• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nst Kasılma

picolatte

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2023
46
27
8
30
Merhaba ben 25 haftalık hamileyim kasılmalarım çok erken başladı. Karnımın bir bölümü sertleşip sonra yumuşuyor. Bazen çok sık aralıklarla bazen de daha az. Bugün doktora gittim haftam küçük olmasına rağmen kasılma var diyince nst çekti. Nst den anlayan varsa sancım olup olmadığını yorumlayabilir mi ?
08c300e4-012a-4ecb-9a1d-212386ddf845.jpeg

Merhabalar geçmiş olsun çok hafif hafif kasılmalar var gibi bu haftaya göre anlamsız mı tam bilmiyorum malesef , ben de aynı durumu yaşıyorum o yüzden yazmak istedim doktorum ilaç tedavisine başladı , magnezyum kullanmıyorsanız başlayabilirsiniz

Merhabalar geçmiş olsun çok hafif hafif kasılmalar var gibi bu haftaya göre anlamsız mı tam bilmiyorum malesef , ben de aynı durumu yaşıyorum o yüzden yazmak istedim doktorum ilaç tedavisine başladı , magnezyum kullanmıyorsanız başlayabilirsiniz
İlaç tedavisi dediğiniz hangi ilaçlar ? Siz kaçıncı haftadasınız ? Magnezyum kullanıyorum çok uzun zamandır.

İlaç tedavisi dediğiniz hangi ilaçlar ? Siz kaçıncı haftadasınız ? Magnezyum kullanıyorum çok uzun zamandır.
Nidicard ve progestan başlandı ben 28.haftamdayım nstde sancılarım 40 civarında çıktı benim biraz daha farklı. Sizin nstde bana çok anlamlı sancılar var gibi görünmedi ama iyi bilen arkadaşlar yorumlarsa daha iyi olur tabi.

Son düzenleme:
Nidicard ve progestan başlandı ben 28.haftamdayım nstde sancılarım 40 civarında çıktı benim biraz daha farklı. Sizin nstde bana çok anlamlı sancılar var gibi görünmedi ama iyi bilen arkadaşlar yorumlarsa daha iyi olur tabi.
Ben de progestanı fitil olarak kullanmaya başladım. Bakalım inşallah faydasını görürüm. Kaçıncı haftada başlamıştı kasılmalarınız? 25. haftada da var mıydı acaba?

Ben de progestanı fitil olarak kullanmaya başladım. Bakalım inşallah faydasını görürüm. Kaçıncı haftada başlamıştı kasılmalarınız? 25. haftada da var mıydı acaba?
25 hafta civarında başlamıştı benim de bir yere toplanıyor gibi oluyordu karnım semsert kalıyordu bir süre sonra geçiyordu , bunu doktoruma dediğimde bunların önemsiz olduğunu sancıların başka türlü olduğunu söyledi, size başka önerilerde bulundu mu doktorunuz?

25 hafta civarında başlamıştı benim de bir yere toplanıyor gibi oluyordu karnım semsert kalıyordu bir süre sonra geçiyordu , bunu doktoruma dediğimde bunların önemsiz olduğunu sancıların başka türlü olduğunu söyledi, size başka önerilerde bulundu mu doktorunuz?
Yok hiçbir öneride bulunmadı. Beni bir gün hastanede yatırdı. 2 tane boş serum , parol , antibiyotiği de boş serumlardan birinin içine karıştırıp verdi. Dil altı nidilat bir tane o gün kullandırdı. Bi de Endol fitil verdi onu da sadece bir tane kullandırdı. Sonra tekrar nst ye bağlayıp taburcu etti tüm nst lerim böyle 10-20 arası gidip geliyor. Ama kasılmalarım hiç geçmiyor. İlerlemesinden endişe ediyorum.

Yok hiçbir öneride bulunmadı. Beni bir gün hastanede yatırdı. 2 tane boş serum , parol , antibiyotiği de boş serumlardan birinin içine karıştırıp verdi. Dil altı nidilat bir tane o gün kullandırdı. Bi de Endol fitil verdi onu da sadece bir tane kullandırdı. Sonra tekrar nst ye bağlayıp taburcu etti tüm nst lerim böyle 10-20 arası gidip geliyor. Ama kasılmalarım hiç geçmiyor. İlerlemesinden endişe ediyorum.
Umarım daha fazla ilerlemez gönlümüzü ferah tutalım inşallah zamanında hayırlısıyla kucağımıza alırız bebeklerimizi..bolca dinlenmek uzanmak bol su tüketmek bunlar bana biraz olsun iyi gelen şeyler başka da elden bir şey gelmiyor. Geçmiş olsun tekrardan

Çok minnak sancı var, maksimum 10'a falan çıkmış gece gece kör gözümle yanlış görmüyorsam o da sık değil. Kayda değer bi kasılma değil yani panik yapmayın

Merhaba ben 25 haftalık hamileyim kasılmalarım çok erken başladı. Karnımın bir bölümü sertleşip sonra yumuşuyor. Bazen çok sık aralıklarla bazen de daha az. Bugün doktora gittim haftam küçük olmasına rağmen kasılma var diyince nst çekti. Nst den anlayan varsa sancım olup olmadığını yorumlayabilir mi ? Eki Görüntüle 3536495
Nst’de anlamlı bir sancı çıkmamış. Muhtemelen yalancı kasılmalar yaşıyorsunuz. Yani rahminiz Doğuma hazırlanmak için prova yapıyor gibi düşünebilirsiniz. Benim 17.haftada yalancı kasılmalarım başlamıştı. Tarif ettiğiniz gibi oluyordu. Karnım taş gibi oluyordu kısa süre sonra eski haline dönüyordu. Bu yalancı kasılmaların herhangi bir zararı yok. Kasılma sıklığı ve şiddeti önemli. İstirahat ile rahatlıyorsanız sorun yoktur. Gerçek doğum kasılmaları istirahat ile geçmez, düzenli aralıklarla gelir ve şiddetlidir. Yine de istirahat edin bol bol. Doktorunuz nst’yi yorumlar zaten.

Merhaba bana sorarsanız bunlar kasılma bile sayılmaz çok düşük çok düzensiz. Ben 30. haftada girdiğimde çok daha yüksek ve sık sancılarım vardı 40 haftayım şu an. Bence en iyisi hiç stres yapmadan gönlünüzü ferah tutmak.

Back