ah be annecikk sanada selamlar saygılarrr ve büyük geçmiş olsunn, epey çektin şu durumdan ve halada devam ediyor olması hem şaşırttı hemde üzdü beni. Henüz çok erken ve büyük ihtimalle doktorum (şehir değiştirdiğim için mecburen) değişecek ama en son muayenede bu doktorum bana sezeryanı önerdi, nedeni konusunda normal doğumun da ciddi riskleri olduğu yaşım ve kilom göz önüne alındığında sezeryanın bebek ve benim için daha rahat olabileceğini söyledi, Hoş tabiki zamanı geldiğinde açılma güzelse ve herşey yolundaysa elbette normal doğumu tercih ederiz diye konuşmayı noktaladık. Yani doğrusunu söylemek gerekirse ben ikisindende çekiniyorum, ikisininde kendine göre sıkıntıları büyükkk, kimi kesinlikle sezeryan derken büyük bi çoğunluk (eşimde dahilll, kayınvalidemde şiddetleee) normal diyorrr. Offff zor vallaa bilemedim ben henüz du bakali nolcekkk
durumumu şöyle özetleyeyim sinem ciğim...
Açılma 10 cm, açılmaya giden süreç yani doğumun başlaması saat 07.00 civarı , hastaneye giriş 08.00 ne bir sancı ne bir kıvranma ne de bir ağrı sadece hafif amniyo sıvısında sızma var diye gittik. ilk muayenede tespit 2,5 cm açılma var ama su gelmiyor ( saat 08.15) odaya yatırıldım saat 08.45 , doktoruma haber verildi. epidürel için anestezist geldi epidürel takıldı açılma 4 cm ( saat 09.15 ) doktorum geldi 09.30 hala ne bir sancı ne de bir ağrı var. yavaş yavaş değil açılma bayağı hızla devam ediyor oldu 6-7 cm saat 10.00 .. her 20 dakikada bir kontrol ediyorlar ağrılar hafiften başladı saat 10.15... açılma olmuş 8-9 cm ağrılar belirgin saat 10.45 ..artık doğumhaneye hazırız dedi dktor saat 11.00 açılma 10 cm .... yani neymiş toplam 3 saat hastane ondan evvel de 1 saat evden çıok oraya git hoşgeldin Doruk... doğumhaneye giriş 11.05 doruk çıkış 11.28 ...
11 kilo almıiım bebek 3300 gr imiş herşey şahaneeeeee millet alkışlıyor böyle doğum görmedik bilmem nee, o da neeee Doruk çıkarken elleri yukarıda gelmiş ve beni saolsun 5 cm yırtmış... Herşey güzel açılma zart zurt nerde benim kolay ve sağlıklı normal doğumum ???????????
Elbette herkes hele ki kayınvalideler nedense aaa normal en sağlıklısı bilmem ne diyor , ama ben sağlığıma kavuşamadım bin beter oldum.. Mecbur kaldım popocuğumun üstüne ilk geceden beri oturuyorum , sen Samsun larda anacın yanında olacak belki ama bu komplikasyon riskini niye alacaksın ? Sezaryende de var olmaz mı dikiilerin mikrop kapabilir kanama olabilir, ama vajinal bölgede de bu riskler var hiç olmazsa rahat rahat oturursun , hiç olmazsa bundan sonraki hayatında idrar kaçırma- yok cinsel hayatta zorluk yok dikiş yerinde gevşeme - bollaşma- daralma bilmem nee sorunların olmaz.. Ben saolsun oğlum bu soruların hepsinin cevabına evet diyorum malesef :sinifsinif:
Bunlar olacak diye bir şey yok, belki yüzde bilmem kaç bu ihtimaller ama bana denk geldi malesef o yüzden bugünkü aklımla bunları başkasında görsem bu riski almazdım 2. doğumumda. bir daha normal doğum mu töbveeeeee
Allah nasip eder mi bilmem tabe, sen kendi kararını kendin var cicim etrafını boşver , ben biliyorum oetrafın 40 ı çıksın geçer geçer geçer laflarını nahhhh geçti işte sinirliyim asabım bozuk ağzım da bozulmadan bu konuyu kaparatım ben en iyisi...Sen de herkese bu bünye benim bünyem risk alıp bu acıları yaşayacak olan da benim, siz ne biliyorsunuz benim ne kadar acı ve sıkıntı yaşayacağımı de susutr illa istiyorsan da onlar istediği için değil kendin ver normal doğum kararını .. En şahanesinden en kolayından ve sorunsuzundan bir doğum diliyorum hem sana hem herkeseee