bu takvimde siyah yeni yuvarlaklar yeni ayı gösteriyor.gri yuvarlaklar ise dolunayı.yeni ayda ayı göremeyiz.yeni aydan dolunaya kadar ay büyüyen fazdadır.dolunaydan sonra ise yeniden küçülmeye başlar.buna da küçülen ay fazı denir.bu takvimden yararlanarak dolunay gecelerinde tüylerimizi alırsak zaman içinde tüylerimizden kurtulabiliriz.
burçlar kısmına gelince.bunun bizim burcumuzla ilgisi yok.yeni aydan bir daha ki yeni aya kadar ay 12 burçtan sırasıyla geçer ve her burçta iki yada üç gün kalır.bunu bu takvimde göremiyoruz malesef.
bu ay 16 ve 17 haziranda ay aslan burcundan geçecek.bu her ay değişiyor.aslan burcu saçları yönetir. yani bu günlerde saçlara yapılacak her türlü bakım çok iyi sonuç verir.
oğlak burcuna gelince ( 27-28 haziran) bu burç cildimizi yönetir.her türlü cilt bakımı bu günlerde kat kat iyi sonuç verir.
neden oğlak burcunda da yapabilirim dedim? sonuçta cilt bakım günleridir ve saç derisi için iyi sonuçlar alabiliriz diye düşünüyorum.ama ayda sadece iki gün bakım yapacaksak kesinlikle aslan burcundayken yapmalıyız.saçla direkt ilgili olan burç aslandır çünkü.kepeklenme yada kaşıntı gibi deriyle ilgili bir sorunumuz varsa da oğlak günlerini tercih etmemiz daha yerinde olur.
bu tarihler her ay değişiyor ama.bunları bu topikten takip edebilirsin .ben buradan ilgi devam ettiği sürece vericem çünkü.
saçla ilgisi yok ama konunun önemini anlaman için bir örnek vereyim.annemin ayağında üç tane nasır vardı.bunları tedavi için doğru zamanı kolluyordum(tabi anneme bunu söylemedim,saçma buluyor da :)
ayakları yöneten burç balık burcu olduğu için o dönemden birkaç gün önce ilaç sürmeye başladık.haziranın 4-5 ve 6 sı ay balık burcundaydı.6 haziranda nasırların üçü birden düştü.ki çok zordur nasırın düşmesi.ben yıllar önce ameliyatla aldırmıştım.keşke o zaman bu bilgilere sahip olsaydım.
aa bak bu kez saçla ilgili bir örnek vereyim.yine annemden.saçı tamamen beyaz annemin.karamel boyuyoruz ama sarının biraz koyusunu elde edebiliyoruz malesef.mayısın 20 sinde yine her zamanki gibi evde boyasını yaptık.öncekilerden daha az bekletmesine rağmen ilk kez karamel rengi gördük saçında.aslında gününe dikkat etmeden boyamıştık.bu sonuçla ilk defa karşılaştığımız için hemen kontrol ettim.o gün ayın aslan burcunda olduğunu gördük.ve boyanın kaliteside çok yüksek oldu,hala akmadı.tabi saçının tam beyaz olması sonucu açıkça görmemiz için avantaj oldu.ama yinede deneyin ve renk kalitesini görün derim ben.
bu konuyla ilgili "tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum.. " başlıklı bir topiğim daha var.paylaşımlar sırasında ortaya çıkan başka örnekler de bulabilirsin.
inan bana ay bizi düşündüğümüzden daha fazla etkiliyor..değerlendirmeyi bilirsek tabi.
umarım bütün sorularını yanıtlayabilmişimdir.aklına takılan başka birşey olursa,elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.bende henüz araştırma ve deneyimleme aşamasındayım.
haziran 2010 ay takvimi deyip googledan arat.uzman tv yi secip videoları da izleyebilirsin.