Yasemin galiba geriye kalanın 13 hafta...aynı haftalardayız dimi
ben sezeryan istemistim hamileliğimde hatta hamile kalmadan önce bile.. üvey annem sezeryan ile doğum yapmıstı ve aynı gün ayaktaydı hatta ertesi gün ütüsünü bile yapmıstı :)) kuzenim normal doğum yapmıstı ve makatına kadar yanlıslıkla dikis atmıslardı ayrıca doğumu çok zorlu gecmisti.. hep bize için temizlenir, normal doğum yapmassan anne olamassın diye sacma sapan seyler aşıladılar.. ama ben biliyorum ki bi çok anneden daha anneyim :) 8 dk içinde doğumum gerceklesti, yoğun bakımdan (yoğun bakım odasında sadece uyanmanız bekleniyor) çıktıktan 20 dk sonra ayağa kalktım.. sadece anestezinin etkisi öksürüyordum bu da biraz zorluyordu beni.. ertesi gün hastaneden çıkıp evime gelmistim bile :)
ben yıllar önce Arena programında normal doğum yapıp plesentasının (eş) dışarı atılımı esnasında bel kemiği kırıldığı için felç olan bi anneden etkilenip sezeryan istedim ve hiç pişman olmadım.. ertesi gün duşumu aldım (doktorum dikiş yerime bi sprey sıkmıstı) evin içinde dolastım.. sürekli yürümek sıkıntıları çabuk atlatmaya yardımcı oluyor :)
hepinize sağlıklı doğumlar..
evet canım geriye kalanım 13 hafta aynı haftalardayız hangi hastaneye gidiyosun??
avcılar medıcana gidiyorum.haftasonu kontrolümüz vardı.artık ben istesemde istemesemde doğum sezeryan olacakmış.nisanın sonunu bekletmeyiz dedi.senin doğum tarihin tam olarak belli mi?sen nereye gidiyorsun?
Neden mecburi canım. benimde plesanta aşağıda muhtemel tarih 27 nisan ama plesanta yukarı çıkmazsa sezeryan olacak o zaman ne olur bilemiyorum. ben NeneHatun'a gidiyorum. Ama birde Çevre hastanesine gidicem Mecidiyeköyde..
bebek baya iriymiş.kafasıda büyük diyo.normal doğuramazsın dedi.zaten bende normal olmasını hiç istemiyordum.
Bu ne yaa böyle? Sezeryanı övmek için felaket senaryolarını sıralamışsın. Sezeryanın da riskleri var tabiki. Normal doğumda hepsi öyle olacak diye birşey yok. Binde bir çıkmıştır öyle. Biraz da abartılınca bu hali almış.
Arkadaşlar motivasyon çok önemli. Ben de doğumdan korkan biriyim. Ama lütfen şuraya yazan arkadaşlar daha hassas ve düşünceli olsun. Burdaki arkadaşların da doğum yapacaklarını ve morale ihtiyacı olduklarını düşünsün...klava:
canım ne yazıkki anlamak istemiyorlar...istediğin kadar uğraş sen..sonrada suçlu sen oluyorsun..öyle bir bahsediyorlarki olması gereken aslında sezeryan,olmaması gereken normalmiş gibi...ben az mı dedim burda,bu olay psikolojik,böyle şeyler anlatarak normal doğum yapmayı düşünenlerin psikolojisini bozmaya hakkınız yok diye..bir sürü geri laf söylediler yanlış birşey diyormuşum gibi...neyse böyle şeyler okuduğunda hiç kulak asma,duymamazlıktan görmemezlikten gel..kendini motive et..Allahın ziniyle kolay bir doğum yapıp atlatırsın..benim de az kaldı.ben çok rahatım nedense..umrumda bile değil böyle kötü hikayeler..sonuçta doğal olanı istiyorum..sanki herkeste aynı oluyormuş gibi kendimi niye korkutayım.çevremde çooook normal doğum yapan var,hepside zıpkın gibiydi,hemen sütleri geldi,herşeyi kendileri yaptılar.dr umda normal den yana düşünüyor,inşallah bir aksilik çıkmaz..herkesin gönlüne göre olsun
sezeryan bebek için çok sağlıklıymış doktorlar hep öyle söylüyor hiç pişman değilim normalden korkuyordum zaten kordon dolanması olduğu için doktorum sezeryan dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?