• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal dogur

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Kizlar bayram sonrasi spinal sezaryen oluyorum
Fakat daha hastaneye gitmeden butun cevrem olumsuz konusmaya basladi
Erkekler bile sezaryen yok cok sikintili
Yok karin normal dogursun tarzi konusmalar yapiyor kendince
Acisiz dogum sekli varda biz mi denemiyoruz

Yada herkez normal doguma el verisli mi bakalim
Esim bile sezaryene olumsuz bakmaya basladi
Olma diyip duruyor
Simdiden psikolojik baskilar basladi
Gercekten sezaryen bu kadar sikintili mi?
Yoktan yere psikolojim bozuldu

Sezeryanın acısı doğumdan sonra başlar
Kimi çocuğumu kucağıma alıp emzirmekte bile çok zorlandım der
Normal doğum bu işin doğasında olan
Anne ve bebek için en uygun olanı
İkisi de olabilir sağlığın elverdiği ölçüde
Çok kasma kendini

Olma diyip duruyor
Normal Doğum şansınız varsa epidural ile doğurmayı deneyebilirsiniz. Normal doğurabilecek için suni sancı aldım ve 7 saatte ne bir açılma ne bir sancı çekemedim:( rahmim normal Doğuma elverişli değilmiş sezeryan sonrası anlaşıldı. Sezeryan illa sıkıntılı olmayabilir ama benim için çok sıkıntılıydı tamamen benimle alakalı. Spinal olduğuma aşırı pişman oldum mesela. Ameliyatta bazı sıkıntılar oldu keşke genel anestezi olsaydım demiştim. Sonrasında 6 aya kadar bel ağrısı ise genel olarak oluyormuş. Her Doğum şeklinin avantajları ve dezavantajları var. Yine de kimse size illa normal doğurun yada sezeryan doğurun diyemez bu karar tamamen size ait çünkü sizin bedeniniz sizin evladınız sizin kararınız. Çevreye tıkayın kulaklarınızı ve en azından sezeryan olacaksanız bile Doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyin. Acil sezeryana girersiniz ve hem süt problemi yaşamazsınız hem de bebiş için daha sağlıklı olur tabiki bebeği yada sizi tehdit eden bir sıkıntı yoksa. Sağlıklı doğumlar

Olma diyip duruyor
10 ay önce kendi isteğimle spinal sezeryan oldum. Spinalin etkisi geçmeye başlayınca ağrı hissediliyo ama ağrı kesici iğne yapıyolar zaten sıkıntı olmuyo. Benim ayağa kalkmam da gayet rahat oldu hop diye kalktım. Kişiye göre değişir, herkesin bünyesi farklı. Kendi kararınız, başkalarının laflarıyla kendinizi korkutmayın.

Kimene bu karari siz ve doktorunuz verecek. Rica ediyorum her soylenene kulak asmayim.

Millet ne hadsiz. 2 tane dogurdum ikiside sezeryan yine olsa yine sezeryan yaparim...

5 ay önce normal dogum yaptım.
Hamileliğim zor geçmedi hep motor tepelerinde gezdim dolaştım. Dogumada motorla gidicem dedim eşime. 12.30 da nişan geldi hastaneye gitmek istemedim sancımı evde çekmek istdim. 19.30 a kadar sancım devam etti ben bu sürede yemek yaptm sancım bşladıgı an oturdum dinlendim. 19.30 da 5 dk da bir olunca hastaneye gitmek istedim eşim arabayla gidelm dedi ben motorda ısrarlıydım ve doguma motorla gittim yatışım 1 cm ile yapıldı. 21.00 da doguma alındım 7 cm ile 21.30 da dogumdan yürüyerek çıktım. Dogumdan 5 dikiş ile çıktım bebegm sol taraftaydı ve bu dogumu zorlaştırdı içerde büyük idrarını yapnca hemen dikiş yapmak durumunda kaldılar. Yaşadıgımız şehirde ailelerimiz, akrabalaeımız ,kimse yok. Devlet hastanesinde dogum yaptım eşimide yanıma almadılar 4-5 saat tek kaldım sağolsınlar etraftaki teyzeler yardım etti. Ailemde geldi.
Normal dogum hakkında diyebilirim psikolojik olarak hazıesanız normal dogumu tercih edin. Dogum önce bebege sonra annenin psikolojik olarak hangisine hazır olduguna baglıdır.
Çevremde normal dogum yapıp depresyona giren keşke sezeryan olsaydı dyende var.
Sezeryan dogum yapıp keşke normal yapsaydım diyende.

4 yıl arayla ıkı dogum yaptım
Ilkı epıdural sezeryan
Ikıncısı spınal sezeryan
Kendı ıstegımle oldum memnumum .yıne olsa yıne yaparım
3. Gun bebek için alışverıs bıle yaptım
Yok sonrasında cekermıssınde..
Yok dıkıslısın soguk suya gıremezmıssın
Devamlı hasta olurmussun..
Spınalde bas agrısı bel agrısı yıllarca gecmezmıs mişmişmiş...
Hıcbırı olmadı ..dogum yapacaklarada gısın teknolojıden yenılıklerden faydalanın sezeryan olun dıyorum ohh mis:D

Sezaryen her şeyden önce bir ameliyattır.
Türkiye'de gerek kadınlar, gerek sağlık çalışanları olsun, pek bir popülerdir. Ama gelişmiş ülkelerde doktorlar mecbur kalmadıkça önermez. Ameliyatsız da olabilen bir durum için ameliyat olmak mantıksızdır çünkü.

cevredekilere neden soyluyorsunuz? kimsenin bilmesine gerek yok nasil dogum yapacaginizin. suphelerinizi doktorunuzla konusun...

Back
X