O Altınlar Gerçek Mi?

Durumu çok çok iyi olmayan ama gösteriş meraklısı olanlar kiralıyor veya imitasyonları var onları takıyor.(Mesela 5 takıyor 2si gerçek)
Bazıları çok gözüksün mahçup olmayalım diye 22 değil de 8-14 ayar falan alıyor.
Bazıları da eskiden beri üç beş kenara koyduklarıyla ileriyi düşünüp bileziklerini yapmış oluyor.
He bunlar noluyor dersen herkrsin başka türlü borcu olan borç ödüyor, arabası olmayan araba alıyor. Evi olmayan peşinat yapıyor, bazıları hiç dokunmuyor düğünlerde takıp gösteriyor. Bazıları ne takıyo ne ediyo bankaya arada ziyaretlerine gidiyor. :rolleyes:

Hiç bir düğünde dikkat etmem buna.
Çok takılana bakıp geyik döndürürüz tabi çok ucuza gittik diye orası ayrı :))
Ben set bile istememiştim takmam diye..

Kendi düğünümde bariz sahte olduğu belli olan teneke şeyi bile farketmedim. Balayından sonra sayarken gördük :)

Bu aralar kuyumcudan kiralandığını duyuyorum.
Basit gösteriş hareketleri bunlar çok gereksiz.

karşı tarafı zora sokmadan makul şekilde istemek bence en doğrusu benim nişanlımın durumu iyiydi ama ben ileride bozduracağımı bildiğim için hem düz hem de zarar etmeyecek şekilde aldım.
Zaten günlük hayatta pek takılacak cinsten değil kasa bekliyor yatırım amaçlı .

Yeni evlendim sayılır ve dediginiz rakamlara yakın takılar takıldı hatta altın bu kadar değilken bu rakamlar takıldı suanda değerleri 3te bir dahada artmıstır
Bana kalsa az bile takıldı ancak eşimin ailesinin durumu bunu gerektirdi
Altınlarıda bozmadık tabiki kasada duruyor
Herkes kendi maddi durumuna göre yapıyor bişeyler
Benim cevreme göre takılan az hatta
Bence sizde milletin takısına odaklanmayın

İç Anadolu kesimlerinde erkek tarafı çok yapar genelde; gerçek altın takıp düğünden sonra geri alırlar. Sarrafdan ödünç altın alanı düğünden sonra geri vereni bile duydum. :)
Birisinden ödünç takı alıp düğünde göstermelik takıp geri verenler; sahte altın alıp göstermelik takanlar, borç harç alıp gerçek takanlar vs.
Var yani öyle de böyle de. Bilemezsin. :)

Dert değil de kafama takılan bir sey var yine bugün :)
Özellikle bu kriz durumunda düğünlerdeki altinlar yine göze çarpıyor. Maddi durumu iyi olan da kötü olan da eksik kalmiyor.

Mesela sosyal medyada bakıyorum kıza söz bilezigi takilmis sözde (10 bin)
Nisanda tekli altin kolye (5-10 bin)
Nisanda set (5-10bin)
Düğünde de yaklasik 30 binlik bilezik takilmis.

Çoğu kiz böyle.
Ne bileyim bu kadar şeyi insan nasil ister,nasil alinir bu devirde.

Peki bu durumlarin ic yüzü nedir?

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur var mi çevrenizde

Eşimin annesi yıllarca biriktirmiş, taktığı bilezikler kendi aldıkları, bana sordu ama asla değiştirmem emeğine günah dedim, ve modelini bile değiştirmedim. Eşimle yeni tanışmıştık o bile sor ama anne izin vermez tanıyamadınmı demiş.
2 set 1 kelepçe 1 saat aldılar, seti yanlışlıkla 8 ayar getirmişler, annem geri göndermedi. Adam ben malımın arkasındayım dedi 3 yıl geçti hala arkadaş düğününde fln takıyorum çok sevmiştim. Diğer set eşimin hediyesi, onu da 2 düğünde daha takabileceğim aldım ama 5 i bir yerde almadığıma pişmanım eşimde pişman oldu oysa söyledim kabul etmedi.
Alınıyor evet, ama geline damata yıkılan da var hem anlaşmadan orta yol bulunmadan olmaz kimi de alır ama çok karışır her adeti bekler herkesin hikayesi kendine
Bu arada bizde bozmadık nişan günü yok asla 8 ayar istemeyiz demedik, kv düğünden 9 ay sonra gelen altını bile açmadan elime verdi.

Annemden örnek vereyim: kendisi emekli. 3 kardeşiz, üçümüzü de düşünerek ergenlik zamanlarımızdan birikim yapmaya başlamış. Bilezik alıp saklardı hatırlıyorum. Üçümüze de 4 tane Adana burması taktı. 120 gram civarı yapıyor yani.

Şimdiden torunlarının bileziklerini yapmış kadın hevesle. :nazar:

Millette para var
Bende bugünlerde düğüne gittim
Çeyrek ve tam altın takıldı 50 kadar
Bilezikler yine öyle
Para dolar ve eurolar
:rolleyes::sampiyon::rapci::halay:

Başka bir yakınıma kendi şehrindeki düğüne görümce bilezikleri takıldı aynı akşam alındı, eşinin memleketteki düğüne takılmadı millet merak edermiş, ama düğünden sonra 1 yıl içinde kp dubleks denize sıfır evi gelinin üstüne aldı. Hiç kırmadılar, hiç üzülmediler. Adam 1,5 yıl sonra vefat etti. Ne düğün ne takı kaldı. Hala birbirine bağlı bir aile. Yaşadıklarımızı basımıza gelenler değil bizim bakış açımızda şekillendiriyor

Yani altın yükseldi diye kız tarafı aman zora girmeyin bilezik takmasanizda olur demez herhalde :) borç harç alınıyor bir şekilde yada durumları iyidir belki.. kim ne takıyor hiç önemsemem sizde takilmayin

Valla ben de anlayamadim. Ben bir akraba dugunune gittim, sadece amca calisiyor, teyze evhanimi tek maasla geciniyorlar, 2 cocuklari var ama ev var, araba var, dugunde geline taktilar burma, set bir seyler dugunu de yaptilar odediler yani, geline ve ogullarina ev de aldilar. Burda 30binlik takidan ne olur yeaaa takamayan evlenmesin denilmis ama, hayat ates pahasi, anasi babasi varlikli olmayan bir insan calisarak 30bini ne kadar zamanda biriktirebilir ki? Bilemedim yani bu paralar nerden geliyor arkadas:KK51:

Konu sahibi sanirim sen herkes mi zengin bunlarin paralar nerden geliyor demissin, ben de katiliyorum:sampiyon:
Fakir sadece ben varim sanirsam, yarin evlensem dugunluk para cebimden cikmaz:KK15: Cikmaz yani taki falan da gectim gelinlik alirim, ustune de dugun mekani gelmez herhalde.

ölçüt olarak başkalarını alırsanız, sadece mutsuz olursunuz. ve içyüzü de baya çirkin oluyor bu takıların çoğu kiralık oluyor ya da kredi falan çekip büyük bir borç yükü altına giriyor aileler ne için? gösteriş sadece. tabi durumu olanlar da vardır, imkanına göre takmıştır. ama sonuçta bu listeler kesinlikle ölçüt değil, hiçbir şey istemeseniz de sizin değerinizi eksiltmez, dünyaları taksalar da bu sizin çok kıymetli olduğunuzu göstermez. umarım evliliğinizde saygı sevgi olur huzur olur bunlar gerçekten çok daha kıymetli.

Hiç bir düğünde dikkat etmem buna.
Çok takılana bakıp geyik döndürürüz tabi çok ucuza gittik diye orası ayrı :))
Ben set bile istememiştim takmam diye..

Kendi düğünümde bariz sahte olduğu belli olan teneke şeyi bile farketmedim. Balayından sonra sayarken gördük :)

Bu aralar kuyumcudan kiralandığını duyuyorum.
Basit gösteriş hareketleri bunlar çok gereksiz.

Benim görüştüğüm kisi de kardeşlerime 20 bin 25 binlik takildi /takilacak dedi belki dogrudur ama ben sadece kiz tarafi olarak 40 binin üstünde harcama yapacağımi düşünüyorum o da en az. Salon vs. Pahali çünkü bu devirde. Peki altin da almayacaklarsa bu oglan tarafi ne ise yariyor ben mi yanlış düşünüyorum bu elalemin altinlari beni yanlis yola mi sürükledi bilmiyorum :D

Back
X