Obsesif Komplsif olanlar...

İnsanların anlamadığı nokta psikiyatrik rahatsızlıklarda alınan ilaçları "Deli kullanır " düşüncesi
ya da o ilaçları aldığında başkaları tarafından " deli misin sen " şeklinde algılanmaktan korkmaları
halbuki siz nasıl grip olunca ilaç alıyorsanız,şeker hastasıysanız kalp rahatsızlığınız varsa ilaç alıyorsanız beyninizde de bazı kimyevi maddeler arttığında ya da azaldığında rahatsız oluyorsunuz.bunun açıklaması bu kadar basit.korkulacak hiçbir şey yok bu ilaçlardan.ilacı almayarak kendinize zarar vermeye devam ediyorsunuz çünkü ilaçsız nasıl şeker hastası tedavi olamıyorsa bazı psikiyatrik rahatsızlıklarda ilaç olmadan iyileşmek çok zor.psikoterapi yöntemiyle ilaç almadan iyileşmek de mümkün ama buna doktor ve psikolog karar verir.Geç olmadan iyi bir doktora gidip ilacınızı almaya başladın.zaten dediğim gibi etkisi 1 ay sonra görülmeye başlanacak ve mutlu olacaksınız iyi ki başlamışım diyeceksiniz.
sanılanın aksine ilacı bırakınca da eski haline dönmez insanlar.ama doktor kontrolü dışında kendi kafanıza göre 2 ay 3 ay sonra bırakırsanız eski halinize dönme olasılınız var.bu hastalıklar dikkatle izlenmesi gereken doktor kontrolü gerektiren rahatsızlıklar.forumdan yardım alarak foruma soru sorarak bu iş olmaz.lütfen doktora gidin.Geçmiş olsun
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Evet ilaç konusunda haklısınız kullanmak gerekiyorsa belki de kabullenmek gerekir belki ama benim ilaç kullanmak istemememin sebebi bahsettiğiniz deliler kullanır gibi bişey değil. Ben normalde de ilaç kullanmam pek. Sürekli bir ilaca bağlı kalma korkusu diyelim, ilacı bırakamama diyelim, ilacın yan etkileri diyelim, vücudumun başka bölgelerine zarar verme korkusu diyelim ne bileyim başka bişey diyelim ama 'deliler kullanır' diye değil yani benim istememem. Öyle düşünsem tedaviyi de deliler olur diye düşünürdüm :) ama ben tedavi olmak istiyorum. Ben ilacı hiçbir zaman sevemedim tam olarak anlatamıyorum belki ama ilaç dışında ne bileyim belki psikoterapi belki başka bir yol vardır diye umut ediyorum diyeyim :) ilaç kullanmam konusunda da kimin ne düşündüğü çok umurumda değil açıkçası. Yani gören olur da deliyim zannederler gibi bi çekincem yok. Kim ne sanıyorsa sansın :)
Ama haklısınız bir doktora gitmeliyim. Teşekkürler :)

birşeyi merak ediyorum gecmişte yaşadıgımız önemli bir şok sarsıntı mı yoksa çok agır depresyon mu obsesif kompulsif yapar bir hastayı,yoksa tamamen genetikmi bu takıntı hastalıgı,heran,herkeste,en sorunsuz insanda bile cıkabilirmi,tetikleyicisi varmı yani,bilgilendirirseniz sevinirim doktor hanım.insanlar sacma düşünceler kaygı ve şüpheden nasıl kurtulabilir,tamamen kurtulmak mümkünmü bu hastalıktan yoksa uzun sürecmi lazım.aslında okadar çok soru varki bu hastalıkla ilgili şimdiden teşekkürler.
Kuzenimde travma sonrasi agir depresyon ve sonra okb oldu

ya birde aklima takilan soru o kadar lüzumsuz ve cözülmesi ve cevaplamasi o kadar basit ki,ama ben ne kadar bu soruyu cevaplasam ve icim rahatlasa,tekrar 5 dakika sonra geri geliyor,ama ben tasdik ettim ve güvendim o verdigim karara.ve ayni soruyu tekrar tekrar tazeliyorum beynimde .kontroll ediyorum yani.kanser olsam bu kadar üzülmem,bence varya kizlar kanser hastalari bile bu kadar cekmiyordur inanin bana.bana bir kac seyler önerin kizlar,mesela ayni soru tekrar geldiginde ne yapayim?
Düsuncelerine bir saat ayarla ve sadece bu saate valtimi harcicam de kuzenimde hasta okb ve keske kanser olsam diyor olsem bu gecse diyor cok zor biliyorum oda kücuk cocuklarla baş basa asla kalmazdi onları taciz ettigini düsunürdu kardesi ile bile kalmazdi simdi ise evli ve esini aldattigini idda ediyor ne bilim oyle olmadigini biliyor aslinda bazen aklimin bi oyunu ben bole bi insan olamam diyor

Artıkçok kötü oluyorum sanki beynim bana oyun oynuyor 5 dakika da bir eskiler. Geliyor aklıma artık çok sıkıldım bazen kafayı yicek gibi oluyorum herşey gözümün önüne geliyor sonra ben o anı yaşıyomuş gibi oluyorum kötü bişeyse bütün gün ağlıyorum iyiysede bütün gün gülümsüyorum yada hiç yaşanmamış bi olayı düşünüyorum sonra onu yaşanmışzannedip kendimi yiyorum bu nedir nasıl bişe bilmiyorum artık çok düşününce beynimuyuşuyo karıncalanıyo sanki lütfenyardım edin sizce bu nedir? Okb mi?
Aynı kuzenimin rahatsizligi evet okb ,eskileru düsündukce hasta oldu zaten olmamiz seyleri olmus saniyor hayaller kurup inaniyor ve bunlar cinsellikle ilgili cunku kendisi namusa cok onem verirdi olan oldu :KK43:

Artıkçok kötü oluyorum sanki beynim bana oyun oynuyor 5 dakika da bir eskiler. Geliyor aklıma artık çok sıkıldım bazen kafayı yicek gibi oluyorum herşey gözümün önüne geliyor sonra ben o anı yaşıyomuş gibi oluyorum kötü bişeyse bütün gün ağlıyorum iyiysede bütün gün gülümsüyorum yada hiç yaşanmamış bi olayı düşünüyorum sonra onu yaşanmışzannedip kendimi yiyorum bu nedir nasıl bişe bilmiyorum artık çok düşününce beynimuyuşuyo karıncalanıyo sanki lütfenyardım edin sizce bu nedir? Okb mi?
korktuğum bir olay yüzünden bende aynı durumdayım.2 haftayı geçkin bir süredir..bugün doktora gittim.okb değilsin,travma sonrası kaygı bozukluğu olmuş dedi.düşünmemeye çalıştıkça aklına daha çok takıntı olur bırak gelsin aklına düşün dedi.düşündükten sonra kendine "düşündümde ne oldu" diye sor dedi.kendini rahatlamış hissedersin sırf düşünüp kurtulduğun için dedi.sonraları aklına geldiğinde beynine "sus" de ve hemen başka bişeye yönel beynine bu komuta alıştır dedi.bide bitter çikolota yememi önerdi.mutluluk hormonunu salgılamak açısından..bugün korktuğum ve takıntı yaptığım şeyler aklıma gelince düşündüm.düşününce ne kadar saçma diyebildim kendime.ben şuanda ilaç kullanmıyorum.ilaçsız çözmeye çalışıyorum

korktuğum bir olay yüzünden bende aynı durumdayım.2 haftayı geçkin bir süredir..bugün doktora gittim.okb değilsin,travma sonrası kaygı bozukluğu olmuş dedi.düşünmemeye çalıştıkça aklına daha çok takıntı olur bırak gelsin aklına düşün dedi.düşündükten sonra kendine "düşündümde ne oldu" diye sor dedi.kendini rahatlamış hissedersin sırf düşünüp kurtulduğun için dedi.sonraları aklına geldiğinde beynine "sus" de ve hemen başka bişeye yönel beynine bu komuta alıştır dedi.bide bitter çikolota yememi önerdi.mutluluk hormonunu salgılamak açısından..bugün korktuğum ve takıntı yaptığım şeyler aklıma gelince düşündüm.düşününce ne kadar saçma diyebildim kendime.ben şuanda ilaç kullanmıyorum.ilaçsız çözmeye çalışıyorum
Arkdaşım inş bnmkide öyle bişedir ama burada yazılan bnm yaşadıklarımın sadece bi örnği yıllardır olan bişe çok az olduğu için önemsemedim ama şimdi ilerledi sanırım
Bir an önce bnde randevu alıp gitcem allah sanada şifa versin inş

selam kızlar bunları yazma konusunda çok endişeliyim ama birilerine açılmam lazım bu durum beni mahvediyor..içimi kemiriyor kimseye açamıyorum kendimi..
okb hastasıyım okbnin her türlüsünü yaşadım..aklınıza gelebilecek herşeyi hertürli takıntısını hemde..hepsiyle baş ettim..kendim yendim..ama bu çok acı vericiymiş hamile kaldığımdan beri bununla cebelleşiyorum 35 haftalıkda hamileyim bu arada..yeni takıntım şu (lütfen ayıplamayın sapık falan değillim:KK43: ) benim cinsel takıntılarım başladı eşimi çok seviyorum ama sırf bu yüzdern ilişkiye giremiyorum onunla.. ilişki esnasında sürekli erkek kardeşimle ilgili görüntüler aklıma geliyo perişan oluyorum sanki eşimle değilde tövbe haşa kardeşimle ilişki yaşıyormuşum gibi geliyor..sürekli rüyalarıma giriyor..bu görüntüler kalkıp hemen gusül abdesti alıyorum gündüz de gözümün önünden gitmiyor.televizyonda öpüşen bi çift falan göreyim hemen aklıma kardeşimle ben geliyorum..açık bi video falan göreyim nette tahrik olur ya insan banada oluyo haliyle ..sonrada diyorumki ben kardeşimi düşündüm bu yüzden zevk duydum ben bi sapığım diyorum..ama öyle birşey yok namaz kılarken otururken hassas bölgemde kıpırdanma olsun hemen aklıma bu görüntüler geliyo kıldığım namazları tekrarlıyorum ev işi yaparken aklıma geliyor..temizlediğim yerleri baştan temizliyorum..doğum yaklaştı temizliğe başladım ama iki gindür camlara dokunamıyorum..aklıma kardeşimle ilgili şeyler gelince o camları defalarca sileceğim çünkü..
hamileliğimden hiç bişey anlayamıyorum..en güzel günlerim ziyan oldu halada oluyo..ailemin yanına gidemiyorum kardeşimi göreceğim diye.. :KK43: bu düşünceleri düşündükçe devamlı gusül abdesti alıyorum abdest almadan temizlikde yemekde yapamıyorum ..çocuğuma daha beşik alamadım..uğursuzluk olacak diye.. bugün bi doktor size acı veren düşünce ne olursa olsun kenara çekilin düşünün.. o düşünceyi siz düşünün çağırın onu.. acı versin size önemsemeyin..birdaha gelmeyecek göreceksiniz dedi oturdum acı çeke çeke ağlaya ağlaya kendimi kardeşimle hayal ettim bişey olmadığını görünce aslında rahatladım..ama açık saçık düşünceler düşününnce normal insanlarda bile bir zevk hali oluyor..bendede oldu şimdide sen bu düşüncelerden zevk aldın diyorum jkendime engel olmaya çalışıyorum ama olmuyo..şimdi oturdum ağlıyorum perişanım hayatım mahvoldu doktora gitsem hamileyim ilaçda alamam.. kimseye bunları anlatamazdım ne yapayım dedim aklıma burası geldi nolur beni kınamayın..çok vicdan azabı çekiyorum yardım edin..çocuğumda gelecek bir aya ona nasıl sağlıklı bir anne olacağım ben.. keşke kanser olsaydım diyorum bazen..Allahım bana ve benm gibi olan herkese yardım etsin..bunları kimseye anlatamam ...bana nolur bu düşünceleriden sorumlu olmadığımı söyleyin ..:KK43:
Kuzenimde ayni seyleri hayal ediyordu simdi inaniyor gidip soruyor millete bana bisey yaptin mi diye,siz asla sapık degilsiniz bu konuda hassassiniz o yuzden taktiniz bakin kuzenim o kadar namusa düskundu ki sevgilisi elini tutmak istedi die syrilmisti tacize ugradi haftalarca evden cikmadi utancindan simdi ise kendini kötü kadin sapik saniyor

öncelikle herkese merhaba.. kendım ıcın deıl ama erkek arkadasımın annesı ıcın yazma ıstegı duydum.. onda garıp takıntılar var temız evet cok fazla camasır yıkıyor suyla cok ugrasıyor ama onun takıntısı bu deıl bana göre.. kendı tıtız olmaktan takıntılı oldgunu düşünüyor ama hıc bseyı atamıyor.. o kadar esyası varken hala ceyznden kalam seylerı saklıyor.. mesela oglunun eskı kıyafetlerını atmıyor onu gıyıyor yıkıyor hergun yıne onu gıyıyor bı dolap kıyafetı var ama o ınatla aynı eskı yırtık seylerı gıyıyor..hıc bseyı atmak ıstemıyor. eskı yırtık seylerden vazgecmıyor bu sadece kıyafet deıl halı havlu vs.. her konuda böyle.. ben ıyı davranıyorum anlamaya calısıyorum o da senın gıbı arkadas lazm yalnzlıktan böyle oldm dıyor ama bu bhane bence ınsanalrdan kndı uzaklasıyor..eskı seylerı atınca sınırlenıyor at dedogımızde 'atarmıyım canım başka bseyde değerlendiririm' dıyor.. psıkologa gttı ılac vermıs almadan gelmış benı uyutursa ne anlamı var dıyor.. bunun bı tedavısı var mı yardımcı olur musunuz cunku ılerde aılelerımz sorun yasıcak böyle devam ederse ve evıne her gıden huzursuz oluyor :KK43:

EMDR ile kurtuldum bu hastalıktan. Ilaç falan kullanmadım.
Gerçi ben de ileri seviyede değildi.
Çevremdekiler farkına bile varmıyordu. Ben rahatsız oluyordum.

öncelikle herkese merhaba.. kendım ıcın deıl ama erkek arkadasımın annesı ıcın yazma ıstegı duydum.. onda garıp takıntılar var temız evet cok fazla camasır yıkıyor suyla cok ugrasıyor ama onun takıntısı bu deıl bana göre.. kendı tıtız olmaktan takıntılı oldgunu düşünüyor ama hıc bseyı atamıyor.. o kadar esyası varken hala ceyznden kalam seylerı saklıyor.. mesela oglunun eskı kıyafetlerını atmıyor onu gıyıyor yıkıyor hergun yıne onu gıyıyor bı dolap kıyafetı var ama o ınatla aynı eskı yırtık seylerı gıyıyor..hıc bseyı atmak ıstemıyor. eskı yırtık seylerden vazgecmıyor bu sadece kıyafet deıl halı havlu vs.. her konuda böyle.. ben ıyı davranıyorum anlamaya calısıyorum o da senın gıbı arkadas lazm yalnzlıktan böyle oldm dıyor ama bu bhane bence ınsanalrdan kndı uzaklasıyor..eskı seylerı atınca sınırlenıyor at dedogımızde 'atarmıyım canım başka bseyde değerlendiririm' dıyor.. psıkologa gttı ılac vermıs almadan gelmış benı uyutursa ne anlamı var dıyor.. bunun bı tedavısı var mı yardımcı olur musunuz cunku ılerde aılelerımz sorun yasıcak böyle devam ederse ve evıne her gıden huzursuz oluyor :KK43:
Obsesifin tabiki tedavisi var.istifçilik,takıntılı temizlik var kadıncağızda.ilaçtan korkmasın doktorlar dozunu ayarlayarak veriyorlar.bi şekilde ikna edip tekrar götürün doktora bence

Obsesifin tabiki tedavisi var.istifçilik,takıntılı temizlik var kadıncağızda.ilaçtan korkmasın doktorlar dozunu ayarlayarak veriyorlar.bi şekilde ikna edip tekrar götürün doktora bence

aslında benden de oldu bıraz direk ılac olunca beni bıraz ıtıraz eder gıbı konustum konusarak tedavı olsa daha etkılı olur dıye düşündm ama ilaç gerek sanırım .. anlatrsam kullanır ılaçları.. umarım atlatır cunku tahammül edemiyoruz artık.. düşünün çekyat örtüleri var iki tane üst üste örtmüş ve ters yüzlerini kirlenip eskicek solacak diye şimdide buna takmış durumda hep hep eski şeyler var kim gelirse öyle yani cok değersiz hissediyorsunuz kendinizi o eve gidince yenileni içileni aramaz ama evine ilk defa giden bi misafire eski yırtık bi çarsaf verebiliyor

EMDR ile kurtuldum bu hastalıktan. Ilaç falan kullanmadım.
Gerçi ben de ileri seviyede değildi.
Çevremdekiler farkına bile varmıyordu. Ben rahatsız oluyordum.
"EMDR terapisi teknikleri ile acı anıları silmek" adında bir kitap var.almayı düşünüyorum işe yarar umarım

17 haftalık hamileyim. Takıntılı düşüncelerim artmış durumda çıldıracak gibiyim.İlaçta kullanamıorum. Kafayı yemek üzereyim. Nasıl yeneceğim ben bu lanet hastalığı bilmiyorum ki.

Offf hanımlar off ki ne of!!! 18 haftalık hamileyim bir aydır bu hafistalığın ileri derecesine ulaştım kendimden bıktım ! Benim ki temizlik hastalığı anlatsam belki gülersiniz! Çok mantıksız hareketler yapıyorum bir görseniz!ellerim yıkanmaktan çatladı pul pul oldu dökülüyor! Günde bazen 2 kere duşa giriyorum! Çamaşır yıkamaktan bıktım! Bazen bi çamaşırı 3-4 kere yıkıyorum bu kez aşırı köpükten belki 10 kez durulama yaptırıyorum! Eve 15 te bir kadın aldığım halde hergün evde olduğumda dip köşe silip süpürüp laoba ovuyorum hemde domestosla! Mesela çamaşır yıkadım makinadan çıkarıcam atarken makinaya ya kiri bulaştıysa diye önce makinayı siliyorum çamaşırı çıkarmadan ardından çamaşır askısını küvette yıkıyorum sonra çamaşırı asacağım sepeti yıkıyorum içime sinmezse tekrarlıyorum mesela çamaşır kurudu katlayıp dolaba kaldırmadan yine duşa giriyorum öyle katlıyorum böyle değildim kafayı sıyıracağım evde fazla kalmamaya çalışıyorum dışarı çıkıyorum biraz rahatlıyorum ama eve gelince yine başa sarıyor! Hamileyim ilaçta kullanamam lütfen bana akıl verin sizde çamaşırı asmadan yıkanıyormusuunuz yada katlamadan inanın bana bununla ilgili akıl vermeniz bile belki içimi rahatlatacak lütfen bana yardım edin evde kalmak istemiyorum resmen evde olunca yemek bilw yiyemez hale geldim lütfen bana yardım edin

Benimde obsesifliğim hat safhada.22. Haftaya girecek.Bende aşırı sinirlilik,sonra duygusallık,kontrolümü kaybetme korkusu.Yarın doktorumu değiştircem, ünv. De prof. Hoca var ona gidicem.İlaç başlarsa alcam.Kafamı dağıtcam, diye her dk dışardayım.Para harcamanın hesabı bile kalmadı bende.

Benimde obsesifliğim hat safhada.22. Haftaya girecek.Bende aşırı sinirlilik,sonra duygusallık,kontrolümü kaybetme korkusu.Yarın doktorumu değiştircem, ünv. De prof. Hoca var ona gidicem.İlaç başlarsa alcam.Kafamı dağıtcam, diye her dk dışardayım.Para harcamanın hesabı bile kalmadı bende.
Kontrolünü kaybetmezsin ki.Bi kaybetmeyi denedinmi..Hiç hadi kaybedeyim bakayım nolcacak dedinmi:).Bunu dene bence

Offf hanımlar off ki ne of!!! 18 haftalık hamileyim bir aydır bu hafistalığın ileri derecesine ulaştım kendimden bıktım ! Benim ki temizlik hastalığı anlatsam belki gülersiniz! Çok mantıksız hareketler yapıyorum bir görseniz!ellerim yıkanmaktan çatladı pul pul oldu dökülüyor! Günde bazen 2 kere duşa giriyorum! Çamaşır yıkamaktan bıktım! Bazen bi çamaşırı 3-4 kere yıkıyorum bu kez aşırı köpükten belki 10 kez durulama yaptırıyorum! Eve 15 te bir kadın aldığım halde hergün evde olduğumda dip köşe silip süpürüp laoba ovuyorum hemde domestosla! Mesela çamaşır yıkadım makinadan çıkarıcam atarken makinaya ya kiri bulaştıysa diye önce makinayı siliyorum çamaşırı çıkarmadan ardından çamaşır askısını küvette yıkıyorum sonra çamaşırı asacağım sepeti yıkıyorum içime sinmezse tekrarlıyorum mesela çamaşır kurudu katlayıp dolaba kaldırmadan yine duşa giriyorum öyle katlıyorum böyle değildim kafayı sıyıracağım evde fazla kalmamaya çalışıyorum dışarı çıkıyorum biraz rahatlıyorum ama eve gelince yine başa sarıyor! Hamileyim ilaçta kullanamam lütfen bana akıl verin sizde çamaşırı asmadan yıkanıyormusuunuz yada katlamadan inanın bana bununla ilgili akıl vermeniz bile belki içimi rahatlatacak lütfen bana yardım edin evde kalmak istemiyorum resmen evde olunca yemek bilw yiyemez hale geldim lütfen bana yardım edin
Yardimci olabilirim sana

Kontrolünü kaybetmezsin ki.Bi kaybetmeyi denedinmi..Hiç hadi kaybedeyim bakayım nolcacak dedinmi:).Bunu dene bence
Canım, benim durum mantıklı düşünmeyide geçti.Beynim çökmüş gibi.Hamileyim kullanmayayım diyorum ama dayanılır gibi değil.

X