Doğan Cüceloğlunun bir yazısı vardı bununla ilgili 'siz onun annesisiniz bırakın 3 hatta gerekirse 4 yaşına kadar sizinle aynı odada uyusun arada bir kucağınızda da uyusun ne olurki o sizin kokunuzu içine çeksin sizde onunkini.Bundan daha güzel birşey yok..büyüyünce bunlar olmayacak diye yazmıştı banada çok hoş geldi ve ben odasını ayırmayı daha sonraya bıraktım..misler gibi kokusunu içim çekerek uyuyorum..
bende boyle bır baslık acıcaktım, sızınkını gordum.. bız oglumun odasını 2 aylıkken ayırdık hıcde sorun olmamıstı. gece 2 kere emmeye kalkar emer hemen uyurdu. hıc oyle ayagımda sallıyım kucagımda uyusun durumumuz yoktu cok rahttık, kendı kendıne uyurdu. 7. aydan sonra kucakta uyumaya alıstı. 9. aya dogru gece 15 kere uyanır oldu, bende artık sızın gıbı yanıma yatırmaya basladım sabahları.. tabı boylece bızım yataga bana ve odamıza ıyıce alıstı. sonuc olarak su an 1 yasına ve benle uyuyor, babamız salonda ama ben bu duruma cok uzuluyorum.. ne olcak boyle. ben gecen hafta emzırmeyı kestım ama bence olay emmelerı falan degıl. bızle uyumak ıstıyorlar..hayır korkuyorum 5 yasına kadar benımle kalıcak, ee babamızada yazık ama( of of cıdden bu konuda onerısı olan arkadaslar varsa dort gozle beklıyorum, herseyı denemeye razıyım
arkadaşlar bende bir kitapta(sabiha paktuna keskin)okuduğum ve bir çok pedagogdan dinlediğim kadarıyle çocuk yalnız başına uyumaya zorlandıkça tedirginliği ve korkuları artıyormuş.ve dahada anneye bağımlı olmaya başlıyormuş...zaten çocuklar 3 yaşına kadar annenin kendinden ayrı bir varlık olduğunun farkındalığını anlayamıyormuş.kendi vücudundan bir parça gibi görüp ayrılmaktan korkuyornuş.tek başına kaldığında bir şey yapamayacağını düşünüyorlarmış..çok geniş ve kapsanmlı yazılar okuyorum sürekli bu konularla alakalı..benimde 19 aylık bir oğlum var..8 aylıkken ayırdım odasını.hiç bir probelme olmadı.hatta yatağına bırakır çıkardımk o kendis uyurdu.kalkıncada kendi başına oynardı yatağında..fakat 12 aylıkken tatile gidip geldik ve tatil süresünce aynı odada uyuduk mecburen..1 ay kadar bir tatilin ardından eve geldiğimizde o eski çocuk yoktu...odadan dahi çıktığımda çığlık çığlığa ağlamaya başlıyordu..15 gün kadar uğraştım tekrar aynı düzeni yakalamak için ama nafile...onun odasında o beşiğinde ben karyolasında uyuduk o dalana kadar...sonra çıktım tabii ben.ama uyandığında anneeee diye ağlamaya başlıyordu...
doktorada pedagok'ada danıştım.şimdi çok üstelersen 5-6 yaşında bile yalnız yatmaya korkan bi çocuk olur üstemele yalnız uyuması için hem gece sık sık uyanır senin orda olup olmadığını kontrol etmek için oda sende uykusuz kalırsınız dedi...
aynen dedklerini yaptık ve hala yapıyoruz.çocuğumu uyutmak için uyku saatlerini düzenlemiştim zaten daha evvelden.yani uyku saati gelmeden asla gidip yatımıyorum gündüzde gecede.ama uyku saati geldiğinde hadi tatlım şimdi uyuyalım dediğimde kalkıp hemen elimi tutuyor odasına gidiyoruz.klasik müziğimizi açıp o beşiğine ben karyolaya kıvrılıyoruz.birbirimize bakışarak en fazla 10 dk.içinde o uykuya ben odadan dışarı.ve artık uyandığında ağlamıyor.çünki laftanda anlamaya başladı.o anne derdemez hızla odasına girip mutfaktaydım tatlım sana mama yapıyordum diyorum.o anlık çıktığımı düşünmesi için.o uykudayken yanındaydım hissini yaşaması için..ağlamıyor artık.ama hala tek başına uyumak istemiyor.bende içine korkular yerleştirmemek ve yarın bir gün kendine güveni olmayan bir birey olmasını önlemek adına ona uymaya gayret ediyorum...
herkese bu konuda sabır diliyorum,zor ama başarılmayacak bir şey değil...bir daha çocuk olmayacaklar,bırakalım çocukça diledikleri gibi nazını ziyazını yapsınlar
15 aylık oğlum diş çıkartıyor bu yüzden gece daha sık emmeye başladı.gece emzirmek içi sık sık yanıma aldım. ve yanımda uyumaya alıştı.yatağına her yatırdığımda hemen uyanıyor ve anneee diye ellerini uzatıyor tabi sonuç beraber uyuyyoruz.yoksa susmadan 1 saat ağlıyor.sizce ne yapmalıyım? gece emzirmesini kesmelimiyim?tekrar nasıl odasında uyumaya alıştırabilirim.yakşalık 2 aydır böyleyiz.
Bence içinden geldiği gibi davran canım. Gece emzirmeyi sakın kesme! Gece sütü antibiyotik yerine geçiyormuş, bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.
Benim oğlum da 15 aylık ve beraber yatıyoruz. Biz yatağın etrafına hem sandalye hem yastıkları çevirdik öyle uyuyoruz beraberce :) Ben 1 ay sonra işe başlayacağım o yüzden de kıyıp da ayıramıyorum. Kendi odası da var yatağı da var ama şimdilik böyleyiz. Doğrusu ayrı yatırmak diyorlar ama emzirirken bu zor görünüyor.
Ben çocukları pek ağlatma taraftarı da değilim. Kurallar koyma da taraftarı değilim. Öyle olduğunda daha ılımlı oluyor ilişkiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?