ne gibi bir sakıncası var bukadar uzun süre özellikle

benim evim sobalı onun için düşündüğümüz oda sobalı olan odaya uzak
yatak odası yakın olduğu için ısınıyor oyüzden en az 2 sene aynı odada kalacağız
aynı odada kalmanın ne gibi bir sakıncası var bukadar uzun süre özellikle

canım uzun süre aynı odada yatan bebek ebeveynlere özellıkle anneye bağımlı oluyor..üstelık okudugum bir makalede eşcinsel cocukların cogunun gecmısının uzun süre aileyle aynı yatakta yatmaktan kaynaklandıgını biliyorum.ancak bu anne baba ve cocugun aynı yatakta yatmasındna kaynaklı bir duurm..birde hep böyle kalmayacakalrkı algıları gelişecek ve eşinle sizin bir cinsel hayatınız var
belkide bu yazılacak bilinç altına.
ha tabi mecburiyetler sözkonusu ise yapılacak bir şey yok.birde cocugun kendı yatagını kendı odasını benimsemesi benlik duygususunu ve aidiyet duygusunu geliştirir diyebilirim...

canım uzun süre aynı odada yatan bebek ebeveynlere özellıkle anneye bağımlı oluyor..üstelık okudugum bir makalede eşcinsel cocukların cogunun gecmısının uzun süre aileyle aynı yatakta yatmaktan kaynaklandıgını biliyorum.ancak bu anne baba ve cocugun aynı yatakta yatmasındna kaynaklı bir duurm..birde hep böyle kalmayacakalrkı algıları gelişecek ve eşinle sizin bir cinsel hayatınız var
belkide bu yazılacak bilinç altına.
ha tabi mecburiyetler sözkonusu ise yapılacak bir şey yok.birde cocugun kendı yatagını kendı odasını benimsemesi benlik duygususunu ve aidiyet duygusunu geliştirir diyebilirim...

sağol canım açıklaman için aynı yatakta yatmıyoruzda aynı odadayız
ama haklısın şimdilik yapabileceğim bişey yok malesef :KK43:(

X