- 23 Ekim 2010
- 96
- 19
Yorumunuz için teşekkür ederim.İnsanların anlamadığı nokta psikiyatrik rahatsızlıklarda alınan ilaçları "Deli kullanır " düşüncesi
ya da o ilaçları aldığında başkaları tarafından " deli misin sen " şeklinde algılanmaktan korkmaları
halbuki siz nasıl grip olunca ilaç alıyorsanız,şeker hastasıysanız kalp rahatsızlığınız varsa ilaç alıyorsanız beyninizde de bazı kimyevi maddeler arttığında ya da azaldığında rahatsız oluyorsunuz.bunun açıklaması bu kadar basit.korkulacak hiçbir şey yok bu ilaçlardan.ilacı almayarak kendinize zarar vermeye devam ediyorsunuz çünkü ilaçsız nasıl şeker hastası tedavi olamıyorsa bazı psikiyatrik rahatsızlıklarda ilaç olmadan iyileşmek çok zor.psikoterapi yöntemiyle ilaç almadan iyileşmek de mümkün ama buna doktor ve psikolog karar verir.Geç olmadan iyi bir doktora gidip ilacınızı almaya başladın.zaten dediğim gibi etkisi 1 ay sonra görülmeye başlanacak ve mutlu olacaksınız iyi ki başlamışım diyeceksiniz.
sanılanın aksine ilacı bırakınca da eski haline dönmez insanlar.ama doktor kontrolü dışında kendi kafanıza göre 2 ay 3 ay sonra bırakırsanız eski halinize dönme olasılınız var.bu hastalıklar dikkatle izlenmesi gereken doktor kontrolü gerektiren rahatsızlıklar.forumdan yardım alarak foruma soru sorarak bu iş olmaz.lütfen doktora gidin.Geçmiş olsun
Evet ilaç konusunda haklısınız kullanmak gerekiyorsa belki de kabullenmek gerekir belki ama benim ilaç kullanmak istemememin sebebi bahsettiğiniz deliler kullanır gibi bişey değil. Ben normalde de ilaç kullanmam pek. Sürekli bir ilaca bağlı kalma korkusu diyelim, ilacı bırakamama diyelim, ilacın yan etkileri diyelim, vücudumun başka bölgelerine zarar verme korkusu diyelim ne bileyim başka bişey diyelim ama 'deliler kullanır' diye değil yani benim istememem. Öyle düşünsem tedaviyi de deliler olur diye düşünürdüm :) ama ben tedavi olmak istiyorum. Ben ilacı hiçbir zaman sevemedim tam olarak anlatamıyorum belki ama ilaç dışında ne bileyim belki psikoterapi belki başka bir yol vardır diye umut ediyorum diyeyim :) ilaç kullanmam konusunda da kimin ne düşündüğü çok umurumda değil açıkçası. Yani gören olur da deliyim zannederler gibi bi çekincem yok. Kim ne sanıyorsa sansın :)
Ama haklısınız bir doktora gitmeliyim. Teşekkürler :)