Noterde Vasiyetname bilgisi olanlar yoruma lutfen

Kayınpederiniz kayınvalidenizden önce mi ölecek? Kesin bilgi mi?

Emin degilim ama vergisini odeyip bagis yapmak dogru islem olabilir (satis yapmak icin para olmadigini varsayiyorum)

Kv ve eşinin oturduğu ev varsa tapu kp üzerine galiba bu durumda kv için üzerine hem kullanım hakkı hemde aile konutu şerhi koydursun.
Babanın sadece tek oğluna tapuyu bırakması durumunda yarın diğerleri tapu iptal davası açar ve bozdururlar.
Noterden vasiyet sıkıntılı işler Mutlaka avukat ile konuşun

Hayat boyu bakım sözleşmesi var. Bakım sözleşmesi karşılığı mal devredebiliyorsunuz. Bu durumda saklı pay olsa dahi bakım sözleşmesi karşılığı ödenmesi gereken tutar göz önünde bulundurularak saklı pay da azalıyor diye biliyorum. Ama eşle yapılabiliyor mu emin değilim.

Vasiyetname ile saklı payı aşan bir tasarrufta bulunulursa, saklı payı olan mirasçı dava açarak bu hakkını alır. Normal miras payıni alamaz ama saklı payını kesinlikle alır. O yüzden " saklı pay" deniliyor zaten.

Saklı paylı mirasçılar, sadece miras bırakanın alt soyu değil, aynı zamanda anne, baba ve eşi gibi akrabalarını da içerir. Ancak, artık kardeşler saklı paylı mirasçı olarak kabul edilmiyor. Kanun değişikliği ile birlikte, kardeşlerin saklı payı sona erdirilmiştir.4 Kas 2024

Bu işlemi bu bilgi ile yaptım, benim çocuğum yok kardeşlerim mirasçım avukatta bilgiyi onayladı yaptık

Ölüm aynı boşanma gibi evliliği sona erdiren nedenlerden biri. Yani eşlerden birinin ölümü halinde mal rejimi de devreye girecek. Ayrıca saklı pay var ve buradaki bilgiler sağlıklı değil. Örneğin kardeşin saklı pay mirasçısı olduğu yazılmış yanlış. Bu bilgi ve süreç sizin ve aileniz için önemli ise lütfen bir avukattan destek alın. Buradaki yanlış bilgilerle gelecekte yıllar sürecek davaların parçası olmayın. Avukata danışmanlık ücreti ödememek için çok daha fazla dava masrafı ile ileride uğraşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…