normal doğummu sezeyanmı olmalıyın....

tabikide normal doğum

sezeryan doğum şekli değildir..keyfi tercih edilmemelidir.
şuan benim 2. hamileliğim ilki normaldi ve çok memnun kaldım,
bunda ne olacağı belli değil.ama normal olsun diye dualar ediyorum

ayrıca özellikle belirtmek istiyorum sezeryan olan bazı anneler ısrarla ama ısrarla neden normal doğumu kötülüyor..yok çevresindekiler çok pişmanmışta,saatlerce sancı çekmişlerde,kesmişlerde.....
ne gerek var allah aşkına bunları yazmanın..kendinizi tatmin mi ediyorsunuz acaba bu yolla..
benimde çevremde sezeryan olan arkadaşlarımın hepsi mecburyetten oldu ve keşke normal olsaydı diyorlar..ben çektikleri anlattıkları sıkıntıları burda anlatmıyorum.çünkü herkesin bünyesi farklıdır..kimisi o sıkıntılaerı hiç çekmez..

bence de normal dusunmelısınız. doguma gıderken hurma ve zemzem ıcerek gıttık.hurmanın dogum sancısına ıyı geldıgı soylenır. benım bebegım dogum kanalına gırmedıgı ıcın cok bastırmak zorunda kaldılar ve kotu gectı. ama bu ekstra durum olmasaydı gercekten kolay gececekmıs onu anladıkm. kesı olayınıda zaten hıc hıssetmıyorusun bunları dusunme bıle.herhalde benım kadar korkan kımse yoktu. sureklı gundemım bu ıdı. sonra dedım kı zamana bırak duruma bırak . bır karar vermek zorunda degılım dedım. olayı akısına bıraktım bır sorun olmadıgı ıcın de normal oldu. ve hep cıkıs anının acılı oldugunu sanırdım ılgınc olan ne o anı ne kesı anını hıssetmıyosunuz . tek acı veren sancı. sıddetlı bır adet sancısı gıbı.

öncelikle hakkında hayırlisı olsun allah kurtarsın arkadasım dogumun her turlusu zor allah kimseyi bu yolda oyalamasın. Ben sezeryanla dogum yaptım kendi istegimle.. Gayette memnunum. Dr umun çatı muayenesi denemesinin ardından sezeryana karar verdim iyiki de öyle olmusum. Birkez yapılmaya calısılan catı muayenesine dayanamıyorken doguma kadar yapılacak muayeneye dayanamayacagımı dusundum. Ben normal dogurabilecegimi dusunmedim sezeryana karar verdim. Agrı eşigim cok dusuk igne vurdurmaya kan aldırmaya bile dayanamam. Psikolojik olarak kendimi normal doguma hazır hissetmedim. Allahıma cok sukur kızım saglıklı ve 2 yasında. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Herkesin kendi seçimi kendi hayatı. Kimse hicbir dogum seklini kötulemesin allah herkese en hayırlısını nasip etsin

arkadaşlar merhabalar ben de foruma yeni katılıyorum.35 haftalık hamileyim.karar veremiyorum doğum şekli konusunda.aslında normal doğum istiyorum ama bir yandan da epidural normal mi yapsam diyorum?epiduralin riskleri konusunda bilgisi olan var mı?

musbet e kesınlıkle katılıyorum normal dogum muhteşem bısey acısını dusunmeyın :) bebek cıktıgı ankı mutlulugu o gururu basardım mı yaptım mı dıye kendıme sorup bebegımle kucaklasmam plesanta duserken yasadıgım tarıfsız rahatlık huzur hıcbırseyde yok..
Sırf bu duyguyu yasamak ıcın bıle tekrar normal dogum yapabılırım :) ustelık dogum yaptım odama cıktım mısafırlerı ugurlayınca hemen banyoya gırdım sıcak suyla dus aldım nasıl guzeldı :)

bencede normaldogum ama herhangimi aksılıkyoksa ben hamileyken normal dogum olsun çok istedim ama bebek kelişimini tamamlamiş dedi dr.um sabah 8den akşam3 kadar sunisancı takıltı ama ne sanclm geldi nede rahimde açılma oldu ve sezeryana alındım umarım sen benim yaşadıgımı yaşamassın sezeryanda korkulacak mişeldegil ikinci bebegime hamileyim büyük igtimal bunuda sezeryan olucam inşallah hayırlı hebarler alırız senden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…