Oyy hadii konu değiştirelimm, Tuubişimmm sen boşver sağı soluuu eşini dinlee, kendini dinle ve eşine bunu dinlettt. Evet rahata çok alışmış olabilirisnizz ne var yani bundaaa, hem bi de çocuk neden rahat bozucu olsunkii öncesinde iki kişi rahat rahat yaşarken sonrasında bi kişi daha ekleniyor o kadarrr, yoksa öyle değil miiii yerimseniben şaka bir yana kendi doğru zamanın sende saklııı, aman diyimmm eşinide yabana atmaaa o da gerçekten hazır olmalıı, hadi bakalım hayırlısııı sorgulanmaya başlaması bile sürecin başladığını gösteriyorrrr hihoyyyt
Gecenin bu yarısındaa bendennn bu kaaaaaa....
tubişim sana da geçmiş olsun canım..bakıyorum sorgulamaların devam ediyor.. aslına bakarsan arkadaşının bahsettiği konu benim de hala kafamı kurcalıyor.. akşam işten eve gidip rahat rahat otururken ya da sadece kendimle ilgilenebilirken bebeğimi düşünür oluyorum.. içime bu rahatımın bozulacağı hissi yayılıyo bi anda ve düşünmeye başlıyorum bebişimle neler yaptığımızı.. onun bıcır bıcır ayaklarını, minicik parmaklarını öperken buluyorum kendimi ve bencilliğim kaybolup gidiyor.. evet bebek bakma işi daha doğrusu birey yetiştirme işi enerji gerektiren bi konu ama getirdiği yaşama sevinci dünyalara değişilmez..
bak teyzesi şimdi bi tepik yedim kuzumdan. günaydın diyor anneciğine.. bazen iş yoğunluğunun arasında, bazen üzüntülü bi anımda ağlarken bana tepikleri ile ben burdayım demesi bi anda dağıtıyo bütün bulutları ve yüzüme bi gülümseme asıveriyo.. :asigim:
izninizle işe dalmadan önce biraz muhabbette kızımla edeyim..
sevgiler, selamlar hepinizee.... opuyorumnanaktan
tugbiscim tabi ki rahat bir derece kacacak...2 iken 3 olacaksiniz...hatta o 3. kisi tamamen size muhtac olacak...ben de, esim de bazen "cocugumuz olsa bu kadar rahat olamayiz .."diyoruz..ama herseye ragmen o mis kokuluyu istiyoruz.su ana kadar gezdik , tozduk, rahattik, özgürdük vs...artik o mis kokuluyla, dünyamizi degistirme vakti geldi sanirimyerimseniben
günaydın
daha doğrusu öğlen oldu Tünaydın hanımlar
geriye gidip 10-12 sayfa okudum, o kadardır yokmuşum burada anlaşılan ..
İyi haberlere, gebelik gelişşimlerinize, iş değişikliklerine, kısmetiyle gelen bebek yorumlarına baktım gülümsedim, pek mutlu oldum...Ama larından kurtulan pek çok hanımın arka arkaya bu yeni durumlarına ne kadar aşkla bağlı olduğunu görmek cidden sevindirici... Halen AMA ları süren arkadaşlara , Sinem in görüşüne eşlik ettiğimi bildirmek istiyorum gel takıl buraya 2 ay en fazla hamileyimm diye bağırmak istemek anormal bir değişiklik olmayacaktır sizler için diyorum :))
Aslı cım, Tuba cım sizlere de büyük geçmiş olsun..Sağlık varsa hayat normal yoksa en ufak bir değişiklik bile bizi sersemletiyor çok haklısınız.. Tuba nın da anneciğine şifa diliyorum, ana gibisi yok, ananın boşluğu dolmuyor o yüzden endişelerinde haklısın Tuba ama çok şükür ki beklediğinizden iyi gelmiş sonuçlar..
Ben bildiğiniz üzere anneannemin, büyük Annemin arkasından biraz daraldım, içim sıkıştı, 90 yaşında diye bazılartı aman ne olacak yaşamış işte bu kadar , sen de mutlu ol falan dedi diye biraz bozuldum..öyle değil kazın ayağı, elbet Haktan geldi , Hakk a geri dönüyor böyle düşünürsem ölüm üzülecek bir şey değil, hepimizin gideceği yerde diye teselli ediyorum kendimi ama üzüntüm kendi bencilliğimden, ayrılmış olmamdan..İnsan vaktin sayılı olduğunu bilse de, beni büyüten kadındı o, senelerce onda yaşadım, bana yaptıklarını ona geri ödeyebilme arzusuyla yaşadım hep diye diye diye kendini yoruyor..Elbet geçecek acısı, hafifleyecek ama şimdi değil ne yapayım elimde değil...Oğlum olduğu için şükrediyorum beni oyalıyor..Annemi de ayakta tutmaya çalıştığımdan hemen hemen hergün oğlanı alıp ona götürüyorum, bazen onunla oynarken gülümsüyor, o zaman eh tamam işte diyorum en azından uğraşmam bir işe yarıyor..
Hepinizi öpüyorum, sağlıkla kalın diyorum.
Elbette yaş önemli değil sonuçta bahsettiğin gibi sana emek veren bir insanmış Rabbim gani gani rahmet eylesin....Benimde anneannem var ama sözde..Annemin üvey annesi gibi...Şimdi yapman gereken hep hayırla, hasenatla anmak ve arkasından dualarını esirgememek.Bilmiyoruz ki şimdi ne alemdedir. Ölüm kelimesi çok soğuk. Çok korkarımda..Ama insanlar sevdikleriyle beraberdir..Rabbim mekanını cennet bahçelerinden eylesin.
Annemede şifa dilemişsin sağol canım iyi çok şükür çpok korktuk ameliyat olacak diye ama şükür gerek kalmadı biraz daha dikkatli olacak artık Ana gibi var mı yaa 2 gün hastaydım fiye anjiolu haliyle yanıma geldi kadıncağız... Boşuna mı deniyor cennet annelerimizin ayaklarının altında diye . Ama annelikte fedakarlık gerektirir her anne için geçerli değildir.
Oğlunla zamanda çabuk geçer bak biri ölüyor biri yaşama yeni sevinçlerle başlıyor dünya bu döndükçe bu döngüler devam edecek.. Dilerim tüm sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu,huzurlu uzun yıllar geçiririz ve hayırlı, imanlı bir şekilde hakka ruhumuzu teslim ederiz....arkamızda da hayır duası okuyan nesiller bırakırız... Amin :1rolleyes:
günaydın
daha doğrusu öğlen oldu Tünaydın hanımlar
geriye gidip 10-12 sayfa okudum, o kadardır yokmuşum burada anlaşılan ..
İyi haberlere, gebelik gelişşimlerinize, iş değişikliklerine, kısmetiyle gelen bebek yorumlarına baktım gülümsedim, pek mutlu oldum...Ama larından kurtulan pek çok hanımın arka arkaya bu yeni durumlarına ne kadar aşkla bağlı olduğunu görmek cidden sevindirici... Halen AMA ları süren arkadaşlara , Sinem in görüşüne eşlik ettiğimi bildirmek istiyorum gel takıl buraya 2 ay en fazla hamileyimm diye bağırmak istemek anormal bir değişiklik olmayacaktır sizler için diyorum :))
Aslı cım, Tuba cım sizlere de büyük geçmiş olsun..Sağlık varsa hayat normal yoksa en ufak bir değişiklik bile bizi sersemletiyor çok haklısınız.. Tuba nın da anneciğine şifa diliyorum, ana gibisi yok, ananın boşluğu dolmuyor o yüzden endişelerinde haklısın Tuba ama çok şükür ki beklediğinizden iyi gelmiş sonuçlar..
Ben bildiğiniz üzere anneannemin, büyük Annemin arkasından biraz daraldım, içim sıkıştı, 90 yaşında diye bazılartı aman ne olacak yaşamış işte bu kadar , sen de mutlu ol falan dedi diye biraz bozuldum..öyle değil kazın ayağı, elbet Haktan geldi , Hakk a geri dönüyor böyle düşünürsem ölüm üzülecek bir şey değil, hepimizin gideceği yerde diye teselli ediyorum kendimi ama üzüntüm kendi bencilliğimden, ayrılmış olmamdan..İnsan vaktin sayılı olduğunu bilse de, beni büyüten kadındı o, senelerce onda yaşadım, bana yaptıklarını ona geri ödeyebilme arzusuyla yaşadım hep diye diye diye kendini yoruyor..Elbet geçecek acısı, hafifleyecek ama şimdi değil ne yapayım elimde değil...Oğlum olduğu için şükrediyorum beni oyalıyor..Annemi de ayakta tutmaya çalıştığımdan hemen hemen hergün oğlanı alıp ona götürüyorum, bazen onunla oynarken gülümsüyor, o zaman eh tamam işte diyorum en azından uğraşmam bir işe yarıyor..
Hepinizi öpüyorum, sağlıkla kalın diyorum.
hakikaten öyle Tuba cım..
5 vakit namazında, kimseyle dargın küskün olmayan, herkesin allahtan yana rıza gösterdiği bir kadındı. abartmış olmayayım ama düşünüyorum da günahı yok denecek durumdadır benim mavişim..namazı niyazı tesbihi abdesti hep tam bir kadındı, zaten abdestini aldı 2 dakika sonra rabbimin yanına gitti . Herhalde hakkında iyi şahitlik eder melekler diye düşünüyorum. Öyle olmasına da dua ediyorum.12 yıldır alzheimer ile boğuşuyordu , ona yakalnamasaydı bari diye içim acıyor ama ne yapayım Allahın takdiri..Ben sebebini anlayamasam da vardır onun bir hikmeti. Boşuna ayet yok ya: Sizin şer diye düşündüğünüzde bile bir hayır vardır, siz sebebini anlayamasanız da ben bilirim doğrusunu.. Böyle bakmak lazım...
Bana öğrettikleri için de allah katında teşekkür ediyorum, benden yana hakkı varsa helal ediyorum, tabii torunun helal etmesi gibi bir şey varsa :))
O giderken bana helal etti içim rahat en azından..
hakikaten öyle Tuba cım..
5 vakit namazında, kimseyle dargın küskün olmayan, herkesin allahtan yana rıza gösterdiği bir kadındı. abartmış olmayayım ama düşünüyorum da günahı yok denecek durumdadır benim mavişim..namazı niyazı tesbihi abdesti hep tam bir kadındı, zaten abdestini aldı 2 dakika sonra rabbimin yanına gitti . Herhalde hakkında iyi şahitlik eder melekler diye düşünüyorum. Öyle olmasına da dua ediyorum.12 yıldır alzheimer ile boğuşuyordu , ona yakalnamasaydı bari diye içim acıyor ama ne yapayım Allahın takdiri..Ben sebebini anlayamasam da vardır onun bir hikmeti. Boşuna ayet yok ya: Sizin şer diye düşündüğünüzde bile bir hayır vardır, siz sebebini anlayamasanız da ben bilirim doğrusunu.. Böyle bakmak lazım...
Bana öğrettikleri için de allah katında teşekkür ediyorum, benden yana hakkı varsa helal ediyorum, tabii torunun helal etmesi gibi bir şey varsa :))
O giderken bana helal etti içim rahat en azından..
Kızlar kafam karışık. 2'li, 3'lü, amniyo vs testlerine karşı olan ben "amaaaan yaptırıverem nolcek bu 2'li testten, kan vericem" diyerek geçen hafta ssk'nın yolunu tutmuştum. Ense kalınlığı da iyi çıkmıştı malum. neyse bu sabah sonucu aldım:
Yaş riski: 1/255
Biyokimyasal risk: 1/126
Kombine risk: 1/554
Serbest b-HCG değerim yüksek çıkmış. Bütün olay bu. 126 gebeden birinde down sendromu olabiliyor demek. 125'i sağlıklı.
Şimdi sonuç çok çok kötü değil ama kulak arkası edilecek kadar iyi de değil. Doktorum dedi ki "haftaya gel bir de 4'lü test yapalım, içimiz rahat etsin". Adamda ne desin, bana yok senin bebeğin %100 sağlıklı diyemiyor kiBu işin amniyoya kadar yolu var.
Canım sıkıldı. İçimdeki ses bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor ama bu 2 hafta içerisinde karar vermem lazım. Yaptırıver gitsin diyemiyorum. Yaptırmazsam da doğuma kadar içim içimi yiyecek.
Bir de öğrendim ki down sendromlu 100 bebekten 20'sini normal bebekten ayırt edemezmişsin. Yani ensesi, burun kemiği vs hava. ultrason da yetmiyor.
Öfff, öffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?