normal doğumda yaşadıklarım!!!

başaracaksın canım,buna eminim,bu kadar zor olsa annelerimiz bırkac kez doğurmazdı değil mi...

ben de szeryan oldum ve herkese normal doğum yapın diyorum. gerçi benimki zorunlu sezeryandı. ama seni zorla doğurtmuşlar sanki. neyse geçmiş artık allah analı babalı büyütsün cnm

sevgili mavibattaniye ben bir tıp mensubu olarak sezeryan doğum taraftarıyım çünkü içerde sıkışan bebek çabuk bir şekilde çıkarılmazsa asfiksi dediğimiz tablo gelişir yani bebek vajende sıkıştığında beyinin oksijensiz kalmasıyla içeride ya boğulur ya da buna bağlı irreversible sekeller oluşabilir.annede zorlanmaya bağlı perine yırtıkları,idrar kaçırma,kardiak arrest görülebilir. ayrıca bakanlık buna yasaklık getirmesine rağmen devlet veya özel hastane olsun isteye bağlı sezeryan hala yapılmaktadır. doktorlar onu kendi kitaplarına uyduruyorlar sen merak etme :)

Bende sana benzer şeyler yaşadım arkadaşım,ama bir farkla kıl payı kızım özürlü sakat bir çocuk olmaktan kurtulduk.oğlum normal doğdu 5 yıl sonra kızıma hamile kaldım,istanbulda özel bir hastanede 20 günde bir gittim kontrollerime. 37.haftada gittiğim kontrole rahimde 3 cm açılmayla dr.bana sunni sancı verdi.oğlumda da tesadüfen kontrole gittim 8 cm açılmış hiç sancım yok benim sünni sancıyla doğurttular. doktorum da bildiği için bu durumu beklemeyelim senin sancın olmuyor dedi sunni sancıyı dayadı.2 saatte 8 santim açıldı hemşireler beni masaya aldı doktorum ortalarda yok ama.bu arada doğuma çıkarken 3.400 kg bebek dedi,normal olcak dedi.yok ıkın ıkın doğuramıyorum.avazım çıktığı kadar bağırdım doktorumu istiyorum diye.doktor geldiğinde bebek kanala girmişti,kafası vajinada ne makas atabiliyor,ne sezaryene alabiliyor.ameliyathaneye gidene kadar bebek boğulacak,bir dr.karnıma bastırıyor ,dokturum bebeği çıkarmaya çalışıyor.kızım doğdu yüzü mosmor,omuzu (köprücük kemiği) kırık ve bebeğim 4.500 gram.sezaryene alması gereken bebeği çatır çatır bana doğurttu,1 hafta yerimden kımıldayamadım ben,kemiklerim kırık gibiydi.çok araştırdık biz,yaptığını yanına kar bırakmazdım ben ama.danıştığım doktorlar usta bir doktormuş,seni yalnız bırakmış doğumda,bebeğin kilosunda yanılmış ama bebek iri olduğu içi omuzlar çıkmadığı için bebeğimin omuzunu bilerek kırmış düzeleceğini bildiği için omuzunu kırmayıp almasa bebeğimi beyine oksijen gitmeyeceği için beyin özürlü olurmuş.çok şükür rabbime kol sinirlerindede birşey çıkmadı.çok şükür rabbime,prensesim şimdi 2.5 yaşında ve bir dahada gitmedim ben o doktora.hala aklıma geldikçe şükrediyorum rabbime.hıııııııı bu arada keşke sezaryen olsaydım,kızım çok iri olduğu için ıkınmaktan karnıma bastırmalarından bağırsak arka duvarım,mesanem sarkmış durumda hemde feci şekilde ilk zamanlar vajinamdan çamaşırıma kadar iniyordu,şimdi biraz daha iyiyim ama kaçış yok kızımın biraz büyümesini bekliyorum.ameliyattan sonra hiç birşey kaldırmamam gerekiyormuş ve sezaryen gibi açılıp yapılacakmış bu ameliyat.keşke en başta dr.anlasaydı beni sezaryene alsaydıda ne kızım nede ben bunları yaşamasaydık....

ayyy okurken tüylerim ürperdi Allah size bağışlamış evladını,sağlıcakla büyütün,zor doğum olmuş,aslında 2 saatte acılmış o konuda sanslısınız,kilosu az olsa daha kolay doğururdunuz belki,bana sunı sancı taktılar ağrım başladı 8 saat boyunca sürdü,ağrı cekmekten ıkınacak gücüm kalmamıştı,dr. bana sancı girince ıkın diyordu,o sırada karnıma bastırıyordu,ama ben ıkınamıyordum cünkü hiç gücüm yoktu dr. bos bos karnıma bastırıyordu öyle acı cektım ki doğunca bebeğimi görmek ıstemedım,canım cok yandı sonra öğrendım kı bebısımınde burnu kanamış suan cok sevıyorum onu Allahım bana bağısladı

Öncelikle üslubunuzu hiç beğenmedim. '' Sen merak etme '' ben merak etmiyorum zaten. Onun dışında ise bir tıp mensubu olarak herşeyi kalıbına uyduruyorsunuz gerçekten. Bıçak parası olsun, hemşirelerin hastalara ilgi göstermek için aldıkları paralar olsun. Maşallah hepsi kitabına uyduruluyor. Normal doğumla ilgili ise sizinle tartışmayacağım. Siz sezeryan ile doğum yapın, yaptırın ozaman. Bizde normal doğumun riski yok demedik bu arada. Zaten öyle olsaydı hastanede değil evde doğum yapardık. Tıp mensupları da bunun için var demi...

Son düzenleme:

Sağol canım,hepimizin evlatlarını rabbim bizlere bağışlasın:) dediğin gibi bebeğim kilolu olmasaydı kolay doğardı,bizde bunları yaşamazdık.neyse canım çokkkk şükür geçti gitti,rabbim evladımı bana bağışladı:)

Ay canım benim bende keşke diyorum, keşke anlasaymış çocuğun kilolu olduğunu ama en azından çok zekice ve kahramanca bir davranışla kurtarmış bebeğini ve seni. Çok şükür iyisiniz. Kızın biraz büyüsün allahın izniyle amelyetını dda olup rahatlarsın. Seni de başarından dolayı tebrik ederim ayrıca...

Canım çok teşekkür ederim.Sende hamilesin galiba.sağ sağlim,sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah:)

Çok şükür canım,çocuklarımız yanımızda sağlıklılar,daha ne isteyebilirizki:)Rabbim acılarını göstermesin bizlere bağışlasın yeter:)

oncelık allah analı babalı buyutsun cnm. Ben doguma gıtmeden 1 gun once alısverıs yaptım yaklasık 8 kadar. Sonra ertesı sabah saat 8 wc kalmıstım o ra suyum gelmıs tabı anlamadım ılk basta su baya akma basladı korktum esıme soyledım apartopar hasteneye muayen ettıler dogum acılması lazım doktor 3cm acıktı zaten odaya aldılar ben tamam 7 saat odada kaldım ama sancı cekmeden acılma oldu bende takı 9cm olana kadar sonra hemen masaya aldılar 3. Ikınmamda oglusum dogdu :) dıkıs attılar oglumu gıydırdıler ve beraber odaya dogum yapıcak arkadaslar tek tavsıyem korkmayın sakın olun... Ben bıle normal dogum yaptıysam ( kan aldırmaktan bıle tansıyonu cıkan ınsan) emınım her yapar. Sadece o an acı cekıyoruz belkı ama bebek olunca ve onu gorunce o andakı dıkısı bıle hıssetmıyosun... Oglusum suan 5 aylık esas dogduktan sonra baslıyor hersey...

cnm benım sakın korkma ınan benım kaynanam neler anlattı soyle kotu boyle kotuoluyo ınan anlattıkları kadar kotu falan degıl. Muhtesem bısey olursa kesınlıkle normal yap hemen ayaga kalkıyosun ve o anı yasamak muhtesem. Gecen sene bende bu zamanlarda hamıleydım :) sana tek tavsıyem suan bol bol uyu dogunca uyuyamıcan cunku :) benım hamılelıgımde sagolsun kaynanam sayesınde berbatı saglıklı olsun allahım hayırlı evlat nasıp etsın.

Allah anali babali büyütsün gecmis olsun.
Dikkatimi ceken dokturun hemen 8 saat bekleriz olmazsa sezeryana alirim demesi oldu.
ben oglumda hastaneye saat 3 te giitim suyum gelmisti ertesi gün 3 de dogurdum, rahim acilmasi icin doktor sekiz katli hastaneyi inip cikmami bol bol yüürmemi söyledi sancilarin cogalinca gel dedi, benim sancilarim aksam bese dogru dayanilmaz hale gelmisti, artik yürüyemiyordum , o kadar ki kustumm esim elinde legenle bekliyor.
ben sanci cekiyorum ebe arada gelip bakiyor acildimi diye, bi de tek bi ebe , sonra saat ilerledi artik sancidan ikinamiyorum , bide burda öyle karna falan yüklenme bastirma yok,sadece kadin bana nasil ikinacigimi söylüyor , bilginiz olsun diye söylim , sanci basladimi durmami söyloyr sanci bitiminde var gücünle ikin diyor. herneyse en sonunda bashekim geldi elinde bir kagitla , kadin kendini tanitti , ve dogum secenekelrini siraladi , iclerinde sadece sezeryan yok. ben epidurali istedim. onu yapamadilar , damari bulamadilar, sonra agri kesici verdiler damardan , ondan sonra uctum resmen kafam bi milyon oldu rahatladim anlyacagin iste gece üce dogru dogum oldu.

Diyecegim o ki bu kadar cile cektim , bi kere bile sezaryan demediler, o kadar da beni kesin dedim halbuki

evet canım ya bana resmen şart koştu ve bu benı moralmen üzdü,8 saatım vardı zaten saattte 1 cm acıldı,son anda doğurdum yanı,eve yollamadı cunku su gelınce bebek her turlu mıkroba acıkmıs heran mıkrokp kapabılır dedı herseye acık suan dedı daha da korktum üfff aklıma geldıkce moralım bozuluyor,benım özel hastane olmasına ragmen epıdural yoktu

gerçekten zor bi doğum olmuş hissettim diyebilirim yaşadıklarını ama sonuç mutlu ve değer.Allah analıbabalı uzun ömürler versin minnoşa geçmiş olsun canım sanada

Allah analı babalı büyütsün:) okurken bile kulaklarım tıkandı yutkunamadım valla yok anam yok ben doğurmammm:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…