• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğummu sezeyanmı olmalıyın....

bir yerde okumuştum normal doğumda çocuk çıkarken ciğerleri basınçtan içindeki bütün pisliğini çıkarıyormuş ve dünya havasını hemen alabiliyormuş sezeryanda ise o basınç olmadığı için o pisliğini çıkarana kadar dünya havasını alması gecikiyormuş zaten sezeryan ameliyatı izlediyseniz hemşireler ağzına bişeyler yapıp çıkartıyorlar tabi mecburi olunca sezeryan olunmalı. ama en sağlıklısı normal doğum.. hem sancını bebek yokken çekiyorsun doğumdan sonra tay gibi kalkıyorsun ve bebeğinle hemen ilgilenebiliyorsun sezeryanda rahat oluyor ama doğumdan sonra hem kendi ağrıların oluyor hemde bebeğinle uğraşmak zorundasın ve sütünde normal doğumda 2-3 günde geliyor. sezeryanda bir haftayı buluyormuş. HAMİŞLER ZORUNLULUK YOKSA NORMAL DOĞURUN. :49:

Son düzenleme:
sezeryan bi dogum sekli degil son caredir ... bi ameliyattir bir operasyondur ..
dogum ise yemek icmek kadar dogal olan bir olaydir
allah dogustan tum kadinlara dogurma gucunu yetisini vermistir ..
keyfi sezeryan lafi bile tuylerimi diken diken ediyor ..
bi ameliyata gonullu olarak razi olmayi cok sacma buluyorum ..

ben çok normal doğurmak istedim ama günü geçti sancı gelmedi spinal sezeryan oldum ve çok çok memnun kaldım amatabiki de normal doğum yapılabiliniyorsa normal olmalı onun heycanı eminim bambaşkadır

cnm ebe arkadaşım var kendisi sezeryanla yaptııı..hattaa ben hep diyorum ileride hamile kalırsam ve dogum yaparsam gel sen beni dogurt diger ebeler gibi kesmessin diyorum...ama ne dedi biliyormusun ilk dogumlarda herkesinkini kesmek zorundalarmış..2 ve 3 . dogumlarda kesmeye gerek kalmıyor kendiliginden açılıyormuşş..tabi böle detaylı anlatınca normal dogumdan iyicene sogudumm.ebe arkadaşımda keisnlikle dayanamazdım normal doguma diyor.ilk 2-3 gün biras zorlanmış ama abarttıkları gibi olmuyo diyor..sanırım bünye meselesii:)ben sezeryanla dogum yaparım diyorum tabi yinede kısmettt:)

Tabiki anne ve bebek için herhangi bir engel yoksa normal doğum en iyisidir, ben normal doğum yaptım. Kesinlikle çok memnun kaldım ve hemen ayağa kalktım. Sezeryan yıllar sonra bile acısı duyulabilecek birşey, yıllar geçmiş hala sezeryan yerim ağrıyor diyen çok kişi var etrafımızda, tabiki genellemeye yapamayız herkesin bünyesi farklıdır, ama şartlar eğer normal gidiyorsa sezeryan düşünmeden önce normal doğumu denemek en iyisidir...

kızlar bende vajinusmustum...
bebişimin gelmesine çok az bir zaman kaldı... sancılardan ziyade kesiden korkuyorum ve parmakla ebeler açılma nekadar olmuş diye bakıyorlarmış :( ben bile oraya el süremezken ebe orayı parmağıyla kontrol etmesi beni korkutuyor...
ama sezeryan da olmak istemiyorum... ne olacak benim bu durumum ??

cnm ebe arkadaşım var kendisi sezeryanla yaptııı..hattaa ben hep diyorum ileride hamile kalırsam ve dogum yaparsam gel sen beni dogurt diger ebeler gibi kesmessin diyorum...ama ne dedi biliyormusun ilk dogumlarda herkesinkini kesmek zorundalarmış..2 ve 3 . dogumlarda kesmeye gerek kalmıyor kendiliginden açılıyormuşş..tabi böle detaylı anlatınca normal dogumdan iyicene sogudumm.ebe arkadaşımda keisnlikle dayanamazdım normal doguma diyor.ilk 2-3 gün biras zorlanmış ama abarttıkları gibi olmuyo diyor..sanırım bünye meselesii:)ben sezeryanla dogum yaparım diyorum tabi yinede kısmettt:)

canım ilk doğumlarda illede kesmek gerekmiyor zaten yurt dışındada kesi yapılmıyor ben bunu bildiğim için doktoruma rica ettim kesmedi sağolsun, kendinden bikaç sıyrık oluşmuş onları dikti doktorum ama izini bile göremedim neresi sıyrılmış hala bilemiyorum:)
malesef ebeler ve doktorlar uğraşmak daha doğrusu beklemek istemedikleri için hemen kesiyorlar
hadi mecbur kalındı ve kesildi diyelim en fazla bikaç dikiş atılacak diye korkup karnımızı 7 kat kestirmek ne kadar mantıklı orasını iyi düşünmek lazım

Sevgili Feelingo7,
Merhabalar,
ben 3 yıldır evliyim, henüz bebek düşünmüyoruz, fakat 3-5 yıl sonra bir bebek olur ise - ki düşüncemiz değişmeyecek gibi :-) bende suda düşünüyorum kesinlikle. Marmaris' te yaşıyorum ve çok iyi doktorlarımız var suda doğumda size modern tıp metodları ile, anneyi rahatladan metodlar ile sana doğum esnasında yardımcı olan. Harika insanlar. Bende aynı düşünceyi paylaşıyorum seninle,

Sevgiler,

Sevgili Feelingo7,
Merhabalar,
ben 3 yıldır evliyim, henüz bebek düşünmüyoruz, fakat 3-5 yıl sonra bir bebek olur ise - ki düşüncemiz değişmeyecek gibi :-) bende suda düşünüyorum kesinlikle. Marmaris' te yaşıyorum ve çok iyi doktorlarımız var suda doğumda size modern tıp metodları ile, anneyi rahatladan metodlar ile sana doğum esnasında yardımcı olan. Harika insanlar. Bende aynı düşünceyi paylaşıyorum seninle,

Sevgiler,

ay ya çok uzak bana orası ama kafaya koydum 2.yi suda yapıcam kesin bakalım nerde nasip olur artık

Sevgili Musbet,
Günaydın,

belki senin sehrindede suda doğum uygulayan bir doktor vardır - artık bu artmakta - ve biliyormusun türkiye' de ki sezeryan oranı hiç biryerde yokmuş en modern Amerika' da bile 100 kadından sadece 22 ' si sezeryan olmaktaymış.

Hakan Çoker Suda doğum yapıyor, senin sehrinde belki senin için bir araştırma yapabilir veya doğumun için kaldığın sehre ve evine gelebilir. Marmaris ' te kadınlar evde doğum yapıyorlar. Hakan bey eve geldiğini okumuştum,
Sevgiler,

canım hakan beyi biliyorum çok iyi bir doktora benziyor
ben doğum yapacağım zaman çok araştırdım ama malesef kocaelde suda doğum yok acıbademi bile aradım ama yok sadece gebzede var anadolu sağlık merkezi ama 9 bin tl fiyat çıkardılar hevesim kursağımda kaldı:)
evde doğumuda çok araştırdım ama malesef burası okadar gelişemesi daha özel sancı odası olan bir özel hastane bile yok onun için taa gidip istabulda göztepede hipnozla doğal doğum yaptım çok şükür ama ikinci doğumum evde olsun çok isterim bakalım nasip kısmet

Günaydın, tabiiki herşey nasip kısmet !
Herşey gönlünce olsun.

Hypno Birthing hakkında okudum ama suda doğum kadar pek bir bilgim yok, arastırmalı aslında....
umarım çok keyifli ve geçişi çok sancılı olmayan 2. bir doğum yaşarsın.
Hipnoz doğumda adı gibi baya baya hipnoza mı alıyorlar anneyi, metod ve uygulama tam olarak nasıl oluyor ?

sevgiler,

canım hakan beyi biliyorum çok iyi bir doktora benziyor
ben doğum yapacağım zaman çok araştırdım ama malesef kocaelde suda doğum yok acıbademi bile aradım ama yok sadece gebzede var anadolu sağlık merkezi ama 9 bin tl fiyat çıkardılar hevesim kursağımda kaldı:)
evde doğumuda çok araştırdım ama malesef burası okadar gelişemesi daha özel sancı odası olan bir özel hastane bile yok onun için taa gidip istabulda göztepede hipnozla doğal doğum yaptım çok şükür ama ikinci doğumum evde olsun çok isterim bakalım nasip kısmet

merhabalar.ben 10 ay önce acıbadem hastanseinde epidural normal doğum yaptım,suda doğum yok demişsiniz,evet var.istekleriniz doğrultusunda,ben pek düşünmedim,açılmam 4cm olunca gitmiştim hastaneye,fiyarları yüksek ama çok rahat olunuyormuş,ben epidural normalide rahat yaşadım,ağrım oldu evet ama öldürücek bir ağrı değildi,dayanıyorsunyani,normal doğumdünyanın en şahane şeyi,her anne yaşamalı,lütfen zorunlu olmadıkça sezeryan olmayın,doktorlarınızı çoğunun işine gelsede sizin ve bebeğniz için çokkötü..:50:

Günaydın, tabiiki herşey nasip kısmet !
Herşey gönlünce olsun.

Hypno Birthing hakkında okudum ama suda doğum kadar pek bir bilgim yok, arastırmalı aslında....
umarım çok keyifli ve geçişi çok sancılı olmayan 2. bir doğum yaşarsın.
Hipnoz doğumda adı gibi baya baya hipnoza mı alıyorlar anneyi, metod ve uygulama tam olarak nasıl oluyor ?

hipnoz seanslarına hamileyken başlanıyor, normalde hamileliğin 6.ayı uygun başlamak için ne yazıkki ben 36 haftalıkken tanıştığım için doktorumla geç başladık tolam 3 seans yaptık 2si hamileykem 3. doğum olacağı gün acılmam başladığında. seanslar yarın saat ile bir saat arası sürüyor, telkin şeklinde oluyor öyle baygın falan olmuyosunuz beyniniz ve algılarınız tamamen açık oluyor ve doktorum telkinlerine göre düşünmemizi sağlayan bir yöntem aslında acı kavramınızı değiştiriyor doğumda sancılarınızı acı şeklinde değilde kasılma ve baskı şeklinde hissetmenizi sağlıyor
hayal gücünüzü kullanarak bilinçaltına bizim için gerekli olan şeyleri yani doğumda nasıl davranmamız gerektiğini yerleştşriliyor
hipnoz seanslarından sonra doğumdan korku diye bir düşünceniz kalmıyor
buna aslında doğuma hazırlanma eğitimide diyebiliriz
doğum anında ayık oluyorsunuz yanınızda eşiniz yada istediğiniz biri durabiliyor yada hipnoz eğitimi almış özel ebe alma imkanınızda var ben yanımda yabancı biri olsun istemediğim için eşim benim yanımdaydı
daha önce nasıl davranmanız gerektiğini bldiğiniz için doğumun sancı evresi dediğimiz sürede yorgun düşmüyorsunuz ve gücünüz tükenmediği için ıkınmak çok rahat oluyor
bence doğumun en kolay kısmı ıkınmak nasıl çıktı kızım bir anda be bile şaşırdım

illa doğuma hipnozla hazırlanmak şart değil yoga yada nefes egzersizleride çok faydalı olabilir yada farklı yöntemler ama hipnoz insanı dinlendiriyor doğum korkusu stres ve o kötü ruh halinden arındırıyor insanı

ben çok faydasını gördün 2.doğumumu suda yapsam bile hamileyken 1-2 kez hipnoz seansına katılmayı düşünüyorum

merhabalar.ben 10 ay önce acıbadem hastanseinde epidural normal doğum yaptım,suda doğum yok demişsiniz,evet var.istekleriniz doğrultusunda,ben pek düşünmedim,açılmam 4cm olunca gitmiştim hastaneye,fiyarları yüksek ama çok rahat olunuyormuş,ben epidural normalide rahat yaşadım,ağrım oldu evet ama öldürücek bir ağrı değildi,dayanıyorsunyani,normal doğumdünyanın en şahane şeyi,her anne yaşamalı,lütfen zorunlu olmadıkça sezeryan olmayın,doktorlarınızı çoğunun işine gelsede sizin ve bebeğniz için çokkötü..:50:

canım ben kocaelideki acıbademi bizzat kendim aradım duda doğum yok dediler bana belki başka subesinde vardır bilemicem
benim canım çok kıymetlidir epiduralide düşümüştüm ama bir kaç kişi var tanıdığımız doğumdan sonra çok sağlık sorunu yaşadılar onun için vazgeçtim hipnozla normal doğal doğum yaptım senin dediğin gibi dayanılmayacak bir ağrı değil bu öyle bağırıp çağıracak kadar canım yanmadı hiç
bana suni sancı verilmedi onun için rahat geçti doğumum suni sancı verilseydi bende başkalarının anlattığı gibi duvara tırmanırdım belkide

normali sezaryen olsaydı karnında açık bi yer olurdu kadınların hazır açık yer varken karnını kestirmeye ne gerek var:58: tabi ben iki bebeğimide:emir_bebek: sezaryenle dünyaya getirdim dört buçuk kilo:nazar: oldukları için mecburen oldu ama herşeyin doğalı olduğu gibi doğumunda doğalı bence:49:

normali sezaryen olsaydı karnında açık bi yer olurdu kadınların hazır açık yer varken karnını kestirmeye ne gerek var:58: tabi ben iki bebeğimide:emir_bebek: sezaryenle dünyaya getirdim dört buçuk kilo:nazar: oldukları için mecburen oldu ama herşeyin doğalı olduğu gibi doğumunda doğalı bence:49:

ayyyyy cok güzel yazmışsın canım yaa bu benim aklıma gelmemişti hiç tabi bebiş karıdan çıkması gerekseydi Allah orayı açık yaratırdı orası açık olmadığına göre demekki nerden doğuruyoruz ?????
tabiki vajinadan
ayrıca sezeryan olup normal doğumu savunmanda çok güzel

ben yaklaşık 7 aylık hamileyim ve ilk günümden itibaren çoğu insanın aksine hep sezaryenden korktum, hala da korkuyorum...
doktorum alanında iyi ve gerçekten sonsuz güvendiğim biri ( önce Allah a emanetiz tabi ), hastanede çalışıyorum ve büyük ihtimal burada doğumum olacak, anestezist olarak da şiddetle önerilen bir isim var ama...ama işte korkuyorum...en nihayetinde sezaryen bir ameliyat ve Allah muhafaza bir komplikasyon olur diye aklım gidiyor
aslında yaptığım çok yanlış biliyorum, sonuçta normal de olabilir sezaryen de, ikisini de gözümüde facialaştırmamamız gerekir ki, mecbur kalıp yaptığımızda psikolojimiz bozulmasın...Allahtan sağlıklı ve zamanında bir doğum diliyorum kendime ve herkese...
bu arada bu 28 haftam itibariyle kızımın boynunda kordon dolanık, bu da normal doğumu etkileyebilir ama negatif düşünmek yoookkkkk:1:

Back