Ocean Her An Daha Fit Olurken..

Isırgan Kürü

Dolunayla birlikte 15 gün boyunca 3 dönem ısırgan çayı tüket. Saat 15-19 arası tüketmen gerekiyor.
Bu kür vücudu toksinlerden temizleyip arındırıyor.
 
Lavanta Çayı

Cildi güzelleştirdiği gibi saçların sağlıklı hızla uzamasını sağlıyor.

Lavanta suyunu saçlarında son durulama suyu olarak kullan hızlıca uzasın saçların=)
 
En önemli şeyi unuttum ya !
Kara Üzüm Çekirdeği smothielerine ekle. Olmadı 1 kaşık ye ama hergün tüket!
Çünkü demir eksikliği için faydalı!
Çünkü C vitamini içeriyor.
Çünkü Cilt elastikiyetini arttırıyor! Sarkmalara karşı savaşıyor. Kırışıklara karşıda aynı zamanda.
Tam olarak emin olamasamda göğüslerde büyüme sağlıyor deniliyor ee fena olmaz hani=)
 
Merhaba canım ben de yaklaşık üc hafta önce tartıda 80in üstüne çıktığım için tartılmıyordum Bi gazla spora başladım yemeklerimde de ekmeği baya kıstım ve beyaz ekmek yemiyorum artık. Bu sabah tartıldım 76.7 çıktım. Yazılan notları da dikkate alıcam bundan sonra. herkese başarılar umarım hepimiz taş oluruz
 
80 lerden kurtulmuşsun ne güzel. Spor olunca herşey daha hızlı ve kolay oluyor. Spor olarak ne yapıyorsun?
Bu gazla devam ettikçe taş olcaksındır şüphe yok=)
 
Şimdilik sabah erkenden bir buçuk saat civarı yürüyüş tempolu koşu karışık yapıyorum bol bol terliyorum e doğal olarak bol bol da su içiyorum. baya da dinç hissediyorum kendimi
 
Şimdilik sabah erkenden bir buçuk saat civarı yürüyüş tempolu koşu karışık yapıyorum bol bol terliyorum e doğal olarak bol bol da su içiyorum. baya da dinç hissediyorum kendimi

Çok güzel açık havada yürüyüş hele ki koşu..
Havalar biraz daha ısınsın bende üşenmeyip koşuya çıkcam inş =)
 
8 Mart Kadınlar Gününde güzel bir başlangıç yapayım madem.

Sıfırlama diyetimin 1. gününe başlamış bulunmaktayım.

10:30 Sabah smoothie tarifim
1 muz
1 salatalık
3 dal maydanoz
3 kaşık yoğurt
1 bardak süt
1 yk yulaf ezmezi
1 yk keten tohumu
1 tatlı kaşığı kara üzüm çekirdeği
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın

Tadı fena değil maydanozu çok hissetmedim. Fakat miktar fazla geldi 1 .5 öğün gibi. Kalan miktara diğer öğünde elma eklemesi yapabilirim.
Kalorisin hesaplamadım ama çok kalorisi yüksek olduğunu düşünmüyorum.
Muz olduğu için başka meyve eklemedim şeker oranı artmasın diye.
 

Canim sifirlama diyetinden kastin nedir.
 
AĞIRLIK KAYBINDA SPOR ÖNCESİ VE SONRASI BESLENME





Hem spor yapıp hem kilo vermek isteyen kişilerde spor öncesi ve sonrası beslenme düzeni çok önemlidir. Sabah ve akşam yapılan sporlara göre beslenme düzeni değişmektedir. Kas kaybının olmaması ve yağ yakmaya yönelik bir beslenme programı uygulanmalıdır. Protein ve karbonhidrat içerikleri spor öncesinde ve sonrasında kas glikojen depolarının boşalmaması için düzenli alınmaldır.



SABAH SPOR YAPIYORSANIZ



Yatmadan 2 saat once ara öğün aldığınızı ve ortalama 7 saat uyuduğunuzu düşünürsek sabah kalktığınızda 9 saat hiçbir şey yememiş oluruz ve kan şekeri seviyemiz en düşük düzeyde uyanırız. Eğer sabah spor yapacaksanız hiç bir şey yemeden spora giderseniz kas kaybı yaşarsınız çünkü kaslar glikojeni enerji olarak kullanırlar ve sabah glikojen depolarımız azdır. Kahvaltı ederek spora giderseniz mide krampları ve spor yaparken rahatsızlık ve doygunluk hissi yaşarsınız. Bu yüzden spora gitmeden once hafif bir karbonhidrat alıp, spor sonrası ise kaslarınihtiyacı olan proteini yerine koymak ayrıca boşalan glikojen depolarını tekrar doldurmak içinde kompleks karbonhidrat tüketmek zorundayız.


Örneğin



Sabah spordan 30-60dk öncesinde

1 kase probiyotik yoğurt+4 kuru kayısı+2 ceviz

spor sonrası

2 dilim beyaz peynir

1 adet yumurta ( sporda kas kütlesi çalışma yoğunluğuna göre yanına yumurta beyazı eklenebilir)

4-5 adet zeytin

2 dilim esmer ekmek ( spor yoğunluğuna göre arttırılabilir)



veya



spor öncesi

1 bardak laktozsuz süt+1 muz+10 adet badem

spor sonrası

1 adet kepekli sandviç (hindi fume ve peynirli)





AKŞAM SPORA YAPIYORSANIZ



Özellikle iş çıkışı spor yapacaklar için büyük sorundur yemek yemek. Iş çıkışı spora giderken yenen yemek sporda kramplara sebep olabilir ve sporu rahat yapmanızı engelleyebilir, spor çıkışı eve çok gelindiğinden saat 22:00 gibi yemek yenmesi kilo alımını arttırabilir. Bu yüzden spora gitmeden önce hafif karbonhidrat ve protein içeren bir besin yemek spor sonrası çok geç oluyorsa yemek yerine hafif protein almak kilo almanızı engeller.


Örneğin;



Spor öncesi

16:001 muz+10 badem

18:001 kepekli tost+ayran

spor sonrası geç eve gelinirse

22:001 kase yoğurt+5 kaşık yulaf+1 porsiyon meyve+2 adet ceviz



veya

1 bardak süt+ 1 protein bar+ 2 adet ceviz



Not: spor sonrası 22:00 gibi yemek yenilecekse bu saat sindirim için artık çok geç olduğundan dolayı kırmızı et/tavuk/balık tüketimi önerilmez fakat böyle durumda mutlaka ogle yemeklerinde yüksek protein almanız gerekmektedir.



saat 20:00 gibi spor sonrası yemek yenilebilecekse



150-180 grkırmızı et/balık/tavuk

salata

10 kaşık kepekli pirinç/bulgur/kepekli makarna



gece ara tüketmeyiniz.



SPOR YAPANLARA BESLENME ÖNERİLERİ;

·Asla spora aç gitmeyin

·Çok tok karnına spora başlamayın

·Spor öncesi ve sonrasında dengeli karbonhidrat ve proten almaya özen gösterin

·Spor sırasında ve sonrasında bol sıvı alın

·Spor sonrasında vücuttan kayıp olan mineraller için maden suyu için

·Spor sonrası kasınızı korumak için protein tüketimine özen gösterin

·Spor yaparken protein tozları, yağ yakıcılar, ilaçlar ve hormonları doktorunuza sormadan asla tüketmeyin
 
Metabolizma Hızının Hızlanması için Örnek Mönü


Sabah

2 dilim peynir

2 dilim kepek ekmek

3-4 zeytin

yeşillik

1 bardak light süt


Ara

3- kuru meyve


Öğle

120 gr ızgara tavuk

salata

1-2 dilim kepek ekmek


Ara

1 porsiyon meyve


Ara

3-4 kepekli bisküvi


Akşam

1 tabak etli sebze yemeği

salata

1 kase yoğurt

4-5 kaşık bulgur pilavı


Gece

1-2 porsiyon meyve
 
ZAYIFLAMADA 10 MUCİZE BESİN


Zayıflama döneminde harcadığınız kalorinin aldığınız kaloriden az olması çok önemlidir. Bu yüzden yediklerinizi azaltmak ve hareket etmek zayıflamada kilit noktadır. Bunun dışında yapılan araştırmalarda bazı besinlerin de zayıflamaya ve yağ yakımına yardımcı olduğu gözlenmiştir. işte zayıflama da yardımcı 10 mucize besin


1.Yulaf

Kan şekerini hızla yükseltmez, glisemik indeksi düşüktür,mide de su ile birleşip şişer ve mideyi uzun zamanda terk eder. Bu özellikleri yulafın daha uzun süre bizi tok tutmasına sebep olur. Bu yüzden daha uzun süre tok olur, çabuk acıkmayız, daha az kalori alarak daha hızlı zayıflamamıza sebep olur.


2.Badem

Krom bir çeşit mineraldir ve özellikle zayıflama konusunda çok etkilidir. Krom insülinin içerisinde vardır, kan şekerini ayarlama da etkili olan insülinin etkisini arttırır. kan şekeri dalgalanmalarını azaltır ve şeker isteklerini keser. Badem yüksek miktarda krom içerir, bu yüzden ara öğünde her gün düzenli 6-7 adet bedem tüketin fakat bademin kavrulmamış ve tuzsuz olanlarını yani çiğ badem dediklerimizi tercih edin.


3.Bulgur

Kompleks karbonhidratlar yüksek posa içeriğinden dolayı hem kan şekerinidaha yavaş yükseltirler hem de daha tok tutarlar. Bilinenin aksine yağsız yapıldığı takdirdekompleks karbonhidratlar kilo vermemize yardımcıdır. yemek yanına az zeytinyağlıbulgur, kepekli makarna 3-4 kaşık ekmek yerine tüketilebilir.


4.Muz

Triptofan ; proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeşit aminoasittir. Vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin ise iştah hissini azaltır. Özellikle muzun trifyofan miktarı fazladır. 1 öğünde 1 küçük boy muz ve yanında 1 kase yoğurt ile tüketebilirsiniz. Muzun kalorisi yüksektir, diyette tüketilmez, kilo aldırır şeklinde ki bilgiler yanlıştır.


5.Maydanoz

Zayıflama esnasında özellikle kadınlarda çok sık rastladığımız ve süreci yavaşlatan bir durum ödemlerdir. Ödem vücudun normalden fazla su toplaması olarak görülür. Bu sorunla başa çıkabilmek için bol bol salatalarda ve yemeklerde maydanoz tüketiniz. İsterseniz suyunu da kaynatıp içebilirsiniz.


6.Yumurta

Diyette en büyük problem acıkmadır, acıkma hissini bastırmak ve uzun süre tok tutan besinler diyette çok önemlidir. Kullanılırlığı vücutta %100 olan ve çok kaliteli protein içeren yumurta tok tutar ve her gün özellikle yağsız olmak şartı ile kahvaltıda tüketilmesi önerilir.


7.Fasülye

Albüminde çok önemli bir taşıyıcı proteindir. Yapılan araştırmalarda iştahı kapattığı gözlenmiştir. Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin üretimini artırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur. Bu yüzden zeytinyağlı taze fasülyeyi ve yemeklerinizin içinde mutlaka fasülyeyi tüketiniz. et yemeklerinin yanında garnitür olarak fasülyeyi buharda pişirerek servis ediniz.


8.Süt

Yapılan araştırmalarda kalsiyumdan zengin oluşturulan diyetlerin daha fazla yağ yakımına ve kilo vermenin daha hızlı olmasına sebep olduğu gözlenmiştir. bu yüzden gün içinde 2-3 porsiyon süt ve süt grubu ( probiyotik yoğurt, kefir, süt, ayran, yoğurt ) tüketiniz. Zayıflamak için mutlaka yağsız veya %0 yağlı tüketmek zorunda değilsiniz. benim önerim doğal günlük sütler ve evde yapılmış yoğurtlardır.


9.Çorba

İştahın azalması zayıflamak için çok önemlidir. Bu yüzden midedin kapasitesini dolduracak az kalorili besinler almak gereklidir. Çorba hem düşük kalorili hem de yemeğin en başında tüketildiği için midenin dolmasına ve ana yemeğin daha az tüketilmesine sebep olur. Kremalı çorblar haricinde çorbaların hepsini tüketebilirsiniz. Çorbanın lif içeriğini arttırmak için sebze ve bulgur ekleyebilirsiniz.


10.Zencefil

Yapılan çalışmalarda zencefilin metabolizma hızını arttırdığı gözlenmiştir. Bu yüzden her besine toz zencefil veya salatalara küp küp kesilmiş taze zencefil ekleyebilirsiniz. Yeşil çayın içine de toz zencefili 1/2 Çay kaşığı ve tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.
 
SAĞLIKLI ZAYIFLAMAK İÇİN 25 İPUCU


1. Yeşil çay için

Yapılan araştırmalarda yeşil çayın metabolizma hızını hızlandırdığı görülmüştür. Metabolizmanızı hızlandırmak için her gün düzenli 2-3 kupa yeşil çay içiniz.


2. Yulaf

Yulaf ezmesi ve kepeği yüksek posa içerdiği için tok tutar ve kalorisi çok düşük olduğu için zayıflamada yardımcıdır. Sabah kahvaltılarında 4-5 kaşık yulaf ezmesi ve süt içerseniz yapılan çalışmalarda ortalama 2 haftada 1.5 kg verdiği kişilerde gözlenmiştir. yulaf kepeğini çorba ve yoğurtlara 1 yemek kaşığı ekleyerek tokluğu arttırabilirsiniz.


3. Katı yağ kullanmayın

Yemeklerinizde katı yağlar yerine sıvı yağları az miktarda kullanarak tüketin, yağ tüketim miktarını azaltın.


4. Sıvı tüketimini arttırın

Yemekler de , aralar da, yemek öncesi, sıcak veya soğuk içmenizin zayıflamada hiç bir etkisi yoktur, sadece sıvıyı arttırın yeter, ne zaman içmek isterseniz içebilirsiniz.Sıvı alımının artması doygunluk hissini artırır bu yüzden günde 2 lt sıvı alın.


5. Spor yapın

Sporsuz bir zayıflama asla düşünülemez bu yüzden spor saatlerinizi planlayın, her gün 30 dk veya haftada 3 gün 45 dk spora zaman ayırın.


6. Kalsiyum tüketimini arttırın

Çalışmalar kalsiyumdan zengin beslenen kişilerin daha hızlı zayıfladıklarını ve yağ yüzdelerinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Günde 3 porsiyon kalsiyum içeren süt, ayran, yoğurt, kefir, probiyotik yoğurt, şeker içermeyen meyveli yoğurtlar tüketin.


7. Kalori değerlerini okuyun

Tükettiğiniz besinlerin kalori değerlerini mutlaka etiketlerinden okuyun, daha az yağlı daha az düşük kalorili besinler tüketmeye çalışın. Doygunluk hissini arttırdıkları için kalorisi düşük salata, yeşillikler, sebze yemeklerinin tüketimini artırın.


8. Çay ve kahveye dikkat

İçtiğiniz çay ve kahvelere konulan şeker , şurup, krema tarzı ek tatlandırıcılar yüksek kalori içerir. Çay ve kahvenizi şekersiz ve kremasız , sade , az yağlı süt ile tüketin.


9. Posa alımını arttırın

Posa yani lif tokluğu arttırır, kan şekerinin hızla yükselmesini engeller ve zayıflamada çokyardımcıdır. Gün içinde 30 g posa alınmalıdır. Bu yüzden diyetinizde bol bol yeşillik ve kabuklu meyve, ekmek, makarna tarzı besinleri de kepekli tüketmeye çalışın.


10. Öğünlerde denge

Tüm öğünlerinizde düzenli olarak protein, karbonhidrat, süt grubu ve sebze-salata tüketmeye özen gösterin. Diyetinizin %50-60 karbonhidrat, %20 si protein ve %25- 30 unun yağdan gelmesine özen gösterin.





11. Öğünlerinize protein ekleyin

Protein mideyi daha geç terk ettiği ve sindirimi uzun sürdüğü için daha tok tutar bu yüzden öğünlerinize protein mutlaka ekleyin. Yağsız tavuk, kurubaklagiller, peynir, yoğurt tarzı hafif protein kaynakları öğünlerinizde olsun.


12. Akşam sebze

Akşam yemeklerinizde sebze yemeğini tercih etmek hem akşam daha hafif tüketmenize sebep olacaktır hem de sindirimi daha kolaydır. Yemek sonrası acıkıyorsanız sebze yemeklerinin yanına yapacağınız salatalara tavuk, peynir tarzında protein içeren besinler ekleyebilirsiniz.


13. 5 dk kuralı

Her yemek bitiminde diğer yemeğe geçerken 5 dk bekleyin, yani çorbanızı bitirip et yemeğine geçerken 5 dk ara verin, bu daha yavaş yemenize ve daha çabuk doymanıza yardımcı olacaktır.


14. Alkolü mümkünse tüketmeyin

Alkol yağ olarak vücutta algılanır ve kalori değeri çok yüksektir. Bu yüzden alkolü mümkün olduğu kadar azaltın. Alkolden alacağınız antioksidanları kuru üzüm yiyerek alabileceğinizi unutmayın.


15. Gece atıştırmalarını kesin

Yatmadan 4 saat önce akşam yemeğiniz, 2 saat önce de ara öğününüzü bitirin, sürekli atıştırmaları kesin.


16. Çok çiğneyin

Yemeklerinizi çok çiğneyerek yutmak hem yemek yeme süresini uzatarak daha çabuk doymanıza sebep olacak hem de sindirimi daha kolaylaştırıp, reflü tarzı sindirim sistemi hastalıklarına karşı sizi koruyacaktır.


17. Hedef koyun

Kaç kiloyu ne kadar sürede vereceğinizi hedefleyin, kilo verme takviminiz olsun. Bu konuda gerçekçi ve sağlıklı hedefler koyun, ayda 2-4 kg vermenin sağlıklı olduğunu unutmayın.


18. Gözünüz Doysun

Tabağınıza yemeğinizi az miktarda alın fakat yemeğinizin yanında yiyebileceğinizden daha fazla miktarda sebze, salata, yeşillik, haşlanmış sebzeler tarzında bir çok düşük kalorili besin olsun. Bunlar gözünüzün doymasını sağladığı için psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.


19. Yediklerinizi yazın

Her gün en ince ayrıntısına kadar yediklerinizi bir deftere not alın, ne zaman nerede hata yaptığınızı bulun ve ona göre bundan sonra ne yapacağınızı planlayın. Örneğin sabah kahvaltıyı atlıyorsanız nedenlerini bulun ve yanınıza evden kepekli sandviç götürme tarzında çözümler üretin.


20. Ara öğünleri atlamayın

Ara öğünler hem metabolizmanızı hızlandırır hem de bir sonra ki öğünde daha fazla besin tüketmenizi engeller. 3-4 saatte bir ufak sevdiğiniz ara öğünler tüketin.


21. Yemekleri kullanmadığınız elinizle tüketin

Yemekleri kullanmadığınız elinizle yerseniz daha yavaş yemek yemiş olursunuz yani sağ ile yazıyorsanız sol elinizle kaşığı tutarak çorba için.


22. Hiç doyma kuralı

Her yemekten hafif doymuş olarak kalkın, hiçbir zaman tıka basa kendinizi doyurmayın.


23. Yürü, koşma

Egzersizlerde koşmak yerine hızlı tempolu yürürseniz daha fazla yağ yakarsınız.


24. Tatlı isterseniz

Canınız çok tatlı tüketmek isterse 1/2 muz+2 adet ceviz+1 bardak tarçınlı sıcak süt tüketin, tatlı isteklerinizi bastıracaktır.


25. Vazgeçmeyin

Kilonuzun düşmediği hattı ufak artığı ( ödem, su, kas artışları gibi) dönemler herkeste olmaktadır. Bunları gördüğünüzde sakın vazgeçmeyin ve her dakika tartılmayın. Sadece haftada 1 kez aç karnına sabah tartılın.
 
METABOLİZMANIZI HIZLANDIRMANIN EN BASİT 6 YOLU


1. Öğün atlamamak


2. Yeterli sıvı tüketimi


3. Tuz, alkol, şeker ve şeker içeren besinler, rafine karbonhidratlar, yüksek miktarda kafein tüketimini sınırlayın


4. Karbonhidrat, protein, yağ dengesini sağlandığı diyetler yapmak ( özellikle yüksek protein içeren diyetler öncelikle hızlı kilo verdirir fakat daha sonrasında metabolizma hızının yavaşlamasına sebep verir)


5. Spor yapmak ( haftada 3 gün orta düzey 45-60 dk sporveya hergün düzenli 30 dk yürüyüş yapmak)


6. İyi ruh hali ( Beyinde seratonin-mutluluk hormonu- seviyesini arttıran ve daha mutlu olmamızı sağlayan, stresi azaltan besinlerin tüketimi sonucu metabolizma hızı da artmaktadır)


NOT:

Triptofan içeren ve seratoninin artmasını sağlayan , mutluluk veren besinler

Muz, avakado, kayısı, baklagiller, balkabağı, balık, kuruyemişler (ceviz-badem-fındık)
 
NEGATİF KALORİLİ BESİNLER


Su haricinde yediğimiz ve içtiğimiz tüm besinlerin kalori değeri vardır. Vücudumuz da besinleri sindirirken belirli miktarda kalori harcar. Örneğin 1 kase yoğurt 75 kcaldir ve vücut bunu sindirmek için (enzim salgılama, midenin kasılması, barsaklardan emilim v.b buna TERMİK ENERJİ adı verilmektedir) belirli bir kalori harcar, ortalama 35 kcal harcarsa 1 kase yoğurt bize 40 kcal vermiş olur. Fakat bazı besinler düşük kalorilidir ve vücut sindirim için daha fazla kalori harcar. Bu tür besinlere NEGATİF KALORİLİ BESİNLER denir ve diyette istediğiniz kadar tüketmeye izin verilir. Hangi besinler negatif kalorili besinlerdir ve diyette yağsız tüketiminde sınır yoktur?


Elma

Kuşkonmaz

Şekerpancarı

Brokoli

Lahana

Karnıbahar

Kereviz

Salatalık

Sarımsak

Greyfurt

Limon

Marul

Mango

Soğan

Ispanak

Kabak

Şalgam


Tüm bu besinleri haşlayıp, buharda pişirerek veya çiğ şeklinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önemli olan bu besinleri yüksek sıvı ile beraber almanızdır. Yüksek sıvı ile alındığında tok tutar, kalori değeri vermezler. Bu besinlerin lif oranları yüksektir.
 
YEMEKTEN SONRA UYKUM GELİYOR

Çoğu kişiden duyduğumuz şikayettir bu, yemek yedikten sonra uykum geliyor. Gün içinde çok aktif olan ve sağlık problemi yaşamayan kişiler yemek yedikten sonra birden yorgunluk, uyku basması, şişkinlik problemlerini yaşarlar. Neden yemek sonrası ağırlık oluşur ve uykunuz gelir? Nerede hata yapıyorsunuz?

·Uzun süre aç kalmak

Öğle yemeğinizi saat 12:00-13:00 gibi yediğinizi düşünün , gün içinde hiç ara öğün tüketmezseniz saat 20:00 gibi yemeye oturduğunuzda 7 saatlik bir açlık oluşmuş olmaktadır. Kan şekeri yemekten 4 saat sonra düşmeye başlar. Kan şekeriniz artık en düşük olduğu, karnınızın en acıktığı noktada yemeye oturuyorsunuz, hızla, ne kadar tükettiğinize dikkat etmeden yemek yiyorsunuz. Kan şekeriniz zaten düşüktü ve hızla arttı, hızla artan kan şekerini vücut düzenleyebilmek için , hızla insülin salgıladı ve yine kan şekeriniz hızla düştü. Kan şekerinin hızlı yükselme ve düşmesi vücutta yorgunluk, uykuya eğilim, tatlı isteklerinde artma gibi bir çok olumsuz durum oluşturur. Bu yüzden mutlaka ara öğün akşamüzeri tüketmelisiniz,

Örneğin öğle yemeğinizi 13:00 de yediniz


14:30 1 porsiyon meyve


16:30 1 kepekli tost veya 3-4 kepekli bisküvi

Yediğiniz takdirde eve gittiğinizde kan şekeriniz düşük olmayacak ve daha az besin tükettiğinizi fark edeceksiniz.


·Ara öğünlerde tatlı atıştırmak

Ara öğünlerde tatlı besinler yemekte kan şekerinin hızla yükselip düşmesine sebep olacaktır. Yani akşamüzeri yediğiniz 1 adet gofret sizin yemekten sonra uyuklamanıza sebep olacaktır. Bu yüzden aralarda tatlı besinler ( pasta, kurabiye, tatlı bisküvi, sütlaç, baklava tarzı) tüketmeyiniz, acıktığınızda kepekli sandviç, kepekli bisküvi, meyve, süt, meyveli yoğurt tarzı besinler tüketiniz.

·Yüksek karbonhidrat alımı

Akşam yemeğinde yüksek miktarda karbonhidrat yani beyaz ekmek, makarna, pilav, börek tarzı besinler tükettiğiniz zaman kan şekeri yine hızla yükselip ardından düşer bu da sizin için yemek sonrası kendinizi, yorgun, şişkin, uykulu hissetmenizi sebep olur. Bu yüzden yemeklerde glisemik indeksi düşük , bol lifli besinler tüketiniz. Kepek ekmek, bulgur, kepekli pirinç tarzı besinler tercih ediniz bol sebze ve salata tüketiniz.

Yemekten sonra daha zinde olmak için,

Yemek sonrası rezene çayı sindirimi kolaylaştırır, gaz ve şişkinliği alır, yemekten sonra rezene demleyip 1 fincan tüketin

Yemek sonrası siyah çay yerine yeşil çay tüketin veya az sütlükahve için. Kafein içeren bu içecekler sizi uyarıp uykunuzu kaçıracaklar.

Meyveyi yemekten hemen sonra değil, 2 saat sonra ara öğün olarak tüketin.

Yemekten 30 dk sonra yürüyüş yapmak kan şekerini ayarlar, sizi daha zinde yapar.
 
ÖDEM (VÜCUTTA ŞİŞME)

ÖDEMİ BESLENMEYLE ATIN

Ödem , vücudun olması gerekenden daha fazla su tutması anlamına gelmektedir. Bazı ciddi sağlık problemlerinin haberci olan ödem, hastalıkların yanı sıra bazen yanlış beslenmeden veya sıvı tüketiminin yetersiz olmasında da kaynaklanabilmektedir. Yüksek miktarda ve ciddi şekilde vücudunuz su tutuyorsa dikkat etmelisiniz.Böbrek, karaciğer ve kalp hastalıklarının yanı sıra, damar tıkanmaları ve hormonal hastalıklar vücutta ödem oluşmasına yol açabiliyor. Bu nedenle ödemli kişilerde öncelikle bu belirtilen hastalıkların olup olmadığının araştırılması gerekiyor. Fakat zaman zaman oluşan ve hastalıkla değil beslenme hatalarının sebep olduğu ödemlerden doğru beslenerek kurtulabilirsiniz;

1.Tuzu azaltın!!!!

Öncelikle yapacağınız en önemli iş, yemeklerinizde kullandığınız tuzu azaltmak. Yediğimiz tüm besinlerde et, ekmek, peynir v.b hepsinde tuz vardır. Yani siz hiç dışarıdan yemeklere tuz koymasanız da vücut günlük ihtiyacını almış oluyor . Bu yüzden vücudunuzun artı olarak tuza ihtiyacı yok. Salamura besinler, hazır çorbalar, cibs, tuzlu bisküviler, turşu gibi besinlerde çok yüksek miktarda tuz vardır. Öncelikle bu tür besinleri hayatınızdan çıkarın. 2. Olarak gün için de yemeğinize koyduğunuz tuz miktarını yarıya indirin, daha fazla lezzet almak için bol bol yemeklerinizde baharat kullanın.

2.Bol su için

Suyun ödem üzerinde 2 önemli etki noktası vardır. Birincisi siz az sıvı alırsanız, vücut sıvı gelmediğini anladığında kendisi suyu tutacaktır yani su rezervleri oluşturmaya başlayacaktır. Bu da ödem oluşması demektir. İkinci etkisi ise su dolaşımı hızlandırır, eğer su içmezseniz, dolaşım problemleri, selülüt, ödem oluşması kaçınılmazdır. Bu yüzden gün içinde 2 – 2.5 lt sıvı almalısınız. Ayran, limonata, bitki çayları da sıvı yerine geçer. Kahve ve çayı sıvı olarak düşünmeyiniz.

3.Potasyumu arttırın

Potasyum bir çeşitmineraldir. Özellikle sodyum-potasyum dengesini yani tuz ve su oranlarını hücre içerisinde düzenler ve ayarlar. Bu yüzden potasyumun arttırmak hücre aralarında ki suyu, hücre içine çekecek ve ödemin azalmasına sebep olacaktır. Kayısı, muz, ıspanak, semizotu tarzı koyu yeşil yapraklı sebzeler, mercimek, ceviz, badem potasyumdan zengin besinlerdir.

4.Kiraz, ananas, maydanoz ödemi söker

Kiraz, ananas, karahindiba, armut, maydanoz, tarçın , karanfil ödem sökücüdür. Bunları diyetinizde bol bol tüketin.

5.Masaj yaptırın

Deneyimli ve bu işin bilimini bilen kişiler tarafından , fizik tedavi uzmanları kontrolünde tıbbi drenaj masajları yapılmaktadır. Bu tür masajlar da ödemi sökmeye yardımcıdır.

6.Egzersiz şart

Hareketsiz kaldığınızda vücut dolaşımı yavaşlar, vücut dolaşımının yavaşlaması ödem, selülüt tarzı dolaşım sistemi hastalıklarına da sebep olabilir. Bu yüzen mutlaka haftada 3 kez sevdiğiniz bir egzersizi 45-60 dk yapmaya özen gösteriniz.

7.York test yaptırın

Yapılan bazı çalışmalar da sindiremediğiniz ve alerjiniz olan besinlerde sizde ödem yapabilmektedir. Bu yüzden basit yöntemlerle geçmeyen ödemleriniz de mutlaka york testi yaptırıp hangi gıdalara karşı vücudunuz ödem oluşturuyor görmelisiniz.


ÖDEM ATICI SIVI-her gün düzenli, taze yapılacak

1 lt suyun içine

¼ demet sapları ile birlikte maydanoz

Kabukları ile beraber ½ limon ve ½ elma

Tarçın, karabiber, kiraz sapı

Hep beraber 10 dk kaynatılıp, 10 dk demlendirilip, süzülüp her gün içilecek. Sıcak-ılık veua soğuk içilebilir.


ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ DİYET

Sabah 9:00

2 yemek kaşığı tuzsuz kesik peyniri

1 tatlı kaşığı reçel

2 adet tuzsuz ekmek

Yeşillik


Ara 10:30-11:00

3 adet kuru kayısı+2 adet ceviz

Öğle

120 gr et

Salata

1 dilim tuzsuz ekmek


Ara 16:00

15 adet kiraz+1 dilim ananas

1 adet tarçınlı yeşil çay

1 litre ödem söktürücü sıvı


Akşam 19:00-20:00

1 tabak koyu yeşil yapraklı sebze yemeği

1 kase yoğurt

5 kaşık haşlanmış makarna

Salata


Gece22:00

1 adet armut

½ muz
 
06.00 Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşça kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.

07.00 Vücut hâlâ zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı edin, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.

08.00 Libidonun en yüksek olduğu saat. Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla çok daraltıyor.

09.00 Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülüyor, vücut röntgen ışınlarına karşı daha dirençli oluyor. Zaman yaratılırsa bu saatlerde yapılacak spor kalbi yormadan yüksek verim alınacak bir saat dilimi.

10.00 Organizmanın kendine gelme, ‘ben buradayım’ deme saati. Fazla enerjik, vücut en yüksek ısı seviyesinde. Verimliliğimiz de öyle. ‘Kısa süre belleği’ iyi durumda. Bir önemli ayrıntı: 10.00 ile 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlanıyor.

Hazır Cevap Olduğumuz Saat

11.00 Vücudun tam formunda olduğu, verimli olmaya programlı bir saat. Kalp ve dolaşım o kadar zinde ki yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde, zorlanmadan çözülür.

12.00 Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor. Öğle uykusu uyuyabilen kişilerde istatistiklere göre enfarktüse %30 oranında az rastlanıyor.

13.00 Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor.

14.00 Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. Lokal anestezi uzun süre devam ediyor (30 dk.).

Hoş Geldin Enerji

15.00 Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. İkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az.

16.00 Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda. Özellikle ağır antrenman yapanlar için bu saatler vücudu zorlamayan, ideal dönem.

17.00 Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor. Kuvvet artıyor, oksijen harcanıyor, böbrekler ve mesane çok çalışıyor. Tırnaklar ve saçın en çabuk uzadığı zaman. Midedeki asit miktarı fazlalaşıyor. 17.00 ‘ye doğru mide kanaması geçirme riski artıyor.

18.00 Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif.

19.00 Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlara dikkat, tehlikeli olabiliyorlar. Anti depresanların tesiri de bu saatte daha fazla.

20.00 Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyor. Antibiyotikler de az dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde oluyor.
Yemeği Kesiyoruz

21.00 Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

22.00 Vücudun polisi olan akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.

23.00 Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz. Uzmanlara göre geç saatte egzersiz yapmanızda bir sakınca yok, lakin kaçta yatıyorsanız 3 saat öncesinden egzersizlerinizi tamamlamanız gerekiyor.

Tatlı Rüyalar

24.00 Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. İlk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.

01.00 Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.

02.00 Araba kullananlar dikkat: Görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, kazalar bu saatte çok oluyor.

03.00 Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. İntihar edenlerin sayısı fazlalaşıyor.

04.00 Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Enfarktüs krizleri saat 04.00 ile 06.00 arasında çok oluyor; çünkü kan basıncı oldukça yükselip, damarlar geriliyor. Bu saatler aynı zamanda doğum yapma olasılığının en yüksek saatler.

05.00 Stres hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Gelsin, yeni bir gün başlıyor.
 
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINI SAĞLAYARAK KİLO VERMEK!
Hangi zayıflama modelini tercih edersiniz?

Bugüne kadar bizim bildiğimiz ve uyguladığımız 2 çeşit zayıflama modeli var.
1- KALORİ HESABI YAPARAK:
1500 kalori alıp 2000 kalori harcayıp az ve sık yiyerek kilo verebilirsiniz. Akupunkturu da bu model içinde kabul ediyoruz. Biz bu tür yoyo diyetleri çok uyguladık. Hatta kilo da verdik ama açlık çekerek yapılan bu diyetlerle verilen kiloları daha sonra hep fazlasıyla geri aldık.
2- LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINA İZİN VEREREK:
Kalori hesabı yapmayıp, sağlıklı yiyeceklerdendoyana kadar günde 2 veya en fazla 2,5 kez yiyip, en geç saat 20:00 de yemek yemeyi bitirip, bütün gün tok gezip, leptin hormonunun salgılanmasına olanak sağlayarak yani Karatay Diyeti'ni uygulayarak kilo verebilirsiniz. Biz bu zayıflama modeli sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle kalmayıp toplamda 77 kilodan kurtulduk. Kaderimiz diye bize söylenen, pek çok hastalık dahil olmak üzere tüm hastalıklardan kurtulduk. Okan'ın 48180 adet hapla düzelmeyen hastalıkları bir bir iyileşti. Okan artık tip 2 diyabet hastası, kolesterol ve ürtiker hastası değil, 12 yıl boyunca içtiği toplam 48180 adet haptan hiçbirini kullanmıyor artık. Nurçin de reflü ve yüksek tansiyon hastası değil artık. Tüm reflü ve yüksek tansiyon ilaçlarını bıraktı. Okan da yüksek tansiyon ilacını yarıya düşürdü.
Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamak istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına imkân verin.
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) fazla kilolarımızdan böyle kurtuluyoruz.
İnsan en fazla gece uykuda zayıflar.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Gündüz leptin hormonunun salgılanabilmesi için ne yapmamız lazım?
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak. 13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız.
İki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır!
İbni Sina'nın “iki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır” sözünü hiç unutmamak lazım. Hz. Muhammed'in de iki öğün yemek yediğini unutmayın. Yeter ki bir önceki öğününüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor, yediklerini yakma, tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olsun. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin. Kilo vermek istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde.
Sakız çiğnemek bile zayıflamanıza engel.
Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin. Biz pazarda peynir bile tatmıyoruz ki leptin devre dışı kalmasın.
Leptin konusunda önerilerimizi sıralayacak olursak:
1- Karatay Kahvaltısını eksiksiz yapın ve malzemeden çalan müteahhitler gibi davranmayın.
2- Fazla yemekten (tabii ki Karatay'a uygun ve sağlıklı) korkmayın, aç kalmaktan korkun. Öyle bir yiyin ki bir sonraki öğününüze kadar asla açlık hissetmeyin. Çok sevdiğiniz bir şey yerken karnınız değil gözünüz doyana kadar yiyin.
3- Öğün sayınızı kendinize göre ayarlayın. Karatay Diyetinde en ideal öğün sayısının iki olduğunu unutmayın. Sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün de yiyebilirsiniz.
4- Öğünleriniz arasında bir şey yemeyin ki 4 saat sonra leptin salgılansın, stoktaki yağlarınızı yakarak sizin enerjinizi sağlasın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…