Norveçli doktor Mads Gilbert'ın Gazze mektubu

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.670
Kendisi Filistin için gönüllü doktor olarak çalışmaktadır...

Norveçli doktor Mads Gilbert'ın Gazze mektubu

Çok sevgili arkadaşlarım;

Dün gece müthiş yoğundu. Gazze’nin “kara işgali” arabalar dolusu, çok sayıda sakatlanmış, parça parça edilmiş, kanatılmış, ölmek üzere olan her yaştan sivil ve masum Filistinli yaralı ile sonuçlandı.

Renkleri yorgunluktan griye dönmüş kahramanlar, gayriinsani koşullarda ambulanslarda ve Gazze’nin bütün hastanelerinde 12-24 saat vardiya ile çalışıyorlar (Şifa’da bulunanların hepsi son 4 aydır maaş almıyor). Bunlar bedenleri, cüsseleri, organları yürüyen yürümeyen, nefes alan almayan, kanayan kanamayan insanları önemsemeye, anlamaya çalışıyorlar. İNSANLAR!

Bir kez daha “Dünya’nın en ahlaklı ordusu!” tarafından hayvan yerine konuyorlar.

Acının, ıstırabın ve şokun içindeyken gösterdikleri dayanıklılıktan dolayı yaralılara sonsuz saygı duyuyorum; çalışanlara ve gönüllülere sonsuz hayranım. Filistinlilerin metaneti bana güç vermesine rağmen çığlık atmak, birine sıkıca sarılmak, ağlamak; bedeni, saçları kana bulanmış çocukları koklamak ve kendimizi bu kucaklaşmayla korumak istiyorum. Fakat hiçbirimizde bunu yapacak kadar bile derman yok.

Kül grisi yüzler… HAYIR, onlarca yaralanmış ve kanayan insan bir kez daha gelmesin! Hâlâ Acil Servis’in yerlerinde temizlenecek kan göllerimiz, kana bulanmış, sırılsıklam damlayan bandajlarımız var. Ah, her yerde temizlikçiler var; kanı, dokuları, giysileri, ölüm artıklarını hızla temizliyorlar, tekrar hazır olmak için hepsini temizliyorlar, sonra tekrar, tekrar… Son 24 saatte Şifa’ya 100’den fazla insan geldi. İyi eğitilmiş, tam teçhizatlı bir hastane bütün ihtiyaçları karşılar fakat burada neredeyse hiçbir şey yok. Elektrik, su, tek-kullanımlıklar, ilaçlar, ameliyat masaları, aletler, monitörler… Hepsi dünün hastane müzelerinden alınmış gibi. Fakat bu kahramanlar şikâyet etmiyorlar. Kahraman savaşçılar gibi, burun buruna, muazzam bir azimle mücadele ediyorlar.

Ve ben bu kelimeleri sıcak yatağımda, yalnız başıma ve gözyaşları içerisinde yazıyorum. Fakat acının, kederin, öfkenin ve korkunun yarattığı gözyaşları işe yaramıyor. Bunlar gerçekten yaşanıyor olamaz!

Şu an, İsrail savaş makinesinin orkestrası korkunç senfonisine başladı. Donanma gemilerinden topçu salvoları kıyılara düşüyor; gürleyen F-16’lar, mide bulandıran insansız hava araçları (Arapça Zennaniler, vınlayanlar) ve gürültülü Apache’ler. Bunlar ABD’de yapıldı ve paralarını ABD ödedi.

Sayın Obama, bir kalbiniz var mı?

Sizi Şifa hastanesinde bir gecelik, sadece bir gecelik kalmaya davet ediyorum. Belki temizlikçi kılığında gelirsiniz.

Yüzde yüz eminim ki bu tarihi değiştirecektir.

Kalbi ve gücü olan hiç kimse Filistin halkının katledilişini durdurma kararı vermeden Şifa’da geçirmiş olduğu geceye sırtını dönüp gidemez.

Fakat kalpsiz ve merhametsizler hesaplarını yaptılar; Gazze’ye karşı başka bir “dahiya” (İlk kez İsrailli general Gadi Eizenkot'un ortaya attığı, sivil altyapıyı çökertme amaacı güden bir tür askeri operasyon) saldırısı planladılar.

Kan nehirleri bu gece de akmaya devam edecek. Ölüm kusan silahlarını birer enstrüman gibi akort ettiklerini duyabiliyorum.

Lütfen. Ne yapabiliyorsanız yapın. Bu kesinlikle böyle devam edemez.

Mads Gilbert MD PhD
Profesör ve Klinik Dekanı
Acil Yardım Kliniği
Kuzey Norveç Üniversitesi Hastanesi
(Çeviri: Ahmet Fatih Madanoğlu)
(Tashih ve Düzenleme: Turgay Bakırtaş)

Kaynak: http://www.litost.com/2014/07/norvecli-doktor-mads-gilbertn-gazze.html?spref=fb&m=1

Son düzenleme:

gerçekten merak ediyorum ..Bir kalbi var mı?

Sabah beri artık haberleri okuyamaz hale geldim..bakamıyorum..yürek dayanmıyor..Çok üzgünüm..insanlığa ne olmuş...Nasıl susuyorlar.

çocuklar ölüyor . çocuklar. masum çocuklar...hiç mi vicdan yok.

Öyle yok..şeytandan beterler...

Bütün dünya gözlerini kapatıp ,kimisi görmezden gelirken,kimisi oturduğu yerden ağlıyor sadece ölen çocuklara.
Aynı bizler gibi,sıcak evlerimizde oturup klavye başında kim daha çok üzüldüyü tartışıyoruz.
Sorsan yapacak birşeyimiz yok ağlamaktan başka.
Bizde kendimize insan diyoruz ,ne yememizden ,ne gezmemizden kısmadan,biraz dua,biraz boykot,birazda para....
Birde böyle İNSAN lar var işte,orda gönüllü olarak insan hayatı kurtaran....ne kadar güzel,ne kadar da İNSAN sıfatına yakışan insanlar............

Hamasa teror orgutu deyip İsraile gelince ama onlar ulkelerini savunuyor diyorlar.
Oysa o topraklar Zaten Filistinin di. Bir zamanlar öyleydi.
Sonra İsrail yavaş yavaş işgal etti o toprakları.Büyük İsrail devleti oldu sonra o topraklar.
ve en büyük siyonist yalanları: 'Filistin toprak sattı' odu
Oysa 9 milyon Filistinlinin 5 milyonu topraklarında kovuldu ve multeci konumundalar.
Hangi taraftasın söylesene halkım?
Bu kadar düştük mü ? pkk ile vatanını savunmaya çalışan Filistinlileri bir tutacak kadar zelil miyiz?
O topraklar İsrailin değil ki savunma yapıyor diye haklı gösteriyoruz.

O kadar üzülüyorum ki...

Bu mektup burada ses getirmemiş?
((

Bu adamla ilgili o kadar üzücü şeyler okudum ki: bazı sitelerde isterse Filistin'i kurtarsın cennete gidemez diyenler var, nasıl günler bunlar kabus gibi.

Vicdan merhamet sahibi ornek bir doktormus.din dil irk farki gozetmekszn yapilan zulme sessz kalmamasi takdire sayan olmus.helal olsn

Daha dün İsrail'in 3 kayıbı(?) hakkında üzülenler (ki kanıtı bile yok) bu gün sırf batılı biri böyle bir tepki verdi diye Filistin'e üzülür olmuş. Oysa orada bir devlet bile değilken bugun devlet olan İsrail'in savunma hakkı diye çıkıyorlardı önumuze,hey ALLAHIM daha neler göreceğiz bu forumda.
Ayrıca evet İslama göre imanı olmayan cennete giremez, ama bu yaptıkları da mukafatsız kalmaz.

İnsan; cins ismi miydi yoksa sifat miydi?
Su gunlerde bilmiyorum..
Bildigim tek sey bir kalbinin oldugu.
Bu adamin bir kalbi var!

Herkesin planinin disinda Allah'in da bir plani var.
Bir avuc Filistinliden kurtulmak isterken vicdan sahiplerini Filistinli yaptilar.

Allah'im O'na ve onun gibilere hidayet et ve mukafatlarini kat kat nasip et, n'olur..

Bu tür forumlarda konu dışı yazacaksanız, olayı kişiselleştirmeden fikir beyan edemiyorsanız, alıntı yaparak yazmanız gerektiğini biliyor olmalısınız.

Kanıtı bile yok demişsiniz, medya takibini öneririm, mümkünse bir çok kanaldan.

Siz benim hakkımda "Filistin'e üzülür olmuş" şeklinde yazma hakkına sahip değilsiniz. Belki inanmayacaksınız ama bazı insanlar forumlara sadece düşüncelerini yazar, duyguyu duayı sosyal platformlarda şov olarak kullanmayı ayıp olarak görür.

Sonraki cümleniz için de çok fazla tarih okuması yapmanızı önereceğim.

Son cümleye gelince. Ortada bir İslam ve onlarca İslam anlayışı var. Benim bildiğim "İslama göre" diye başlayıp, kendi anlayışınıza göre insanları cennete veya cehenneme gönderme hakkına da sahip değilsiniz.

Son düzenleme:
Ben konuyu kişiselleştirmedim zira bunu yapan sadece siz değilsiniz siz sadece binlercesinden bir tanesisiniz.
Ayrıca İsrail bir devlet değildir Filistin topraklarını çalan bir Teror topluluğudur , bu konuda okuyun demişsiniz ama tek okuyan sşz değilsiniz bunu sürekli vurguluyorsunuzda oysa alimlik arttıkca mutevazılık da artar :)

İslamın sana göresi bana göresi yoktur Allah inancı olmayan cennete giremez.
Ayrıca bu olayı Hamasa indirgemek de bence okumuşluğun değil kandırılmışlığın göstergesidir
Ayrıca dini içerikli yapılan her şey şovdur genellemesi de sadece zandır bundan öteye gidemez bunu muhasebesini yapmak da kimseye düşmez tıpkı dua etmeyin kabul olmuyor dediğiniz gibi.

Son düzenleme:

Anlamadım kime dediniz :26:
Belki fikir değiştirmiştir farketmiştir kendi düşüncesinin yanlış olduğunu diyeceğim ama anlayamadım çok kime ne demek istediğinizi açıkçası :26:

Anlamadım kime dediniz :26:
Belki fikir değiştirmiştir farketmiştir kendi düşüncesinin yanlış olduğunu diyeceğim ama anlayamadım çok kime ne demek istediğinizi açıkçası :26:

yazdığım gibi düşünen herkese canım tüm forumlarda ve burada aynen dediğim şeyler oluyor

yazdığım gibi düşünen herkese canım tüm forumlarda ve burada aynen dediğim şeyler oluyor

Anladım ama şu konuda size katılmıyroum doğrusu.Kimin cennete kimin cehenneme gideceğini yalnızca Allah bilir.Ahirette alacakları karşılıkları da..

Bakınız:

Bakara Suresi 62.Ayet:
"Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir."

Yine Bakara Suresi 112

"Bilâkis, kim muhsin olarak yüzünü Allah'a döndürürse (Allah'a hakkıyla kulluk ederse) onun ecri Rabbi katındadır. Öyleleri için ne bir korku vardır, ne de üzüntü çekerler."

canım ayetle çelişmiyorum ki ayet de iman etmek şartı ile diyor . Ben de aynı şeyi söyluyorum zaten. İman etmediği sürece giremez demiştm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…