- 15 Kasım 2015
- 11
- 13
- 3
- 32
- Konu Sahibi selincinar
23 yaşında, masa başı çalışan bir bayanım. Hayatımda hiçbir zaman "zayıf" olamadım. Yani kendimce zayıf olamadım desem daha doğru. Fakat şu son bir yılda da hayatımda hiç çıkmadığım kilolara çıktım. En son yana yakıla diyetisyene gittiğimde -ki bundan tam 10 gün önceydi- 66.6 kg idim. Boyum ise 157. Boyumu bile daha uzun sanıyordum , üzüldüğümü söylememe gerek yok herhalde :) Yazın Bodrumda yaşayan erkek arkadaşımın yanına 11 gün tatile gittim, tabi o zaman 57-58 kg idim, ama gene de hatırlıyorum plajda sırım gibi kızlar minnak minnak bikiniler, fit fit vücutlar Bense kendimi çok zayıf! görüyorum ama göbek yağlarım görünmesin diye de kendimi yaprak sarma gibi havluya dolamış oturuyorum. Erkek arkadaşım zorlamasa kalkıp denize bile girmeyeceğim, hatta plaja gitmeyeceğim! O tatilden döndükten sonra bir 8-9 kg daha alınca iyice depresyona girdim. İnsanın iç çamaşırları yırtılır mı ? Yırtılıyorlar yahu! Kendimi hala eski kilomda görmüşsem demekki, yeni aldığım 4 tane çamaşırın 2sini giyerken yırttım, bir araba da söylendim nasıl da dandik mal yapmışlar diye. Tabii asıl suçun bende olduğunu , 40 beden totoma 36 beden çamaşır aldığımı kendime itiraf edemedim bir süre
Neyse; 13 Kasım günü diyetisyenime gittim -Antalyadayımbu arada- verdiği program ile 14 Kasım günü diyete başladık. Malesef ferritin oranım 4.5 , insülim direncim ise olması gerekenden epey fazla çıktı, bu yüzden dahiliye doktoruna yönlendirildim ve şeker hapına başladık. Sabah akşam tok karna şeker ilacı , gece yatmadan önce de maltofer isimli demir şurubunu içiyorum. Bu gün aslında ilk kontrolüm vardı ama iş yoğunluğundan izin alamadım, inşallah yarın gideceğim. Bu arada dün tartıldım, 64.7 kg geldim. Diyetisyenime göre hedefimiz 50 kg. Ben o kiloyu en son gördüğümde ortaokula gidiyordum Ama çok azimliyim, 10 günde yediğim tek çikolata 10 grlık bitter çikolata onu da vicdan azabı çekerek gizli saklı yedim (kimse duymasın )
Burada 30-40 kg veren arkadaşları görünce bende bir gaza geldim, kendime güvenim arttı. Hayri bakalım, kilolar mı yaman, ben mi yaman! Bu yaz o Türkbükü sahilinde o bikini göğsümü gere gere giyilecek arkadaş, başka çare yok ! :)
Neyse; 13 Kasım günü diyetisyenime gittim -Antalyadayımbu arada- verdiği program ile 14 Kasım günü diyete başladık. Malesef ferritin oranım 4.5 , insülim direncim ise olması gerekenden epey fazla çıktı, bu yüzden dahiliye doktoruna yönlendirildim ve şeker hapına başladık. Sabah akşam tok karna şeker ilacı , gece yatmadan önce de maltofer isimli demir şurubunu içiyorum. Bu gün aslında ilk kontrolüm vardı ama iş yoğunluğundan izin alamadım, inşallah yarın gideceğim. Bu arada dün tartıldım, 64.7 kg geldim. Diyetisyenime göre hedefimiz 50 kg. Ben o kiloyu en son gördüğümde ortaokula gidiyordum Ama çok azimliyim, 10 günde yediğim tek çikolata 10 grlık bitter çikolata onu da vicdan azabı çekerek gizli saklı yedim (kimse duymasın )
Burada 30-40 kg veren arkadaşları görünce bende bir gaza geldim, kendime güvenim arttı. Hayri bakalım, kilolar mı yaman, ben mi yaman! Bu yaz o Türkbükü sahilinde o bikini göğsümü gere gere giyilecek arkadaş, başka çare yok ! :)