yap canım yapp sifa olsun sogan kürünü yapma baarii
bendeee yatsıyı kılmadımm unutyaa:26::26::26: kız bende aynı saat de yatıp 9 kalkıorıumm ne bu uyku
BEBEĞİ ENGELLEYEN ARIZA
Çocuğu olmayan her 100 kadından 5'ini ilgilendiren sorun bulundu: Stres hormonu, enzim eksikliği nedeniyle işlevini yitirince, erkeklik hormonu artıyor, bebek olmuyor
BBC - LONDRA - Hormon üretimindeki bir hatanın kadınları annelikten mahrum bıraktığı saptandı. Bilim adamları, çocuğu olmayan her 100 kadından beşinin bu hormonal sorun nedeniyle hamile kalamadığını tahmin ediyor. Bu aksaklık ayrıca düşük, obezite, aşırı tüylenme ve düzensiz âdetlere de yol açabiliyor.
Britanya'daki Birmingham Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, stres hormonu olarak bilinen 'cortisol' ile kısırlık arasındaki ilişkiyi araştırdı.
Beden stresli durumlarla karşı karşıya kaldığında cortisol devreye girerek depolanmış enerjiyi serbest bırakıyor ve kasları harekete geçmek üzere hazırlıyor. Cortisol aynı zamanda vücutta enfeksiyon ve yaralanma olduğu zamanlar devreye giriyor. Aktif cortisol, vücuttaki belirli enzimler sayesinde aktif olmayan şekle, cortison'a çevrilebiliyor.
Araştırmalar sonucunda kimi insanlarda bu enzimler mevcut olmadığından, cortisol hormonunun gerektiği gibi işlev gösteremediği, polisystic ovary syndrome (polisistik yumurtalık sendromu) adı verilen bu durumun ise erkeklik hormonu testesteronun aşırı üretimine neden olduğu anlaşıldı.
Benzer hormon verilebilir
Uzmanlara göre bu sorun, kadınlara aynı görevi gören, bedenin dönüştürebileceği benzer hormonlar verilerek aşılabilir; hormon tedavisiyle aşırı testesteron üretiminin önüne geçilebilir. Araştırmayı yürüten ekipten Prof. Dr. Paul Stewart, "Kısırlık binlerce kadın için büyük bir sorun. Elde ettiğimiz sonuçlarla bu kadınların bir kısmına yardım edebilirsek, önemli bir adım atmış sayılırız" dedi. Ancak Prof. Dr. Stewart, tedavi aşamasına gelmek için daha geniş araştırmalar gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kadınlarda polisistik yumurtalık sendromuyla ilgili araştırmanın detaylı bilgileri, Britanya'da yayımlanan Nature Genetics dergisinde yer aldı.
Yaparım artık birini :)) kıs 11.30 erken :)) bana kalsa 2 ye kadar uyurum ama biri gelir güler beni diye korkuyorum :)))
Yaparım artık birini :)) kıs 11.30 erken :)) bana kalsa 2 ye kadar uyurum ama biri gelir güler beni diye korkuyorum :)))
aynen cnm öle de evın bereketı kaçıomus aslında erken kalkıp bereketı toplasak daha ii olurr ama .((( yapabılene
Kıs gelmiyor uyku napim,ama nasıl olduysa dün gece erken uyumuşum :)ayyy bu saattee ne okuolar acabaaa benim uykum geldii
ayy senin ki ap ayrı birseyyy kız ne işin var o saate kadarr yat uyuu
aynen cnm öle de evın bereketı kaçıomus aslında erken kalkıp bereketı toplasak daha ii olurr ama .((( yapabılene
iyi de stres hormonnu nasıl engellıcezzz acebe... hap falan varsa kullanak barım :)
Kıs gelmiyor uyku napim,ama nasıl olduysa dün gece erken uyumuşum :)
Evet öyle ama erken kalkincada aksam olmuyor .ben sabah namazına kalkıp bereketi azcık topluyorum..sonra tekrar cumba yatak :))
ay ben anlamadımm amaa nedior tamm
ayy ben gülmem kıss kınarımmuyu yaaa ne işin var bende uyurum da bilion apartmandakiler gelior cagırıorr hepsi erkencii arkamdan konusmasınlar die kalkıomm
eveeet beni örnek alın bakımm
bilmem stres yapacak herşeyden uzak kalıcaksınz ..hayat şartları günümüzde zor ama ..takmayaın kafanıza bişeyi..bak benm bi yakınım 1 sene korunmuşlardı istememişlerdi yani çekme ile tabi ilaç flnda kullanmamaışlardı..sonra çocuk istediler olmuyordu doktora gititler enge lyok olmaması için..1-2 sene uğraşmış en son bi doktr demiş sebebi stres siz taktıkça odaklandıkça olmuyor akışına bırakın unutun filan demiş.gerçekten .doktor hatta demişki olmayacak o kadar sölim artık gidin demiş..olursa gel yanıma demiş..soğutmuş çocuktan onalrda olmayacak gibi davranmışlar zaten doktorda sert konuşmuş..4 ay sonra hamile kalmış şimdi 5 aylı kızları var DARISI SİZE OLSUN İNŞALLAH..
benn yatıyorumm artık hepiniize ii gecelerr yarın görüşmek dilegiylee esen kalınn
kısaca stresten üzüntüden uzak durmalısın diyor o zaman olabalir deniyor :)
benn yatıyorumm artık hepiniize ii gecelerr yarın görüşmek dilegiylee esen kalınn
Benim komsular biliyor geç kalktıgımı,o yüzden 12 den önce çalmıyorlar zili :))))aman kıs boşver konuşursa konuşsunlar
stres benim diger adımm nasıl uzak dururumm herseye sinier olurum benn cok aceleciyimm dedigim dedigim zaman olacakk
olmadımı kıyamet kopuorr napımm annemin karnında bile beklememişimm
canım bekleriz sohbete her zaman tanısalım kaynasalım inşallaahh
ii gecelerr
stres benim diger adımm nasıl uzak dururumm herseye sinier olurum benn cok aceleciyimm dedigim dedigim zaman olacakk
olmadımı kıyamet kopuorr napımm annemin karnında bile beklememişimm
canım bekleriz sohbete her zaman tanısalım kaynasalım inşallaahh
ii gecelerr
yap canım yapp sifa olsun sogan kürünü yapma baarii
bendeee yatsıyı kılmadımm unutyaa:26::26::26: kız bende aynı saat de yatıp 9 kalkıorıumm ne bu uyku
sesli güldüm ..bende öyleyimdir dediğin gibi ama işte senin olamman için gerekli sebebin var bebeiş istyrsun sakin ol istersen psikologa git hatta yoga filan ne gerekyrsa aman ben onlara da pek inanmam da herifine söle bana hzuur ver mutlu et olur inşallah de..mızmız ol kapris yap ohh keyfine bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?