• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Normal doğumdan kaçınmayın

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım bişey yok korulcak sadece sancı evresi biraz uğraştıyo doğum masasına çıkınca bi avazda doğuruyosun sonra kuş gibi oluyosun hiç ağrı bi uyuşma hiç bişi kalmıyo yeniden doğmuş gibi oluyosun.
bende öle diyodum ama hemen doğurdum :)
ne güzel yaa:) maşallah . ya bide şimdilerde bileğim sırtım kaburgalarım kolum kol altım ağrıyor ya . herkeste tüm ağrılar gecıyor dıyor dugum olunca merak ediyorum

ayyyy maşallah canım yaaa sen hani gittiğinde 10 cm acıklık demışler ya o zaten olması gerekenmiş o zaman a kadar sancın nasıl dayanabilirlikteydi ki bazen bende aşağı doğru bıcak saplanmış gibi oluyor kafası nerdeyse cıkacak diyroum eşime:)
bide dikişlerin iyileşme süresi ve iyi olduğunda vajına göruntusu nasıldı onuda merak ettim teşekkürler:)
Tabiki sancı oluyor canim ama o ağrılar bebeğini sana getiriyor nasıl tarif etsem hanı çok gaz sancin olurda ağrı çekersin ya öyle benim kısa bi sure sancı cekmemle aciklig im olmuş
Dikislerim biraz uzun sure dusmedi normalde bir haftada dusuyormus benim ebede hata vardı kendi eriyen ipten dikiş atmamış bana bir ay sonra falan ipler düştü baticonla silip kuru tutmak gerekiyor
Vajinada ise bi anormallik olmuyor

Tabiki sancı oluyor canim ama o ağrılar bebeğini sana getiriyor nasıl tarif etsem hanı çok gaz sancin olurda ağrı çekersin ya öyle benim kısa bi sure sancı cekmemle aciklig im olmuş
Dikislerim biraz uzun sure dusmedi normalde bir haftada dusuyormus benim ebede hata vardı kendi eriyen ipten dikiş atmamış bana bir ay sonra falan ipler düştü baticonla silip kuru tutmak gerekiyor
Vajinada ise bi anormallik olmuyor
ayy ne güzel herşey e cevap verdiğin için teşekkür ederim . beni çookkk rahatlattın Allah razı olsun

ayy ne güzel herşey e cevap verdiğin için teşekkür ederim . beni çookkk rahatlattın Allah razı olsun
Hicc korkma canim dünya kurulalı beri kadınlar doğurmuş ninelerimiz tarlada kendi doğurmuş Allah güç kuvvet veriyor Allah seni ve bebeğini yalnız bırakmaz tabiki dua et
Şimdiden tebrik edeyim analı babalı buyusun bebisin

Normal yapmak istiyorum ama fazla korkuyorum sezeryandan da korkuyorum öyle böyle olucak tabii ama inşallah normal yapabilirim herkezin farkı olmuş ağrısı 6-7 saat sancı çekende var kuzenin gibi ne olduğunu anlamadan doğuranda hayırlısı olsun hakkımızda ...

İlk doğumumda sancım falan yoktu 38hafta 6 günlükken suyum geldi suni sancıyla 9 saatte doğurdum çok zor ama Allah sabrını veriyor ikinci doğumumda 37. haftada suyum bitti mecburen doğumu doktorum başlattı ağlayarak doğurdum o derece suyum bittiği için zorlandım ama onu kucağınıza alınca bütün ağrılarınız geçiyor çok güzel bir duygu sezeryan olan tanıdıklarım var ağrılarından bebeklerinin tadını bile çıkaramadılar normal doğumda ise doğumda zorlanıyorsun ama sonrası daha ağrısız

Uzun uzun anlatmak isterdim ama telefondan yazıyorum o kadar güzel duygu ki sığmaz buraya

Kızlar ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Ve doktorum risk almak istemiyor.
Sezeryan olacak doğum 99% ihtimalle.
Çok üzülüyorum...

Bende istiyorum da sezaryen sonrası normal doğumu, doktorumla uyuşamadık. Her gittiğimizde takışıyoruz sırf bu konudan. Çok iyi tatlı bir doktor ama açık fikirli değil işte.

Merhaba
Bende normal doğum istiyordum hala da istiyorum ama hastalığım aktifleşti ve ilaçlarıma yeniden başlamak durumunda kaldım. Normali beklersem 2 hafta fazladan ilaç alıcak oğlum benden sezeryanıda çok istemiyorum ama ilaçlara da fazla maruz kalsın istemiyorum.

iki çocugumuda normal dpgurdum ama ilki epiduralli normaldi,diğeri bildiğin agrılı normaldi, ama bir daha hamile olursam eger epidural olmuyorsa kesinlikle istmeiyorum, çok çok zordu, dayanılmazdı, kolay oldu dıyenlere gıpta ile bakıyorum, eger bılseydım boyle olacagını sezeryan olurdum kesınlıkle...
güle güle büyütün evlatlarınızı ,inş.
peki neden 2. de epidural almadınız?

2.dogumda farklı bır hastane ve farklı bır dr'um oldu, ve doguma kadar zaten hep epidurale gerek yok falan deyıp durdu ama ben ısrarla ıstıyorum dedim hep, tam dogum basladı ben sormaya basladım ( 4 cm acıklıkta yapıldıgından ) bebegınız biraz iri eger epidural yaparsak kanalda kalır inmez dediler, hiç ama hiç inanmadım kezaa 2. bebgım ılkınden bayagı zayıf dogdu, sanırım kendılerıne guvenemedıler....mecburıyetten bende normal, bildiğin normal dogum yapmış oldum..

güle güle büyütün evlatlarınızı ,inş.
peki neden 2. de epidural almadınız?

2.dogumda farklı bır hastane ve farklı bır dr'um oldu, ve doguma kadar zaten hep epidurale gerek yok falan deyıp durdu ama ben ısrarla ıstıyorum dedim hep, tam dogum basladı ben sormaya basladım ( 4 cm acıklıkta yapıldıgından ) bebegınız biraz iri eger epidural yaparsak kanalda kalır inmez dediler, hiç ama hiç inanmadım kezaa 2. bebgım ılkınden bayagı zayıf dogdu, sanırım kendılerıne guvenemedıler....mecburıyetten bende normal, bildiğin normal dogum yapmış oldum..
hımm
ama çok zor bişey ya resmen ortadan çatırdıyor gibi oluyor dur insan, ben hep o gözle görüyorum doğumu, ynai bebeğinin iriliğini o ana kadar farketmemiş mi? hayret doğrusu, ben doğum yapmadım hiç ama ben de epiduralli normal isterim sezaryan çok daha zor gibi, ama nasıl olacak , bi çok dr epiduralden kaçınıyor normnal doğumda, epiduralle yaptığınız nasıldı?_ biraz ayrıntılı anlatabilirmisinz

normal epiduralli harikaydı sana detaylı anlatayım canım:

gece saat 3:00 gibi düzenli sancılarım başladı ama o kadar hafif kiii, ben anladım, neyse wc'ye kalktıgımda nişan geldiğini gördüm ( kırmızımsı sümüksü şey ), eşime ve annesine söyledim ama sabahı da beklemek taraftarıydım, sabaha kadar o hafıf sancılar cok duzenlı sekılde devam etti, ben bu arada duşumu falan alıp hazır hale gelmiştim, sabah 9 gibi hastanedeydik, odaya çıkardılar beni, bi hemşire hemen açılmama baktı ve henuz 2 cm dedi, epidural istıyormusunuz dedi evet dedım, o halde bıraz beklemenız gerek dedı ok dedım..

bu arada hemsıreye dedımkı eger tum sancı şiddeti buysa epidurale gerek yok dedım, hemşire güldü ve dediki aslaaaaaa :) neyse 4 cm oldugunda anestezi uzmanı geldi, öne dogru iyice egılrek oturmamı ve çok minik bi agrı hissedeceğimi ama tamamının bundan ibaret aoldugunu söyledi, dediği agrı iğne batması gibiydi, sonra oradan ilacı verebilmek için bi katater taktılar...

derken açıklığın 10 cm olmasını odamda ailemle sohbet ederke bekledim, gülüyoruz, konuşuyoruz, hiçbişey yok gibi...

10 cm oldugunda dr geldi ve hadi gidelim dedi, ve ben heyecanlanmadım bile ( sanırım o ilacın içinde sakinleştirici de varmış ) gittik, çatala çıktım, yanındaki ebe'ye ne dersiniz ebe hnm başlayalımmı dedi, ebe de evet 15 dk'ya doğar bebek dedi, bana ıkın dedıler, ıkındım, dinlen dediler durdum, bildiğin doğum koçu gibi yani, 15 dk boyunca onlar her dediğinde ıkındım, sonra ebe karnıma bastırdı bebegı ıttırdı, ve dr dedıkı son kez ıkınırmısınız, ben şok oldummmm!!!
bu kadar mı yani diye, kesi attıklarını orayı diktiklerini hiçbirinin agrısını hissetmedim bileee... kızımı izledim..

hatta benim annem dışarda panik olmuş, neden ses gelmiyor, kızım iyimi falan diye, ben yaklasık 10 dk lık bi dikiş işlemi sonrasında kucagımda kızımla gülümseyerek çıktım doğumhaneden :)

inanılmazz konforluydu, inanılmaz agrısızdı, tıbbın bu kadar gelişmiş olmasına annem bile şükretti, allahım böyle birşey yok diye....o andan itibaren dedımkı eger 2. bebegım olursa aynını ıstıyorum ama olmadı ıste :(

epidurali iyi yapan bi dr bulmak bence tek ve en guzel çözüm ...hem normal doguruyorsun hem acı cekmıyorsun, budur !!!!!

hımm
ama çok zor bişey ya resmen ortadan çatırdıyor gibi oluyor dur insan, ben hep o gözle görüyorum doğumu, ynai bebeğinin iriliğini o ana kadar farketmemiş mi? hayret doğrusu, ben doğum yapmadım hiç ama ben de epiduralli normal isterim sezaryan çok daha zor gibi, ama nasıl olacak , bi çok dr epiduralden kaçınıyor normnal doğumda, epiduralle yaptığınız nasıldı?_ biraz ayrıntılı anlatabilirmisinz

Kızlar ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Ve doktorum risk almak istemiyor.
Sezeryan olacak doğum 99% ihtimalle.
Çok üzülüyorum...
canım benimde tüp bebek ama normal doğum yapan çok olduğunu bir sorun olmadığı sürece normal hamileleikle aynı riskleri taşıdığımızı söyledi.

Back