Normal Doğumdan Korkuyorum

Busra54Nur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
194
-53
88
26
İyi günler bayanlar.Sakarya da oturuyorum.21 yaşındayım ve 7 aylık hamileyim.İlk gebeliğimi yaşıyorum. Normal doğumdan korkuyorum.Normal doğum korkumu nasıl yenebilirim?Normal doğum yapan bayanlar önerilerinize ihtiyacın var?

Normal doğum okadar anlatildiği gibi bişey değil..hem artik epidural normal doğumlar var.. 3 bucuk ay önce yaptim Allaha şükür..boşuna korkutuyolar insanı.. sanki çok aşiri bir gazım varmiş gibiydi sanci.. okadar dayanilmicak bisey değil..

İnanin korkmayi gerektirecek bir sey yok. Olsa kadinlar 2.yi, 3.yü dogurur mu? Vajina üremek icin yaratilmis, insanoglunun varligindan beri bu böyle. Siz yavrunuzla kavusmaya odaklanin. Sürec zaten kendi kendine isliyor. Sizin yapabileceginiz tek sey kaygilanmamak.

Epidural doğum devlet hastanelerinde yapılmıyormuş ben de devlet hastanezinde doğum yaptırmak istiyorum.

Tam bunu yazmaya geldim :)
Sonuna kadar katılıyorum.

Eğer instagram kullanıyorsan Kadın Doğum Doktoru Furkan Kayabaşoğlu var mutlaka takip et normal doğumları anı anına yaşıyorsun resmen hiç korkutucu gelmiyor.. Masal gibi anlatıyor.

doktorunuzla bence bol bol konusun,
7 ayinizdasiniz, her gittiginizde doguma yonelik sorun, nasil olacak, kim girecek kim cikacak,
sizden ne yapmaniz beklenecek gibisinden,
direk onu konusturmaya calisin.

bir de dogum uzerine pozitif hikayeler okuyun,
aman kk daki gercekten zor dogum hikayelerini okuyup strese sokmayin kendinizi.
Suna emin olun (tabi ki doktorunuza guveniyorsaniz),
en ufak bir riskte doktorunuz sizi bilgilendirecek ve eger ki gerekli ise zaten sezeryana yonlendirecektir,
eger oyle bir durum yoksa demek ki her sey yolundadir,
siz anin keyfini cikarmaya calisin,
dunyaya bir can gelecek,
muhtesem bir sey yapacaksiniz,
icinizde hep umut ve pozitif dusunceler olsun.

Bol bol yürüyüş yap, mümkünse alaturka tuvaket kullan. Doğuma hazırım çünkü bu önemli şeyleri yaptım diye düşünerek kendini motive et. Abartılacak bir şey değil doğum. Soğukkanlı ol yeter

Bende 7 aylık hamileyim. Bu ikinci gebeligim. Ilk dogumum normaldi ama hamileyken başıma ne geleceğini bilmiyordum. Sancim başlayınca gittim hastaneye sancı odasına aldılar. 4-5 tane kadın kimi dua okuyor kimi ağlıyor kimi bağırıyor herkes farklı bi kafada. Nts ye bağladılar bekliyorum. Onlara bakarken zamanın nasıl geçtiğini hatırlamıyorum. Cennet mahallesi gibiydi. Tabi o zaman bir şey bildiğim yok ne olup bittigini anlamaya çalışıyorum. Arada bi acikligi kontrol ediyorlar. Benim gıkım çıkmıyor korkudan. Sonra dogumhaneye aldılar. Ama orada baya bi sancim vardı. Birazda orda nts de kaldım. Kendi halimde kaldım orada. En son temizlik gorevlisine hemsireyi çağırın bir şeyler oldu bana dememle dogum yapmam arası 15 dakika. Çok kolay miydi hayır değildi. Ama şimdi başıma ne gelecegini biliyorum. Her saniyesine kadar dogumda ne yasadigimi biliyorum çünkü. Tek olumlu tarafı bu geçici bir süreç sancimin baslamasi ile doğum hepsi 5-6 saat gibi birşey sürdü. Bunda da aynısı olsa ve bu kez aksi bir durum yasanmazsa sancimin cogunu evde geçireceğim. Hastaneye gideceğim ve 1-2 saat içinde bebegimi kucagima alıp geleceğim diye kendimi motive ediyorum. Allah yardimcimiz olsun. Kolay değil ama o minik mucizeler için değer.

Ben iki kere "normal" doğum yaptım. İkisindede anestezi kullanmadım. Ben hep hedefe yani çocuğumu kucaga almaya odaklandım. O anda zaten vücut da otomatiğe bağlıyor diyebiliriz. Ebenin yardımıyla (doktor bittikten sonra geldi) iki oğlum doğdu. Anestezi imkanlari da cok.. Ama bence önemli olan kendini kasmaman ve etraftaki insanlara güvenmen. Benim.eşim iki doğumda da yanimdaydi. Mesela dua okurdu başımda.. Bana bu yardım etti mesela. Eşinizle doguma hazırlık kurslarına da gidebilirsiniz korkunuz azalır

Sağlıkla kucaga alin insallah

Sancıyı çekeceksiniz sadece. 1 dakikalık çektiğiniz sancılarda anlıyorsunuz ki; öldürmüyor. Bi başlangıcı ve bitişi var. Sonu gelen şeylerden neden korkasınız ki? Tamamen açıklığınız olduğunda da istemsizce ıkınacaksınız. Can bu elbette acıyacak ama kendinizi sakinleştirip ıkınmaya odaklanırsanız doğumhanede çok çabuk ve rahat geçecek.

Yaklaşık 1.5 ay önce sakarya eğitim araştırma hastanesinde normal Doğum ile aldım kızımı kucağıma. Benim ki suni sancı ile olduğu için sanırım normal hissedilen doğum sancılarından biraz daha fazlaymış.
Eğitim araştırma hastanesi veya doğumevinde yapacaksanız doğumu öncelikleri zaten normal doğum oluyor. Eğer vaktiniz varsa doğumevinde gebe eğitimi var ona katılmanızı tavsiye ederim. Ben onun faydasını gördüm. Onun dışında her ne kadar doğuma girecek doktor nöbetçi doktor olsa da kontrollerinizi aynı doktorda yaptırmanızın da faydası oluyor, onu da öneririm. Başka sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Pozitif olun. Mantıklı olun. Milyarlarca yıldır canlılar doğum yapıyor. Dünyanın en doğal şeyi. Vücut ne yapacağını gayet iyi biliyor. Vücudunuzu dinleyin, nefes egzersizleri yapın, inançlıysanız dua edin ve de sakin olun :)

Hayatınızda hiç yaşamadığınız ve deneyimlemediginiz bir olaydan korkmanız biraz tuhaf değil mi?

2 defa normal doğum yaptım elbette her şeyin bir zorluğu var korkmayın kendinizi korkutmayin. Tek söyleyeceğim bebeğiniz doğduğu an sanki onun yerine siz doğmuş gibi hissedeceksiniz :) müthiş bir rahatlama olacak bedeninizde o anların keyfini çıkartın.

Rabbim sağlıklı sıhhatli kucaklamayı nasip etsin❤

benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde 9 ay boyunca doktorun başının etini yedim ben normal doğum yapacağım diye, çünkü dünyaya kadın olarak gelmişiz ve bu yalnızca bize bahşedilen bir yetenek. ama maalesef kısmet olmadı suyum geldi sancım gelmedi tam 36 saat sancı ve açılma bekledik ama maalesef suni sancıya rağmen normal doğum yapamadım, bebek susuz kaldığı için sezaryenle aldılar. arada 7 yıl var şu an yine başladım doktora ben normal doğum yapacağım demeye:) kadın olarak geldiğim bu dünyaya bana bahşedilen bir yeteneği yaşamadan ölmek istemem. Yakın çevremde normal doğum yapanlar ile kendimi kıyasladığımda da her seferinde neden yapamadım normal doğum diye kendime kızdım hep. inanın öyle basit bir şey değil sezaryen. hele o sondanın acısını hatırladıkça hala kasılıyorum. her şeyden önce şunu unutmayın sezaryen bir ameliyattır. bir hastalığınız mı var da göz göre göre kendinizi kestirip biçtiresiniz. Şükürler olsun Rabbim bize sancıya dayanacak gücü de vermiş, bebeği çıkarmak için fizyolojimizide hazırlamış. Bir avazda doğurmanızı dilerim.

Bana dogumda epidural vermediler dogumu geciktiriyor diye ilk dogumun 4 saat surdu. Illa epidural olacak diye kendinizi sartlamayin. Plates yapin mumkunse. Mumkunse iyi bir doktor bulun. Dogumda manevi destegi doktor ve ebeler vermeli. Bu cok onemli. Cok gencsiniz 21 yas. Buyuk ihtimal vucudunuz normal dogum icin cok musait. Genc olmak cok buyuk avantaj. Normal dogum yapmakla kaka yapmak ayni sey bana gore. Biraz garip gelecek bu soyledigim ama bana oyle gelmisti. Sancilara dayanmak butun mesele. Sancilara nasil dayanirsiniz kendinizi vucudunuzu dinleyin en rahat hangi pozisyonda atlatiyorum diye. Ben mesela ayakta, ayaklarimi acip kafami yataga dayadim. Ve inleyerek sancilari atlattim. 21 yasinda cocuk sahibi olmak normal dogum yapmaktan daha zor geliyor bana. Bebek bakmak gercekten daha zor birseymis. Ilk 1 ay sadece gunde 2 saat uyudum. Hergun gezme hayalleri kuran ben 3 aydir sadece avmye gidebiliyorum. Sosyal hayatim bitti. Arkadaslarimla ortamimiz bitti. Pisman miyim ? Asla degilim. Bebeginize asik olacaginiz icin pisman olunmuyor. Dogumda yeter artik bitsin diye bagirdigimi hatirliyorum. Doktor da ee bitti iste burda dedi ve cikardi bebegi. Cok komikti o an. Bebek bakmak ise yeter artik bitsin diyemiyorsunuz. Cok yoruluyorsunuz buyuk fedakarlilar veriyorsunuz ama asla baskasina vereyim 2 saat gezeyim uyuyayim rahat edeyim demek bile icinizden gelmiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…