Maşallah ne kadar güzel çözmüşsünüz beni ya (!) Tebrik ediyorum sizi. Demek yaşıtlarıma bile ablacım diyormuşum. Vay be..Konu sahibiyle aynı yaştayız, değil eve gelsinler diye hazırlık yapıp beklemek "kimse gelmese de şurda iki kafa dinlesem ya da dışarı çıksam" diye bakarım geneldeAma ben bu "bana gelsinler" tavrının yaşla alakalı olmadığını anladım. Hani evlenince yaşıtlarına bile "ablacım" diyen tipler vardır ya, konu sahibi onlardan. Evlenince statü atladı ve kendisine ziyarete gelinmesi gerekiyor, isterse 15 yaşında olsun. Şu mesaja dayanarak yaptım bu yorumu:
Yok siz ablacım diyorsunuz demedim, evlenince onlar gibi buldumcuk olmuşsunuz demek istedim. "Ben büyük gelinim, gelmelerini bekledim" beyanınız bunu ele veriyor.Maşallah ne kadar güzel çözmüşsünüz beni ya (!) Tebrik ediyorum sizi. Demek yaşıtlarıma bile ablacım diyormuşum. Vay be..
Buldumcuk falan olmadım sadece küçüklerimizin bari gelmeleri beklentisindeydik. Ve evet büyük gelinim,her şeyinde yanında olduğum kucuk gelinin de gelmesini ummuştum.Yok siz ablacım diyorsunuz demedim, evlenince onlar gibi buldumcuk olmuşsunuz demek istedim. "Ben büyük gelinim, gelmelerini bekledim" beyanınız bunu ele veriyor.
Yaşım kaç olursa olsun ayrı ev sahibi olduğum için misafir beklentisinde olacağım sanırım. Bizim burda gidene gidilir. Biz büyüğün evinde toplanmadık, karşılaşmadık. Karşılaşmış olsak bile evime beklerdim.bizde büyüklerin evinde toplanılır orda herkes bayramlaşır sonra dağılınır. evinize beklemeniz saçma geldi bana.yaşınız zaten küçük bunun için. 50 yaş teyzeleri gibi hazırlık yapmanız abartı olmuş.bu yaşta gelinen değil giden taraf olmalısınız.
HayırGelmemek için belki geçerli bir sebepleri vardır, örneğin bu bayram biz de hiçbir yere gidemedik eşimin sürekli nöbeti vardı. Ama herkesi aradık. Sizi arayıp telefonda da olsa bayramlaşmadılar mı?
İnsanların yazdıklarını asla kabul etmiyorsunuz ancak sizde de böyle bir adet yokmuş demek ki. Bakın kimse gelmediğine göre bizlerle aynı adetlerle sahipmişsiniz, sadece büyüklere gidiliyormuş. Demek ki bir tuhaflık olan sizin beklentileriniz.Yaşım kaç olursa olsun ayrı ev sahibi olduğum için misafir beklentisinde olacağım sanırım. Bizim burda gidene gidilir. Biz büyüğün evinde toplanmadık, karşılaşmadık. Karşılaşmış olsak bile evime beklerdim.
Hayırbiliyorum herkese gittiler bize gelmediler. Aramadilar da
Şimdi üzerime alındım, açıklama hakkım var.Arkadaşlar siz hiç bayramda kapım çalınsın bir misafirim olsun istemediniz mi ya neden çok afaki bir şey beklemişim gibi linç ediyorsunuz. Üzüldüm işte kimse gelmeyince. Evet yaşım çok büyük değil ama ne farkeder bekledim işte. Ayrı ev sahibi olduğum için bekledim. Gelen olmayınca üzüldüm. Size saçma gelebilir ama herkesin yapısı farklı ben de buna üzüldüm işte. Yeter bu kadar sert tepkiler verdiğiniz.olumlu olumsuz düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz bir sey demiyorum teşekkür ediyorum zaten ama Kırıcı olacaksanız lütfen yazmayın.
Eşimin kendinden küçük 3 kardeşi var hepsi evli çoluk çocuk sahibi, benimde kendimden küçük 2 kardeşim var. Hiçbiri gelmedi, tatile gittiler, hatta eşimin tarafı aramadı bile. Takılmadım amann.
Sizde çok dert etmeyin çünkü KK da gördüğüm kadarıyla aile toplantılarında çok laf sokma darılma oluyor.
Teşekkür ederimBelki bir şeyi yanlış anlamışlardır. Güzel bir dille sorup açık olmakta fayda var bence. Sizi bekledik hazırlık yaptık gelseydiniz keşke beraber yiyip içerdik gibisinden. Özensiz davrandılar belki de, bundan sonra dikkat ederler :)
Evet çok teşekkür ederim. Benim için yapıcı bir yorum olmuş. Ben çok açtım kapımı. Çok davet verdim. Güzelce Ağırladık. Ama kaç kere geldiler bayramda gelmeyi bilmediler. Bayramdan önce de iftar yemeğine çağırmıştım sudan sebeplerle gelmediler. Hatta eltimin yalan uydurduğuna o kadar eminim ki. Yani değersiz hissettirdiler.Şimdi üzerime alındım, açıklama hakkım var.
Siz beklediğiniz insanları ki kardeşlerinizmiş, başkaları da olsun hadi; zamanında evlendiniz, evinize ‘tek tek’ yemeğe davet edip ağırladınız mı?
Kısaca kapınızı o insanlara birkaç kez açtınız mı?
Beklentiye girmeden önce bunları konuşmak gerek.
Valla bizde niye yok o beklenti, 2 sene misafir ağırladığımızdandır belki.
Sülaleyi yedire içire doyurduğumuzdan, insanların evlerimizden çıkmadığındandır.
Yeni ev sahipleri olarak bakın anne baba yanında demiyorum, bireysel kardeşinizi davet etmeniz, akşam yemeği, sabah kahvaltısı ayrı zamanlarda çağırmanız, ayaklarını evinize alıştırmanız gerekir.
Sonra dersiniz ki ‘şuna bak kaç kere geldi ama bayramda gelmeyi bilmiyor’.
Anlatabildim mi?
Hıı, tamam işte beklentiniz yine yersiz.Evet çok teşekkür ederim. Benim için yapıcı bir yorum olmuş. Ben çok açtım kapımı. Çok davet verdim. Güzelce Ağırladık. Ama kaç kere geldiler bayramda gelmeyi bilmediler. Bayramdan önce de iftar yemeğine çağırmıştım sudan sebeplerle gelmediler. Hatta eltimin yalan uydurduğuna o kadar eminim ki. Yani değersiz hissettirdiler.
Neden dert olsun? Öyle birşey mi ima ettim ben bayramlar tatildir zaten gitmek isteyen gider eskisi gibi değil bayramlar demek istedimTatile gitmemiz de mi dert oldu? Isteyen istedigini yapar size ne? 9 gün tatilleri var insanlarin.
Eltiniz ve siz çalışıyor musunuz ? Eşleriniz işten kaçta geliyor ? Bu yıl iftar saatinde çoğu kişi işten dönüyordu. Gelmemelerinde bunun da etkisi olabilir.Evet çok teşekkür ederim. Benim için yapıcı bir yorum olmuş. Ben çok açtım kapımı. Çok davet verdim. Güzelce Ağırladık. Ama kaç kere geldiler bayramda gelmeyi bilmediler. Bayramdan önce de iftar yemeğine çağırmıştım sudan sebeplerle gelmediler. Hatta eltimin yalan uydurduğuna o kadar eminim ki. Yani değersiz hissettirdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?