- 2 Ağustos 2017
- 443
- 757
- 103
- Konu Sahibi Tebdilimekan
-
vallah bana kizmayinda esinizeee. cokkk uzuldum adam iki arada bir derede kalmis ne sudan iciyor nede sudan vazgeciyor..Merhaba kk nın degerli kadınları. Başlığı boyle yazdim cunku hani hep deriz ya biz küçük bir cinnet herşeyi çözer diye.
Bugün cok doldum. Odama cekilip agladim 1 saat. Bu ev bana zindan olmaya basladi. 4 ay kaldi ama sabredemiyorum.
Bilenler biliyor kv ve kaynim ile yasiyorum. Sebebini merak edenler eski konularima bakabilir. Gecici bir durum.
Gelelim bu konuyu acmama sebep olan olaylara.
1 haftadir hastayim öksürüyorum ama ne hastalik. Oksururken ciğerlerim aciyor. Karın kaslarım ağrıyor kendimi kasıp sürekli oksurmekten. Tuvaleti her Pazar ben temizlerim. Haftasonu yemege gidecektik Pazar günü. Eger benim Pazar günleri isim olur da tuvaleti temizleyemezsem kv den rica ederim haftaici sen yapar misin diye. Çalışıyorum çünkü. Kv eşime dedi ki yemege pazar degil cumartesi gidelim degisiklik olur dedi. (Ben pazar günü evde olayim temizligi yapayim haftaici ona kalmasin diye) ben de güldüm gectim. Sanki pazar günü gidince degisiklik olmuyoCumartesi günü yemekten sonra evde esime dedim ki. Hayatim biliyosun hastayim faranjitim de var. Camasir suyu iyi gelmiyo. Tuvaleti yarin sen temizler misin dedim. Esim nasil yapayim ben hayatim dedi. Ordan kv atladı. Aman kizim o erkek. Erkeğin elinde çamaşır suyunun ne isi var dedi. Ben de ne alaka bu islerin kadini erkegi var mi, bu tarz seyleri bir kadindan duymak ne kadar üzücü, bu zihniyet Turkiyeden 50 seneye anca silinir dedim. Esim de feministligi tuttu yine dedi. Velhasil kelam biri de cikip demedi ki sen hastasin bu hafta da ben yapayim demedi. Geldik bugune.
Sabah uyandim. Kahvaltimi yapip masayi kaldirdim. Bulasik makinesini calistirip cikanlari yerlestirdim. Camasir attim astim. Tuvaleti temizledim. Yemek yediler, masayı oylece birakmislar. Tabaklarini topladim, sudan gecirip makineye attim, masayi sildim. Pasta istediler onu yaptim. Dusa girecektim. Kuvetin ici sac teli dolu. Kv nin saclari, alma zahmetinde bulunmamış . Esime dedim ki hayatim annene dusa girecegini soyle kuvetin icini temizlesin ben alamam midem bulaniyo dedim. Midem hassastir benim. Esim soyledi. Kv dedi ki şakaya vurarak. HEE BENIM KILIM. ALAMAM SEN AL. esim de sadece giderde birikenleri almis. Kenarda köşede kalanlari da ben topladim ama nasil öğüre öğüre, midem bulana bulana. Oglunun eline camasir suyu vermeyen, oğluna kiyamayan, ben esimden bisey istedigim zaman muhalefet olan kv ogluna sac tellerini toplatti.
Duşumu da aldim aglaya aglaya giyindim saçımı kuruttum. Iceri geldim oturmaya. Kv ogullarina yarin ne yemek yapayim diye soruyo bana sormuyo. Evde hasta olan benim, oğluna oglum oran nasil buran nasil oldu felan dedi.
Bugun yasadiklarim bu kadar. Suan cok kötüyüm.
Simdi bana diyeceksiniz ki yapma niye yapiyosun. Ben yapmasam icim rahat etmez, titizim, burasi benim evim, ben yapmasam kimse yapmaz.
Hala o evde ne duruyosun derseniz de, su evden çıktığımda gidecek hicbir yerim yok. Ailem sehir dışında, işim burada, ayrı eve çıksam ev yok, köyde yaşıyoruz mesleğimiz geregi.
Kv ye ağzının payını ver diyenlere de şunu söyleyeyim. Onu da yaptım, duvara konuşuyorum, yap dedigimi yapmiyo, yapma dedigimi yapiyo, sidik yaristiriyo benle. Hemen alınıp ağlıyo, oğlunu üstüme salıyo. Bi sekilde hakli cikiyo yani.
Esime bu konulari acsam mi ayni buraya yazdığım gibi, yoksa hepsini kendi haline mi biraksam. Esim bana hak veriyo ama annesi aglayacak diye hicbisey yapmiyo. O da sıkıldı bunaldi farkındayım. Allahım 4 ay nasil gececek. Kalbim sıkışıyor, nefes alamiyorum, ellerim titriyor. Kv gibi ayılıp bayılma numaraları yapsam işe yarar mi acaba?
Ah annem, ah annem, sen olsaydin burda bana mis gibi bakar iyilestirir, her isimi de sen yapardin. Gurbetlerde vicdansizlarin merhametsizlerin, nankörlerin kahrını cekiyorum.
Kv evde olmasaydı esim belki yapardi annesine yikmak istedi. Ama ben bugun kimseye bisey demeden girdim kendim yaptim.Kusura bakmayın da esinizde kabahatin büyüğü, size hizmetçi muamelesi yapmasin, yaptırmasın, hasta olan eşine acımayan eşinizken siz kayınvalideden medet umuyorsunuz.
Dilerim dört ay çabuk geçer ama siz bu eş varken kayınvalideden kurtulamazsınız gibi geliyor.
Valla ben sizin yerinizde olsam Allah yaşatmasın ama her zaman karsinizdakiyle aynı silahı kullanırım baya kurnaz geçinen bı hanım sizi anlıyorum benim annem de aşırı titiz çok çekti .başta tavsiyem yapmayın inanın yaşanıyor en kötü ihtimalle eşiniz alır her şeyi yapar azıcık da siz nazlanin asla kv ile zitlasmayin hatta uzanın yatağınıza bugün hiç iyi değilim diyin azıcık da o size hizmet etsin ama bi yandan da onu poh pohlayin azıcık bişey yapsa ya ne kadar ince düşünüyorsunuz falan azıcık gazlayip mecbur bırakın . Siz o tuvaleti ya da herhangi bir yeri temizlemeseniz inanın kabaca da olsa başlar biseyler yapmayaMerhaba kk nın degerli kadınları. Başlığı boyle yazdim cunku hani hep deriz ya biz küçük bir cinnet herşeyi çözer diye.
Bugün cok doldum. Odama cekilip agladim 1 saat. Bu ev bana zindan olmaya basladi. 4 ay kaldi ama sabredemiyorum.
Bilenler biliyor kv ve kaynim ile yasiyorum. Sebebini merak edenler eski konularima bakabilir. Gecici bir durum.
Gelelim bu konuyu acmama sebep olan olaylara.
1 haftadir hastayim öksürüyorum ama ne hastalik. Oksururken ciğerlerim aciyor. Karın kaslarım ağrıyor kendimi kasıp sürekli oksurmekten. Tuvaleti her Pazar ben temizlerim. Haftasonu yemege gidecektik Pazar günü. Eger benim Pazar günleri isim olur da tuvaleti temizleyemezsem kv den rica ederim haftaici sen yapar misin diye. Çalışıyorum çünkü. Kv eşime dedi ki yemege pazar degil cumartesi gidelim degisiklik olur dedi. (Ben pazar günü evde olayim temizligi yapayim haftaici ona kalmasin diye) ben de güldüm gectim. Sanki pazar günü gidince degisiklik olmuyoCumartesi günü yemekten sonra evde esime dedim ki. Hayatim biliyosun hastayim faranjitim de var. Camasir suyu iyi gelmiyo. Tuvaleti yarin sen temizler misin dedim. Esim nasil yapayim ben hayatim dedi. Ordan kv atladı. Aman kizim o erkek. Erkeğin elinde çamaşır suyunun ne isi var dedi. Ben de ne alaka bu islerin kadini erkegi var mi, bu tarz seyleri bir kadindan duymak ne kadar üzücü, bu zihniyet Turkiyeden 50 seneye anca silinir dedim. Esim de feministligi tuttu yine dedi. Velhasil kelam biri de cikip demedi ki sen hastasin bu hafta da ben yapayim demedi. Geldik bugune.
Sabah uyandim. Kahvaltimi yapip masayi kaldirdim. Bulasik makinesini calistirip cikanlari yerlestirdim. Camasir attim astim. Tuvaleti temizledim. Yemek yediler, masayı oylece birakmislar. Tabaklarini topladim, sudan gecirip makineye attim, masayi sildim. Pasta istediler onu yaptim. Dusa girecektim. Kuvetin ici sac teli dolu. Kv nin saclari, alma zahmetinde bulunmamış . Esime dedim ki hayatim annene dusa girecegini soyle kuvetin icini temizlesin ben alamam midem bulaniyo dedim. Midem hassastir benim. Esim soyledi. Kv dedi ki şakaya vurarak. HEE BENIM KILIM. ALAMAM SEN AL. esim de sadece giderde birikenleri almis. Kenarda köşede kalanlari da ben topladim ama nasil öğüre öğüre, midem bulana bulana. Oglunun eline camasir suyu vermeyen, oğluna kiyamayan, ben esimden bisey istedigim zaman muhalefet olan kv ogluna sac tellerini toplatti.
Duşumu da aldim aglaya aglaya giyindim saçımı kuruttum. Iceri geldim oturmaya. Kv ogullarina yarin ne yemek yapayim diye soruyo bana sormuyo. Evde hasta olan benim, oğluna oglum oran nasil buran nasil oldu felan dedi.
Bugun yasadiklarim bu kadar. Suan cok kötüyüm.
Simdi bana diyeceksiniz ki yapma niye yapiyosun. Ben yapmasam icim rahat etmez, titizim, burasi benim evim, ben yapmasam kimse yapmaz.
Hala o evde ne duruyosun derseniz de, su evden çıktığımda gidecek hicbir yerim yok. Ailem sehir dışında, işim burada, ayrı eve çıksam ev yok, köyde yaşıyoruz mesleğimiz geregi.
Kv ye ağzının payını ver diyenlere de şunu söyleyeyim. Onu da yaptım, duvara konuşuyorum, yap dedigimi yapmiyo, yapma dedigimi yapiyo, sidik yaristiriyo benle. Hemen alınıp ağlıyo, oğlunu üstüme salıyo. Bi sekilde hakli cikiyo yani.
Esime bu konulari acsam mi ayni buraya yazdığım gibi, yoksa hepsini kendi haline mi biraksam. Esim bana hak veriyo ama annesi aglayacak diye hicbisey yapmiyo. O da sıkıldı bunaldi farkındayım. Allahım 4 ay nasil gececek. Kalbim sıkışıyor, nefes alamiyorum, ellerim titriyor. Kv gibi ayılıp bayılma numaraları yapsam işe yarar mi acaba?
Ah annem, ah annem, sen olsaydin burda bana mis gibi bakar iyilestirir, her isimi de sen yapardin. Gurbetlerde vicdansizlarin merhametsizlerin, nankörlerin kahrını cekiyorum.
Hanfendi konularimdan neden rahatsiz oldunuz? Yorum yapmayiverirsiniz okumazsiniz olur biter. Derdimi anlattim ki gercekten burda cogu kadin bunu dert kabul edip bana hak verip yorum yapiyor. Yani benim yaptiklarim anormal, digerleri normal oyle mi? Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim.Ne dramatize etmişsiniz ya. Cidden bıktım sizin konunuzdan. Evimi açıcam 4 ay kalın da millet bir rahat etsin sizden. Yeter. Madem bu kadar titizsiniz, gözünüze batacaktı niye aldınız evinize insanları? Gidip evlerinde kalsalardı. İyilik mi ettiniz kötülük mü belli değil. Bundan sonra birkaç kez düşünün hareketlerinizi. Temizlik yapmak istemiyorsanız yapmayın. Çamaşır suyu yerine doğal temizleyici kullanın olmadı. Her şeyi zorlaştırıyorsunuz. Evinizde yük gördüğünüz kadının size hal hatır soracak hali yoktu. Gitseler diye gün sayıyorsunuz hem de şefkat bekliyorsunuz. Sizce bu normal mi?
Bu arada geçmiş olsun!
Hastayım diyorsunuz,sizin birsey demenize gerek yok ki, eşiniz kahvaltı masasını öylece bırakıp keyif yapıyor, pasta istiyorlar sizden yapıyorsunuz. Eşiniz normal gelmedi bana.Kv evde olmasaydı esim belki yapardi annesine yikmak istedi. Ama ben bugun kimseye bisey demeden girdim kendim yaptim.
Kv gelirken yemeginizi yaparim temizliginizi yaparim dedi. Ben de ona guvenerek isyerinde fazla mesaiye kaldim. Paraya ihtiyacimiz vardi. Ama baktim gunden gune evi afedersiniz b.k goturmeye basladi. Yorgun argin gelip arkalarini topluyorum. Bilseydim boyle olacagini normal saatimde cikar eve gelirdim. Aslinda beklemiyorum su halimle bile yine kendim yaptim. Zoruma giden sey hastayim ve kimse de vicdan kırıntısı yok.eski konularınıza baktım şimdi. Evet evinizi açmışsınız kendinizce büyük iyilik etmişsiniz ama bunun için karşılık bekliyorsunuz ve alamayınca da buna sinirleniyorsunuz gibi görüyorum. Mesela ben onları misafir ettim ama eve geliyorum tek çeşit yemek oluyo temizliği yalandan yapıyo falan demişsiniz. Yani ne bekliyordunuz evinizi açtınız iyi güzel kayınvalideniz her gün temizliğinizi yapsın çorbasıyla salatasıyla ana yemeğiyle tam bi menü mü çıkarsın size? Ben anlamadım sizin ne istediğinizi.
Birakmiyorum zaten. Ben yaptim yine hatta yaparken istifar ettim afedersiniz. Dolambaçlı yollara başvurması hic yaşına yakışmıyor. Ayıp degil mi?1 haftadır hastasınız, sadece öksürük kaldıysa herkes hastalığa alışmıştır ve kimse üzerinde durmuyordur artık. Hergün hergün gözlerinin önündeki insana nasılsın demez kimse çünkü. Birde işe gittiyseniz, hiç kimse takmaz hastalığı.
Tuvaleti eşinizde temizleyebilir elbette. Bunu savunmanız doğru. Ama bahaneniz baya bahane, anlaşılıyor yani. Dimdirek “ annenle, kardeşin burada. Bi kerede sen atıver elini şu pis işlere” diyebilirdiniz.
Anlattığınız şu “hizmet” kısmı içinde şunu diyeceğim; bu kadın haftaiçi sizin yemeğinizi yapıyor mu? Yapıyor ki sormuş ne yapayım diye. İlla ki ev toplama, bulaşık yıkama gibi bir şeylerde ekleniyordur. O zaman bi zahmet sizde evinizi haftada 1 temizleyin, iş bırakmayın kadına.
Ben sizin açınızdan bakarak yorum yaptım. Annem olsa o tuvaleti hergün biz uyanmadan zaten temizlemiş olurdu. Banada absürt yani 1 hafta tuvaletin sizin temizlik gününü beklemesi. Çokta ayıp. Oğluyla kalıyor birde. Madem oğluşları yapamıyor kendisi bi el atıversin. Ama işte, ev sahibisiniz. Kişide kayınvalide olunca biraz daha görmezden gelmek durumunda kalınıyor.Birakmiyorum zaten. Ben yaptim yine hatta yaparken istifar ettim afedersiniz. Dolambaçlı yollara başvurması hic yaşına yakışmıyor. Ayıp degil mi?
Küvetten sac killarini alabilir mesela. Ayrica kv kendi evinde olsa salatali falan yemek yapmayacak tuvalet temizlemeyecek mi? Herkes kendi evinde yapiyor da 1 sene kaldigi evde yapmak neden zor geliyor? Calisan insan mecburi misafire dort dortluk hizmet etmek zorunda mi? Ustelik bi tesekkur yok incelik yok, hastaydin nasilsin diyen yokeski konularınıza baktım şimdi. Evet evinizi açmışsınız kendinizce büyük iyilik etmişsiniz ama bunun için karşılık bekliyorsunuz ve alamayınca da buna sinirleniyorsunuz gibi görüyorum. Mesela ben onları misafir ettim ama eve geliyorum tek çeşit yemek oluyo temizliği yalandan yapıyo falan demişsiniz. Yani ne bekliyordunuz evinizi açtınız iyi güzel kayınvalideniz her gün temizliğinizi yapsın çorbasıyla salatasıyla ana yemeğiyle tam bi menü mü çıkarsın size? Ben anlamadım sizin ne istediğinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?