“O filmin adı neydi ya?” sorusuna en net cevabı veren site

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898
“Hani bir kız vardı ya şeyde oynayan, şu festivalde de gösterildi hani, bir hafta sonu boyunca iş yerinden arkadaşlarıyla tek tek buluşuyor, onları işinde kalabilmek için ikna etmeye çalışıyor falan, hah, işte o kızın diğer filmi bu, biyografi, ünlü Fransız sanatçının hayatı hani… O filmin adı neydi?.. Uff!”

Arkadaş sohbetlerinde sayısız çıkmaza varan soru-cevaplarla bir filmi ya da bir oyuncuyu, yönetmeni bulmaya çalıştığınız olmuştur. Kafalarda sürekli mavi ekran verdiren o anları nice “restart”lar kurtaramaz bazen. IMDB’ye ya da bir benzerine gitseniz elinizde o arama çubuğuna yazacağınız hiçbir şey olmadığından öylece kalırsınız. Tadınız kaçar, filmin adını bulana kadar da rahat edemezsiniz.

Yapay zeka gelişmeye devam ediyor. Finlandiyalı bir teknoloji takımı tarafından geliştirilen websitesi “What is my movie?” harika bir arama motoruna sahip. Bir filmin ya da oyuncunun adını hatırlayamasanız da aklınızda kalan sahneleri siz tanımladıkça veritabanındaki bütün filmleri akıllıca filtreleyen arama motorunun diğer motorlardan bir farkı var. Geliştirilen teknolojiyle websitesi filmleri tek tek “izliyor” ve sahnelerdeki mekanları, objeleri, insanları tek tek tanımlıyor. Yani kimse oturup da bir film için yüzlerce etiket yazmak zorunda kalmazken aynı zamanda bu motor bir insanın yapabildiğinden çok daha kapsamlısını kısa sürede halledebiliyor.

Finlandiya’da, Oulu Üniversitesi’nde çalışmalarını yürüten proje sahibi Valossa takımı yakın zamanda sadece bu proje için 650 bin dolar yatırım aldı. Geliştirdikleri arama motoruna sesli komut özelliği de ekleyen ekibin iddiasına göre bu websitesi Apple’ın Siri’sinden çok ileride bir yerde. Çünkü şartlı ve zincirleme emirleri anlayabiliyor. Mesela “Bana aşk filmlerini getir” diyebileceğiniz gibi “Bana yalnızca bir sahil kasabasında geçen aşk filmlerini getir” de diyebilecek, birçok sonuca ulaşabileceksiniz.

Sitede şu anda 45 bin civarında film bulunuyor. Halen gelişim aşamasında olan teknoloji, umuyoruz yakın zamanda yazının başındaki gibi zor sorulara da cevap verebilecek düzeye ulaşır. Film sohbeti yapan arkadaşlar da rahat bir nefes alır.

http://www.nolm.us/o-filmin-adi-neydi-ya-sorusuna-en-net-cevabi-veren-site/

Bu yapay zeka denen şey beni gerçekten korkutuyor. Bir ara ALICE ile konuşuyordum aynı cümleye karşıdaki insanı tanıdıkça farklı cevaplar veriyor. Ve tehditkar hatun kendisi, insanlardan daha güçlü olabilecegini savunuyor.

Gerçekten geliştikçe başa bela açabilir şeyler bunlar.

Sadece film tahmini yapabileceklerse güzel tabii

Ben kucukken babamlar ben uyudum sanip korku filmi izlemislerdi. O filmi ben de izlemiştim yorgan altindan . Bir türlü hatırlamıyorum bu site bana yardimci olur mu ki?
Böyle yeraltinda bi canavar gibi bi sey var kumdan falan yuruyunce insani icine cekiyordu. (Yeralti canavari filmi değil)

Bir de yine bölük porcuk izledigim ama merak ettigim piranali bi film var. Tum piranali filmleri arastirdim bulamadim

Sisko bi oliver vardı. Tekneyle bunlar nehirde kalmislardi. Tekne batmak uzere nehirde pirana dolu. Karsiya gecmeye calisirlarken oliver düşmüş piranalar onu yemisti. Aklimda su sahne nasil yer etmis ya.

Bulaniyorum su filmleri. Gerci bulsam da napcaksam

90li yillarda tv oynardi bu filmler. Ben de izlemistim sanki. Ama isimlerini bilmiyorum. Cok büyük bir keyifle tv den dublajli film izlerdim

Ilk film icin aklima beter bocek geldi

Yok beter böcek degil onu net hatirliyorum bu film TopraKahveBob nin dediklerinden. Beter böcek de ne guzeldi yahu

" The things " tir o . Bir kaç sene önce yeniden sinemaya uyarlandı ama ilki 80 lerde çekilmişti.

Abimle izlemiştim , koltukların kenarlarını (oymalı ahşap kollar pek modaydı) kemirmiştim .

Yerin altında dolaşan canavarların efsanesidir o ya

Çocukken çok sevdiğim çizgifilmi bulamıyorum. Bir kız çocuğu vardı, başka gezegenin kralla kraliçesinin kızıymış. Elinde soru işareti şeklinde birşeyle gezerdi

Aynen bunun gibi.

Bu şeyi tepesinde döndürdüğü zaman pırıltılar etrafını sarar birden kocaman bir genç kız olurdu. Maskeli genç bir çocukla hem savaşır hem de uzaktan uzağa aşk yaşardı.
Bilen varsa beri gelsin

Başlığı okuyunca sen ve aradığın şu korku filmi geldi aklıma. Etiketleyecektim seni. :))

Robo story olabilir mi ?
Gezegen , küçük kız aklıma o geldi.

Degil ausencia malesef. Boyle sahilde falan kadinin kuma gomuldugunu hatirliyorum.

Robo story olabilir mi ?
Gezegen , küçük kız aklıma o geldi.

Bir hevesle baktım o mu diye malesef yine değil. Yıllardır bulamıyorumn kendisini
Bahsettiğim çizgifilm 90 lı yıllara ait, sizin söylediğiniz biraz daha yeni gibi geldi.

1978 yapımı Pirana olabilir mi? Ben piranalı, köpekbalıklı, timsahlı filmleri çok severim, benzer bir sahne eski Pirana filminde vardı, hatta IMDB'den de teyit edip aşağıdaki sahneyi buldum:

Bir baba ve oğul nehirde balık avlıyorlar, baba dıştan takmalı motoru botun altında tamir etmeye çalışırken suyun altına çekilip canlı canlı yenilerek öldürülüyor. Oğlan alabora olan bota tırmanıyor fakat gitgide suya batıyor. Paul, Maggie ve Hoak geliyorlar ve doktor oğlanı kurtarmak için suya atlıyor. Çocuğu sala kadar kaldırmayı başarıyor ama piranalar ona saldırıyor.

a father and son are out fishing on the river; the father is killed while trying to fix the outboard engine from under the boat when he is pulled under the water and eaten alive. The boy clings to the capsized boat, but it is gradually sinking into the water. Paul, Maggie and Hoak come upon the scene and the doctor leaps into the water to save the boy. He manages to lift the child onto the raft, but the piranha attack him.

Malesef shot bu da degil. Butun piranali filmleri arattirdim hatta. Benim izledigimde teknede biri kadin 4 kisi var. Film yapimcilariydi sanirim ya da oyle bi sey. oli ile bi kadin delikli bi seye bindirilip karsiya gecirilmek isteniyor. Olinin elini pirana isiriyor o da korkup alabora ediyor bindikleri seyi. Daha sonra kadin yuzerek uzaklasiyor ama oli yi yiyor piranalar. Hatta yenmesini falan gosteriyorlar. Oli de cok sisman bi adam ustunde sari bi gomlek ve gunes gozlukleri var hatirladigim.Gozumun onunden gitmiyor o sahne. Kucuktum epey.

Princess Minky Momo mu acaba ? Gigi adıyla yayınlanıyordu ama

"Nati" adlı küçük bir kız ve babasının hikayesini anlatan bir film arıyorum(eski) Ortam savaş ortamıydı. Kız çok sevdiği babasından ayrılıyordu. Fakirlik zavallılık falan.
Nasıl bulayım o filmi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…