• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ocuk kimindir? Dourann m, bytenin mi?

çocuk kimindir?doğuranın mı?büyütenin mi?

• doğuran

OY: 12 10,3%
  • büyüten

OY: 105 89,7%

• Ankete Katılan
    117
aynen katılıyorum doğurup sokağa attıktan sora ne önemi warki önemli olan ona emek wermek

BENCE BÜYÜTEN ,EMEK VERENDİR...

hatta bunula ilgili bi hikaye anlatmak istiyorum size...

bir anne doğurmuş olduğu çocuğu yuvaya veriyor ve bir süre sonra görmeye gittiğinde evlatlık verilmiş olduğunu öğreniyor.aileyi buluyor ve geri istiyor çocuğunu..tabi ki aile kabul etmiyor ve olqay mahkemeye gidiyor...

hakim bakıyor ve bir karar veremiyor.bi türlü işin içinden çıkamıyor v sonunda diyor ki;
_ortaya bir daire çizicem ve çocuk bu dairenin tam ortasında durucak.kime giderse gerçek anne odur..
aileler kabul ediyor.ama anneler dayanamıyor ve her iki taraftan çocuğun kolundan çekiştirmeye başlıyorlar.bi süre sonra çocuğun canı yanmaya başlıyor ,ağlıyor...ve annelerden biri çocuğunun canının yanmasına ve ağlamasına dayanamıyor ,bırakıyor çocuğu...

peki sizce hangi anne bu?
büyüten anne .çünkü anu o kadar çok benimsemiş ve emek vermiş ki kıyamıyor yıllardır büyüttüğü çocuğuna...
ve hakim karar veriyo...

ÇOCUK ONU BÜYÜTEN EMEK VEREN ANNENİNDİR!!!

DOĞURMAK HİÇ BİRŞEY ARKADAŞLAR..ÖNEMLİ OLAN ONA EMEK VERMEK,BÜYÜTMEK,GELECEĞE VE HAYATA HAZIRLAMAKTIR!!!

hastalığında sabahlara kadar uyumayıp başında duran
o çocuğun büyümesi için emek sarfeden
tabiki büyütendir.
doğurmak değil önemli olan bakabilmektir

büyüten tabiki,doğurmakLa iş bitmio şakkıdı

Her ne kadar cocuk buyutenindir desekde,maalesef cocuk buyudukten sonra sahip cikanlar oluyor bunu ben dogurdum diye,dogurdugunda aklin neredeydi niye biraktin diye soruldugunda salya sumuk aglamalarla mecbur kalmasam birakmazdim masallari okunuyor,yillarca o cocuga gozu gibi bakan,evlat bilip gecesini gunduzune katan insan hice sayiliyor,annesi benim deyip noktayi koyuyorlar ne yazikki,bunlara hep sahit oluyoruz.

yorum sadece bu konuda olucaksa zaten ortada tabi öz annenin haksızlığı bi gerçekk ve aşikar ortada

ama birbebek büyütenin mi doğuranınmı derseniz o çokk tartışılabilir bi konu olur her yönden ele almak lazım olur öz annenin ne gibiii durumlar karşısında kalıp evladından ayrıldıgından tutun öz olmayan annenin hisetiklerine kadar , uzar gider yani...

kesinlikle büyütenindir çocuk. bunun o kadar çok örneği varki akrabalarımız ve yakınlarımız içinde. doğursa belki o kadar kıymet verip o kadar özverili davranmazlardı...
üstelik çok kısa süre önce bunlardan bi tanesine söylendi evlatlık olduğu ve çocuk öyle büyük bir sevgi ile büyütülmüştüki nerdeyse yok denecek kadar az etkilendi gerçeği duymaktan...sonuçta kendine verilen sevgiyi ve emeği biliyordu...

evet bu çokk geniş kapsamlı bi konu duygusal olarakk ilk bakışta dediğimiz gibii amam derinlere indiğimizde konuu çok farklı sonuçlanabilir

Bir anne bir defa sancı çeker evladını dünyaya getirir..Getirir getirmesine de şayet evladını başka ellere teslim ederse(ki şartlar ne olursa olsun) bence o anne olmaktan,evladını verdiği anda çıkmıştır..Ben ona anne diyemem açıkçası..
Bakan,büyüten anne,biyolojik anneye göre her hastalığında,her sorununda,her derdinde doğum sancısının kat be katını çeker,yaşar..Şimdi 9 ay karnında taşıyıp,doğuran mı ana,yaş ilerlecikçe sorunları gün be gün artan bir evlada bakan mı ana???

Doğurmak marifet değil,hayırlı bir evlat yetiştirmek marifettir..Hiç bir annenin doğurup o el kadar bebeleri bilinmezlikler içine sürüklemesine hakkı yok..9 ay değil,19 ay bile karnında taşısa,annelik asıl emek verenin hakkıdır..

Doğurmak doğanın kanunu,Allah'ın bir lütfu amaaaaaaaa büyütüp ve yetiştirmek erdemlikten başka bişey değildir:)))

Ya yapmayin,empati kurun, ne yani siz simdi 9 ay karninizda tasidiginiz caniniz kaniniz olan bir cocugu ,bazi nedenlerden dolayi bakamadiniz diyelim ve bir baskasi aldi büyüttü ,tamam sen büyüttün al senin olsun mu dersiniz?Hic sanmiyorum ....Her ne olmussa olsun cocuk genetik olan annenindir.Mesela bir hastaligi oldu diyelim o cocugun,ona yine ilik olsun organ olsun yine öz ailesinin ki uyacaktir yine öz ailesininden fayda görecektir.Mantiksal yaklasmamakta fayda var bu konuda.

bazı konularda haklı olabilirsin ama o çocuğa sor bakalım kimi ailesi olarak kabul edecek...hayatının her anında yanında olan onunla ağlayıp onunla gülen kişiyimi yoksa doğuran kişiyimi? bugün birisi bana gelipte senin gerçek annen benim derse ben onu kabul edermiyim dersiniz?

ne zor soru bu yahuuu, şimdi eğer doğurup bıraktıysan tabiki çocuk senin değildir. En zor yetişen insan yavrusuymuş, en az 15 yıl emek istermiş, bir çocuğa kendinizden fedakarlık ederek emek veriyorsunuz ve bir gün biri çıkıp bu benim diyor.

yok yaaaaaaaa, pışıııkkkk derler adama, şimdiye kadar nerdeydin, yemezler canım, tabiki çocuk o çocuğa emek verip yetiştirendir

kesınlıkle büyütenın hakkıdır.varsayalım siz üvey evlatmısınız.bunu sonradan ögrenıosunuz.gercek aılenızıde buluyorsunuz.sızı büyütenı bırakıp dıger aıleye gıdebılırmısınız

Back