kızlaarrr günaydııınnnn opuyorumnanaktan bakıyorum herkesler uğramış bu ara topikee.. zemuszemus yahu şu sezeryan normal işi benimde kafamı karıştırıyor ama nedense ben hep sağlığım için (!) -artık öyle olduğundan şüpheliyim- normal doğum diye geçirirdim aklımdan fisfisfis neysem bakalım o gün gelince düşünürüs artık bunu akannehir yoksa 9 ay değil 19 ay dursun demeyim sonra eyvahedigeldismile bu arada biz dokuz ay dursun derken bizim veled gelmeye acele ediyo kızlar.. delikafadulden bu ikinci doktor kontrolü ve toplamda bi 10 gün ileri gittik kafamçokkarıştı bakalım bunun sonu nereye gidecek..
bu arada bebişimizin kalp atışlarını duyduk pardon duyduk demiim gördük kaydirigubbakcemile3 pır pır yanıp sönüyordu tatlım benim. tahlillerimizide verdik ve bu akşama sonuçları alıp doktora gösterecez. umarım onlarda da bi sorun olmaz.. kaydirigubbakcemile2 kızlar şu ikili tarama dedikleri olay 11. haftada mı oluyo fisfisfis bizi o zaman çağırdı da..
evet cnm 11. hafta ila 14. haftalar arası yapılıyor. muhtemelen onun için çağırmıştır seni doktorun. hadi bakalım güzel haberlerle dön inşallah..
normal + epidürelde sorun var, zia ıkınma hissini yok ediyor, sen mıçını yırtıyorsun afedersin ama ağrı duymadaN o zaman da zorlama oluyor... ama benim bünyem de bir garip benim bu kadar hızlı doğurmam da normal değilmiş, yani ağrı yok sancı yok su gelimi yok, eee o zaman da nooluyor ıkınmadan bir şey anlamıyorsun kendini sıkıyorsun o arada her bir taraf zorlanıyor.. eğer epidürel ağrı sızı varken takılsa ya da sen bir dereceye kadar dayanıp sonra taktırsan belki daha farklı olur.. ama epidürel sezaryende böyle bir şey yok mis gibi açıp mis gibi kapıyorlar..
püfffff valla senoş bana da epidural sezeryanı düşündürcen şimdi heeeee zati fikfik nanay dedin ben orda soğudum doğal doğumdan. ehehehehhee
evettt neğdee kamıştıkkk...
Bizim taşınma krizlerimizi bi kenara bırakalımm gelelim topiciğimizde dönen yeni mevzuuya, normal-sezeryan ikilemi. Ben bi ara bu konuyu hala kafamda çözemediğimi ikisindende emin olamadığıımı söylemiştim zaten, ama hayatmın her önemli aşamasında olduğu gibi bu aşamada da güvendiğim insanların tecrübeleri benim için çok öenmli oluyor. Netekim şu anda topiğin en kıdemli annesinin yaşadığı sıkıntılar hiçde gözardı edilecek gibi değil, ha birde doktorumda şimdi çok erkende olsa sezeryanı salık veriyor. Yani lafın özü ben epidural sezeryan diyorum ve kendimi beyin olarak birazda buna hazırlar buluyorumm, ammaaa velakin soz söz nedirrr- Allahh bilirr... yaşayıp göreceğiz. Hoş sezeryan çok ciddi bir ameliyat, 8 kat kesilip dikiliyorsunuz, sonrasındaki iyileşme süreci, o aşamada da emzirme güçlüğü, kesiklerin acısı ağrısııı, oyyyy zor iş yawwww, Allahh tüm hamişlere sağlıklı sorunsuz doğumlar nasip etsin :Saruboceq: :Saruboceq:
Amannn neyseee, ben bugün kızçemi gördümmm, günün en güzel anıda buydu zaten, tosunum 590 gram olmuşşşş, çok şükürr herşeyide iyi bi tek su seviyesi yine sınırdaaa, doktorum su iç diyor başka bişey demiyor, bende gerçekten çok dikkat ediyorum, hatta geceleri tuvalete taşınmaktan uyku muyku hak getire, bunuda dedim doktora güldürdüm adamı kaydirigubbakcemile3 2,5 litreyi 3 litreye çıkaracağız anlaşılannn ve banyoda hayatımı idame ettirmek zorunda kalacak gibiyimmm
evettt güzel hanımlarrr, bu arada tebrikleriniz için teşkür ederrr görüşmek üzere derimmmm
kız şaka maka 5 aylık oldun bile sendee allahım yaaa. hey gidi heyyyy nası geçio zaman dimi? senin adına bende burda heyecanlıyım cnm yaaa hele deniz gören bir evde oturmak kadar baba bir lüks var mıdır yaaaaa?? biz de gemlikte otururken evimiz körfez manzaralıydı. boydan boya körfezi seyrediyorduk doyasıya. gelgelelim bursaya taşınınca tek gördüğümüz manzara mimari harikası betonarmeler oldu maalesef. o yüzden tadını çıkar. taşınma konusunda becerinize hayran kalmışam mirim zira biz totomuzu bi koyduk buraya bi yere kımıldayamıyoruz. kendi evimiz olduğunda kımıldıyacaz artık.
bu arada yeni raporun ve tosunun yeni gramcıkları hayırlı olsun kuzum beyaa.
öptük hanımlar herkeşi..