• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ocuk kimindir? Dourann m, bytenin mi?

çocuk kimindir?doğuranın mı?büyütenin mi?

• doğuran

OY: 12 10,3%
  • büyüten

OY: 105 89,7%

• Ankete Katılan
    117
bugün gazetede okudum.biri türk biri arap iki ailenin s.arabistanda aynı anda aynı hastanede çocukları olmuş. 4-5 yıl geçmiş.türk aileye eşinden dostundan bu çocuk hiç size benzemiyor gibi tepkiler gelmeye başlamış.adam şüphelenmiş.DNA testi yapılmış ve çocukların karıştığı ortaya çıkmış.hastane aracılığıyla diğer aileye ulaşmışlar olayı anlatmışlar.iki ailede çok zor durumda.kimse ne yapacağını bilmiyor.türk ailede kalan çocuk benim annem sensin beni onlara verme diyormuş.ve işin başka bir yönü herkes kendi dünyaya getirdiği çocuğu alıp yoluna devam etse burada kalan arapça bilmiyor ama arabistana gidicek.oradakide türkçe bilmiyor ama ailesi türk.türk olan anne ikisindende vazgeçemiyoruz demiş.karışık bir durum.

soruya gelince tabiki büyütendir anne...çok anne taklidi yapan insan var çevremizde heleki son zamanlarda tv de hergün bu tip olaylarla karşılaşmak mümkün.çocuğunu havalandırma boşluğuna atanlar,işkence yapanlar,üzerinde sigara söndürenler...bunlara anne deseydik.gerçekten annelik yapanlara ne diyecektik..

tabikide büyüten anadır doğruran anne değildir tartışmaya gerek bile duymam bende heerkesin görüşür çoğunluk büyütendedir

tabiki büyüten. doğurmak nedir ya? sonraki yaşamı ona vermedikten sonra doğurda dur

selam arkadaslar bencede büyüten kişi annedir. sevgi emek ister doğurmak marifet midir.karsı binanın bahcesınde bir kedi yavrulamıstı yavrularını agzıyla tasıyıp sahip cıkıyordu hayvan deyip geciyoruz ama o bıle yavrusunu atmıyor gerısını düşünün artık....

Tartismasiz büyütendir.
Sadece 9 ay karinda tasimakla anne olunmaz. Cocugun her türlü sikintisinda, yaninda olan kisinindir annelik hakki...

Bir anne bir defa sancı çeker evladını dünyaya getirir..Getirir getirmesine de şayet evladını başka ellere teslim ederse(ki şartlar ne olursa olsun) bence o anne olmaktan,evladını verdiği anda çıkmıştır..Ben ona anne diyemem açıkçası..
Bakan,büyüten anne,biyolojik anneye göre her hastalığında,her sorununda,her derdinde doğum sancısının kat be katını çeker,yaşar..Şimdi 9 ay karnında taşıyıp,doğuran mı ana,yaş ilerlecikçe sorunları gün be gün artan bir evlada bakan mı ana???

Doğurmak marifet değil,hayırlı bir evlat yetiştirmek marifettir..Hiç bir annenin doğurup o el kadar bebeleri bilinmezlikler içine sürüklemesine hakkı yok..9 ay değil,19 ay bile karnında taşısa,annelik asıl emek verenin hakkıdır..

Doğurmak doğanın kanunu,Allah'ın bir lütfu amaaaaaaaa büyütüp ve yetiştirmek erdemlikten başka bişey değildir:)))
Her zamanki gibi cok iyi yazmissin sulem,emegine,ellerine,yuregine vede karninda tasidigin o minicik bebegine saglik.

öyle anneler vardırki evladı için her şeye katlanır vede öle anneler vardırki evladınasaçının teli kadar bile deyer vermez konuya gelince evladını seven bir anne mecbur kalmadı sürece çocunu terk etmez
terketmek zorunda kaldıysa ergeç ona sahip olacaktır büyüten ne kadar haklı olsada doğuran her zaman annedir iki evladından yalnız birini tercih eden anneyede ben hiçbir zaman anne demem

Doğurmakla Iş Bitmiyo Yane Ohh Doğur Att Olurmu Hiç öle...bence Onu Büyütüten Ve Emek Verenindir ..:1closedeyes:

buyutenindir cunku dogurmakla bitmiyor asil sonrasi onemli onu egitmek, buyutmek, okula gondermek, hayati anlatmak....

Ya yapmayin,empati kurun, ne yani siz simdi 9 ay karninizda tasidiginiz caniniz kaniniz olan bir cocugu ,bazi nedenlerden dolayi bakamadiniz diyelim ve bir baskasi aldi büyüttü ,tamam sen büyüttün al senin olsun mu dersiniz?Hic sanmiyorum ....Her ne olmussa olsun cocuk genetik olan annenindir.Mesela bir hastaligi oldu diyelim o cocugun,ona yine ilik olsun organ olsun yine öz ailesinin ki uyacaktir yine öz ailesininden fayda görecektir.Mantiksal yaklasmamakta fayda var bu konuda.

Katilmiyorum düsüncelerine,

Cocugu yaparken düsünmeli insan,

Insan, ya bakamiyacagi cocugu yapmamali
ya da yaptigi cocugu kili-kirk yararak sonuna kadar yetistirmekle mesuldur.

iyi valla, yap yap cocugu sonra zora geldi mi, at bir köseye ne hali varsa görsün densin. Yillar sonrada, cocuk kendini kurtardigi zaman, kendi ayaklari üzerinde durmaya basladigi zaman, ben onu 9 ay karnimda tasidim kanimla canimla besleyip dünyaya getirdim diyerek ortalikta annelik rolleri kessin.

Televizyonlarda cok görüyorum. Neymis kadin cikmis gelmis programa 20-30 yil gecmis aradan, (o arada baska cocuklarida olmus) iki göz, iki cesme agliyor cocugumu görmek istiyorum diyerek...Ama, zamanimda hic aglamamis, hic paralamamis kendini evladini ellere verirken..Insan, simdi niye ariyor diyor otomatikman...Acaba bir menfaati mi varda ariyor demeden geride kalmiyor .. (he bu arada, keyifide o kadar yerindeymis ki hanimin, 3-5 cocukta yapabilmis)... Bir anayi evladindan ölümm haricinde hicbir kuvvet ayiramaz.

Hastaliklarda, organ-ilik naklinden bahsetmissin. Bu ihtimalleri, yillar önce, gercek evinden, dislanan cocuk mu düsünmeli? yoksa, genetik baglari olan ana-baba mi düsünmeli? Ufacik bir bebek bu ihtimaller üzerinde düsünemiyecek kadar acizdir. Hem organ-ilik nakli illaki, aileden birininkinin tutacagi garantisi yok, kirk kat elin bile organi ya da iligi tutabiliyor.

Gecen ilkbaharda mutfagimin caminda sigara iciyordum. Bir güvercin, ciglik atar gibi panik bir sekilde kanat cirpiyor. Kafami biraz uzattigimda gördügüm manzara aynen suydu: Bir köpek, daha yeni yeni ucmayi ögrenen minicik güvercinin pesinde yakaladi yakalayacak. Anne güvercinin, yavrusunu kurtarmak icin köpegin üzerine öyle bir ucusu vardi ki, o gün bile aklima, yavrusunu atan anneler geldi ve kendi kendime isyan ettim. Bir anne güvercin bile, yavrusu icin kendini nasil tehlikeye atiyor. Halbuki, köpek yakalasa onuda parcalayacak. Ama analik iste böyle birsey, evladi icin canini bile hice sayacak kadar kutsal birsey...Ama maalesef :1no2: bazi insanlar, canini feda etmek bir yana, kendi rahati huzuru icin evladini atacak kadar egoist varliklar.

Evlat bu evlat !! mal degil ki, oraya buraya savurasin.

Kusura bakma ben kendi acimdan diyorum bu konuda empati yapmayacak kadar evlatlarima karsi kendimi sorumlu hissediyorum ..Her konuda empati yaparim ama cocuk gibi bam telim olan bir konuda o tür analari anlamaya calisamam.

bir bebeqi 9 ay karnında taşımak çok fazla emek ve acı... ama asıl iş neolursa olsun büyütmek.... elbetteki asıl çocuk öz annenindir:) ama iş emeqe qelince büyütenin daha hakkı o çocuk....

Bence soru hatalı. Ne doğurmak ne de büyütmek tek başına hak etmiyor anne olmayı. Büyütürsün de şöyle böyle işlerin arasında...Nitelik çok önemli anne çocuk ilişkisinde. Bence çocuk kimi yaslanmaya değer buluyor, duygularını paylaşmak için tercih ediyorsa, hangisine sevgi duyuyorsa katıksız olarak , hangisiyle göz göze gelerek hatta bunu b ile yapmadan iletişim kuruyorsa anne odur...Yeri doldurulamayacak sevgili annem anneanneme...Mezarında rahat uyusun!

Ayy.hep o soru sorulan 100 kişi arasına girmek istemişimdir.Kısmet bu güne imiş. kadındaki anlayışa bakarmısınız yavvoğlan var kızı ver hangi anne böyle birşey söyleyebilirki...sorunun cevabı konunun içinde zaten...

Back