• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ocak 2022 Tüp Bebek Başlayanlar

Canim bendede polikistik over 14 yumurta toplandı 7 si kaldi ve sağlıklı lar cok şükür on gün önce iki ebriyo transfer edildi ve idrar testi yaptim pozitif sonuç aldimm kan tahlili yapmdim daha doktorum bekle dedi testt gününü
Merhaba hanımlar. Ben de Ocak 5 te tüp bebek için tedavi olmaya başladım. Bugün yumurta toplama işlemi yapıldı. Kafam çok karışık belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye burdan sormak istedim.
30 yumurta görünüyordu ultrasonda 22 tane toplandı. Transfer yapılmayacakmış. Embriyo oluşursa dondurulup bir kaç ay sonra transfer yapılacakmış. Bugüne kadar polikistik over olduğumu bilmiyordum bu kadar fazla yumurta gelişiminin nedeni polikistik overmiş.
22 yumurtanın tamamı boşa mı gider
Doktorumun söylediklerini anlayamıyorum. Durumuma hem iyi diyor hem kötü. Benzer şeyler yaşayanlar var mı?
Korkms yani yumurtaların boşa gitmez

Hanımlar iğne vurulma sürecindeyim de ilişkiye devam etmede bi sakınca var mı doktora sormadım o da bişey demedi

Canim bendede polikistik over 14 yumurta toplandı 7 si kaldi ve sağlıklı lar cok şükür on gün önce iki ebriyo transfer edildi ve idrar testi yaptim pozitif sonuç aldimm kan tahlili yapmdim daha doktorum bekle dedi testt gününü
Masalh ne güzel bı haber ya biraz bilgi verirmisin ne kadar süre uğraştın sebeb neydi

benim dondurulmuş 5. gun var adet bekliyorum
daha önce taze transfer olmuştum bu sefer dinlenme önerdi doktorum dondurma yaptık
hepimiz için hakkımızda hayırlısı inş canım
En mantıklısı... Taze transfer vücudu çok yoruyor bence.
Amin amin... Güzel günler görelim inşallah.

Canım bu benim 6. denemem. İlk denemede embriyo oluşmadı.2. Denemede 2 tane 3. Gün embriyosu oluştu ve kimyasal oldu.3. denemede yine 2 tane 3. Gün embriyosu transfer oldu ve negatifti sonuç. Bu denemelerde taze transfer yapıldı.
4. Denemede doktor dondurulmuş deneyelim dedi.Havuzlama yaptık.Yani 2 ay üst üste yumurta topladık.İlk ay yine 2 tane 3. Gün embriyosu oluştu ve donduruldu.2. Ay belki de ilaçların etkisiyle bu kez 4 tane 3. Gün embriyosu ve bir tane 6. Gün embriyosu oluştu.İlk ay dondurulan 2 embriyo transfer edildi tutmadı, yani yine negatif.Sonra Elde kalan 3. Gün embriyolarından biri çözdürüldü , 5. Güne gidip gitmeyeceği denendi.Gitmedi öldü.Kalan iki tane 3. Gün ve bir tane 6. Gün embriyosunu aynı hafta transfer etti yani 3 embriyo transfer edildi.Bu kez tuttu , havalara uçtum.Değerler harikaydı .Taki 6. Haftaya kadar , kese oluşmuştu ama embriyoyu göremedik kesede ve boş gebelik oldu.Şimdi elde var sıfır. Yeni tedaviye başladım, 2 gün önce OPU oldu ama yine iki yumurtada döllenme olmuş.İlerlerse 3. Günde dondururlar kesin.Bilmiyorum ilerleyip ilerlemeyeceğim ama ilerlese de tutmuyor ya da boş gebelik oldu işte. Hocam profesör, denenecek herşeyi denedi.Kan sulandırıcı iğneler,histeroskopiler, çizik atmalar , forumda yazan herşey uygulandı.Tüplerim bile alındı. Rahim zarında adenomiyozis olurmuş, çikolata kistinin rahim zarında olanı.ben de o da var.Ama onların temizlenmesi rahmin alınması demek.Doktor Lucrin depot diye bir iğne vermişti onları baskılayıcı, o zaman tuttu ama boş gebelik oldu 😕ve kürtaj oldum.Şimdi yine verecek o iğneden embriyom oluşursa.Ama aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor😕Senin kaçıncı deneme?Yaş kaç?Ben 40 oldum , 35 yaşımdan beri deniyorum.

Üzüntünü çok iyi anlıyorum... Çok geçmiş olsun.
Duygularını o kadar iyi paylaşıyorum ki. Ben 35 yaşındayım. 31 yaşındayken çikolata kisti ameliyatı oldum. Yumurta kalitem de, AMH de zarar görmüş bilemedim. 3.5 senedir ben de uğraşıyorum. 7. denemem olacak benim ama aslında ilk denemem hatalıydı. Onu saymıyorum. Rahimde hidrosalpenks varken bana transfer yapmışlar sonradan öğrendim.
Bana da doktorlar NGS dışında her ihtimali denediler. En son denememde NGS ye gitti onda da hazin son...
Kaç kere kimyasal gebelik yaşadım.
3. gün embriyosu transfer olacağım, düşük doz ilaçla 4 embriyom donduruldu.

Canım ben bu denemeleri hep farklı doktorlarda yaptım, hepsi de 3. Gün transfer etti.Ngs için 5. Günü bekleyip gönderiyorlar genetiğe.Benim yeni haberim oldu NGs’den ama hem çok az embriyom oluşuyor hem de bu son gittiğim doktor kesin bir yöntem değil diyor.Forumda da ngsli olup tutunamayan ya da erken kayıp yaşayan var. Bazen genetiğe gönderirken de hasar yaşayabiliyormuş embriyo.Denemek isterim tabii ,ama önce embriyologun denemesi lazım döllenmiş yumurtaların 5. Güne gidip gitmediğini.Ben de az embriyo oluşunca denemiyorlar herhalde.

Ben de NGS nin kesin yöntem olduğunu düşünmüyorum.
Ne dozda ilaç kullandırdılar sana?

Canım benim sağol.Çok yoruldum ve yıprandım.Alışmıştım tutmamasına ama en çok acıtan son deneme oldu.Pozitifi görüp , her iki gün artışlar harikaydı kan değerlerimde , bu sefer oldu derken boş gebelikmiş.En zoru buydu, içim acıyor hala.Ama yapacak birşey yok.
Ah canım benim...
Çok daha güzel şeyler olsun bundan sonra...

Merhaba hanımlar. Ben de Ocak 5 te tüp bebek için tedavi olmaya başladım. Bugün yumurta toplama işlemi yapıldı. Kafam çok karışık belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye burdan sormak istedim.
30 yumurta görünüyordu ultrasonda 22 tane toplandı. Transfer yapılmayacakmış. Embriyo oluşursa dondurulup bir kaç ay sonra transfer yapılacakmış. Bugüne kadar polikistik over olduğumu bilmiyordum bu kadar fazla yumurta gelişiminin nedeni polikistik overmiş.
22 yumurtanın tamamı boşa mı gider
Doktorumun söylediklerini anlayamıyorum. Durumuma hem iyi diyor hem kötü. Benzer şeyler yaşayanlar var mı?
Neden boşa gitsin inşallah güzel embriyoların olsun.

Hayırlı olsun şimdiden, olmuş gibi görünüyor belli ki, test günü yarın mı?

Benim emriyolar bugün 5.günde ne oldu ne kaldı bilmiyorm eğer devam ediyorlardı biopsu alıp dondurulacak ama nasıl bı bekleyiş bu telefon başında iliklerime kadar hissediyorum korkuyorum
Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah güzel güzel bebeklerin olsun, bu günler geride kalacak inşallah.

Günaydın herkese hayırlı günler...
Cuma sabah 9.30da merkezde olcaz, embriyolar çözdürülecek. Öğleden sonra da transfer nasipse.
İğneleri vurulmaya başladım her gün progestan vurulacakmışım. Yok yaktı bu iğne ya, hala acıyor.

Cuma sabah 9.30da merkezde olcaz, embriyolar çözdürülecek. Öğleden sonra da transfer nasipse.
İğneleri vurulmaya başladım her gün progestan vurulacakmışım. Yok yaktı bu iğne ya, hala acıyor.
Rabbim sana güzelce tutunmasını nasip etsin kuzum

İnş herşey çok güzel olacak
Allahım sağlıkla sımsıkı tutunmasını basıp etsin canım

Back