Normal dogumdan korkuyorum

Akinella

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
68
11
8
40
Arkadaslar merhaba 30 haftalik gebeyim.normal dogumdan cok korkuyorum.sezaryan hic istemiyorum.her insan bir deil tabi bebegin kilosu o anki sartlara bagli degisiklik gosterir elbet ama ablam 4600 dogurdu yigenimi ve tam 19 saat sanciyla cok zor bi dogum oldu tabi sorasida cabasi dikis cok atildi ve toparlanmasi biraz uzun surdu.sizler ne onerirsiniz normal dogum tecrubesi olanlarda yazabilirlermi acaba.ufaktan basladi telaşi

Akışına bırak ve doktoruna güven. Şimdiden kendi kendini korkutma. Normal doğum yaptım. Suyum gelince koşarak hastaneye gittik, gec e bir buçukta. Hafif sancılar vardı. Asıl doğum sancıları sabah 9da başladı bir anda açılmak oldu ve saat 11 de dunyaya geldi kızım. Kolay toparladım. Kızım 13 günlükken herkesi evden gönderdim. Kırkını beklemedim.

Siz kac kilo dogurdunuz.doktorum bana gelisimi cok onde kilolu bir bebek olacak dedi.cok hikaye dinledim gebeligimde herkes bisey soyledi cok etkilendim ablamda onumde ornek olunca ne yapacagimi bilemedim.ama ablama sordugumda ise yine olsa okadar aciya sorasindaki durumlara bakmaz yine normal dogururdum diyor

Siz kac kilo dogurdunuz.doktorum bana gelisimi cok onde kilolu bir bebek olacak dedi.cok hikaye dinledim gebeligimde herkes bisey soyledi cok etkilendim ablamda onumde ornek olunca ne yapacagimi bilemedim.ama ablama sordugumda ise yine olsa okadar aciya sorasindaki durumlara bakmaz yine normal dogururdum diyor
2.900du bebegimin kilosu. 40+5te dünyaya geldi. Ben hic hikaye dinlemedim, okumadım.

Niye bu israr 4600 gr bebek nasi normal dogumla dogdu kim bilir nasil birde tekrar olsa tekrar normal isterdm demjs sezeryan olsaydi belki okdr dha acida cekmeyecekti. Bu zulum niye anlayamaiyorum.

Suanki kilosu kacki doktor simdiden iri bi bebek olucak demis? ben normal dogum yaptm ayni dedigin gbi ikisindende korkuyordum 😁 . korku ve stresle isi yokusa sürükledm dogumda,benm icin sancilar dayanilmayacak degildi son saat haric dogumda guzel gecti 3300 gram dogdu kizim dogumdan sonrada sancim devam etti aksama kadar ki bu herkeste olan bisi degilmis. bni o zorladi sadece ama kasilmalarin devam etmesi rahimi hemen toparladi eski haline döndü hemen . dikisim ic dis toplam 5 dikis vardi 2.gunu itibariyla cok iyiydim 3.gun evden herkesi yolladim 😊😊 sezaryan icin hic bi fikrim yok ama hep soyle dusundum kat kat deri ve rahim kesiliyor ne kadar kolay olabilir ki sonrasi. mesala bi yerimiz kesilse nasil acıyor.. Bir sekilde dogacak o bebe hayirlisi sagliklisi olsun sizin icin :)

Arkadaslar merhaba 30 haftalik gebeyim.normal dogumdan cok korkuyorum.sezaryan hic istemiyorum.her insan bir deil tabi bebegin kilosu o anki sartlara bagli degisiklik gosterir elbet ama ablam 4600 dogurdu yigenimi ve tam 19 saat sanciyla cok zor bi dogum oldu tabi sorasida cabasi dikis cok atildi ve toparlanmasi biraz uzun surdu.sizler ne onerirsiniz normal dogum tecrubesi olanlarda yazabilirlermi acaba.ufaktan basladi telaşi
Canim benim bebegim 30 günlük oldu bile :) Normal doğurdum ben,darısı senin başına olsun inşallah.
Ben hamile kaldigim andan beri korkmaya baslamistim. O kadar kokuyordum ki normal dogum hikayelerinin icinden güzel olanlari okuyarak moral bulmaya calisiyordum🤗.
Ağrı esigim düşük ve korkak bir insan olarak ben normal doğurduysam bütün kadınlar bunu basarabilir diye düşünuyorum. dogumun devlette olacaksa sana tercihini sormuyorlar ve normal dogurtmak icin tum imkanlari zorluyorlar. Özelde ise hastanin tercihine birakan bircok yer duydum.
Gelelim nasil dogurdum ?Cok korkmak gerekir mi ? :) . hic düşünme akışına bırak. Bak sana şöyle söyleyim dogurdum ve aci o anda bitti. Bir hafta sonra dogumu bile unuttum :) üstelik bir saat kadar aci çektim. herkesin dogum hikayesi tabiki farklıdır ama sana şunu soyleyim korkma ve güçlü ol. benim ilk dogumumdu bu arada. Sorun olursa cevaplarim.iyi dogumlar diliyorum❤

Ben her hamileye aynı şeyi söylüyorum. Asla kötü doğum hikayelerini dinlemeyin, dinliyorsanız kendinize ders çıkarın.
Öncelikle hamile kadın yürüyüşlerini yapacak, sanırım 34te yapılmaya başlanıyordu kegel egzersizlerini yapacak, hareket edecek.
Bunlar doğumu kolaylaştıran şeyler.
Hastane ile mesafesini de dikjate alıp suyu gelmemişse sancılarının büyük kısmını evinde geçirmeli. Hastanede zaman hiç geçmiyor.
Bebeğin doğumunu hissetmek, bebeğinle birlikte bunu bir şeyi başarmak muhteşem bir duygu. Bebeğin başı çıkınca doğum da bitmiş oluyor aslında.
Ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Hastane 15 dk uzaklıkdaydı. Gündüz nişanım gelmişti. Gece sancıyla uyandım. Saat 2 gibi. 1 buçuk saat evde kaldım, ılık duş aldım. Hastaneye 4e doğru gittim. 4 buçukta oğlum doğmuştu. Kızımda da 5 gibi sancım başladı, 9 buçukta doğmuştu bile.

Benim abimin eşi de 4500 doğurdu normal ve çok çabuk toparlandı ilk çocuktu. Demek istediğim hiç korkmayın herkes aynı şeyleri yasicak diye bişey yok her hamilelik özeldir . İlk doğumda kesisiz doğum yapanlar bile var.nasip ben riskli bi hamilelik gecirmeme rağmen normal doğum istiyorum inşallah nasip olur 🙏🏻
Her zaman söylediğim daha önce dogurmamis olsam bile vücudumun ne yapacağını biliyo doğurmayı biliyo bebeğim doğmayı biliyo. Rabbim hayırlı kolay sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin.
Ben doğum yapacağım hastaneye gittim doğum haneyi gördüm . Bayramdan sonra gebelik eğitimi var nasipse ona da katilicam . Hiç korkmuyorum böylece kafamdaki soru işaretlerini de gidericem. Ayrıca nefes egzersizlerini öğreniyorum sancıları karşılamak için bazı hareketler öğrendim plates topu aldım şuan bile beni çok rahatlatıyolar. Tavsiye ediyorum bilmemek korkutur süreci öğrenin neler yapabileceginizi öğrenince korku kalmıyo. Açıkçası olumsuz bişey yaşamamak için hep dua ediyorum .

Canim benim bebegim 30 günlük oldu bile :) Normal doğurdum ben,darısı senin başına olsun inşallah.
Ben hamile kaldigim andan beri korkmaya baslamistim. O kadar kokuyordum ki normal dogum hikayelerinin icinden güzel olanlari okuyarak moral bulmaya calisiyordum🤗.
Ağrı esigim düşük ve korkak bir insan olarak ben normal doğurduysam bütün kadınlar bunu basarabilir diye düşünuyorum. dogumun devlette olacaksa sana tercihini sormuyorlar ve normal dogurtmak icin tum imkanlari zorluyorlar. Özelde ise hastanin tercihine birakan bircok yer duydum.
Gelelim nasil dogurdum ?Cok korkmak gerekir mi ? :) . hic düşünme akışına bırak. Bak sana şöyle söyleyim dogurdum ve aci o anda bitti. Bir hafta sonra dogumu bile unuttum :) üstelik bir saat kadar aci çektim. herkesin dogum hikayesi tabiki farklıdır ama sana şunu soyleyim korkma ve güçlü ol. benim ilk dogumumdu bu arada. Sorun olursa cevaplarim.iyi dogumlar diliyorum❤
Benimde ilk dogumum olacak.inanilmaz korkuyorum normal olsun istiyorum cunku kat kat dikisler beni daha cok korkutuyo.kendi kendime senaryolar yaziyorum:) ya normal dpgum sancilarim baslar ya bi aksilik olirda ojadar sancinin ustune doguramazsam beni sezeryana alirlarsa ne yaparim.ya pisman olup dayanamayacak acilar cekersem ya boyle olur soyle olursa diye:) sizin bebis kac kilo dogdu ve dogum anina kadar o sancilar gercekten dayanilamiyacak gibimi

Benimde ilk dogumum olacak.inanilmaz korkuyorum normal olsun istiyorum cunku kat kat dikisler beni daha cok korkutuyo.kendi kendime senaryolar yaziyorum:) ya normal dpgum sancilarim baslar ya bi aksilik olirda ojadar sancinin ustune doguramazsam beni sezeryana alirlarsa ne yaparim.ya pisman olup dayanamayacak acilar cekersem ya boyle olur soyle olursa diye:) sizin bebis kac kilo dogdu ve dogum anina kadar o sancilar gercekten dayanilamiyacak gibimi
benimki 3300 dogdu. Ama Ona takılma arkadaşım 4150 gram doğurdu onun doğumu benimkinden daha kolay oldu Hem de ilk doğumuydu.
ben sanci asamasini yasamadim canim.40 haftayi gecince yatis verdiler. Vajinal bir ilac koydular. Birkac saat Sonra bir anda kasilmalar basladi.gunduz 5 de yatisimi yaptılar.11 e kadar birseyim yoktu.Bebek 12.30 da doğdu Aniden ıkınma asamasina gectim yani :) 1 saat falan sürdü.Rabbime şükürler olsun . diyorum ya cok korkak bir insandim ama bosuna kaygılanmisim diyorum.Rabbim dayanma gücü veriyor. birde surekli sunu söyle.Benim dogumum cok kolay olacak hersey cok yolunda gidecek. Bu telkinleri kendine ver gercekten o zaman göreceksin ne kadar kolay oldugunu

benimki 3300 dogdu. Ama Ona takılma arkadaşım 4150 gram doğurdu onun doğumu benimkinden daha kolay oldu Hem de ilk doğumuydu.
ben sanci asamasini yasamadim canim.40 haftayi gecince yatis verdiler. Vajinal bir ilac koydular. Birkac saat Sonra bir anda kasilmalar basladi.gunduz 5 de yatisimi yaptılar.11 e kadar birseyim yoktu.Bebek 12.30 da doğdu Aniden ıkınma asamasina gectim yani :) 1 saat falan sürdü.Rabbime şükürler olsun . diyorum ya cok korkak bir insandim ama bosuna kaygılanmisim diyorum.Rabbim dayanma gücü veriyor. birde surekli sunu söyle.Benim dogumum cok kolay olacak hersey cok yolunda gidecek. Bu telkinleri kendine ver gercekten o zaman göreceksin ne kadar kolay oldugunu
bugün doktor kontrolüm vardı..bana bebek 4 kiloya yaklaşırsa normal doğum önermiyorum .3600 e kadar sınır benim için yoksa zorlamaya gerek yok dedi işinemi gelmedi bilmiyoruym.normal olursa kurban tatiline yakın oluyo çünkü herlde tatile gidecek:)

bugün doktor kontrolüm vardı..bana bebek 4 kiloya yaklaşırsa normal doğum önermiyorum .3600 e kadar sınır benim için yoksa zorlamaya gerek yok dedi işinemi gelmedi bilmiyoruym.normal olursa kurban tatiline yakın oluyo çünkü herlde tatile gidecek:)
3600 cok normal🤔🤔🤔
sezaryen yanlisi belki de. ama artik son zamanlarda normal dogumu cok öneriyorlar. bence normal dogum isteğinden vazgeçme. Bir ay once normal dogum yapmis biri olarak söylüyorum

evt epuduralden yanaymış gibi geldi okadar anlattı çünkü.ama ben çok korkuyorum hamile kaldığım günden beri doğumun her türlüsü korkutuyo neden böyle bilmiyorum birinden güzel bişey duyunca çok rahatlıyorum ama sora tekrar başlıyo korkum.allahım hayırlısını versin.herşeyin hayırlısı.sanada teşşkur ederim cnm

evt epuduralden yanaymış gibi geldi okadar anlattı çünkü.ama ben çok korkuyorum hamile kaldığım günden beri doğumun her türlüsü korkutuyo neden böyle bilmiyorum birinden güzel bişey duyunca çok rahatlıyorum ama sora tekrar başlıyo korkum.allahım hayırlısını versin.herşeyin hayırlısı.sanada teşşkur ederim cnm
rica ederim canim .Bu arada hurmanin faydasini gördüm ben.tavsiye ediyorum

Kimse bir değil kimsenin hikayeside aynı değil. Sezeryan olacaksan dahi bebeğin sana anne ben hazırım diye belirti versin :) suyun gelebilir, nişanın gelebilir, ağrın olabilir bir belirti olsun. Ama en iyisi tabiki normal yapman cesaretini topla hep iyi düşün güzel bak ve yapabilirim de kendine, vajinusmus geçmişi olan ben herşey yolunda giderse normal doğum yapıcam Rabbim nasip ederse en büyük destekçimde annem kendisi 4 çocuğunu nasıl güzel doğurduğunu hergün anlatıyor canım annem ❤️ Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşAllah.

Back
X