• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NTD ? :( okuyun bilgisi olan varsa cevap wersin :( :(

neslimurat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2014
107
3
38
34
Uşak
merhaba 16 haftalık tek yumurta ikizlerime hamileyim. cinsiyetimiz ikiside kız. tarama testleri salı gününe kadar güzel çıktı . :) fakat bi sorun var. NTD diye bişiy. bebeğin belden altı özürlü doğabilme riski. bu çıktı degeri ise 1,183 fakat 19 haftayı doldurmadıgım için ayrıntılı usg yapılmadı . :( yani şuan hiç birsey bilmiyorum. inşallah birsey yoktur ama bunun anne karnında tedavisi varmı ? yada doğduktan sonra ne yapılabilir. düzelir mi ? :(. yada bu sorun çıkınca bebeklerde bişiy oluyormu. en iyi testleri ve tahlilleri neresi yapıyo. yüzde kaç inanalıum. lütfen yardıım :( :25:

merhaba 16 haftalık tek yumurta ikizlerime hamileyim. cinsiyetimiz ikiside kız. tarama testleri salı gününe kadar güzel çıktı . :) fakat bi sorun var. NTD diye bişiy. bebeğin belden altı özürlü doğabilme riski. bu çıktı degeri ise 1,183 fakat 19 haftayı doldurmadıgım için ayrıntılı usg yapılmadı . :( yani şuan hiç birsey bilmiyorum. inşallah birsey yoktur ama bunun anne karnında tedavisi varmı ? yada doğduktan sonra ne yapılabilir. düzelir mi ? :(. yada bu sorun çıkınca bebeklerde bişiy oluyormu. en iyi testleri ve tahlilleri neresi yapıyo. yüzde kaç inanalıum. lütfen yardıım :( :25:

güzelim ebnimde komşum çok zor günler geçirdi senin gibi 7.5 aylık hamileyken çok suyun var dediler bebeği hemen alacağız dediler büyük ihtimalle yaşamaz dediler bebeğin ölü doğum yaparsın dediler psikolojisi çok bozuldu başka doktora gitti oda bebeğinin kalbindede beynindede sıkıntı var dediler sakat doğacak dediler her gittiği doktor başka birsey dedi bizim desteklerimizle ayakta durdu ama cok yıprandı üzüldü ama allaha sarıldı ne olursa olsun allahın emaneti dedi allahtan gelene razıyım dedi sakat olsada şükür edecekti kalbini hiç bozmadı şimdi bebeği doğdu ve sapasağlam maşallah hiç bir sıkıntısı yok yani senin anlayacağın rabbinden gelene razı ol kalbini serin tut kafana takma bol dua et allaha sarıl hersey yoluna girer emin ol rabbim sağlık versin inş bebeğiklerinide sağlık bir sekilde kucağına alırsın

güzelim ebnimde komşum çok zor günler geçirdi senin gibi 7.5 aylık hamileyken çok suyun var dediler bebeği hemen alacağız dediler büyük ihtimalle yaşamaz dediler bebeğin ölü doğum yaparsın dediler psikolojisi çok bozuldu başka doktora gitti oda bebeğinin kalbindede beynindede sıkıntı var dediler sakat doğacak dediler her gittiği doktor başka birsey dedi bizim desteklerimizle ayakta durdu ama cok yıprandı üzüldü ama allaha sarıldı ne olursa olsun allahın emaneti dedi allahtan gelene razıyım dedi sakat olsada şükür edecekti kalbini hiç bozmadı şimdi bebeği doğdu ve sapasağlam maşallah hiç bir sıkıntısı yok yani senin anlayacağın rabbinden gelene razı ol kalbini serin tut kafana takma bol dua et allaha sarıl hersey yoluna girer emin ol rabbim sağlık versin inş bebeğiklerinide sağlık bir sekilde kucağına alırsın

amin canım çok sağol. kalbim temiz zaten. benimde eşim we Rabbimden başka kimsem yok. birine sığınıp dua edecegim gece gündüz. diğerine sarılıp teselli bulacagım. inşallah bişiy yoktur. ama olursada yapacak bişiy yok. sadece bunlar ne onu bilmiyorum. bu risk çıktı :(

Googleda ntd diye araştırma yaparsamız çıkıyor tüm bilgiler
Sanırım normal değerin 1 olması gerekiyor ama başka verilerle beraber hesaplnaarak risk faktörü bulunuyor
Anne yaşı, gebelik sayısı vesaire
Anne karnında değilde, doğumdan sonra ameliyat ihtimali olabilir
Ama umarım hiç bir sıkıntı olmadan alırsınız meleklerinizi kucağınıza
Onlar Allaha emanet

Ayrıca folik asit eksikliği, kilo, şeker, çevresel faktörlerde etkiliyöiş bu durumda ,
Lütfen folic asidinizi kullanmayı ihmal etmhyin ve kendinize dikkat edin

Googleda ntd diye araştırma yaparsamız çıkıyor tüm bilgiler
Sanırım normal değerin 1 olması gerekiyor ama başka verilerle beraber hesaplnaarak risk faktörü bulunuyor
Anne yaşı, gebelik sayısı vesaire
Anne karnında değilde, doğumdan sonra ameliyat ihtimali olabilir
Ama umarım hiç bir sıkıntı olmadan alırsınız meleklerinizi kucağınıza
Onlar Allaha emanet

teşekkür ederim . araştırma yaptım ama ama yasayanlar daha iyi bilir diye buraya yazdım. insallah yoktur. dua edin rabbim herkese sağlıklı sıhhatli wersin

teşekkür ederim . araştırma yaptım ama ama yasayanlar daha iyi bilir diye buraya yazdım. insallah yoktur. dua edin rabbim herkese sağlıklı sıhhatli wersin

İnşallah canım
Rabbim sağlıkla, mutlulukla kucağına almayı nasip etsin
Bu sıkıntıları atlatıp, güzel haberlerini alıcaz inşallah
Dualarımdasın

Ayrıca folik asit eksikliği, kilo, şeker, çevresel faktörlerde etkiliyöiş bu durumda ,
Lütfen folic asidinizi kullanmayı ihmal etmhyin ve kendinize dikkat edin

doğum önceside kullandım . ama bişiyler ters gitmiş. kende doktoruma gittim bugun. özel bi klinik önerdi yarın ıraya gideceğim hayırlısı neyse o olsun artık :( rabbim veriyo sonuçta

amin canım çok sağol. kalbim temiz zaten. benimde eşim we Rabbimden başka kimsem yok. birine sığınıp dua edecegim gece gündüz. diğerine sarılıp teselli bulacagım. inşallah bişiy yoktur. ama olursada yapacak bişiy yok. sadece bunlar ne onu bilmiyorum. bu risk çıktı :KK43:
Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı

Back