Günaydın, tabiiki herşey nasip kısmet !
Herşey gönlünce olsun.
Hypno Birthing hakkında okudum ama suda doğum kadar pek bir bilgim yok, arastırmalı aslında....
umarım çok keyifli ve geçişi çok sancılı olmayan 2. bir doğum yaşarsın.
Hipnoz doğumda adı gibi baya baya hipnoza mı alıyorlar anneyi, metod ve uygulama tam olarak nasıl oluyor ?
hipnoz seanslarına hamileyken başlanıyor, normalde hamileliğin 6.ayı uygun başlamak için ne yazıkki ben 36 haftalıkken tanıştığım için doktorumla geç başladık tolam 3 seans yaptık 2si hamileykem 3. doğum olacağı gün acılmam başladığında. seanslar yarın saat ile bir saat arası sürüyor, telkin şeklinde oluyor öyle baygın falan olmuyosunuz beyniniz ve algılarınız tamamen açık oluyor ve doktorum telkinlerine göre düşünmemizi sağlayan bir yöntem aslında acı kavramınızı değiştiriyor doğumda sancılarınızı acı şeklinde değilde kasılma ve baskı şeklinde hissetmenizi sağlıyor
hayal gücünüzü kullanarak bilinçaltına bizim için gerekli olan şeyleri yani doğumda nasıl davranmamız gerektiğini yerleştşriliyor
hipnoz seanslarından sonra doğumdan korku diye bir düşünceniz kalmıyor
buna aslında doğuma hazırlanma eğitimide diyebiliriz
doğum anında ayık oluyorsunuz yanınızda eşiniz yada istediğiniz biri durabiliyor yada hipnoz eğitimi almış özel ebe alma imkanınızda var ben yanımda yabancı biri olsun istemediğim için eşim benim yanımdaydı
daha önce nasıl davranmanız gerektiğini bldiğiniz için doğumun sancı evresi dediğimiz sürede yorgun düşmüyorsunuz ve gücünüz tükenmediği için ıkınmak çok rahat oluyor
bence doğumun en kolay kısmı ıkınmak nasıl çıktı kızım bir anda be bile şaşırdım
illa doğuma hipnozla hazırlanmak şart değil yoga yada nefes egzersizleride çok faydalı olabilir yada farklı yöntemler ama hipnoz insanı dinlendiriyor doğum korkusu stres ve o kötü ruh halinden arındırıyor insanı
ben çok faydasını gördün 2.doğumumu suda yapsam bile hamileyken 1-2 kez hipnoz seansına katılmayı düşünüyorum
merhabalar.ben 10 ay önce acıbadem hastanseinde epidural normal doğum yaptım,suda doğum yok demişsiniz,evet var.istekleriniz doğrultusunda,ben pek düşünmedim,açılmam 4cm olunca gitmiştim hastaneye,fiyarları yüksek ama çok rahat olunuyormuş,ben epidural normalide rahat yaşadım,ağrım oldu evet ama öldürücek bir ağrı değildi,dayanıyorsunyani,normal doğumdünyanın en şahane şeyi,her anne yaşamalı,lütfen zorunlu olmadıkça sezeryan olmayın,doktorlarınızı çoğunun işine gelsede sizin ve bebeğniz için çokkötü..
canım ben kocaelideki acıbademi bizzat kendim aradım duda doğum yok dediler bana belki başka subesinde vardır bilemicem
benim canım çok kıymetlidir epiduralide düşümüştüm ama bir kaç kişi var tanıdığımız doğumdan sonra çok sağlık sorunu yaşadılar onun için vazgeçtim hipnozla normal doğal doğum yaptım senin dediğin gibi dayanılmayacak bir ağrı değil bu öyle bağırıp çağıracak kadar canım yanmadı hiç
bana suni sancı verilmedi onun için rahat geçti doğumum suni sancı verilseydi bende başkalarının anlattığı gibi duvara tırmanırdım belkide