normal doğumda yaşadıklarım!!!

Allah analı babalı büyüksün .bence kabiliyesiz bir ebeymiş yok doğuma hazırlanan arkadaşlar olumsuz etkilenmeyin lütfen herkesin aynı degildir.

benim doğumum da aynı böyle olmuştu.bana suni sancı vermediler yalnız sonrasında sancılarım artmıştı zaten.11 sa.sürdü doğum.bebeğimin beline kordon dolanmış bir türlü çıkamıyordu.hatta bebek havasız ben de nefessizlikten ölüyordum.bir daha ki doğumda suyum yine önceden gelirse doktora hemen sezaryan olsun diyecem.yoksa bir daha aynı acıları yaşayamam.suyun önceden gelmesi en zor şekli doğumun bence.çünkü 10-12 sa.boyunca yatakta olmak zorundasınız.yürümenize, kalkmanıza falan izin vermiyorlar.karnınızda nst aleti.belimi bile doğrultamamıştım.ebelerin sert bir şekilde açılmayı ölçmesi.kadını her kapıda gördüğümde bir geriliyordum sormayın.çok zordu çok.
zaten şu anda 32 yaşındayım.bebeğim 10.5 aylık.2.çocuğum olursa yaşım 34-35 olur.normal doğum daha riskli oluyormuş bu yaşlardan sonra

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun
yavrunuzla bir ömür mutluluklar

ama bişi yazmadan geçemycem
sizin başınıza bunlar gelmiş olabilir ama bu kadar açık yazmanız çoğu arkadaşı korkuttu
üstelik normal doğum yapmış olan ben dahi korktum
7 cmle doğuma alınmaz ordaki ebenin billgisizliği
doğum için 9 cm yada arkaya yani popoya baskı yapması bekleniyo
buda zaten sancıyla beraber kendiliğinden gelişen bişi
dikişleri yada kesiyi bende acı hissetmedim .. bu olayda genelde gittiğiniz hastaneyla alakalı oluyo
suni sancı zor evet ama normal doğum gibi varmı
masadann kendim inip odama gittim çok da kolay değildi doğumum ama o anlık olan şeyler sonrası daha rahat sezeryandan

bu yazdıkloarıım size değil
bazı arkadaşlar sezeryani önermiş yazık geçrektende

normal doğum en güzeli elbette.dediğiniz gibi doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsunuz.bebeğinizle daha çok alakadar oluyorsunuz.beni kasdederek söylemediniz belki ama ben kimseye sezaryan olun diye önermiyorum.kendi düşündüğümü yazdım sadece.çünkü doğumumda ben de daha önceden beri sorun olan nefes alma güçlüğü nedeniyle tehlike geçirmem ve bebeğin beline kordon dolanması yüzünden onun da yine tehlikede olması ile onun vakumla çekilmesi beni 2.çocuğumda aynı şeyleri yaşama korkusu nedeniyle 'yine önceden suyum gelirse sezaryan olurum' düşüncesine itti.kimbilir belki de yine normal doğum nasip olur.şimdi ne desek boş.

Son düzenleme:

ben de bi doktor olarak normal spontan vajinal doğum taraftarıyım. asfiksi kaç doğumda görülüyor Allah aşkına, ayrıca sezaryende sanki komplikasyon yok.
vajinal doğumda zaten olabilecek herhangi bir komplikasyonda sezaryene alıyorlar hemen.
sanki C/Sde kardiyak arrest olmuyor, postop kanama filan yok. ve evet çoğu hastanede keyfi sezaryen yok artık

Gecmis olsun, zor bir dogum olmus...
haftaya Allah nasip ederse dogumum var ama Resmen gözüm korktu....!!! ne yapacagimi sasirdim ve bilmiyorum !

Aferin Anlatın Böyle..
Benim Dizlerimin Bağı Çözülsün Oturduğum Yerde.. :18:

Allah Analı Babalı Büyütsün..

Aferin Anlatın Böyle..
Benim Dizlerimin Bağı Çözülsün Oturduğum Yerde.. :18:

Allah Analı Babalı Büyütsün..

teşekkürler sızde sağ sağlim alın...öncelıkle herkesın kı bır olmuyor..şimdi epiduralle normal doğum cıktı benım hastanede yoktu bırdahakıne bende bunu tercıh edıcem

teşekkürler sızde sağ sağlim alın...öncelıkle herkesın kı bır olmuyor..şimdi epiduralle normal doğum cıktı benım hastanede yoktu bırdahakıne bende bunu tercıh edıcem

Ama Onda da Sancı Olayı Varmış.. :18:
Ama Siz Bunları Yaşadıktan Sonra Kolay Gelir..

Ayy garip oldum, Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin.
Neyseki bebişini kucağına almışsın, haftasına görede gayet iyiymiş...

Allah izin verirse ekim sonu gibi bende normal doğum istiyorum,bi sorun çıkmadığı sürece inşallah..Bazen saçmalıyorum ya panik olursam,ya nefesim kesilirse falan diye..

Çok panik değilimdir aslında ama bazen var,naapmalıyım öyle bir durumda?

geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün saglıcakla

geçmişler olsun allah analı babalı büyütsün. normal doğum yapmışsın ama epey sıkıntılı olmuş.
ben daha önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim normal doğumla aldılar. sancı vardı bende ama açıklık yoktu. gerçi bebeğim 16 cm ve yaklasık 400 gram kadardı .ama her saniyesini hatırlıyorum. kabız olmuşsunuzda tuvalete gitmeniz gerekiyor ama bişi çıkartamıyor gibisiniz. tam olarak normal doğumun hissi bu .rabbim bütün normal dğum yapacak hamilelere büyüklerin deyişiyle bi avazda doğum nasip etsin ama çok korkmayın kızlar herkes bu kadar talihsizlik yaşamıyor. arkadaşımızızn suyu geldiği halde sancısı olmadığı için zor olmuş.öyle bi sancı oluyorki siz istemesenizde can havliyle ıkınıyorsunuz. ama ben ölü doğum yaptım üzüntüsü bi taraftan yaşadığım travma bi taraftan acıyı hatırlayamıyorum neredeyse ama dediğim gibi çok katlanılmayacak bişi değil. korkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…