• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ocuk kimindir? Dourann m, bytenin mi?

çocuk kimindir?doğuranın mı?büyütenin mi?

• doğuran

OY: 12 10,3%
  • büyüten

OY: 105 89,7%

• Ankete Katılan
    117
"benim zaten bi oğlum daha oldu.bana kızımı verin.oğlum sizde kalsın".ve olay kopuyor.mahkemelikler şu anda .bu arada çocuklar iptal...vs...vs...vs...

şimdi kim haklı....bakanmııı doğuranmııı...

buyrun burdan yakın....

bu durumda çocuklar en haklısı yanlız acaba kadın şunu düşündümü acaba büyüyünce bu çocuk demeyecekmi beni neden almadın yedeğim var diyemi yada kız demeyecekmi kardeşimi niye almadın ben yenisini (!) sevmiyorum kendi kardeşimi istiyorum diye yada hatta yeni çocuğu demeyecekmi ben varım diye kardeşlerim birbirinden ayrılmış abimi benim yüzümden almamış diye şahsen içim cccııızzz etti :1no2:

aslında 2 si bir bütündür....

anne olunca bir takım manevi zenginlikler kazanıyoruz....hani diyoruz ya "anne olunca anladım"

tabiki bu demek değildir ki her doğuran anne .....ama bir çocuğu hakkıyla bakan büyüten her kadın ANNE dir.

doğurmakta çok zordur,
kızımın karnımda kaldığı yaklaşık 10 ay,evet yanlış duymadınız 10 ay(geç doğdu)ölümle kucak kucağa yaşadım,mide kanamaları,serumlar derken,çok zor bir doğumlada dünyaya geldi....
buraya kadarı gerçekten çok zordu....
ama asıl iş bundan sonrasıymış,ben bunu anladım,hayatınızın önceliği,hayatınızın devamının gerekçesi evladınız oluyor...
onun için tabiki büyüten...

bu soruyu eski kk'da açmıştım ama yeniden sorma gereği hissediyorum...evet bayanlar.doğuranmıdır gerçek sahibi büyütenmi...bunu sorma sebebim şu.bir olay okudum gazetede.şöyle ki;kadın evleniyor ve bu mutsuz evliliğinden 2 çocuğu dünyaya geliyor.bir kız ve bir erkek.gel zaman git zaman eşinden ayrılıyor ama çocuklarada bakamayınca çareyi onları yuvaya vermekte buluyor.bir süre sonrada tekrar evleniyor.bu arada başka bir çift evlatlık almak için yuvaya gidiyor.bu kardeşlerden birini almak isteyen çift daha sonra onları ayırmaya kıyamadıkları için ikisinide evlat ediniyor...aradan bir müddet daha geçiyor.bu arada asıl annenin ikinci evliliğinden bir oğlu daha oluyor.anne yuvaya gidiyor ve çocuklarını görmek istediğini söylüyor.evlatlık verildiklerini öğrenince aileyi buluyor ve onlara diyorkii;"benim zaten bi oğlum daha oldu.bana kızımı verin.oğlum sizde kalsın".ve olay kopuyor.mahkemelikler şu anda .bu arada çocuklar iptal...vs...vs...vs...

buyrun burdan yakın....

bencede kesınlıkle buyutendır annesı.
oncelıkle bu kadına cocuk verılmemelı zaten
hadı kocadan ayrıldın cocuklarından neden ayrılıyorsun hadı ayrıldın ıkıncı kez evlendın neden cocuk yaptın be kadın dıger cocuklarına analıkmı yaptında doguruyorsun yıne
hayır bır oglum var kızımı ver oglan sende kalsın ne demekmıs yaaaa
evlat almak ısteyen aıle bıle kıyamamıs ayırmayada sozde karnında tasıyan oz anne musvettesı bunu nasıl soyler aklım almıyor
bence dogurmakla bıtmıyor hersey sadece 9 aylık bır surec o en zorunuda yasasak 9 ay sadece devamı buyutmesı emegı bır omur boyu son nefesımızı verene kadar anne olacagız o cocuklara buyuselerde evlenselerde kac yasına gelırse gelsınler annelık duygusuyla hakerek edecegız
annelık oyle bır meslekkı emeklılıgı asla yok derım herzaman

kesınlıkle buyutenındır cocukla bırlıkde gulup aglayanındır..ben gonullu anneyım belkı dogurmadım canımdan degıller ama ruhum onlarla bırı hastalansa ben gece boyu dua edıp ararım annelık demek kalbını vermekdır..

bu soruyu eski kk'da açmıştım ama yeniden sorma gereği hissediyorum...evet bayanlar.doğuranmıdır gerçek sahibi büyütenmi...bunu sorma sebebim şu.bir olay okudum gazetede.şöyle ki;kadın evleniyor ve bu mutsuz evliliğinden 2 çocuğu dünyaya geliyor.bir kız ve bir erkek.gel zaman git zaman eşinden ayrılıyor ama çocuklarada bakamayınca çareyi onları yuvaya vermekte buluyor.bir süre sonrada tekrar evleniyor.bu arada başka bir çift evlatlık almak için yuvaya gidiyor.bu kardeşlerden birini almak isteyen çift daha sonra onları ayırmaya kıyamadıkları için ikisinide evlat ediniyor...aradan bir müddet daha geçiyor.bu arada asıl annenin ikinci evliliğinden bir oğlu daha oluyor.anne yuvaya gidiyor ve çocuklarını görmek istediğini söylüyor.evlatlık verildiklerini öğrenince aileyi buluyor ve onlara diyorkii;"benim zaten bi oğlum daha oldu.bana kızımı verin.oğlum sizde kalsın".ve olay kopuyor.mahkemelikler şu anda .bu arada çocuklar iptal...vs...vs...vs...

buyrun burdan yakın....

anketi konuyu okumadan cevapladım...diğer cevabım sabittir.... bu duruma göre cevabım biyolojik yani doğuran kadın sıkı bir sopayı hakediyorkötükedihüso

biyolojik olarak doğurmakda anneliktir ama asıl annelik onu yüreğinde doğurup emek verip büyütmektir.
Allah herkese o olağan üstü doğurabilme özelliği vermemiş olabilir. ama doğuranlar kıymet bilmeden cami bahçesine parka bırakıp gidebiliyorsa yuvaya bırakıyor biraz zaman geçincede yavrum ben geldim diyorsa bu annelik değildir.zaten yuvaya bırakılan çocuğu takip ediyorsa ailesi evlatlı verilmiyor. diye biliyorum.
insanlar evlat sahibi olmadan önce defalarca düşünmeli.. sağlık ocakları bedava sunuyor korunma hizmetlerini yeşilkart diye birşey var.. durumum yok param yok demek işin kolay yanı...

çocuk emek verip sevgiyle büyütenindir. lütfen doğuranlar çocuğun iyi yere geldiğini görünce piyasaya çıkıp çocuğu alt üst etmesin.

çocuk büyütenindir elbette. ben bakamıyorum vazgeçtim ,al senin olsun ,deyip aradan zaman geçip yine vazgeçtim geri ver bana ,diyecek bir şey mi ki, çocuk. bir eşya gibi ...
ona emek veren,onu o yaşa kadar ne eziyetlerle, sadece sevdiği için bakan,büyüten, ve kendi biyolojik çocuğu olmadığı halde sahiplenen, kişinindir, çocuk....
doğurmak yetmiyor işte. emek, sevgi,özveri,bunlar, biyolojik anne olmaktan,sadece o çocuğu doğurmaktan, daha da önemli benim için.

Back
X