O Altınlar Gerçek Mi?

Bahtsiz_bedevi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
163
48
13
Dert değil de kafama takılan bir sey var yine bugün :)
Özellikle bu kriz durumunda düğünlerdeki altinlar yine göze çarpıyor. Maddi durumu iyi olan da kötü olan da eksik kalmiyor.

Mesela sosyal medyada bakıyorum kıza söz bilezigi takilmis sözde (10 bin)
Nisanda tekli altin kolye (5-10 bin)
Nisanda set (5-10bin)
Düğünde de yaklasik 30 binlik bilezik takilmis.

Çoğu kiz böyle.
Ne bileyim bu kadar şeyi insan nasil ister,nasil alinir bu devirde.

Peki bu durumlarin ic yüzü nedir?

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur var mi çevrenizde

Özellikle bu kriz durumunda düğünlerdeki altinlar yine göze çarpıyor. Maddi durumu iyi olan da kötü olan da eksik kalmiyor.

Nisanda set (5-10bin)

Çoğu kiz böyle.

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur
Madd gücü olan daha fazlasını takıyor. Gelinle damatta ya ev birikimi yapıyor Ya da evleri varsa araba falan değiştiriyorlar .

durumu olmayan evlenmıyor evlılık ıcın hazırlık yapanlar alabılıyor
yanı bır set bır bılezık alamayacak kadar durumu sıkısık olan da evlenmek ıcın bıraz beklesın bence de
ıstendıgını sanmıyorum ben sunu ısterım demedım
seceyım dıye kuyumcuya goturduler ben karısmam dıye ısrar ettım sız hedıye edıceksınız dedım
kayınvalıdem de baktı sececegım yok 3 takı sectı bu ucunden hangısını begendıysen onu alalım dedı de baktım ıs uzayacak bu olsun barı dedım

evlenen herkese takılır altın halıyle de oluyor bır ıkı bırsey

Gecen hafta arkadasım evlendi. Annesi damattan 10 bilezik günlük set düğünlük set zincir beş taş tek taş istemiş. Kız diyorki mecbur aldılar düğünden sonra beraber çalışıp öderiz dedi. Yanı gerçek bence
Bazılarıda kiralıyormuş kuyumculardan düğün bitince geri idae ediyorlarmış.

durumu olmayan evlenmıyor evlılık ıcın hazırlık yapanlar alabılıyor
yanı bır set bır bılezık alamayacak kadar durumu sıkısık olan da evlenmek ıcın bıraz beklesın bence de
ıstendıgını sanmıyorum ben sunu ısterım demedım
seceyım dıye kuyumcuya goturduler ben karısmam dıye ısrar ettım sız hedıye edıceksınız dedım
kayınvalıdem de baktı sececegım yok 3 takı sectı bu ucunden hangısını begendıysen onu alalım dedı de baktım ıs uzayacak bu olsun barı dedım

evlenen herkese takılır altın halıyle de oluyor bır ıkı bırsey

Ya elbette oluyor hicbir tören takisiz gecirilmez bizde ama bu kadar da degil diye düşünüyorum

Gecen hafta arkadasım evlendi. Annesi damattan 10 bilezik günlük set düğünlük set zincir beş taş tek taş istemiş. Kız diyorki mecbur aldılar düğünden sonra beraber çalışıp öderiz dedi. Yanı gerçek bence
Bazılarıda kiralıyormuş kuyumculardan düğün bitince geri idae ediyorlarmış.

10 bilezik zafen 50 bin galiba 100 bin vermisler takiya

biz de şunu takın bunu takın diye istemedik bişey. herkes durumuna göre taktı. takılar da ileri de yatırım için bankaya kasaya konuldu. çalışıp üzerine ekledik araba alındı. hiç ne kadar takılır diye düşünmedim.. özel bir talepte de bulunmadım

Ben de bunlardan göre göre gaza geldim bir set bir soz bilezigi kesin istiyorum bileziklere karismiyorum dedim ama sonra pisman oldum ya yüzsüz gibi. Sinirli anima geldi

Nisanda set (5-10bin)

Çoğu kiz böyle.

Hic mi bozdurmuyorlar bu altinlari ne yapıyorlar aydinlatin nolur var mi çevrenizde

Maddi durumları iyidir, yıllardır altın biriktirmişlerdir, elalemi etkilemek için borç altına girmişlerdir. Belki de sahtedir. Ne önemi var? Dert kısmı nedir?

Belki zamanında alınmıştır. Şu saat itibariyle gerçekten pahalı tabi.
2.5 sene önce evlendim yazdıklarınızın belki 3_4 katı takıldı. Bi halta yaradıkları da yok, kasa bekliyor. Eşim doğulu olduğu için takı onlarda farklı şeyler ifade ediyor, gereksiz yere değer veriyorlar.

En sinir olduğum da takmak sonra bozdurmak madem takma yani bu gösteriş neden
Maddi durumları iyidir, yıllardır altın biriktirmişlerdir, elalemi etkilemek için borç altına girmişlerdir. Belki de sahtedir. Ne önemi var? Dert kısmı nedir?
Dert değil dedim ya ilk cümlemde :D Ben de evlenmeyi düşünüyorum bu konularda bilgim yok ondan sordum.

Belki zamanında alınmıştır. Şu saat itibariyle gerçekten pahalı tabi.
2.5 sene önce evlendim yazdıklarınızın belki 3_4 katı takıldı. Bi halta yaradıkları da yok, kasa bekliyor. Eşim doğulu olduğu için takı onlarda farklı şeyler ifade ediyor, gereksiz yere değer veriyorlar.
Benim dediklerim dogulu degil doguyu düşünemiyorum bile :D

Back
X