Normal doğumdan korkup sezeryan yaptırmak isteyenler....

Akılsız diyerek hakarette bulunmanız hiç hoş değil!..Üstelik korkuyor olmak da bir tür rahatsızlık durumudur. Bence günümüz şartlarında sezeryan hiç de tehlikeli bir ameliyat değildir.Hatta bebek için neredeyse sıfır risk taşır. Daha önce başka konuda belirtmiştim normal doğum diye adlandırdığınız esasında 'vajinal doğum' dur.Vajinal doğum her şeyin yolunda gittiği durumlarda yapılır ama epizyotomi ve yırtıkla karşı karşıya gelmeniz elzem bir duruma düşmenize neden olabilir.Hatta 'sezeryan bir ameliyattır vajinal doğum ise normal olandır' diyenlere kulak asanlar vajinal doğumdan sonra sezeryan olmuş bir hanımdan daha çok acı çekebilir. Çatı muayenenizden sonra doktorunuzdan bilgi almanız hangi doğum yöntemiyle bebeğinizi dünyaya getireceğiniz hakkında önemlidir.Tabi çatı muayenesi olmak ayrı bir dert..Bir de konuya şöyle bakmak gerekir, ne kadar jinekolog varsa tanıdığım karısına, kızına, gelinine sezeryan doğum yaptırıyor, şimdi onlar mı bilmiyor bu işi biz mi ?

kızımı normal doğumla yani epıdural bile ıstemeden doğurdum ama bu benim şansımdı çünkü cook uzun saatlr sancı cekmedm ve dogumum da zor sayılmazdı fakat herkeste durum aynı olmayabılır kesinlikle tek bir düşünceye takılıp kalmamak lazım doktorumuza güvenmemız gerekir:26:ve bence kişi kendini hangi doğuma daha uygun hissediyorsa o şekilde dogurmalı bebek bekleyen herkese hayırlı doğumlar

bende normal doğumdan aşırı korkuyordum ve sezeryan gözde doğum şekliydi benim için, doğuma 2 ay kala sezeryan istediğimi söyledim , doktorum her kontrolde beni normal doğuma ikna etmeye çalıştı tabi hatta sezeryan gerekli olmadıkça yasaklandığından bana kendi isteğimle sezeryan doğumu tercih ettiğimi doğum korkusu tanısı ile bir kağıt imzalattı tabi eşim ve doktorumda imzaladı, ancak çatı muayenesinden sonra fikrimi değiştirdim ve normal doğumu tercih ettim, doğum esnasında her ne kadar kendime kızsam da şimdi çok mutluyum normal doğum yaptığım için tekrar çocuk düşünürsem rabbimde kısmet ederse yine normal doğum yaparım aynı gün ayağa kalktım ve lohusalık döneminde de hiç yatmadım. zaten doğumdan sonra bebeğin kontrolleri oluyor ve sezeryan olsaydım çok zorlanırdım diye düşünüyorum her kontrole kendim gittim bebğimin herşeyi ile kendim ilgilendim dikişlerimde 10 günde iyileşti ve 21 saat sancı çektim dayanılmaz değildi rabbim gücünü veriyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…