Ocak doğum hastane çantası

ulughanim

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2024
110
58
Kızlar merhaba 32 haftalığım yavaştan hastane çantası yapayım diyorum devlette yapacağım sezeryan veya normal demediler ama çantama ne alacağım bilmiyorum bebek için kendim için ne almalıyım bir de küçük valiz alsam abartı mı olur çekme valiz? Spor çantası küçük geldi bebeğe kendime havlu almalı mıyım lütfen yazarsanız çok sevinirim

Kızlar merhaba 32 haftalığım yavaştan hastane çantası yapayım diyorum devlette yapacağım sezeryan veya normal demediler ama çantama ne alacağım bilmiyorum bebek için kendim için ne almalıyım bir de küçük valiz alsam abartı mı olur çekme valiz? Spor çantası küçük geldi bebeğe kendime havlu almalı mıyım lütfen yazarsanız çok sevinirim
Bu benim listemdi. Valiz alin tabi. Eşyaları buzdolabi posetine ya da duzenleyicilere koyarssniz bulmasi rahat olur.

Bebek:
Bebek kiyafetleri (tulum, alt ust takim, sapka, eldiven, corap, zibin) - 3 takim olabilir
Battaniye
Muslin
Bebek bezi(10-15 tane)
Islak mendil, pamuk
Agiz bezi
Pisik onleyici krem

Anne:
Gecelik ve pijama takimi
Terlik
Corap
Ceket/sal (dogumdan sonra usunebiliyormus)
Gumus kapak
Bakim urunleri (dis fircasi, tarak, fotograf cekilmek istenirse basit makyaj malzemeleri)
Depend (lohusa pedi)
Hastane cikisi giyilecek temiz kiyafet
Tac-toka (takmak istenirse)
Sarj aleti
Kolonya
Es & refakatci icin yedek kiyafet (ic camasiri, esofman, tshirt, dis fircasi vs)

Devlet hastanesinde muhtemelen normal dogum yaparsiniz.

Ocak ayinda dogum yapacak bir anne bebegi icin mumkunse iki tane kalin bitane ince battaniye koymali hastane cantasina.

Ekimde dogum yapmistim, bebegimde bende cok usumustuk, 2 adet battaniyeyle kendisini sardigim halde.

Hastane seti olarak su bol iceriklilerden almayın, hicbir ise yaramıyor ve cogu kalitesiz incecik seyler.

Mutlaka bir polar tulum satin alin ve astronotu olsun.

Ici tuylu sweatshirt kumasindan tulum alin, icine kadife citcitli bodylerden bulursaniz alin.

Yani 3 tulum
3 citcitli body uzun kollu
3 patikli alt
3 kalin corap
3 eldiven
3 bere olsun cocugun hastane seti

15-20 bez alin, ilk gun bebekler umarsizca kaka yapabiliyor.
Birkac alt degistirme ortusu, bepanthen, islak mendil 2 paket
En az 5 tane kumas agiz mendili

Kendinize kalin, ustu dugmeli bir pijama takimi, icine emzirme ozellikli atlet ve sutyen alin.
Kulot gereksiz onun yerine depend kadin bezlerinden alin 2 paket, biri yaninizda olsun, zaten hastane benzer birsey verecektir ama buyukce ped verebilirler, o yuzden depend mutlaka edinin.

En onemlisi dogum servisine uğrayin, hastane ne temin ediyor bunu bir ogrenin, belki bircok sey veriyor olabilirler, gereksiz yuk edinmeyin.

Bebek için 3 tane alt üst takım
Bebek bezi ıslak mendil
Süt inmemesi ihtimaline karşı mama
Battaniye
Kendiniz için hasta bezi
Pijama veya eşofman takımı
Sezaryen olma ihtimalinize karşı kahve

Bu benim listemdi. Valiz alin tabi. Eşyaları buzdolabi posetine ya da duzenleyicilere koyarssniz bulmasi rahat olur.

Bebek:
Bebek kiyafetleri (tulum, alt ust takim, sapka, eldiven, corap, zibin) - 3 takim olabilir
Battaniye
Muslin
Bebek bezi(10-15 tane)
Islak mendil, pamuk
Agiz bezi
Pisik onleyici krem

Anne:
Gecelik ve pijama takimi
Terlik
Corap
Ceket/sal (dogumdan sonra usunebiliyormus)
Gumus kapak
Bakim urunleri (dis fircasi, tarak, fotograf cekilmek istenirse basit makyaj malzemeleri)
Depend (lohusa pedi)
Hastane cikisi giyilecek temiz kiyafet
Tac-toka (takmak istenirse)
Sarj aleti
Kolonya
Es & refakatci icin yedek kiyafet (ic camasiri, esofman, tshirt, dis fircasi vs)
Çok teşekkür ederim az ve öz sanki 🤍

Devlet hastanesinde muhtemelen normal dogum yaparsiniz.

Ocak ayinda dogum yapacak bir anne bebegi icin mumkunse iki tane kalin bitane ince battaniye koymali hastane cantasina.

Ekimde dogum yapmistim, bebegimde bende cok usumustuk, 2 adet battaniyeyle kendisini sardigim halde.

Hastane seti olarak su bol iceriklilerden almayın, hicbir ise yaramıyor ve cogu kalitesiz incecik seyler.

Mutlaka bir polar tulum satin alin ve astronotu olsun.

Ici tuylu sweatshirt kumasindan tulum alin, icine kadife citcitli bodylerden bulursaniz alin.

Yani 3 tulum
3 citcitli body uzun kollu
3 patikli alt
3 kalin corap
3 eldiven
3 bere olsun cocugun hastane seti

15-20 bez alin, ilk gun bebekler umarsizca kaka yapabiliyor.
Birkac alt degistirme ortusu, bepanthen, islak mendil 2 paket
En az 5 tane kumas agiz mendili

Kendinize kalin, ustu dugmeli bir pijama takimi, icine emzirme ozellikli atlet ve sutyen alin.
Kulot gereksiz onun yerine depend kadin bezlerinden alin 2 paket, biri yaninizda olsun, zaten hastane benzer birsey verecektir ama buyukce ped verebilirler, o yuzden depend mutlaka edinin.

En onemlisi dogum servisine uğrayin, hastane ne temin ediyor bunu bir ogrenin, belki bircok sey veriyor olabilirler, gereksiz yuk edinmeyin.
Çok teşekkür ederim

Aralık'ta doğum yaptım bebek için 4 takım hastane çıkışı, ben hepsini takım koydum yani hastane çıkışı içine zıbıni, çorabı,şapkası, eldiveni koyup katladim çantadan alirkenn kolay oldu benim için tek tek aramadım.
20 adet bebek bezi ( hepsini kullandım)
Penye battaniye ve çıkarken sarmak için kalın battaniye ıslak mendil, temizleme pamuğu bebek için olanlardı.
Kendim için 2 takım pijama , alt üst çamaşır, normal ped ve lohusa pedi çorap ve özel ihtiyaclarimi koydum koyduklarim dışında hiçbir şeye ihtiyacım olmadı koyduklarim tam yeterliydi bizim için.

Bana mama götür dediler ben götürmedim, çünkü ona güvenebilirsiniz, sütünüz gelmeyebilir. Eğer hastane yakınlarında kolayca alınabilecek bir yer varsa almayın. Benim evim yakındı biberon vsde almadım yanıma ama hazırladım kapının yanına başka bir çanta ile bıraktım. Eğer ilk çocuksa silikon göğüs ucu götürmenizi tavsiye ederim ben kendi mememi tutturamamıştım. Öğlen 1.30da doğum yaptım akşama kadar denedim ten teması yaptım olmadı hep ucunu tuttu, bebeğim de biraz ufak doğdu zaten. Silikon uçla vermek zorunda kaldım, 20 günlük hala uç kullanıyorum ama arada kendim de veriyorum artık tutuyor, dikişlerim olduğu için (sezaryen) biraz zorlanıyorum kendi mememi vermekte. Onu da birkaç güne bıraktıracağım inşallah.
1 gece kaldım.
Bebek için 4 takım götürdüm toplamda biri ameliyathaneden çıkarken giydirildi, hepsini kullandım. Çorap götürün bebeğe, polar battaniye ve iki müslin örtü görürdüm. Kendinize iki tane pijama (ben 1 kullandım ama yedek olsun), 1 tane sabahlık yada popoyu kapatacak hırka, terlik, emzirme yastığı veya normal yastık. Eğer iş sezaryene dönerse diye bol bol nescafe, bardak ve termos alın yanınıza. Bunlar aşırı önemli şeylerdi benim doğum sürecim için.

X