• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

GizemAkyuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
271
1
66
İstanbul
Arkadaşlar kısmetse normal doğum istiyorum ama normal doğumda yaşayacaklarımızla ilgili acayip endişlere kapılmaya başladım son günlerde :))

Şimdii... Doğumhanende üzerimizde tek kullanımlık hastane önlüklerinden oluyor diye tahmin ediyorum?
Bebiş hayırlısıyla doğduktan sonra peki, bebeğin ardından suydu-plasentaydı falan derken üstümüz başımız kirlenmeyecek mi?

Gülmeyin ama işin bu kısmı benim için bir kabusa döndü :))

Bizi orada hemşireler yıkıyormuş dedi bir doktor bana? Doğum sonrası, odaya alınmadan önce hemşireler yıkıyormuş bizi?
Hemşireler bizi nasıl yıkayacak yani, var mı bunu yaşayan, çok merak ediyorum?

Yoksa biz henüz hala doğum koltuğundayken, kirlenen kısımlarımızı hemşireler orada temizliyor mu sadece? Yani biz daha koltuktayken hemen silip kuruluyorlar mı bizi?
Ama o zaman da hemen oracıkta bizi temizledikeri gibi bezlemeleri falan gerekmiyor mu?

Nasıl olacak bu iş, ne olur yaşayanlar bir cevap verebilir mi? Yatıp kalkıp bunu düşünür odum artık rüyalarıma giriyor :)))

o çatalda otururken üzerin kirlenecek gibi olmuyor zaten su direk aşağı akıyor,plesentada,üstün tahmin ettiğin gibi aşırı bulaşmıyor..ben doğumhaneden çıktım odamda üzerimi değiştirdim pijamalarımı giydim yatağa öyle yatmıştım..zaten batikonla heryerini siliyorlar bide koca bir bez bağlıyorlar:) fazla bir yerin bulaşmıyor,mikrop kapacak gibi pis bir durum olmuyor..ertesi gün evine gider rahat rahat duşunu alırsın..ben ilk hafta günde 2 defa girmiştim duşa..hayırlı doğumlar şimdiden.

Arkadaşlar kısmetse normal doğum istiyorum ama normal doğumda yaşayacaklarımızla ilgili acayip endişlere kapılmaya başladım son günlerde :))

Şimdii... Doğumhanende üzerimizde tek kullanımlık hastane önlüklerinden oluyor diye tahmin ediyorum?
Bebiş hayırlısıyla doğduktan sonra peki, bebeğin ardından suydu-plasentaydı falan derken üstümüz başımız kirlenmeyecek mi?

Gülmeyin ama işin bu kısmı benim için bir kabusa döndü :))

Bizi orada hemşireler yıkıyormuş dedi bir doktor bana? Doğum sonrası, odaya alınmadan önce hemşireler yıkıyormuş bizi?
Hemşireler bizi nasıl yıkayacak yani, var mı bunu yaşayan, çok merak ediyorum?

Yoksa biz henüz hala doğum koltuğundayken, kirlenen kısımlarımızı hemşireler orada temizliyor mu sadece? Yani biz daha koltuktayken hemen silip kuruluyorlar mı bizi?
Ama o zaman da hemen oracıkta bizi temizledikeri gibi bezlemeleri falan gerekmiyor mu?

Nasıl olacak bu iş, ne olur yaşayanlar bir cevap verebilir mi? Yatıp kalkıp bunu düşünür odum artık rüyalarıma giriyor :)))

merhabalar canım.ben acıbadem hastanesinde yaptım doğumumu oranın tavrını anlatıyim sana,belki başka hastanelerde farklı oluyor olabilir ama sanmıyorum.

öncelikle üzerinde tek kullanımlık ameliyat önlüklerinden oluyor,
doğumun gerçekleştiği yerde zaten altına bişey koyuyorlar doğumla birlikde çıkanlar onun içine akıyor ve sonrasında hasta bakıcı temizliyor orayı,
hemşire veya ebeler yıkamıyorlar seni,sadece kirlenen kısımlarını siliyorlar,zaten doğumdan sonra kendin duş alırsın12 saat geçtikden sonra.zaten bezlenmiyorsun altında hastaların altına serilen bezden var ondan serilmiş oluyorzaten sonrasında odana gittiğinde kendin giyinip hasta pedinide kendin yerleştirirsin,normal doğum yapabilirsen herşeyini kendin yaparsın.şimdiden hayırlı doğumlar,hi endişe etme herşey kendi kendine oluvericek...

Ayyy ben bunlari dusunmuyorum .. Dusunmemeye calisiyorum .. Cunku cok stres oluyorum dusuniunce . ilk doguran ben degilim artik nasil olacaksa olacak diyorum .. Kendilinginden gelisir insallah .. herkese hayirli dogumlar arkadaslar

off ya bende tırsıyorumm kendimi motive etmeye çalışıyorum ama yinede korkuuyorummm

kızlar düşünmeyin oluruna bırakın..ben öyle yaptım düşünürsem strese girerim diye.hiç düşünmedim sancım gelince hastaneye gittim ve düzenli nefes aldım o kadar..gerisi kendiliğinden oldu..

ne yıkanması bu bölümü anlamadım orda kimseyi yıkamıyorlar yani benim öle oldu. bu kadar endişelenmeyin şimdiye kadar çok doğum yapılmıştır onlarda hijyen konusunda kendini riske atmazlar.sorun olmaz inş.
zaten üzerin falan batmıyor sana ameliyat önlüğü giydiriyorlar üzerinde sadece o oluyor.çatala aldıklarında çatalın altı boş kalıyor oraya kanının ve eşin falan düşmesi için büyük bişey koyuyorlar yere düşmesin diye sonra işlem bitincede sana hasta bezi bağlayıp odaya götürüyorlar.
hepimize hayırlı doğumlar:))

:))
Arkadaşlar çok çok çok teşekkür ederim cevaplar için :))

Valla ben de diyorum "ilk doğuran ben değilim nasılsa bir şekilde olup bitecek" diye ama bir yandan da insan ister istemez düşünüp duruyor bunları :)) İlk doğumum olacak benim ve benim şanssızlığım bu tip şeyleri konuşabileceğim, sorabileceğim, öğrenebileceğim kimsem de yok hani akrabam, arkadaşım falan :)) Doktora da sormaya utanıyorum :((

Çok utanıyorum zaten orda bir dünya insan her yerimizi görecek falan diye, bir de doğumhaneden böyle üstüm başım lekeli mekeli çıkıp gideceksem herhalde utancımdan bayılırım oracıkta...

Cevap veren, vakit ayıran herkese çok çok çok teşekkür ediyorum ama. Bir nebze olsun rahatladım sayenizde :)) Benimle birlikte bunları merak eden diğer arkadaşların yazdıkları da beni rahatlattı çünkü en azından bu konularda kaygılanan bir tek ben değilmişim onu gördüm, bu endişeler de normal sürecimizin bir parçasıymış demek ki :)))
Hepinize çok teşekkürler :))

Sonuç olarak, sanırım doğum pozisyonumuz gereği zaten bebişin eşi, suyu falan yerdeki bir kaba akıp gidiyor ve üstümüze pek bulaşmıyor.. Bulaşan kısımlarımızı da batikonlayıp falan temizliyorlar ve bir daha kirlenmememiz için bir bez falan bağlıyorlar. Odamıza gidip üstümüzü giyiyoruz temizce.. 12 saat falan sonra da zaten kendimiz duşumuzu alabiliyoruz güzelce... Duş alırken epizyotomi yapılan yerdeki dikişler falan acımıyor mu, ne zamana iyileşiyor falan diye soracağım ama bilmiyorum ki çok mu abartıyorum :)))

Hayırlısı olsun hepimiz için, bindik bir alamete :))

Ben doğumun bu yönünü hiç düşünmemiştim.bilmiyorumkismile Yeterki hastahaneye yetişip doğurayımda üstüm başım batarsa doğum çantamda yedek gecelik hasta bezi ıslak mendil olacak.Annem bir şekilde temizler.Aman hayırlısıyla doğurayım da kim temizlerse temizlesin ya o acıyla bir de onu mu dert edicem kızımımı düşünicembilmiyorumkismile

Beni temizliyecek kimse olmayacak kii :)) Bir tek eşim olacak yanımda, çekiniyorum ne yapayım :)))
Zaten kaçış yok ki artık, ne olacaksa olacak, artık kim tutarsa o temizliycek herhalde :)))

konu sahıbı arkadasım gercekten tesekkurler cnm bende bu kaygıları yasayan bırıyım :)
kımseyede soramamıstım sımdıye kadar...
annecıgıme soruyordum oda napsın korkmamam ıcın "sımdı sen bunları düşünme hıcbırsey yok korkulacak" dıye cevaplıyordu :) ama bılmek lazım,ona göre temkınlı olmak lazım...
ben kendımı catalda dusununce ıcım bır garıp oluyor:)
arkadasım 20 dk da yaptı dogumunu,bana göre cok zordu dıyor ama ebeler cok kolay oldu dıyor demıstı...

benim 3 tane dikişim vardı..zaten sık sık wc ye gidiyorsunuz..ped değiştirmek için olsun başka şey için olsun..dikişleriniz sudan dolayı acımıyor..ılık suyla yıkayıp havlu kağıtla iyice kuruluyordum,sonra batikonluyordum,sonrada krem vardı ondan sürüyordum 10 güne bütün dikişler geçmişti kontrole gittiğimde.
bide konuyla çok alakasız ama doğumdan sonra bele karna sımsıkı kuşak bağlarmış ya eskiler göbek kalmasın diye...annem yapmıştı bana eşimle birlikte çeke çeke sımsıkı sardılar..gerçekten 1 haftaya göbek falan kalmamıştı toparlanması için çok iyi...çünkü doğumdan sonra göbeğiniz boşalıyor lüp lüp içi ay bu böylemi kalacak diye çok üzülmüştüm..ama neyseki 1 haftaya bişey kalmadı..

Ben de kimseye soramıyordum ama en sonunda dayanamadım konu açtım :)))

Aaa dikişlerimiz acımıyor mu gerçekten, ne güzel! Çok korkuyordum ben dikişten de, demek ki korkulacak bir şey değilmiş, oley! :)) Hem de çok çabuk iyileşiyormuş! O bölgenin yaralarının çok çabuk iyileştiğini duymuştum ama inanamamştım, birkaç ay sürer diyordum ben iyileşmesi :)) Meğer bir iki haftaya iyileşiyormuş :)) Hem de su da acıtmıyormuş....
Valla allah sizden razı olsun, sayenizde bu akşam rahat uyuycam sanırım :))

Göbeği bağlama fikri de iyi aslında, hem sıcak tutar, havalar soğudu ya :))))

gizemcim korkma tatlım normal doğum yaparsan eşine bile gerek kalmıyor herşeyini kendin yapabiliyorsun.dikiş yerlerindede ağrı falan olmuyor,herşeyi rahatça yapıcaksın,burayada yazıcaksın sonra herşey çookk güzel gelişti diye.hayırlı doğumlar canım.

kuzenım 10.gun pikniğe gıtmıstı :)) normal dogumdan sonra bakım sanırım cok onemlı cnm... her wc den sonra guzelce temızlemek buna bır katkı...

Çok sağolun ya :)) Zasa'cım iletini okuyunca acayip bir rahatlık çöktü üstüme :)))
En son üniversite sınavından sonra "merak etme, kazanıcaksın" demişti bir hocam, en son o zaman böyle bir ferahlama hissetmiştim, bir de şimdi sen "herşeyi rahatça yapıcaksın,buraya da yazıcaksın sonra her şey çookk güzel gelişti diye." diyince çok rahatladım :)))
Hadi bakalım inşallah :)))
Artı doğsa da yazsam buraya ben de her şeyin ne kadar güzel geçtiğini :)))
Allah herkese kolaylık versin :))) Çok heyecanlıyım :)))

ilk önce allah sağlıklı sıhhatli bebğine kavuştursun.canım arkadaşım senin tahminde bulunduğun gibi birşey değil normal doğum.ben iki evlat annesiyim ikiside normal oldu.doğum hanenin yatakları özel sen hiçbir şekilde kirlenmiyor ve bebek haricinde çıkan hiçbir şeyi sen görmüyorsun doğume tek kullanımlık kıyafet oluyor.eğer normal olursa ki inşaallah öyle olur alt pijamanı rahat giyiyorsun.senin altını başkasının değiştirmesine gerek olmuyor.yıkama diğe birşey yok eve geldikden sonra ılık bir banyo yaparsan hem sen rahatlarsın hemde sütünün gelmesi hızlanır.doğum sancısı çeksen de doğumdan sonra olmuyor inşaallah.kolay değil ama sezaryanla kıyaslanamayacak kadar rahat.allaha emanet ol gözünde büyütüp vevsvese yapma eğer çok korkulacak birşey olsaydı bizler ikincileri doğurmaz üçüncüyü istemezdik.veren rabbim meleğine kavuşman için kolaylığınıda verir.:emir_bebek:

Back