• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğumu kolaylaştırıcı tavsiyeler (:

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba hanımlar;

Ben inşaallah her şey yolunda gider bebek de ben de sağlıklı olursak normal doğum yapmayı çook istiyorum,ama kendi vücuduma pek güvenim yok,yani pek öyle güçlü kuvvetli,sağlıklı beslenen biri değildim,yine de 16. haftanın bittiği şu günlerden sonra artık neler yapabilirim kolay bir normal doğum olması için,çok su içmek yürümek vs. gibi :34:

Teşekkürm ederim hepinize şimdiden :61:

öncelikle doktorunun tavsiyelerini mutlka dinle, bebeğinde bir risk varsa, doktorun yatacaksın diyorsa yat tabi ama herşey normalse sana önereceklerim şunlar:
asla kendine hamile gibi davranma, evinin işlerini eskiden yaptığın gibi yap ,yoruluyorsan daha yavaş yap,çalışıyorsan işine git gidebildiğin kadar, ben son ayıma kadar gittim üstelik son ayımda ev taşıdım :), yürüyüşünü aksatma, yiyip yatma,"aman sen hamilesin yukarı uzanma, aman hamilesin aşağı eğilme, aman hamilesin şöyle yapma" gibisinden sözlere asla kulak asma boyumun yetişebildiği rafların hepsine uzanırdım, yetişmediğine de sandalyeyle çıkardım, dikkatli olduktan sonra hiçbirşey olmaz pimpirikli olmaya gerek yok, doktorun yasaklamadıysa kocanla ilişkine devam et bebeğe birşey olur diye korkma,internetten uygun pozisyonları araştır, kendini mutlu hissetmen bebeğin için çok önemli, doğal beslenmeye çalış, herşeyi mevsiminde tüket...dediğim gibi en önemli şey hareket, ha ayağını uzanıp yatmayacakmısın, elbette yorulduğunda yatacaksın ama hamileyim diye kendine torpil geçme :) ben 7 aylık hamileyken sabahtan akşama kadar hiç dinlenmeden alışveriş yaptığımı bilirim , ya da arkadaşımın 3 yaşındaki oğlunu kucaklayıp havalara attığımı, şimdi bir komşum 4 aylık hamile benim 7 kilocuk kızımı otururken kucağına bile almıyor yaklaşmıyor bile, ya tekme atarsaymış benim kızım :)))))) çok gülüyorum, sen sakın pimpirikli olma :)))

Back