O Altınlar Gerçek Mi?

bir arkadasim var,
dugunlerini aileler yapti, evlerini de aileler duzdu,
onlar da dugunde takilanlar ile baya iyi bir model araba aldilar.

piiiii ne hayatlar var dedik biz de esimle, biz evliligin ilk yili dugun borcu odeyenlerden olarak...

bu arada ne o arkadasim istemistir karsi taraftan bir sey, ne ailesi,
durumu olan kendi cocugu icin yapabiliyor, illa ardinda bir sey aramaya gerek yok.

Benim görüştüğüm kisi de kardeşlerime 20 bin 25 binlik takildi /takilacak dedi belki dogrudur ama ben sadece kiz tarafi olarak 40 binin üstünde harcama yapacağımi düşünüyorum o da en az. Salon vs. Pahali çünkü bu devirde. Peki altin da almayacaklarsa bu oglan tarafi ne ise yariyor ben mi yanlış düşünüyorum bu elalemin altinlari beni yanlis yola mi sürükledi bilmiyorum :KK70:

Bu aileyi ben bir beğenmedim. Sen bu çocuğu geç bence

Dert değil de kafama takılan bir sey var yine bugün :)
Özellikle bu kriz durumunda düğünlerdeki altinlar yine göze çarpıyor. Maddi durumu iyi olan da kötü olan da eksik kalmiyor.

Mesela sosyal medyada bakıyorum kıza söz bilezigi takilmis sözde (10 bin)
Nisanda tekli altin kolye (5-10 bin)
Nisanda set (5-10bin)
Düğünde de yaklasik 30 binlik bilezik takilmis.

Çoğu kiz böyle.
Ne bileyim bu kadar şeyi insan nasil ister,nasil alinir bu devirde.

Peki bu durumlarin ic yüzü nedir?

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur var mi çevrenizde
Babamın arkadaşının oğlu evlendi çok bilezik istediker babamlarda 4 5 arkadaş herkes bir bilezik aldılar sayı öyle tamamlandı ama insanları zor duruma sokmamak gerek

Öteki konuna baktım sana da takılsın istiyorsun :KK66: bendr dünyayı gezmek istiyorum gezenler gerçek yerlerde mi geziyor acaba :işsiz:
Sen 40bin harcarken nisanlın ne kadar harcıyor merak ettim işin zor gibi

Zar zor 40 50 binlik takiyi takmayi kabul etti gibi. Bir de salon tutacak onlarin orda uygun ama salon. eve mobilya ve tv buzdolabı alacak o yani.

Ben düğün takısı için kredi çekip takıyı düğünde takıp ertesi günü bozduranı duydum. Kim nasıl alıyor bilemem beni sadece kendi bütçem ve evleneceğim adamın bütçesi ilgilendirir. Karşılaştırma yapmayı doğru bulmuyorum. Eş adayının parası varsa takar ama yoksa falancaya taktılar filancaya yaptılar diye bir şeyler istemek avam geliyor bana. Arkadaşım evlenecek müstakbel eşinin saygın bir mesleği var ama onun takacağı takının iki katını komşunun asgari ücrete çalışan oğlu takacak. Belli olmuyor yani. Artı olarak şimdiye kadar hiçbir gelinin takısına dikkat etmedim sadece dikkatimi bileziklerin aşırı kıro olması çekti :KK53:

Az önce diğer konuya yazdım çıktım bi daha altın mevzusu pp’ye bakmadım girince bir baktım ki aynı kişi.

Kuzum siz iyi misiniz yaa?
Bu nasıl bir algı?
Neden tek derdiniz altın?
Hayırdır?
Bu gidişle o ilişkiniz biter aklınızda bulunsun..

Yazık..

Bak şimdi bizim sülale çocuklarına küçüklükten kız olsun erkek olsun bilezik alır bi kenara koyar dugunde takar. Bilezikler damat - gelin küçükken bu kadar pahalı olmadığı için fazla fazla alınır ve takılır. Çevremde cogu insan böyle yapior en azından. Umarım merakını gidermsmdr

Vala benim eltime 250 milyarlık altın taktılar 12 kalın bileyzik 2 tane mega bileyzik takıldı 5 tanede altın yüzük 2 tane altın bileklik 1 tane altın saat 2 tane altın küpe hepsi ayrı ayrı kolyesi 1 metrelik altın zincir
Büyüklerinden tura bide ufak bi altın kemer takıldı sen düşün :)

Valla onceden yapılıyor sanirim. Annem kardesim icin 10 tane bilezik aldi. Tuğralı kolye aldi, set icin para biriktiriyor cunku kimse ekonomiden anlamıyor illa yapacaksınız deyince yapmak zorunda kalıyor ınsanlar. Ortada gelin yok ama mecbur yapiyorlar iste

Özellikle bu kriz durumunda düğünlerdeki altinlar yine göze çarpıyor. Maddi durumu iyi olan da kötü olan da eksik kalmiyor.

Nisanda set (5-10bin)

Çoğu kiz böyle.

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur var mi çevrenizde
takan takıyor, ama 1 bileziklede bu işi geçiştirenler var...belkide sahtede olabilir, gösteriş olsun diye...

Hickimsenin düğününde ne takılmış ne kadar takılmış diye bakmadım hiç hatta kendi düğünümde bile..çok tuhaf şeyler merak ediyorsunuz
Maddi gücü yüksek olan tanıdıkları takmıştır yani sahte olacak hali yok ya..

Ya o değil de benim abimlerin düğününde çıkmıştı öyle sahte bir bilezik :D:D:D:D:D

Nisanda set (5-10bin)

Çoğu kiz böyle.

Toplamda 50 bin takı taktı eşim hiç birini de bozdurmadım bozdurmam da. Borcumuzda yok.

Back
X