Nurettin Yıldız'dan bir skandal daha: Kadınlar kocalarından dayak yedikleri için şükretmeli

Hep bi olumsuzu arama, eleştirme çabaları.. AKP sayesinde ülke ilerlemiş durumda, Haa keşke teknoloji gelişmeseydi bu kadar, insanlar kocalarını, sevdiklerini elinde oynatır oldu. Ben de birsuru şey sıralayabilirim.
Yahu bundan önceki iktidarda adam yerine konulmuyordu kimse. İnsanların mükemmel olmadığı gibi, toplumlar da mükemmel olamaz fakat ilerleyebilir..
Konuyu zorla buraya getirten sizlersiniz..
Herkesin görüşü farklıdır.
Burda savunduğum şey Nureddin Yıldız in konuşmalarının saptirilmasi. Sanki millet oturmuş öyle sohbet dinliyor da 10 yilda artmış cinayetler felan... Aaa bugün Nureddin Yıldız ı dinleyim de az daha yoldan çıkayım mi diyordu insanlar 10 yilda.. Haksızliga uğrayan kim olursa savunurum. Akp bile eleştirdi Nureddin Yıldız i ama ben demiyorum ki bak AKP de böyleymiş, yanlış tanımışım. Hakikatleri görmek, doğruları unutmamak, göz ardı etmemek gerekir.
Adamin sözlerinde çekip alınan yerler dışında, saygı duyacağınız sözler de var. Bunu bile bile hala belalar okumaya devam ediyorsaniz, görmek istemediğiniz, anlamak istemediğiniz içindir. Adaletli olduğuna inanmıyorum kimsenin..
Sizin dışınızda Akp diyen yok farkındamısınız? Israrla niye "sadece akpliler müslüman" mesajı vermeye çalışıyosunuz?

@Saraylim Adam bilir kişi zaten.. Üzerine basa basa diyor ki, sehveti bastırmak isteyen bunlara dikkat etsin. Yatarken kendine boş bir an bırakmasın ki sehveti artıracak şeyler aklına gelmesin. İsteyen yapar istemeyen azar masturbasyon yapar. Bu onun problemi mi? Soruya verilen yanıt '' asla sehvete kapılmayın haramdır '' olsaydı neler diyecektiniz acaba.

Bunlarin uzun uzun açıklaması var ama ben daraltarak yazmak durumundayim konu dine geldiği için..

Benim düşüncemin aksini söyleyen çoğu kadın, kadına şiddetin meşrulaştırilamayacagini savundu. Ya Allah aşkına geçen bir arkadaş yazmış grup sex yaparken bile yakalansa kadın dövülmez diye. Bir erkek Allah korusun böyle bir manzara görse cinayete kadar gider sonu.. Ki hala diyorum kadına şiddeti teşvik eden bir video değil o sohbet. Sohbeti dinleyen bir erkek şunu düşünür, karım beni aldatırsa onu boşamak hakkimdir, ama yok boşanmaya razı gelmezse belirtilen şartlarda dövmek(tekme tokat dövmekten değil) yine hakkimdir. Haa sonunda da diyor ki Allah bu hakkı erkeğe vermiş fakat Peygamber Efendimiz (sav) ben kadınlarımı Dövmedim buyurmuş..
Bu adam şeriata göre konuşan arkasından da toplumsal gerçekleri ve kendi görüşlerini ifade eden bir adam.. Şeriat demek İslam hukuku demek. Ona göre konuşuyor.

Şimdi herkes dört elden dalga geçerek ve '' bu adami savunanlar'' imasi ile toplu gönderim yaparak kendi görüşlerini belli ederken, ben de o görüşler ile cevap vermek durumundayim.

Ayrıca AKP iktidar olmadan önce Anıtkabire başı kapalı insanlar bile alınmıyordu, birebir örneği yengem. Almadılar. Şimdi AKP ile alakası da yok..
Din şeriat diyince illa ki AKP mi gelmeli akla? Dini yaşamaya fırsatı mi vardı ki insanların, ondan önceki iktidar zamanında ?

Masturbasyon yapmak azmak mi demek, cozum ne peki "erken yasta evlilik mi"?Ketcapin sehvet arttirdigini nereden biliyor, hangi bilimsel kanita dayali?

Arkadasim insan sinir aninda cinayet isleyebilir, hata yapabilir, kontrolunu kaybedebilir. Sen her normal insanin basina gelebilecek bir sey ile, dini bir metine dayali "siddeti mesrulastirma" ile savunuyorsun. Sanki "dovmenin sanatini" konusuyoruz. Baska bir canliya siddet falan uygulayamazsin o kadar bitti. Peki kadinlarin hakki nedir, kadinlara neden "bu haklar, ayricaliklar" taninmiyor? Dini metinde de oyle detayli "su su kosullarda dovulur" falan yok. Direkt erkegin kadini dovme hakki var, bunlarin aksi yorumlar sadece olayi yumusatma halleri. " Haa sonunda da diyor ki Allah bu hakkı erkeğe vermiş fakat Peygamber Efendimiz (sav) ben kadınlarımı Dövmedim buyurmuş.." bu da acayip celiskili bir cumle kendi icinde bir paradoks. Detaylarina girmek istemem.

"İlk başta şeriata göre konuşup sonra doğru olanı söylüyor.. Nedense önce bahsettiği kısımlar kesilip topluma din düşmanı olarak sunuluyor." soyle bir cumleniz var yukarida. Ustune dusmek istemem ama konuya noktayi koymussunuz!

Bu ulkede zaten sadece basortulu kadinlar sikinti cekti cunku alevisi, hiristiyani, yahudisi gecmiste de simdide gulluk gulistanlik icinde yasiyor da hep ayni terane donup duruyor. Diyanet bir kesimin elinde bir tek ona hizmet ediyor herkesten aldigi vergilerle!!, okullarda tek inanc zorunlu olarak ogretiliyor ve sinavlarda bunun hakkinda soru cikiyor yetmiyor, binlerce insan sadece bir dinin bir seklini ogretmek icin devletin kasasinda maas aliyor hala magdursunuz, hala sizden mazlumu yok. Tvlerde tek din tek inanctan otesi yok!Eskiden de sanki camilerin kapisina kilit vurdular, buralari illegal ilan ettiler de eskilerde "dininizi yasama sansiniz" yokmusmus! Sizlerin yasadigi magduriyet, bu ulkede yasayan diger inanc gruplarinin yasadigi magduriyetin yaninda devede kulak kaliyor. Artik bundan dem vurmayin yetti cunku.

Masturbasyon yapmak azmak mi demek, cozum ne peki "erken yasta evlilik mi"?Ketcapin sehvet arttirdigini nereden biliyor, hangi bilimsel kanita dayali?

Arkadasim insan sinir aninda cinayet isleyebilir, hata yapabilir, kontrolunu kaybedebilir. Sen her normal insanin basina gelebilecek bir sey ile, dini bir metine dayali "siddeti mesrulastirma" ile savunuyorsun. Sanki "dovmenin sanatini" konusuyoruz. Baska bir canliya siddet falan uygulayamazsin o kadar bitti. Peki kadinlarin hakki nedir, kadinlara neden "bu haklar, ayricaliklar" taninmiyor? Dini metinde de oyle detayli "su su kosullarda dovulur" falan yok. Direkt erkegin kadini dovme hakki var, bunlarin aksi yorumlar sadece olayi yumusatma halleri. " Haa sonunda da diyor ki Allah bu hakkı erkeğe vermiş fakat Peygamber Efendimiz (sav) ben kadınlarımı Dövmedim buyurmuş.." bu da acayip celiskili bir cumle kendi icinde bir paradoks. Detaylarina girmek istemem.

"İlk başta şeriata göre konuşup sonra doğru olanı söylüyor.. Nedense önce bahsettiği kısımlar kesilip topluma din düşmanı olarak sunuluyor." soyle bir cumleniz var yukarida. Ustune dusmek istemem ama konuya noktayi koymussunuz!

Bu ulkede zaten sadece basortulu kadinlar sikinti cekti cunku alevisi, hiristiyani, yahudisi gecmiste de simdide gulluk gulistanlik icinde yasiyor da hep ayni terane donup duruyor. Diyanet bir kesimin elinde bir tek ona hizmet ediyor herkesten aldigi vergilerle!!, okullarda tek inanc zorunlu olarak ogretiliyor ve sinavlarda bunun hakkinda soru cikiyor yetmiyor, binlerce insan sadece bir dinin bir seklini ogretmek icin devletin kasasinda maas aliyor hala magdursunuz, hala sizden mazlumu yok. Tvlerde tek din tek inanctan otesi yok!Eskiden de sanki camilerin kapisina kilit vurdular, buralari illegal ilan ettiler de eskilerde "dininizi yasama sansiniz" yokmusmus! Sizlerin yasadigi magduriyet, bu ulkede yasayan diger inanc gruplarinin yasadigi magduriyetin yaninda devede kulak kaliyor. Artik bundan dem vurmayin yetti cunku.
Bizlerin yaşadığı magduriyet ?Ben başı kapalı bir insan değilim.. Gruplara ayırarak yazmadım sizin yaptığınız gibi. Konuyu ayırima getirmeye de gerek yok, alakası yok. Yok.
Benim herkese saygim var.. Bir çok sıkıntı ele alınabilir, dediğim gibi bu bir örnek.. Ülkede sadece başı kapalılar sıkıntı çekmiş algısı nerden oluştu onu anlamadım?
İlla tesettürü ya da başka birşeyi savunmak için o gruptan mi olmak gerekir??

Bizlerin yaşadığı magduriyet ?Ben başı kapalı bir insan değilim.. Gruplara ayırarak yazmadım sizin yaptığınız gibi. Konuyu ayırima getirmeye de gerek yok, alakası. Yok.
Benim herkese saygim var.. Bir çok sıkıntı ele alınabilir, dediğim gibi bu bir örnek.. Ülkede sadece başı kapalılar sıkıntı çekmiş algısı nerden oluştu onu anlamadım ?

Basi kapalilari kast etmedim, "dinini yasayamayanlardan" kastiniz kimse onlari kast ettim ayrim yapmadim, cizdiginiz mutlu mesut turkiye tablosunun oteki yuzunu gosterdim! Ulkede de hic bir sey duzelmedi, hic kimse icin. Hersey ayni tas ayni terane, daha da beter halde sadece, kurum ve kuruluslara guven sifir!

Hep bi olumsuzu arama, eleştirme çabaları.. AKP sayesinde ülke ilerlemiş durumda, Haa keşke teknoloji gelişmeseydi bu kadar, insanlar kocalarını, sevdiklerini elinde oynatır oldu. Ben de birsuru şey sıralayabilirim.
Yahu bundan önceki iktidarda adam yerine konulmuyordu kimse. İnsanların mükemmel olmadığı gibi, toplumlar da mükemmel olamaz fakat ilerleyebilir..
Konuyu zorla buraya getirten sizlersiniz..
Herkesin görüşü farklıdır.
Burda savunduğum şey Nureddin Yıldız in konuşmalarının saptirilmasi. Sanki millet oturmuş öyle sohbet dinliyor da 10 yilda artmış cinayetler felan... Aaa bugün Nureddin Yıldız ı dinleyim de az daha yoldan çıkayım mi diyordu insanlar 10 yilda.. Haksızliga uğrayan kim olursa savunurum. Akp bile eleştirdi Nureddin Yıldız i ama ben demiyorum ki bak AKP de böyleymiş, yanlış tanımışım. Hakikatleri görmek, doğruları unutmamak, göz ardı etmemek gerekir.
Adamin sözlerinde çekip alınan yerler dışında, saygı duyacağınız sözler de var. Bunu bile bile hala belalar okumaya devam ediyorsaniz, görmek istemediğiniz, anlamak istemediğiniz içindir. Adaletli olduğuna inanmıyorum kimsenin..

Akp sayesinde ülke ilerlemedi,insanlar ayrıştırıldı senden benden diye taraf oluştu..
ATATÜRK'ü kitaplardan sildiler.
Kadın cinayetleri arttı..
Dine siyaset girdi.
Ordu üç kuruşluk adama peşkek çekildi.
Şehitlere kelle denildi,şehit babası hapise girdi.
Satılmayan iş yerleri kalmadı.
Pkk'ya göz yumuldu.
Asker sanık pkk tanık oldu.
Haburdan halay çekerek giren pkk vardı..
Milli değerlerimiz yok edildi.
Törenler yasaklandı.
TC ibaresi kaldırıldı..
Fetöcüler devletin her kademesine yerleştiler..
15 temmuzu Kurtuluş Savaşıyla kıyasladılar.
Kadının bedenine karıştılar kürtaja hayır dediler..
4 çocuk dediler sanki hepimiz karun kadar zenginiz..
Daha çok varda.
Kısacası ülkenin içine sıçtılar...

Sizin dışınızda Akp diyen yok farkındamısınız? Israrla niye "sadece akpliler müslüman" mesajı vermeye çalışıyosunuz?
bazılarına göre akepeli değilsen taktığın başörtü rahibelerin taktığından farkı yokmuş:işsiz:
akepeli olmadığımız için başörtümüz bile eleştirildi.bu arkadaş imanımızı bile eleştirdi.:KK14:

Adama boyle baktım:KK57:
Savunanlara söyle baktim:KK57::KK57:

Nerdeyse her gun kadin cinayeti islenirken bu adamin boyle pervasizca konuşması...
Bunu savunanların var olması...adamın her dedıgi falso ilk de değil...
Neyin kafasizligi bu ...:KK57:

Böyle bir dinin kurallarını ret ediyorum,bu kurallar yüzenden dinden soğudum artık..

bazılarına göre akepeli değilsen taktığın başörtü rahibelerin taktığından farkı yokmuş:işsiz:
akepeli olmadığımız için başörtümüz bile eleştirildi.bu arkadaş imanımızı bile eleştirdi.:KK14:

Kurban olsunlar senin gibi kapalılara,senin yerin benim için çok farklı egemcim biliyorsun bunu..

Akp sayesinde ülke ilerlemedi,insanlar ayrıştırıldı senden benden diye taraf oluştu..
ATATÜRK'ü kitaplardan sildiler.
Kadın cinayetleri arttı..
Dine siyaset girdi.
Ordu üç kuruşluk adama peşkek çekildi.
Şehitlere kelle denildi,şehit babası hapise girdi.
Satılmayan iş yerleri kalmadı.
Pkk'ya göz yumuldu.
Asker sanık pkk tanık oldu.
Haburdan halay çekerek giren pkk vardı..
Milli değerlerimiz yok edildi.
Törenler yasaklandı.
TC ibaresi kaldırıldı..
Fetöcüler devletin her kademesine yerleştiler..
15 temmuzu Kurtuluş Savaşıyla kıyasladılar.
Kadının bedenine karıştılar kürtaja hayır dediler..
4 çocuk dediler sanki hepimiz karun kadar zenginiz..
Daha çok varda.
Kısacası ülkenin içine sıçtılar...
aynen öyle güzel ayrıştık ki,benim yüzde bilmem kaçım diyerek.artık siz biz olduk.

Bizlerin yaşadığı magduriyet ?Ben başı kapalı bir insan değilim.. Gruplara ayırarak yazmadım sizin yaptığınız gibi. Konuyu ayırima getirmeye de gerek yok, alakası yok. Yok.
Benim herkese saygim var.. Bir çok sıkıntı ele alınabilir, dediğim gibi bu bir örnek.. Ülkede sadece başı kapalılar sıkıntı çekmiş algısı nerden oluştu onu anlamadım?
İlla tesettürü ya da başka birşeyi savunmak için o gruptan mi olmak gerekir??
Sıkıntı çekme konusunu sen açtın. Yok şuraya girmiş buraya girememiş diye. Girememesine kim neden oldu onun cevabını verir misin.

Yani cidden şunu anlamakta zorlanıyorum.
Niye karşılıklı konuşmanın sonunda bir gönderme oluyor; böyleleri, bunun gibiler vs vs..
Benim görüşlerimi savunmak zorunda değilsiniz elbette ama, söylemek istediğim şeyin dışına çıkıp ben demişim gibi yapmanız da hiç hoş değil.. Her başı kapalı olan akp li olacak diye bir söylemim olmadı..

Ayrıca, niye hep bir ağızdan fikrinize ters düşen şeyleri aranızda konuşup, bir dışlama çabası içindesiniz ???

Ülkenin haline üzülmemek elde değil. Bizim toplumumuz gibi aşırı milliyetçi bir toplumu bile ülkeden soğuttular. Denilenler çok doğru kurumlara güven kalmadı. Herkes herşeyi sorguluyor. Benim 70 yaşında aşırı dindar teyzem nefret ediyo onlardan. Bu ülke aydınlığa çıkacak ama trafolardaki kediler bitmiyor.

Bu ulkede gercekten turbanli kadinlar 98 surecinde sikinti yasadilar, bunu inkar etmenin alemi yok. Sacma sapan, insan haklarina aykiri bir ton sen yasandi o donem. Ayni dunya gorusune sahip olan erkek elini kolunu sallaya sallaya okula girerken, en cok desteklenmesi gereken "okumak isteyen turbanli kadinlar" ikna odalarina alindi.

Ama problem sadece bu degil bu ulkede diger inanclarin problemleri her zaman vardi, hala var ve katmerlenerek artmis durumda.

1. Bu ulkede yeni kilise yapamazsin
2. Hiristiyan ya da yahudi bir turk vatandasi isen devletin hic bir kademesinde sana yer yok, bas ortulu bir kadin, gumus yuzuklu adam sorun olmazken, hacli bir kolye tak calis bakalim basina neler geliyor. Istanbul disinda dogru duzgun gayri muslum yasamiyor ulkede o kadar hosgoru yuvasi ulke.
3.Aleviysen bile devletin belli kademesinden sonra yukselemiyorsun, inancin yuzunden eleniyorsun (diger dinlere gecmis olsun onlar oraya kadar da gelemiyorlar).
4. Sunni muslumanlar disinda hic kimsenin kendi inanci icin din adami yetistirme hakki yok gibi. Heybeliada kapali, ilahiyat disinda baska bir teoloji okulu yok, Devlet sadece sunni islamin din adamini yetistiriyor.
5. Cemevi illegal evet yanlis duymadiniz illegal! Avrupa'da camileri illegal ilan ettiklerini yani bir inanci mabedi diye dusunmediklerini soylediklerini bir dusunun bakalim "islamafobi" diye yikilir ortalik.
6. Binlerce imam devletten maas aliyor, muezzini, din kulturu dersi hocasi vs (alevi, hiristiyan ve yahudiler ellerini yalamakla mesguller onlarin kendi bagislari ile finanse ettikleri ibadethanelerine karsilik, devlet destekli (herkesin vergisi) tek bir inanc super degil mi).
7.24 saat tvden sunni islam yayini yapilir, baska inancnlarin gorunurlugu sifir!

Turkiye laik bir ulke degil hic bir zaman laik olmadi, ama Turkiye bir gun laik olacak!.

Bu ulkede gercekten turbanli kadinlar 98 surecinde sikinti yasadilar, bunu inkar etmenin alemi yok. Sacma sapan, insan haklarina aykiri bir ton sen yasandi o donem. Ayni dunya gorusune sahip olan erkek elini kolunu sallaya sallaya okula girerken, en cok desteklenmesi gereken "okumak isteyen turbanli kadinlar" ikna odalarina alindi.

Ama problem sadece bu degil bu ulkede diger inanclarin problemleri her zaman vardi, hala var ve katmerlenerek artmis durumda.

1. Bu ulkede yeni kilise yapamazsin
2. Hiristiyan ya da yahudi bir turk vatandasi isen devletin hic bir kademesinde sana yer yok, bas ortulu bir kadin, gumus yuzuklu adam sorun olmazken, hacli bir kolye tak calis bakalim basina neler geliyor. Istanbul disinda dogru duzgun gayri muslum yasamiyor ulkede o kadar hosgoru yuvasi ulke.
3.Aleviysen bile devletin belli kademesinden sonra yukselemiyorsun, inancin yuzunden eleniyorsun (diger dinlere gecmis olsun onlar oraya kadar da gelemiyorlar).
4. Sunni muslumanlar disinda hic kimsenin kendi inanci icin din adami yetistirme hakki yok gibi. Heybeliada kapali, ilahiyat disinda baska bir teoloji okulu yok, Devlet sadece sunni islamin din adamini yetistiriyor.
5. Cemevi illegal evet yanlis duymadiniz illegal! Avrupa'da camileri illegal ilan ettiklerini yani bir inanci mabedi diye dusunmediklerini soylediklerini bir dusunun bakalim "islamafobi" diye yikilir ortalik.
6. Binlerce imam devletten maas aliyor, muezzini, din kulturu dersi hocasi vs (alevi, hiristiyan ve yahudiler ellerini yalamakla mesguller onlarin kendi bagislari ile finanse ettikleri ibadethanelerine karsilik, devlet destekli (herkesin vergisi) tek bir inanc super degil mi).
7.24 saat tvden sunni islam yayini yapilir, baska inancnlarin gorunurlugu sifir!

Turkiye laik bir ulke degil hic bir zaman laik olmadi, ama Turkiye bir gun laik olacak!.
umarım dedigin gibi olur ama biz bunu göremeyiz bence belki çocuklarımız yada torunlarımız görür

Peki Nurettin Yildiz gibilerin dusunceleri neden soka neden oluyor?
Problem ortada "tek bir islami" anlayisin olmayisinda. Herkes kendisininkini dogru ve makul kabul edip, digerini tekfir ediyor da ondan. Islam merkezi otoritesi olmayan bir inanc, bu yuzden tarihi boyunca neredeyse 1000 mezhebi olan belki de tek ibrahimi dinlerden biridir. Itikadi ve fikhi mezhepleri birbirinden farkli bir inanctan bahsediyoruz, dusunce farkliklari olmasi gayet de normal. Benim asina oldugum sunni islam , o yuzden ondan konusacagim. Sunni Islam cercevesi icinde olan maturidilik, esarilik, mutezilelik itikadi mezhepleri olustururlar. Araplar cogunlukla esaridiler, turkiye halkari genelde maturidirler. Islamin "altin cagi denen" cagin yaraticisi ve Islamin yunan felsefesi ile birlesmesi sonucu ortaya cikan o "akilci" donemin muessipleri ise Mutezile mezhebine mensuplar (yok olup gittiler, onlar gitti akilcilik ve dini metinleri doneme gore yorumlama evresi kapandi sunni islamda).
Sunni Fikhi mezhepler ise meshur hanefilik, safilik, hanbelilik ve malikilik iste. Detaylara girmeyecegim.

Peki yasadiginiz kafa karisikligi neden kaynaklaniyor soyleyeyim:bazilariniz metinleri doneme gore yorumlamak gerektigini soyluyor iken , digerleri "metinleri doneme gore yorumlamazsin" deyiverip, binlerce onceki yilki anlami ve yasam tarzina uygun olarak yorumluyor. Butun kavga da burada cikiyor! Gerci hic birinizin bunlar ustune okuma yaptigini da sanmiyorum ya neyse:)

Daha fazla dine girmek istemiyorum, gayfe icmeye kaciyorum:)

Peki Nurettin Yildiz gibilerin dusunceleri neden soka neden oluyor?
Problem ortada "tek bir islami" anlayisin olmayisinda. Herkes kendisininkini dogru ve makul kabul edip, digerini tekfir ediyor da ondan. Islam merkezi otoritesi olmayan bir inanc, bu yuzden tarihi boyunca neredeyse 1000 mezhebi olan belki de tek ibrahimi dinlerden biridir. Itikadi ve fikhi mezhepleri birbirinden farkli bir inanctan bahsediyoruz, dusunce farkliklari olmasi gayet de normal. Benim asina oldugum sunni islam , o yuzden ondan konusacagim. Sunni Islam cercevesi icinde olan maturidilik, esarilik, mutezilelik itikadi mezhepleri olustururlar. Araplar cogunlukla esaridiler, turkiye halkari genelde maturidirler. Islamin "altin cagi denen" cagin yaraticisi ve Islamin yunan felsefesi ile birlesmesi sonucu ortaya cikan o "akilci" donemin muessipleri ise Mutezile mezhebine mensuplar (yok olup gittiler, onlar gitti akilcilik ve dini metinleri doneme gore yorumlama evresi kapandi sunni islamda).
Sunni Fikhi mezhepler ise meshur hanefilik, safilik, hanbelilik ve malikilik iste. Detaylara girmeyecegim.

Peki yasadigini kafa karisikligi neden kaynaklaniyor soyleyeyim:bazilariniz metinleri doneme gore yorumlamak gerektigini soyluyor iken , digerleri "metinleri doneme gore yorumlamazsin" deyiverip, binlerce onceki yilki anlami ve yasam tarzina uygun olarak yorumluyor. Butun kavga da burada cikiyor! Gerci hic birinizin bunlar ustune okuma yaptigini da sanmiyorum ya neyse:)

Daha fazla dine girmek istemiyorum, gayfe icmeye kaciyorum:)
Afiyet ola

X