Neyin kavgası oluyor, karşılıklı hakaretler ediliyor ki?
İnsanlara normal doğum ya da sezeryan baskısı da yapılmasın lütfen, doğum anındaki duruma göre herkes doktorunu dikkate alır, almalıdır.
Normal doğum kötü, sezeryan berbat demenin bir manası yok, normal doğum yapanlar yavrularını kucaklarına aldıkları anda herşey biter, o kadar kötü olsa insanlar defalarca çocuk sahibi olmaz, sezeryanda analığınızı köreltmez.
Karşılıklı atışırken normal veya sezeryanla doğum yapanları kırıyorsunuz bilmeden.
Bende sezeryanla doğum yaptım, doğumum sezeryan olmak zorundaydı, bebeğimi de kucağıma aldım, emzirdimde her işimi de kendim yaptım ama bünyeden bünyeye değişir, ben hemen ayağa kalkabildim, benle aynı zamanda doğum yapanlardan bazıları kalkamadı, normal doğum yapabilen biri olsaydım, kızımı bu yolla dünyaya getirmek isterdim ama mümkün değil.
Burda insanları aman şöyle acı çekiliyor, doğum sancısı çok kötü veya sezeryanda şöyle canınız acıyor, doğrulamıyorsunuz gibi sözlerle panikletmeyin rica ediyorum, özellikle aranızda ilk defa doğum yapacak kadınları korkutuyorsunuz.
Bebek ve annenin sağlık durumu hangi doğum şekline müsaitse o şekilde doğum yapsın kadınlar, sancıdan, diğer şeylerden korkmasınlar, risk parmağınızı kestiğinizde de vardır, tetanoz olabilirsiniz, parmağınız iltihap toplayıp kangrene dönebilir, damar kopabilir.
Hayatta bir risktir, risk risk deyip insanların aklını bulandırmayın.
Herkese sağlıklı bir gebelik, hayırlı doğumlar dilerim.
Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah.