Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
okb rahatsızlıgım yuzunden artık yasadıgımı bıle hıssedemıyorum sanki bu dunyaya su hastalıkla mucadele etmek ıcın gelmişim..takılı kalıyorum bı dusunceye..ama şimdi ben anne oldum anneler hep güçlü olur ya..ben ise kendimi hep katil gibi hissediyorum sanki cocugumu öldürcek gibi hissediiyorum örneğin bıcak görüyorum..ay ya bebeğime saplanırsa diye korkuyorum bir saniye sonra acaba ben bebeğime bunu saplamak mı ıstıyorum dıyorum sureklı o an aklıma geliyo artık basa cıkamıyorum..bebeğimle yalnız kalmaya korkuyorum 15 gündür ilaç alıyorum ama hala cok kotuyum..eşimin hayatını mahfettım..şimdi bebeğime kötü bi anne gibiyim..cünkü resmen bebeğimi ölüdrmeyi düşünüyor gibi hissediyorum..ya ona zarar verirsem..cıldrcak gibi oluyorum..Allah yardımcısı olsun herkezin..HAYATIMIN anlamı kalmadı..cünkü benım hayatım eşim ve cocugum onlar hakkında boyle kotu düşündüğüm için artık yaşamasamda olur gibi hissediyorum..
OKBnin ilacla tedavisi yoktur semptomlari hafifletebilirler tabi ki sonucta bu davranislar genelde stres sonucu cikiyor ortaya, ama tamamen tedavi etmiyor.
canım alakasız ama bi psikolog olarak ilaç kullanımına bakış açın kötü sanırım?
konu hala güncel mi bilmiyorum öncelikle merhaba.ben böyle bi hastalık ilk kez duyuyorum ve okudukça çok korktum çünkü kendime benzettim ya da öyle olmasında korktum.bende de çok hırsız korkusu var asla evimize hırsız girmedi ama ben sürekli hırsızla ilgili rüylar görürüm.gece uyandığımda hep dinlerim ses var mı geliyo mu.kaç kere annemi uyandırdığımıb ilirim.bu sefer kesin hırsız girdi diye kalbim ağzımda uyurum geceleri.bu dönem dönem çok dönem dönem az olarak sürer.
sevdiklerimi kaybetme korkusu hep vardır.
sanki ben evde normal bi iş yaparken birisi arıcak kaza haberi verecek gibi gelir hep.
ölüm orkusu üstümde çok var geceleri sıçrayarak uayndığıı bilirim direk aklımda ölüm korkusuyla.bunun biraz da namaz kılmadığım zamanlarda içimin rahat olmadığında tekrarlandığını farkettim,üstünde durmadım.
şimdilik bunlar geldi aklıma.bilgili bi arkadaş beni de aydınlatırsa sevinirim.böyle bi şey varsa önlem alırım.allah korusun.
bu dediklerinin obsesyonla hiç ilgisi yok merak etme.. tamamen anksiyete bozukluğu.. yani aşırı kaygı durumu...
obsesif hastaları için durum çok daha karmaşık. mesela bir yatağı saatlerce düzeltebilirler. örneğin örtünün sağ arka ucu yere değerse başlarına kötü bir şey geleceği gibi düşüncelere kapılrlar..
sen namazını aksatma, dualarını arttır, bol bol salavat-ı fatih oku.. geçer Allah'ın izniyle.. çünkü bende de aynı korkular var. tek ilacının namaz ve dua olduğunu gördüm. bırakırsam korkular tekrar başlıyor. bir de ayda 1-2 gün oruç tutabilirsin..
çok teşekkür ederim cevap verdiğin için :) ben öyle her konuda çok takıntılı birisi değilimdir ama bu ölüm meselesi.bi gece nefes alamadım ağladım boğulcak gibi oldum.gece olsun istemiyodum hep gündüz kalsa keşke diyodum.diyorum ya dönem dönem fazlalaşıyo azalıyo felan.takrar teşekkür ederim iyi geceler :)
konu hala güncel mi bilmiyorum öncelikle merhaba.ben böyle bi hastalık ilk kez duyuyorum ve okudukça çok korktum çünkü kendime benzettim ya da öyle olmasında korktum.bende de çok hırsız korkusu var asla evimize hırsız girmedi ama ben sürekli hırsızla ilgili rüylar görürüm.gece uyandığımda hep dinlerim ses var mı geliyo mu.kaç kere annemi uyandırdığımıb ilirim.bu sefer kesin hırsız girdi diye kalbim ağzımda uyurum geceleri.bu dönem dönem çok dönem dönem az olarak sürer.
sevdiklerimi kaybetme korkusu hep vardır.
sanki ben evde normal bi iş yaparken birisi arıcak kaza haberi verecek gibi gelir hep.
ölüm orkusu üstümde çok var geceleri sıçrayarak uayndığıı bilirim direk aklımda ölüm korkusuyla.bunun biraz da namaz kılmadığım zamanlarda içimin rahat olmadığında tekrarlandığını farkettim,üstünde durmadım.
şimdilik bunlar geldi aklıma.bilgili bi arkadaş beni de aydınlatırsa sevinirim.böyle bi şey varsa önlem alırım.allah korusun.