Objektif bakış istiyorum

Iyi niyet ancak bu kadar batirilabilir ayrica ne olacagini bilemiyiz ama genelde yaslilikta cikar ya hastalik kim kimin basina kalir belli olmaz ..neyse simdi kuzum kesin boyle cumleler kurma kotu biriyle karisilastin demek bundan sonrasida boyle olur demek degil insanin kalbi yoruluyor gercekten ama toparlanama dene bir sey var o gunlerde gelir yavas yavas...fakat soyle boyle cumleler kurmayin hassasim uzuluyorum de gec

gelenekçi insanlar için kız maaşlı,çalışan, diplomalı biri de olsa başında bir erkek olmayınca güvende değildir ya bekarlar için bu erkek kendi ailesidir. Ben burdan yola çıkarak o cümleyi kurduğunu düşündüm. Bekar olarak hayatına devam ettiğinde senin sorumluluğun yine bizim üstümüzde olacak manasında…

Hayatımdaki tek sıkıntı kariyerimle ilgili, geri kalan şeyleri pek düşünmüyorum açıkçası ama işte bu tür şeyler ister istemez beni incitiyor. Yani ben olsam evimde geçici süre kalmak durumunda olan birine asla böyle konuşmazdım kalbi kırılabilir diye düşündüm hep. Konuştum da aslında ama sanırım kişilik yapısı böyle ne yapabilirim ki.
Belki de böyle düşünüyorlardır içten içe ama evliliği denedim olmadı, bir daha istemiyorum. Güdülecek koyun değilim ki, bi bireyim kadınım ben. Günü gelince zaten sormayacağım çıkayım mı ayrı eve diye. Ne bileyim öyle işte.

İşiniz kazancınız olmasa hak vereceğim size ama şu durumda bence dediğim gibidir. Canınızı sıkmayın, alıngan olmayın.

Gayette doğru anlamışsınız bana sorarsanız.adam panikle içinden geçeni söylemiş size sonra çevir kazı yanmasın.en kısa zamanda ayrılmaya bakın o evden bence

Siz alıngansınız. Benim öz babam ben öyle desem o da aynısını diyebilirdi. Değil boşandıktan sonra başka şehirden kendi ailemin yanına döndüğümde bile alışamamıştım bazı şeyler batmıştı. Genel olarak anlaşıyorsanız bu tür laflara takılmayın, zaten düzeltmiş söylediğini.

Uvey babaniz nasil bir insan bilmiyorum ama ben iyi niyetle maksadini asan bir laf ettigini dusundum.
Basimiza mi kalacaksin diye bir tabir var malesef. Oz anne yada babalar da soyler. Bence uzerinde durmayin.

Siz biraz alingansiniz. O biraz konuşmayı bilmiyor. Ama bence art niyetli degil

Çok klişe bir laf, evlenmek istemeyen kişilere ebevenylerin %50den fazlası söylemiştir eminim. Sanıyorum hassas bir dönemde olduğunuz için daha hassas düşünmüşsünüz. Tabi böyle düşünmenizi sağlayacak ayrıca hissedirilen şeyler var ise bilemem. Evlilik dengine geldiğinde harika birşey belki de tamamiyle negatif olup radikal düşünmemeniz için de böyle konusmus olabilir. Umarım istediğiniz işe ve hayata bileğinizin gücüyle tez vakitte kavuşur mutlu olursunuz Sizin gibi kadınların hikayeleri bir çok kadına umut olacaktır.

Keşke yeni bir iş bulmadan işinizden ayrılmasaydınız.Ve onların evine de dönmeseydiniz.Olur da bir gün boşanırsam kimse ile aynı evde yaşayamam bu saatten sonra.Küçücük şeyler bile batıyor insana.Uvey in söylediği de küçümsenecek bir söz değil.

İnşallah, tüm emeğim hayallerim gerçek olsa yetecek bana.
Malesef ben ne planlar kurup ilerliyordum. Hayat akışı öyle olmuyor, ummadığın yerden bi anda yakalayabiliyor. Elimden gelenin en iyisini yaptım içinde bulunduğum durumla ilgili, bundan sonrası inşallah güzel olur

Öz ya da üvey bu sözü ben evlenmeyecegim,kariyer yapacağım vs diyen herkes isitmistir ailesinden.Lafin sonunun nereye gideceğini bilmeden pat diye söylenmesi çok kırıcı.Ama siz de çok hassas birisiniz sanırım.Sizi de anlıyorum.Zor şeyler yasamissiniz.Yaşadiklarimiz bazen tahammül seviyemizi azaltıyor.Hayat yine de bir yerden yüzünüze gülmüş.Üvey de olsa ailenizin yanına donebilmissiniz.Size evlerini açmışlar.Kol kanat germisler.Sifirdan hayata başlayıp,üniversiteye gitmişsiniz.Bunu öz bile olsa yapmayan anne babalar var.Evladini bir göz odaya sığdıramayan,onu yük olarak gören.Burada boşanmak istiyorum ama ailem arkamda değil,gidecek yerim yok diyen bir çok kadın arkadaşımızın konularını da okuduk.Siz onlara nazaran çok daha şanslısınız.Ayrica hayat bu.Bugun evlenmem dersiniz,yarın karşınıza bambaşka biri çıkar fikriniz değişir.Buyuk konuşmamak lazım.Okulun bitmesine yarım dönem kalmış,gönlünüze göre bir iş de bulursunuz inşallah.Evlilik,çok daha sonra düşünülecek ve tartışılacak konu.Bugunden düşünüp canınızı sıkmaya bile değmez.Her şey gönlünüzce olsun

insanın kendi annesi babası dahi evlatlarının evlenip çoluk çocuk sahibi olup mutlu olmalarını ister ve bunu istemeyen çocukları için de bu cümleyi kurarlar.. bu talepleri doğru veya yanlış ama toplumsal bir kalıp olması sebebi ile bu laflar söylenir..
üvey baba söyleyince takılmışsın anlaşılan.. ben kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum.. genel olarak lafın gelişini düşünmeden söylemiş.. kendi baban söylese ne düşünürdün böyle bak olaya..

Ben bile oğluma evlilik konusu açıldığında, şakasına "Evlenmeyip başıma mı kalacaksın?" diyorum. Üvey babayı geçtim, ne anneler, ne babalar var. Adamcağız belki latife yapmak istedi, belki de patavatsızlık yaptı, düşünme artık onu geçti bitti. Sen kafana takma ve derslerine gelecekteki hayallerine odaklan güzel kızım.

Yaa ne sıcak bir enerjiniz var. Teşekkür ederim, sanırım hassas bi dönemimdeyim. İş kaygısı vs bunalım geçirdim sanırım. İnşallah hızla geçer.

Bence kotu yormayın hani anne babalar ister ya evlenip yuva kursun çocuklar ve bazende bu yoldaki teşviki yanlis sözlerle yapıyorlar işte. Sizinkide bence böyle olmuş. Sonucta hayatını kazanmak için okuyorsun orada kalmayacağını biliyorlar zaten. O sebeple demezler yani.

Çoğu arkadaş gibi bende kalıplaşmış bir cümle olarak algıladım.
Hiç evlenmemiş ve bu sözü biyolojik babanızdan duymuş olsanız güler geçerdiniz.

Hatta benzer sözü geçende bir aile dostumuz "başımıza kalacak diye korkuyordum, şükür buldu bir aday" şeklinde kızına söyledi. Kızda "sen öyle zannet bir ayağım burada olacak" tarzında gülerek karşılık verdi.
Sizin hassas noktanız ve kaygılarınız alınmanıza sebep olmuş bence de.
Genel davranışlarına odaklanın, normalde size bunu hissettirmiyorsa soğutmayın içinizi.
Öz evladına bile babalık yapamayan bir dolu boş adam var. Bu açıdan da bakın olaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…