Normal doğumdan korkup sezeryan yaptırmak isteyenler....

esra82

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
24
1
16
Bursa
Arkadaşlar benim doğumuma 3 ay gibi bir süre kaldı ancak doğum korkumda arttı ve bu nedenle sezeryanla doğum yapmak istiyorum.Ancak bu durumu doktorumla henüz konuşmadım.Acaba benim gbi korkupta doktorunla konuşan varmı_?Bildiğiniz üzere devlet artık bi buna karışmamıştı bunada karışır oldu.Doktorların size verdikleri tepkileri merak ediyorum.Bu konuda yaşadıklaırnızı yaazarsanız çok sevinirim..

mrb cnm..

benım ablamında dogum korkusu var onunda 3 ayı kaldı doktoruyla konustu sezeryan olmaya karar verdı :)))

eger bıgun bende dogurursam sezeryan olur buyuk ıhtımal :))

Allah kolay dogumlar nasıp etsın sana tum hamılelere..

canım

cevremdekı bir suru insan normal dogum ıstıyorum dedı.... ama ne yazıkkı acıl durumlar meydana geldı ve hepsı sezeryan oldu
sımdı ben hamıleyım ve doguma sayılı gunum kaldı
bende normal hatta epıdural normal dogum ıstıyorum
ama bunların hepsı son anda karar verılecek bır durum
kızım duyaya gelırken onun saglıkla dogması teklıkeye gırer yada bende herhengı bırsey olursa hemen sezeryana donme ıhtımalı var doktorun

senın durumunda da belkı senden once bebegın duruma mudahale edıcek nasıl gelmesı konusunda hersey son ayında bellı olacak canım
bu durumda sımdıden endıselenmene hıc gerek yok sımdının tadını cıkar......

Esracım ben de seninle aynı korkuları yaşıyorum. Ben de su anda 2 doktora birden gidiyorum ve su ana kadar doğum şekli ile ilgili hiç konuşmadık.Benim doğumuma da 2,5 ay kaldı.Ben baştan beri hep sezeryan istiyorum.Ben kendimce sezeryan olacağımı düşünerek, kendimi hep buna hazırladım, ilk fırsatta doktorla da bu durumu konuşmayı düşünüyorum.
Tamam sezeryan artık zorunlu hallaerde oluyo ama eğer hastanın psikolojisi normal doğumu kaldıramıycaksa sezeryan yapılıyo...

Şimdiki kanunlara göre doktorun istediği gibi sezeryanı seçme hakkı yok.Ancak bir kaç kişiden duydum korkusuna rağmen sezeryan yapmayan doktorlar varmış..Bende haftaya gidiyorum kontrolüme ve bu arada doktorumla herşeyi konuşucam en azından bu stresi üzerimden atmak istiyorum.

Bende normalden korkup sezeryan olanlardanım.
1.5Sene oldu neredeyse.
Hiçbi sıkıntım olmadı çok şükür.
Tümden narkoz aldım.
Ameliyattan çıkınca ağrım oldu çok.
2Gün hastanede kaldım.
Rabbim herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler versin inşallah.

Hanimlar isteye isteye bile bile sezeryan olmak akilsizlik bence tamam bebegini alacagin saat belli oluyor ama bunun icin herseyi ile normal yoldan doguma hazirlanan ve vaktini bekleyen bebeklere kiymayin nolurr ... ben normal dogum icin israrla bekledim 40+5 e kadar ve suni sanci aldim 8 saat bekledim olmadi bebegin kalp atislari dustu dediler suyu bitti dediler sezeryana aldilar. ozel hastanede zaten ogun hic normal dogum yapan olmadi. dr hemsireler gidip gelip olmaz yok yok sen yapamicaksin vs diyip hastalari sezeryene sartliyorlar suni sancinin dozunu azaltip acilma olmuyor diye kandiriyorlar benimle birlikte 3 gebe daha ayni sekilde sezeryan oldu ogun ve en cokta ben bekledim hepsi iki uc saat bekleyip kandirilip ameliyathaneye gittiler... ve sezeryan sonrasi inanilmaz acilar cektim. bebegimi gormek istememisim ve yedi saat sonra ayildim . evet herkes boyle olacak degil elbette ama ameliyatli bi sekilde bebege bakmak onu emzirmek ne demek olan bilir... kucagina bebegini baskalari veriyor kalkip alamiyorsun hele de bakacak kimsen yoksa allah yardimcin olsun...

ben birgün gebe kalırsam kesinlikle sezeryan diyorum, kendimde ebeyim çünki 8-9 cm açılıpta sezeryana gidenler oluyor hem sancı çekip hemde sezeryan en kötüsü de bu

bende korktum sezeryan yaptım 4 yasınmda oglum sımdı epıdurallı oldum cokta memnun kaldım normal dogumu asla yapamazdım ondana sezeryanı sectım ama sımdı yasaklandı ya presedürü bılemıcem ama sadece normal dogumdan korkuyorum dıyenı almazlar sezeryana sanırım psıkologlardan rapor almak gerekıyor psıkolojısı normal degıldır doguma fln dıye

ben astım hastasıyım. ne psikolojim nede nefes almam normal doğuma uygun değil. bu yüzden doktorumla konuştum. anlayışla yaklaştı. 28 kasımda sezeryan ile kızımı dünyaya getireceğim nasipse...

Öncelikle normal doğumdan korkup sezeryanıda korkum yüzünden istemeyerekte olsa yaptırma durumunda kalanlara akılsız diyemezsiniz.Yazdığım gibi korku sizinde hayatta korktuğunuz durumlar , hayvanlar veya ortamlar olabilir onun gibi düşünün.Ben kesinlikle sezeryan taraftarı değilim ancak inanılmaz derecede korkuyorum.Eğer ben bu korkuyla doğuma girersem kesinlikle bebeğime daha çok zarar veririm.Bence şuan yaptığım doğum stresi bile bebeğime zarar veriyor.

Başından beri normal doğum normal doğum diye tutturup sonlara yaklaşınca sezeryana dönenlerdenim. Evet korktum normal doğumdan nolmuş. Ama şimdi düşününce sezeryan çok mu kolay oldu diyorum kendime. Hastaneden çıktıktan sonra eve dönerken arabanın o sarsıntısıyla çektiğim acıyı asla unutamam. haftalarca sürdü ağrılarım, yataktan yanlız başıma kalkamıyordum, çocuğumu kucağıma alıp emziricem o kadar zor oldu ki.. Gerçi son anda normal doğum isteseydim de olmazdı doktorum mümkün olmadığını söyledi, acilen sezeryana alındım. Ancak normal doğum yapma imkanı olanlar, hiçbir engeli olmayanlara sezeryanı tavsiye etmiyorum. Normale oranla toparlanman ve çektiğin ağrılar çok daha uzun sürüyor.

Merhaba kızlar benim arkadaşım 5 gün önce normal doğum ile doğum yaptı aman allahım diyorum size korkutmak g,ibi olmasın bende hamileyim yani herşeyi gördüm.12 saat sancı çekti doğumhaneye geçti ebe karnının üstüne oturmuş bebek çıksın diye korkudan ve acıdan bilincini kaybetmiş kısa süre sapma sapan şeyler söylemiş doktorlara.iç rahim ve dış rahim olmak üzere 16 dikiş atmışlar doğumdan sonra çok ağrıları oldu ertesi gün eve göndermişlerdi tekrar hastaneye acile geldi ağrıları oldu ve hala var.Ve dikiş yerini gördük allahım böle bişey yok mosmor kan toplamış dikişler çok korkunçtu( Çişinide yapamıo yanıo diye zor geçirdi arkadaşım o yüzden ben kesinlikle sezeryan diyorum 1 2 gün acı çekiyosun sadece.

Ben kızıma 6 sene once dogum yaptım etrafımdakıler ve eskılerın anlattıgı dogum maceralarıyla hep normal dogumdan korkuyordum ama genede normal bi şekılde dogum yapmak istedım ama bir türlü kısmet olmadı kızım son ana kadar hep yukarda kaldı cunku sezeryanla dogum yaptım ama acıkcası sezeryandanda cok memnun kaldım çok fazla agrım sancım olmadı bebegınızı kucagınıza alınca butun acılarınız gecıyor yanlız bi tavsıyem sezeryanda olcaksanız mutlaka dogumu yapıp ayaga kalktıktan sonra cok fazla yuruyun ben hastane korıdorunda en az 40-50 tur atmıstımbelkıde onunda cok faydası olmus olabılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…