normal doğummu sezeyanmı olmalıyın....

sinemis_gunes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
1
0
36
İstanbul
ben 2.5 aylık hamileyin ve şimdiden sezeryanmı yoksa normal doğummu diye kararsız kaldım hangisi sağlıklı acaba:96:nette çok araştırdım ama malesef 2 si hakkındada kararsız kaldım...yardım...:18:

TABİKİ NORMAL DOĞUM
bikere adı üstünde normal yani doğumun olması gereken şekli bu,ayrıca normal doğumdan sonraki mutluluğu bir daha yaşamak için herşeyimi verebilirim her kadının bu duyguyu mutlaka tatması lazım.
sezeryan asla böyle bir duyguyu veremez doğumdan sonra kahraman gibi hissediyor insan kendini bunu başarıyor olmanın verdiği mutluluk harika bir duygu.
ayrıca normal doğumda bebiş tertemiz çıkıyor ve doğuma hazırlanarak, dünyaya geleceğini bilerek geliyor dünyaya
sezeryanda ise sıcacık ve karanlık yuvasından bir anda soğuk bir eldivenli el çekerek alıyor onu. ışıklarıniçine , soğuk buz gibi bir doğumhanede geliyor dünyaya ve heryeri kan revan içinde oluyor. bu sezeryanın en kötü yanı bence bebeğe şok yaşatılıyor resmen.
doğumda sadece dikişiniz oluyor sezeryanda isekarnınız 7 katkesiliyor ve rahminizde kesiliyor artı anestezi alıyorsunuz.
normal doğum riskli diyorlar ya çok gülüyorummmmmmmm

mrb bende katılabilirmiyim size
benim doğumuma çok az kaldı 2 hafta kadar ve ben hala kararsızım normal mi sezeran mı :18:

Mrb...En güzeli normal dogum tabiki...Ben sezeryanla dogum yaptim cooook zor gecti benimki...9 ay oldu ama hala kasiklarimda agri oluyor, sezeryandan sonra 1 hafta kabus gibiydi. Agri sanci aci...Ben acidan kivranirken yanimda normal dogum yapan bir bayan vardi cok rahatti. Lütfen normal dogumu düsünün 1-2 saat zor olabilir ama sezeryan cook zor arkadaslar...Bu benim düsüncem tabiki ...

Son düzenleme:
ben 2 doğumumuda sezezeryan yaptım ilkinde çok zorlanmadım ama ikincisi baya ağrılı oldu benceşimdidenkendinizi yormayın herşeyin hayırlısı o anda neler olacağını kimse bilmiyor normal diye beklerken bir anda sezeryana dönüyor siz sadece hamileliğinizin sağlıklı geçmesine bakın bence

ben sezeryanla doğum yaptım hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren kesinlikle sezeryan yaparım asla normal yapamam diyordum öylede oldu 35 haftalık kontrolegittiğimde doktorum bebek sıkıntıya girmiş alıcaz dedi 36 haftalıkta epidural sezeryanla doğum yaptım ve hiç zorlanmadım ağrım tabiki oldu ama ağrı kesiciler ağrımı kesiyordu ilk gün hariç 2.günden itibarende çocuğumla hep ben ilgilendim kişi ve doktor kesinlikle çok önemli sonuçta ameliyat ve arkadaşında dediği gibi 7 katman kesiliyo. yapabiliyorsan ve bir problemde yoksa kesinlikle normal doğum ama cesaretinde yoksa ve en ufakta olsa bir sorun varsa kasma sezeryanda konforlu rahat oluyo

ben epidural sezeryanla yaptım, tavsiye de ederim. neden?
cok heyecanlı bi tip oldugum için normal dogum dusunmedim
narkoz almıyosun ve bebeğini çıktığı andan itibaren görebiliyosun üstelik ağrı yok, acı yok.. o yedi kat dikişi sen hissetmiyosun, sonrasında da sadece 2 gün gülerken veya öksürürken sancıyo o kadar.
normal doğum yapıp da 15 dakikada doğurabilen sadece tek bir tanıdığım var, diğer arkadaşlarım pişman oldular.. 8 ila 48 saat doğum sancısı çekip, orada öylece kıvranarak yatıp gelen geçen herkesin 'açıldı mı' 'kaç cm açıldı' diye yoklaması insanı delirten şeylerden biriymiş.. bir diğeri de bebeğin tehlikeye girmesi ihtimaliyle normal doğumun son anda (yeterli açılmama - bebeğin havasız kalması - vb) sezeryana dönüşmesi.. tabi onca ağrıdan sonra illa ki narkozlu oluyor son dakika sezeryanı.. ben sezeryanın bebek için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum, susuz-havasız kalmıyor ve yamuk çıkma ihtimali (kol bükülmesi, kafa sıkışması, ve en önemlisi kordon dolanması) ortadan kalkıyor..
bence doktorunun seni yönlendirmesine izin ver (eğer doktorun içine sinen, güvendiğin biriyse-ki öyle olmalı-) , mümkünse ve tiksinmezsen internetten hem normal doğumu hem de epidurali bulup izle.. hangisi içine sinerse onu seç.

Yok ay ben daha evli bile değilim :):) Suda doğum hakkında bilgim var baya.. Ben ileride sda doğum düşünüyorum . Acı diye bişey yok.. Hissetmiyomuşsun bile.

bende suda doğum yapmayı çok istemiştim ama gebzedeki anadolu sağlık merkezi 9 bintl hesap çıkarınca hayal oldu benim suda doğum, ankaradaki ztb hastanesinde ilk doğumu suda yaptırmıyoruz dedi bende doğumdan çok tırtığım için araya araya kendime uygun bir doktor buldum ve hipnozla normal doğum yaptım çok rahat doğurdum ama ikinciye suda doğum yapabileceğim uygun biryer bulursam suda doğum yapmayı düşünüyorum
yine bir aksilik çıkmazsa tabi
sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyor normal doğumun tadını aldıktan sonra.

Tabi ki normal doğum!
Komplikasyonlu normal doğum oranı çok azdır. Evet birkaç saat sancı çekeceksin ama o filmlerde gördüğün bağırmalı sancılar en fazla yarım saat. Öncesi normal karın ağrısından biraz fazla.
Ben spinal anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Çok da harika geçti.
Ama benim bebeğim 40. haftanın sonunda 4500 gr idi ve yarım santim bile açılma yoktu. Normal doğum sürecini beklememiz halinde daha kilo alması durmadığı için 5000 gr civarı olacağını tahmin ediyorduk. Boyum da 1.53. Normalk doğumda ciddi sıkıntı olma olasılığı %99.9 idi. Ama yine de bekleyebileceğimiz son ana kadar bekledik sancı gelmesini.
Sana da tavsiyem şimdiden hiç bunları düşünme. Kesinlikle doğal yollardan gelmesine izin ver. Bir sorun olursa sezaryen olmak zorunda kalırsan da üzülme. Ama doktorunun seni boşa sezaryene yönlendirmesine izin verme, gerçekten tıbbi gereklilik olup olmadığından emin ol.
Ve bir üstteki arkadaşın aksine diyorum ki sakın normal doğum ya da sezaryen videosu filan izleme.Bunlar öğrenilecek şeyler değil. Dğpaya ve bedenine güven. Zamanı gelince herşey saat gibi işleyecek zaten.
Ama şu an hiç düşünme, hamileliğinin tadını çıkar. Özleyeceksin. :)))

tabikide normal ben epidural normal oldum süüüper acı tabiki var ama en azından dayanılmıcak kadar degil

kesinlikle katılıyorum bende sezeryanla doğum yaptım bebeğin tehlikede ters geliyo dendi ve hemen aldılar çok erkendi belki devlet hastanesinde sonuna kadar beklerlerdi bilemiyorum neyse çok şükür sağsalim dünyaya geldi ama aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala açısını hissediyorum ve şimdi 2.çocuğu düşünüyorum ve bunu allah nasip ederse normal yapmayı istiyorum.

canım inşallah ikinciye normal doğum yapabilirsin, bu kesinlikle yaşanması gereken harika bir duygu
doğum sancısı öyle milletin abarttığı gibi birşey değil adet sancısının biraz daha kuvvetlisi ama öyle bağırıp çağırılacak bir acı değil filimlerde falan göründüğü gibi hiç değil,yeterki kendine güven ve kendini sıkma önemli olan bu bedenini kasmazsan bebek balık gibi çıkıyor benim öyle oldu sancı süresi biraz zorluyor ama bebiş çıkarken hiç canın yanmıyor sen yeteri kendine güven biz kadınız ve güçlüyüz unutma!!!
bir erkeğin doğum yapabilmesi için 8 kadının dayanıklılığına ihtiyacı varmış yani biz erkeklerden 8 kat daha acıya dayanıklıyız hahaha yaşasın!!!!

normal mi sezeyan mı? bu hep kafamızı karıştırır. normal doğum yapanlar sezeryanı kötüler, sezeryan yapanlar ya çektiği sıkıntıları ya da rahatlığını anlatır ama nasıl ki hepimiz bir birey olarak farklılıklara sahipsek doğum için de her bünyenin göstereceği tepki farklıdır. en doğru kararı siz ve doktorunuz birlikte verirsiniz..
sanırım anne adaylarının en çok kafasını karıştıran bazı insanların düşüncesizce "normal doğum yapan sahici anne, sezeryan yapan anneler yalancı anne" diye konuşmaları .... bunu söyleyenlere; bebeğini evinde doğurup da çöpe, ormana vb. çeşitli yerlere atanlar sezeyan mı yapmış normal mi ? diye sormak lazım
sizin ve bebeğiniz için en sağlıklısı neyse onu tercih etmek lazım diye düşünüyorum ...

sezeryan yapan kötü anne normal yapan iyi anne diye bişey yok zaten eğer ters bir durum varsa ve mecburen sezeryan yapılıyorsa buna lafım yok ama sırf kendi keyfi için(ameliyatın neresi kolay geliyor onuda anlamış değilim) doğumdan korkuyorum diyenlere ve para için sezeryana binbir bahane bulanlara yani doktor ve ebelere kızıyorum ben. her bebek normal yolla doğmayı hakediyor bu bir bebeğin saygı duyulması gereken en doğal hakkı.
nasıl çocuklarımızın kararlarına saygı gösteriyorsak onları zorlamıyorsak,bir bebeğinde normal doğması, o anı yaşaması, doğum kasılmalarını yaşayarak dünyaya geleceğini anlaması ve buna bütün vücuduyla hazır olarak dünyaya gelmesi en doğal hakkı ben buna inanıyorum
kimsenin daha az vakit harcayıp daha fazla para kazanmak için, günü dolmamış ve dünyaya gelmeye hazır olmayan bir bebeği sıcacık annesinin rahminde uyurken soğuk eldivenlerle tutup çıkartmaya ve onu şoka sokmaya hakkı yok
ben buna inanıyorum bunu savunuyorum doğum doğal bir olaydır ama günümüzde malesef doğallığını kaybetmiştir
sözlerim keyfi yere sezeryan yapanlara ve yaptıranlara tabiki sağlık şartları gerektiriyorsa sezeryan yapılacak bu su götürmez bir gerçek.
sezeryan yada normal doğum yapmak anneliği etkilemez sevgi insanın içindedir.ama herşeyin en doğalı en güzelidir

Son düzenleme:
normal doğum çünkü sadece bebeğin için değil vücudun içinde gerekli olan bir olay içinin temizlenmesi rahmiinin rahatlaması ağırlığını atması ben 2.bebeğime hamileyim 1. bebeğimi 7 aylıkken karnımda kaybettim fakat normal sartlarda direk doktorlar sezeryana alırlar zehırlenme tehlıkesınden dolayı ama benım kisini normal yapabılmek için çok ugrastılar... nedenı saglığım için...... Sancım coktu acılmam olmuyordu sürekli kandırıyorlardı acıldı acılıorr ve 3 gun oyaladılar ve 4.gun artık 2 dogum seklıde hazır benı beklıyordu artık yalvarıyordum 4 gnun açıyım canım yanıyor.. Sezeryana alın dıye inletiyordum hastaneyi ve sonunda birden acıldı yatagımda dogurdum kontrollerım yapıldı içim temızlendı ve 1 saatten az bır zamanda hıc o anı ben yasamamısım gıbı temızlendım kalktım ayağa.. ve ALLAH kısmet eder sonuna gelırsem bebeğimle yine normal düşünüyorum... İnş sende senin için sağlıklı olanı seçersin hayırlı doğumlar nasip etsin ALLAH HERKESE....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…